Știrile zilei – 14 decembrie 2021

  1. Plajă . Țepi . Șobolan . Oraș . Castel . Brunetă . Brunetă . Roșcată . Blondă
  2. De când nu mai e Cîțu, inflația galopează
  3. Cum se plătesc amenzile în Belgia
  4. Cazul Florin Roman
  5. Oameni competenți peste tot
  6. Importăm mult, exportăm puțin
  7. Multinaționalele își optimizează fiscal profitul
  8. Puterea de cumpărare scade din cauza inflației
  9. Câștigătoarea Miss Universe 2021
  10. Cronica de tehnologie

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

34 comentarii

  1. 3. Nu e prea plăcută plata automata a amenzilor. Varianta „soft” a blocării conturilor.
    Scopul oficial e de redus numărul de accidente. Scopul real e de creștere a veniturilor.

    00
    • US of A: valoarea obiectelor „impound” confiscate de poliție depășește valoarea furturilor. Eu zic să nu luăm chiar orice trăznaie din vest.

      00
    • ca sa nu mai vorbim de procentul de incarcerati;

      00
    • Daca citeai (si intelegeai articolul) vedeai ca se vorbeste despre suspendarea permisului daca nu-ti platesti amenzile.

      00
    • @vlad m
      Dacă legea nu prevede in mod expres asa ceva este un abuz
      „This has already happened for the immediate collection,” – eu înțeleg ca deja se colectează automat.

      00
  2. In fiecare zi in care ma trezesc prea binedispus, intru repede pe zoso la Știrile zilei sau Situația la zi si ma rezolva pentru toata ziua. Deprimare 100% garantata. Cu un plus de furie si ura. Iar in rare ocazii inclusiv dorinta cinstita de a face rau fizic unui politician (de cele mai multe ori psdist). Recomand, 5/7

    00
    • Citeste si aia cu Danilet exclus din magistratura si inca 4,5 judecatori care au fost mai guralivi si impotriva legilor date de psd tudorel si ccr pedepsiti si aratati model celor care vor mai marai ceva.

      00
    • Șef casă asigurări sănătate mort de infecție nosocomială pe undeva prin Târgu-jiu. Mai bine?

      00
    • daca in curtea proprie totul e ok n-are rost sa iti omori nervii pentru chestii care sunt in afara controlului tau // setea de putere/avere/control se manifesta peste tot; la noi se manifesta tamp, hilar, ghertzos, la altii e mai cu staif. nu-i bai, ii ajungem peste vro 50 de ani si pe ai lor

      00
    • Pai si el e un deprimat la randul lui … normal ca ne ofera aceeasi energie prin stirile de cacat publicate.

      00
  3. 4. Nu îmi plac politicienii de nici o culoare. La noi nu se face decât politica propriului buzunar și dacă ar fi după mine actuala clasa politica ar pleca sa construiască un nou canal. Nu pot sa nu ma gândesc cum ar fi fost sa dezgroape un plagiat pe la unul de la PSD aflat la putere( evident ca nu în situația de fata, când dreapta trebuie sa pupe în fund stanga ca să nu scape colții din ciolan). Parca îl și aud pe Johannis bagand deja celebra placa „PeeSeeDeeeee” și când ar fi întrebat cum e vremea afara, și presa, bineînțeles, tinandu-i isonul.

    Asa, cum suntem acum, suntem bine. Ce dacă a mai copiat și el puțin…”doara nu trebuie sa reinventeze roata”…ce dacă toți sar pe restricții în toată Europa și se pregătesc de valul 5…la noi e pe relaxare, pe tunuri cu teste în scoli…vin sărbătorile, ce dracu…lasă că o să ne prinda noul val, ca și prima ninsoare din fiecare an, cu o privire tâmpă pe față, mirați de cum ni se întâmplă asta tocmai noua…din nou, și din nou…și din nou, și din nou…”Ghinion”

    00
    • O sa îți spun un secret: oriunde in lumea asta politicienii fac politica propriului buzunar.
      Exceptio probat regulam

      00
  4. Cazul Florin Roman nu conteaza, fiindca politicul nu conteaza. Poti sa pui si o foca in locul lui Florin Roman. Politica nu iti afecteaza viata.

    00
  5. 8. Botosani: La ce am vazut sambata prin magazine, as zice ca nu-i adevarat. Adica s-au dat ca painea calda brazi artificiali de 300 lei…ba se cumpara tot, se rade tot. Plus ce vad pe strazi, lumea e bogata de isi permite benzina la pretu asta si Tucson-uri, Elantre noi si 2-3 masini / familie.

    00
  6. 3. doar amenzile de viteza iti vin acasa, prin posta, in cazul in care te-a luat camera fixa, cea mobila sau camerele de masurat viteza medie intre doua puncte. Astea din urma sunt cele mai nasoale, daca in 2012-2013 erau cateva, acum sunt 236 montate, urmeaza 161 in cel mai scurt timp posibil a fi montate. Sunt puse atat pe autostrazi cat si pe drumuri secundare, uneori intre 3..4 localitati, distanta medie a acestora era undeva la 7.8km prin 2019. Stiu cateva care sar de 20 sau 30km poate si mai mult. Nu ai cum sa misti un km extra pe toata distanta.
    Amenzile le platesti pe loc daca esti in tranzit si esti oprit de politie pentru control, sau atunci cand opresc camioanele si trailere sau orice fel de transport care nu are asigurata incarcatura cu lanturi sau chingi de ancorare corespunzatoare, indiferent daca sunt belgieni sau orice alta natie. Sau extrem de des, transporta cu tranctoarele inmatriculate cu numere agricole materiale care nu tin de agricultura etc
    Stiu asta pentru ca lucrez in bula asta oarecum :D Vand, iar sefa mea face mii de euro lunar prin vanzarea de lanturi de ancorare si chingi, asta fiind doar o activitate secundar a domeniului nostru. Iar taica-su, batranu’, face poteca la bancomat si plateste mii de euro lunar pe amenzi ptr transport agabaritic care nu respecta normele de siguranta, camioane supraincarcate care risipa materiale pe drum, tractoare cu remorci care nu au voie sa care, de exemplu, piatra sau beton macinat.
    Un cerc vicios :D

    00
  7. 3. Cum si nu incalca GDPR? Nu restrange libertatile castigate cu pretul vietilor noastre la Revolutie? Nu discrimineaza?

    00
  8. @7 atata timp cat avem politicieni care nu inteleg termeni si relatii simple din economie gen profit vs contributie la buget, dezolvarea tarii se face la o viteza mult mai mica pentru potentialul real. Vorba aia: politicienii baga si ei bete in roate cum pot mai bine.

    Toate tarile cu un pic de creier functional cauta sa atraga multinationale si investitii, doar la noi politicienii dau declaratii belicoase si cauta sa puna biruri sau zeciuiala pe investitori. Asta educatie financiara de Dambovita, mon cher!

    00
    • Politicienii nu dau doar declaratii belicoase, dau declaratii mincinoase de-a dreptul.

      Daca punem cap la cap datele din acel articol:
      – Coca Cola Romania are cifra de afaceri 2,4 miliarde lei și un profit de 335,7 milioane lei. Marja de profit: 14%
      – Coca Cola pe toate pietele mergente din lume (adica piete similare Romaniei): 2,78 miliarde de euro, profitul a fost 360,4 milioane de euro. Marja de profit: 13%

      Evident ca lui Kelemen ii e imposibil sa spuna ce e in neregula la Coca Cola, ca nu il duce capul, nici pe el, nici pe genialul Caciu, nici pe geniile din ANAF. Asa ca e mai simplu sa incerce o miscare a la Victor Orban: dam o lege si le luam 1% din banii din banca si cu asta basta.

      Aplicand astfeld e masuri brutale si comple arbitrare, distorsiunile create vor fi uriase. Si tot nu vor ajunge la banii la care spera. E absolut similar cu tampenia aia de taxa pe stalp a lui Ponta

      00
    • @silicon_v niste cifre mai in detaliu. Asta cu ”pe toate pietele emergente” sună așa din cartea de PR, nu zic că așa e, zic că așa sună.
      Până una alta avem situația în care frații Dedeman plătesc mai mult impozit decât multe alte multinaționale cu vechime și cu departamente specializate în optimizări, știu că statul e prost, hoț, incompetent, leneș și corupt și care orice prost care se respectă va da cu bâta în loc să se apuce de treabă.
      Dar nu îmi cere să plâng pe umărul Coca-Cola(și aici se cerea șpagă la angajare acum niște ani) sau al alor multinaționale care își tratează angajații ca în Bangladesh(componente auto, textile) și vor rezultate la nivel european.
      Cât vrei să fie profitul? 13.2, 13.7? Un contabil bun zboară sub radar.
      Și-a luat nimeni banii înapoi pe m3 de ciment după 9 ani în care au făcut oligopol.
      Iar când în România avem colectare tva 27% față de 37% bulgaria și ne uităm unii la ceilalți și dezbatem doct pe subiect, permite-mi rezerva unei mui și pentru stat și pentru multinaționale.

      00
  9. @7 Romania nu se afla printre tarile care vor sa impuna acel 15% impozit corporatiilor?
    Sau ai nostri vor sa fure startul?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)