Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

82 comentarii

  1. Deficitul este imens, asa ca trebuie facut ceva altfel se blocheaza banii europeni si atunci punem lacatul pe tara, problema mare a guvernantilor este ca ei incearca sa acopere gaura prin cresteri de taxe si impozite, fara a umbla la reducerea cheltuielilor cu aparatul bugetar, pensii speciale, etc, etc., asa ca sigur va iesi cu scandal mare

    PS. Acum vreo 2 zile era un articol ca in Sibiu la primarii, consiliu judetean, se fac cursuri de perfectionare la mare iar fiecare cursant poate veni si cu nevasta si maxim 2 copii, deja asta nu este tupeu, este nesimtire crasa

    Comentariu apreciat.2005
    • Nu ai fost cazat niciodată la mare, in hotel plin de ‘cursanti’ bugetari ? Sa vezi ce petreceri sunt în fiecare seara la restaurantul hotelului…cu dedicații pe manele..

      Comentariu apreciat.722
    • păi și ce vreți? ne dă voucherele alea cu care nu poți face nimic, 1450 lei e o noapte la Mamaia

      mai facem și noi cursuri la caterincă, eu am fost așa să mă plimb prin toată Eu

      Comentariu apreciat.4111
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 1987
    • Dar in Elvetia cat sunt taxele pe salarii? Unde mai dai 25% pentru pensie si 10% pentru sanatate fara prag superior?

      195
    • Pentru Mirel , nu nivelul taxelor e baiul, cat faptul ca nu se colecteaza

      Comentariu apreciat.504
    • Mirel, comentariul tau ar fi fost credibil daca nu o dadeai tot pe salarii.
      Taxele pe salarii sunt alea care chiar se colecteaza, ca se retin la sursa. Cat despre nivelul lor, 42% din brut e undeva in media europeana, in niciun caz nu sunt mici.
      Alte taxe sunt sau au fost mici: impozitul pe venit, pe profitul firmeleor, dividende, proprietati.

      Comentariu apreciat.441
    • @Cipper
      Sunt convins că puteai să cauți și tu aceste informații că nu e așa greu.
      Dar până aprobă Vali linkul cu acel studiu despre care am sris în mesajul anterior îți las aici un extras dintr-un articol al cuiva care locuiește în Elveția :

      „Pe lângă cheltuielile de mai sus, un alt cost lunar obligatoriu este dat de asigurarea de sănătate, care funcționează pe principiul francizei: un „premium” lunar, o sumă fixă de minimum trei sute de CHF/adult (150 CHF/copil). În plus, plătești integral fiecare consult medical sau tratament, până ajungi la suma de 2 500 CHF/adult/an (franciza). Nu prea scapi de nicio consultație fără două sute CHF, așa că, dacă ai avut mare nevoie de doctori într-un an și ai atins acest prag de costuri, din acel punct încolo plătești doar zece la sută din toate costurile medicale peste suma maximă. De restul se ocupă asigurarea.”

      Ca să sintetizez –
      -pentru sănătate în Elveția o famile de doi adulți și un copil plătesc 750 CHF/lună, adică 3750 lei/lună;
      -SUPLIMENTAR plătești fiecare consultație, până ajungi la 2500 CHF (12.500 lei) de persoană pe an;
      -abia după ce ai ajuns la acel plafon de 2500 CHF vei plăti doar câte 10% din consturile următoare.

      Da, costă mai puțin decât în România …. (aici sunt ironic)

      Indecis. Tu ce zici?1227
    • Pai vezi tu, dacă în loc de CHF gândești în Lei, costă mai puțin. A face conversia e o prostie. Știi care e culmea, că și în CHF dacă adun, eu și soția depășim sumele alea de care zici tu. Sume pe care evident că le știam pentru că nu scriu să mă aflu în treabă.
      Și banii ăia enorm de mulți pe care ii plătesc la sănătate sunt 100% profitul satului pentru că nu calc în sistemul public. Chiar și operația de cancer a lui taik miu a fost la privat și statul a decontat 4000 lei, nici 10%..

      183
    • In romania platesti sanatatea 300 CHF la un brut de 3000 CHF (salariul minim pe zoso.ro lol). Dar de banii aia nu primesti aproape nimic, si orice vizita la medic e cu coplata de 100%, ori in buzunarul medicului, ori in al clinicii. Fara limita anuala.
      2500 CHF e spaga pentru o operatie de complexitate medie intr-un spital de stat. Sau o cezariana simpla la privat.

      210
    • „-pentru sănătate în Elveția o famile de doi adulți și un copil plătesc 750 CHF/lună, adică 3750 lei/lună;” – eu singur, doar pentru mine am platit 2146 ron luna trecuta. Prietena pe la 1500. deci total doi adulti si un copil ~3646 RON
      „-SUPLIMENTAR plătești fiecare consultație, până ajungi la 2500 CHF (12.500 lei) de persoană pe an;” – nu merg la stat, fiecare consultatie e platita la privat sau „gratis” in abonamentul de la privat
      „-abia după ce ai ajuns la acel plafon de 2500 CHF vei plăti doar câte 10% din consturile următoare.” – am depasit cu mult acest plafon cu consulturile in sracina plus cezariana la privat. Am orimit de la casa de asigurari 2600 de lei, adica mai putin decat am contribuit noi doi in acea luna

      „Da, costă mai puțin decât în România …. (aici sunt ironic)” – termina cu ironiile. si daca ar fi puternic mai ieftin in Romania, tot nu ar conta, pentru ca banii aia de ii platim pentru CAS nu se duc la sanatate si nu primesti aproape nimic de banii dati

      262
    • @Mirel , in Romania avem bugetari speciali care nu pot sa traiasca decat cu venituri de nivel european.
      Cand se vor corela veniturile lor cu salariul mediu din Romania si cu criterii de performanta (ca in Europa), atunci vor fi premisele pentru marirea impozitelor platite de contribuabili.
      Pana atunci sa retinem ca statul nu vrea sa se reformeze si arunca plata deficitele sale strict pe carca privatului si a contribuabililor onesti.

      163
    • @Mirel, OK mărim taxele, le aducem la nivel European. Cei care au 4000 lei salariul brut rămân cu 1890 in mana, la fel cum au si cei cu 3000 lei brut. Pleacă oamenii din tara in masă.

      Rămâi cu cei care sunt… prea bolnavi ca să poată pleca dar suficient de sănătoși pentru ceva muncă de birou ? Cei care au familii cărora nu le pot trimite bani din afară (care au părinți bolnavi, bătrâni și imobili sau copii cu sindrom Down sau forme de autism grave, etc.) ?

      Și mai departe ce faci ? Crești TVA-ul ca să captezi banii veniți din afară ? Până la urma rămâi în țară doar cu cei care sunt efectiv imobilizați la pat.

      131
    • @Lucifer.
      „si daca ar fi puternic mai ieftin in Romania, tot nu ar conta, pentru ca banii aia de ii platim pentru CAS nu se duc la sanatate si nu primesti aproape nimic de banii dati”

      Știi care este problema cu astfel de idei ?
      Sunt foarte greu de combătut tocmai ca urmare a simplității lor.

      Tu de ex. crezi ca banii de la sănătate se fura – sunt convins ca nu știi cât costă lunar salariile medicilor + asistente+ restul oamenilor din spitale, nu știi cât costa medicamentele, aparatura și nici măcar nu ai mai trecut recent prin vreun spital.sa vezi cât sunt de pline.

      Chiar daca m-as apuca eu sa explic cu sume si alte chestii, oricum n-ai crede și nici macar nu ai citi deoarece tu deja esti convins insa ca banii din sănătate se fura.
      Este evident ca infractiuni se comit în multe domenii- dar dacă toti banii de la sănătate se fura, de unde se plătesc toate acestea ?

      Ca idee sa știi ca și eu plătesc o grămadă de bani lunar contributie la sanatate si merg tot doar la privat si nici mie nu imi convibe ca de banii platiti la CASS nu primea practic nimic dar întru în contact cu destui oameni ca să știu că sunt destui care merg la spitalele de stat.

      Ma bucur ca nu ai ajuns în spiralele de stat dar întreabă alți oameni care au mai fost dacă erau goale sau pline.
      Iar dacă erau pline oare cine plătește pentru ei ??

      Mergi pe strada și vezi câte farmacii sunt, apoi întra la întâmplare în una mai aglomerata și vezi căți oameni cu rețete compensate sunt.
      Cine plătește pentru medicamentele alea compensate dacă toți banii se fura ??

      614
    • @Mirel: cat se incaseaza intr-un an CASS de la toti angajatii si care e bugetul pentru sanatate?

      91
    • @Vosidit98
      „OK mărim taxele, le aducem la nivel European. Cei care au ……..”

      Eu nu spun sa mărim taxele ci doar sa ne asumăm o direcție.
      Adica taxele în România sunt în medie cu o treime mai mici decât în Europa și la un moment dat trebuie sa alegem un drum
      – daca vrem condiții europene taxele trebuie sa fie ca peste tot în Europa.
      -iar dacă vrem taxe mici atunci nu putem avea condițiile din Europa.

      613
    • @Mirel desi iti iei manute rosii, tu ai dreptate
      Problema este ca statul vrea impozitele aliniate incepand de maine fara nici macar o promisiune de a beneficia de ceva conditii intr-un orizont decent de timp.
      In plus, aici e o bula de oameni cu venituri mari care vor suporta grosul maririlor fara a beneficia de niciun serviciu

      63
    • @Lucifer
      „cat se incaseaza intr-un an CASS de la toti angajatii si care e bugetul pentru sanatate?”

      Pe scurt pentru anul 2022 :
      -total contributii – circa 40,4 miliarde;
      -total cheltuieli- circa 57 de miliarde.

      Pe lung e mult mai complicat.
      Exista un Fond Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS) care se compune în principal din contribuțiile oamenilor dar și din alte venituri de o valoare redusa.
      Dacă banii nu ajung pentru toate cheltuielile se dau subvenții de la bugetul de stat – adică din încasările pe impozit sau TVA se ia o parte și se da la sanatate.
      În 2022 subvențiile au fost de circa 11,2 miliarde.

      Din acest FNUASS se plătesc salarii medici, asistente etc., sume pentru medici de familie, medicamente, proteze, etc.
      Tot din acest fond se plătesc și concediile medicale precum și sumele care se plătesc altor state pentru romanii care merg la spitale din străinătate

      Suma necesara pentru sanatate este însă mai mare pentru ca de ex. dacă se construiește un nou spital banii nu.vin din acest fond ci de la bugetul de stat

      32
    • @mirel: salariile mici din Romania platesc cele mai mari taxe, ca procent, din europa.
      Salariile „mari” abia se apropie de salariile medii din europa, deci platesc „tot pe acolo”.
      De la 3000 in sus se plateste mai mult in europa, dar nu „de 2-3 ori”. Eventual un 10%. Care e mult, dar nu atat de mult

      altundeva is problemele nu la muia salariatilor

      100
    • Ma mirele, evident ca nu se fura TOTI banii din sanatate, mai lasa si ei 30% acolo de acoperire.

      Tu stii cat costa aparatura si medicamentele? Raspuns: da, stiu, de 3 ori mai putin decat se plateste pe ele cu contracte facute cu firmele de casa.

      Mirele, mergi te rog in orice spital dintr-un oras mare din RO pt o consultatie. O sa ai supriza ca mai mult de jumate din medici nici macar nu sunt in spital, pt ca boxeaza consulturi la cabinetele private si sunt platiti ilegal pt o activitate pe care nu o desfasoara. Cum stiu asta? Uite mi-am pus ambitia si am vrut sa merg la o consultatie la spital si am venit in fiecare zi de la 7 dimineata si l-am asteptat pe „dl doctor”. Si ce sa vezi, intr-o luna de zile, „dl doctor” nici nu a calcat in spital, iar asistentele isi consumasera demult scuzele cu care sa-l acopere.

      163
    • Mirel, comentariu tau e cumva amestecat, si cu bune, si cu rele. Da, Romania colecteaza prea putin din PIB, da, bugetul sanatatii e in deficit grav.

      Dar:

      „Ca să dau un singur exemplu din acel studiu și în Germania, Austria, Suedia, Franța etc. taxele pe venituri salariale sunt duble față de România.”

      Taxarea muncii in Romania e 42%, aproape indiferent de nivelul salariului (o idee mai jos pentru minimul pe economie). Aia din Germania, Austria, Suedia, Franța impoziteaza salariile cu 84%? Hai sa fim seriosi. Nivelul taxarii muncii in UE e mai mare DOAR la salariile mari, binisor peste medie. La salariile mici (minim pe economie), Romania e DE DEPARTE numarul 1 din UE. E de-a dreptul nerusinat sa taxezi cu 40% pe cel care castiga salariul minim pe economie.

      Pe scurt, nu acolo stau problemele bugetare, in impozitarea muncii. Pe impozitarea muncii problemele sunt legate de economia neagra/gri, de exceptiile bagate tot de stat (inclusiv prin schemele de angajare mascata prin PFA sau micro), de procentul prea mic din populatie care e populatie activa angajata cu carte de munca. Dar chiar e prea mult sa incepi sa cresti impozitaea pe munca in Romania. Ca nu prea mai e loc. Iar piata muncii va „reactiona”, adica va refuza sa dea banii

      Pe scurt, impozitele in Romania sunt cam la nivel european (TVA, munca, profit), cu exceptia a catorva categorii (proprietate, castiguri din bursa, etc). Nu prea ai ce taxe sa majorezi in conditiile astea, sau in niciun caz repede si cat sa conteze pentru echilibrarea deficitului. Poate doar crestere TVA ar face asta, dar ar arunca iarasi inflatia in sus.

      Bugetul trebuie echilibrat prin:
      – colectarea mai buna a TVA si prin lovirea pietei negre, ca stie mai toata lumea unde se intampla asta. Dar pentru asta trebuie sa vrei si sa poti, la ANAF ma uit.
      – taierea exceptiilor de orice fel
      – aducerea risipei bugetare cu picioarele pe pamant. Da, vorbesc de pensiile speciale. Si azi nu e vorba de suma de bani in sine (dar va fi in 5-10 ani), cat de puterea exemplului. O sa vezi tu fix din pix conformare voluntara in Romania a unora care trebuie sa dea 50% din bani statului, muncind pana la 65 de ani, iar din taxele lor se plateste o pensia de 5000 de euro unuia care s-a pensionat la 45 de ani.

      121
    • @Lucifer: o completare, daca nu te superi…
      Contributia de sanatate (CASS) nu se plateste doar la salariu (10% din brut), ci si la alte venituri, cum ar fi:
      1. Pfa
      2. Investitii (dividende, bursa, etc)
      3. Drepturi de autor
      4. Chirii
      5 alte surse (asa numitele „conventii civile)
      daca veniturile de aceste tipuru depasesc un anumit plafon (care nu e prea mare)
      Daca ar face cineva un calcul, suma ar fi enorma.
      Dar noua ni se spune mereu „nu sunt bani”…
      Trist…

      21
  2. Sunt cu siguranta multi cititori care se pricep dpdv economic legat de 2. Chiar credeti ca se pot introduce taxele astea? Puteti elabora cu diferite scenarii?
    Intreb, pentru ca nu ma pricep la economie, dar stiu ca salariul meu chiar nu ar mai suporta un nou val de scumpiri.

    Comentariu apreciat.460
    • Eu vad mai posibil planul din articol, implementat treptat, decat sa ti bage pe gat o singura twxa care sa te futa. Asa baga de astea “micute”. Ba fute antreprenorul putin, ba pe tine la tva, putin nu mult, cat sa nu te enerveze sa faci scandal.

      Comentariu apreciat.490
    • Bineinteles ca se pot introduce. Dar se introduc doar cele care afecteaza PFa-uri, IMM, persoane fizice(poate usor modificate, ca sa ne bucuram ca prostii). De marile companii si corporatii nu se vor atinge nici cu o floare.

      Doar ca probabil vor mai lucra la ele: mai maresc pragul de taxare la proprietati, ca bastanii de politicieni au destule si doar nu o sa platesca impozit pe ele si va fi 0,5% nu 1% ( iar noi ne vom bucura), mai adauga niste scutiri, exceptii.

      212
    • „Ba fute antreprenorul putin, ba pe tine la tva, putin nu mult”
      Pentru cei mai multi treaba asta pare ca nu ne afecteaza prea tare. Problema e ca antreprenorii sunt electricienii, stomatologii, mecanicii, instalatorii, toti oamenii care ne rezolva probleme si care ghici ce, vor creste preturile ca sa supravietuiasca. Evident energie se va scumpi, benzina (e energie), mancarea.
      Problema principala cred ca e la oamenii care castiga aproape de salariu minim si care vor decide sa plece. Le va fi imposibil sa isi rezolve o carie sau o pana. Plecatul lor inseamna bani care nu se mai colecteaza, care vor atrage alte mariri de impozite.

      80
    • @calin..”salariul meu chiar nu ar mai suporta un nou val de scumpiri” . Te subestimezi colegule. Inca nu stii cat poti suporta.

      Apropos s-a lansat bard, ne esplica cum e cu taxele : https://g.co/bard/share/541b2d69e3e7

      14
    • Ca angajat, nu vei afectat direct decat de cresterea de aproximativ 9% la anumite categorii de produse (medicamente, restaurante, mancare, bauturi nealcoolice). Chiar si asa, masura asta va turna bine benzina pe cresterea preturilor. Eu cred ca masura asta nu o sa treaca. Dar depinde de cat de disperati sunt Marcel si compania.

      Restul te vor afecta probabil indirect, companiile vor incerca probabil sa mareasca preturile pentru a mai recupera din bani, daca piata le permite.

      30
  3. Pentru cine nu a inteles de ce oile trebuie sa pasca la birou
    5. Munca la distanță riscă să șteargă $800 de miliarde din valoarea clădirilor de birouri din marile orașe americane, relevă o analiză McKinsey Global Institute. Estimarea reprezintă o scădere cu 26% față de nivelurile din 2019. (Bloomberg)
    https://www.facebook.com/profile.php?id=100063567731566

    Comentariu apreciat.542
  4. 8.Din ce inteleg din articol, depinde de blestem, la cate ai adunat nu cred ca va fi rapid :).

    Comentariu apreciat.330
  5. In mod normal, profesorul care a fost prins cu căștile în urechi la titularizare nu ar mai trebui sa predea niciodată Intr o școală. De ce? Cred că este evident pentru oricine. PS. Am flat de curând despre un profesor ” bun” de matematica, de la un liceu ” top 4 pe capitală” care abia accepta elevi noi la meditație. 125 lei ora. 7-8 Serii de cate 10 elevi pe zi ( in ziua lui liberă, mai puține serii in rest) apartamente cumpărate special pt. meditații…etc etc. ” Dacă copilul nu este foarte bun, nu îl pot primi la meditații lucrez doar cu copii foarte buni” . Furt generalizat.

    Comentariu apreciat.4611
    • Am facut si eu de gura parintilor meditatii intr-a 12 a, desi eram olimpic la mate. Tot asa avea serii de 3 4 cate 2 ore. Cand a vazut ce pot, ne dadea exercitii, pleca sa fumeze si ma ruga sa le explic eu celor care nu inteleg.

      Comentariu apreciat.432
  6. Vor fi desființate 200 de mii de posturi neocupate din administrație. :))))) Le taie de pe foaie. Chiar o să aibă un impact major asupra deficitului fiscal, dar nu putem spune că bugetărimea nu a făcut sacrificii.

    Comentariu apreciat.634
    • uite de aia nu o sa ajungi si tu sef de sinecura, de partid sau de tara :)
      acele 200.000 de posturi neocupate nu inseamna ca nu sunt si platite :)
      exista institutii unde un singur bugetar ocupa 2-3-4-5-6-7-8-… locuri/pozitii pentru care este platit in plus
      am putea spune chiar ca urmeaza concedierea a 200.000 de angajati fictivi ai statului respectiv micsorarea veniturilor celor care chiar exista si muncesc

      Indecis. Tu ce zici?249
  7. 2: hai ba Ciolacule ca am glumit cu faza aia ca esti prost. Hai sa moara mama daca mai zic.

    Comentariu apreciat.312
  8. ANAF-ul vede păcat că parchetul sesizat nu vede. Un caz recent pe care mi l-am povestit un prieten care lucrează în sistem a fost a unei tipe care a făcut achiziții intracomunitare de cartofi (peste 300 tone) le-a vândut în piața Puchenii fara factură a fost prinsă de ANAF (300 tone de cartofi figurează în stoc dar ei nu mai există plus
    tipa avea angajați la negru care îi trimiteau banii din vânzări prin bancă), dar parchetul spune că nu e evaziune fiscală că nu sunt probe suficiente că marfa a fost vândută. Tipa nu figurează cu venituri la ANAF, dar își permite un stil de viață peste medie. Bravo stat român!!! Parchetul vrea sa ii prinzi in fapt să știi exact care este cumpărătorul ce suma exactă s-au primit…daca se poate chiar filmată treabă și atunci sa ii trimită în judecată (ANAF nu are acele instrumente).
    A mai fost o știre cu cei care vând prin olx că se vor face controale. De acum ANAF nu mai sesizează parchetul da decizie de impunere că au venit clasări in cazuri similare în parchetul spune că o dată ce au fost făcute la vedere și ANAF le putea urmări nu este evaziune practic daca furi și sunt camere de filmat nu e furt ești tu proprietar neatent.

    Indecis. Tu ce zici?285
    • Parca te fugarea unu’ si vreai numai decat sa termini ce ai de zis. Am inteles pana la „300 tone de cartofi figureaza (…) banii din vanzari prin banca”, dup-aia ma doare capul.

      177
  9. Cea mai buna stire:
    „Introducerea unui impozit de 1% pentru clădirile rezidențiale care cumulat depasesc 500 de mii de euro. Un proprietar care deține mai multe imobile sau terenuri a căror valoare trece de acest prag ar urma să plătească minimum 5000 de euro anual la stat.”

    In Barometrul calității vieții în Municipiul Timișoara 2022, 65% din persoane nu sunt de acord cu afirmatia: este usor sa gasesti o locuinta la pret bun in Timisoara.
    https://beta.primariatm.ro/stiri/2023/barometrul-calitatii-vietii-2022

    Asta pentru ca in special locuintele noi, dar si cele vechi, sunt prezentate ca pretabile pentru investitie.

    Apropo, pretul locuintelor nu este inclus in calculul inflatiei.

    52
  10. NOU
    #48

    Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 1751
  11. Am plecat din Iasi de vreo 20 de ani..referitor la punctul 6, ce mai fac Cordunenii? bine? cuminti?

    212
    • NOU
      #57

      Au imbatranit, au familii, copii. Au batut dar au si facut, doar cine nu munceste nu greseste.

      Comentariu apreciat.312
    • Cum e cu greaua moștenire? La gradinita…la școală lumea afla cine is părinții, cum sunt copii? Poarta stigmatul familiei….sau sunt și ei același aluat? Sunt angajați? Firme sau antreprenori? Intreb doar din cauza ca comunitatea nu uita asa ușor noste amintiri legate de familia lor. Pe Andrei Năstase îl doare la patina

      102
    • Cand la facultate, cand in vacanta. Mai ales Beleaua.

      110
    • oameni cu probleme, nu ca noi…
      știți cât e revizia la cayenne când nu ai nici un venit?

  12. Fara legatura cu subiectele, a aparut un serial coreean pe Netflix, despre viata vedetelor si influenceritele de pe instagram, un fel de „influencer fun” de-al tau. Se numeste Celebrity, incepe greu in primul episod, dar o sa vedem foarte multe din lucrurile pe care le tot vedem pe aici la rubrica aia.
    Cica parerile despre politica si religie nu iti vor aduce campanii.

    163
  13. Off topic, mă întreb de ieri ce dracu’ caută în aceeași frază numele Mitică Dragomir și expresia „bună credință”.

    181
    • „nu furam, nu făceam nimica” – imediat după ce povestește cum mituia arbitri și falsifica actele jucătorilor să iasă blaturile

      121
    • Bă, dac-am apucat să văd că ia țeapă chiar și Mitică Dragomir, mai am un singur dor:
      -să-i pup moaștele lui Ion Iliescu și, pe urmă, îmi bag singur(ă) degetele-n priză.

      71
  14. 8. Urcat pe acoperis dupa ploaie apropiindu-te de o sursa de productie de curent DC (care omoara mai usor decat AC), probabil pe acoperis de tabla, posibil cu legaturi intre panouri nerealizate corect, posibil fara descarcatoare, dar mai ales as zice foarte probabil fara impamantare sau impamantare neconforma…

    Comentariu apreciat.260
  15. 7. Nu paraseste nimeni barca: „În această dimineață, adjunctul șefului Poliției din Ilfov a demisionat și el și va merge la Poliția Română unde va fi șeful unui centru operativ.”

    170
  16. Șeful Poliției Voluntari, Dumitru Barabula, a făcut acest anunț miercuri dimineață. El și-a luat la revedere de la colegi și a anunțat că se pensionează, conform surselor citate.

    În această dimineață, adjunctul șefului Poliției din Ilfov a demisionat și el și va merge la Poliția Română unde va fi șeful unui centru operativ.

    Pensii & șefi.

    110
    • Din articolul ala eu am retinu o declaratie a lui Pandele ce ar trebui sa porneasca o furtuna „Nu am fost informat. Când i-am întrebat pe colegi de ce nu am fost informat, mi s-a spus: domnule primar, nu puteam să vă informăm. Au fost informați în scris, de instituții abilitate ale statului, că nu trebuiau să mă informeze.”

      Care sunt acele instituii care notifica in scris institutii din primarie (DGASPC și Poliția Locală) sa nu informeze primarul despre ce stiau? Omul zice ca au fost notificari in scris, deci ori primarul minte si atunci nu e nimic nou dar e grav ori exista acele notificari si atunci e grav si interesant.

      90
  17. 5. Doamne-feri, vine Anti Defamation League si ne deschide proces comun pe motiv de antisemitism.
    Batranii aia sigur fuseseră ceva gardieni in lagare.

    70
  18. „Un director de sucursală bancară a murit, marți seara, electrocutat. Bărbatul regla ceva la panourile solare recent instalate pe casa sa din Bârlad…”

    „Cunoscuții cred că ar putea fi vorba despre un blestem: în urmă cu 8 ani un incendiu i-a mistuit casa.”

    Nu vede nimeni corelatia… nu vede ca omul era director de banca si regla panouri solare… cum probabil si-a mai montat 2-3 prize alela prin casa ca se pricepea… si a ars casa.

    131
  19. 11. no șît șerloc cam toată lumea care avea nevoie de un PC a cumpărat un PC în ăștia 2 ani de pandemie. Ce să mai vândă și cui, mai ales pe timp de recesiune ?

    Dau exemplu personal. Laptop vechi de 5 ani, i5 2c/4t, 16GB RAM, GPU dedicata 4GB.
    Ar fi de schimbat tastatura, dar altfel încă merge bine.

    Cumpărat desktop în oct 2020 pentru ceva proiecte hobby pe care nu le ducea laptopul. Upgrade la placa video în nov 2022, de black fraierday.
    Upgrade SSD desktop, pentru că s-au ieftinit MULT & 120 GB devenise insuficient.
    Upgrade RAM desktop, pentru că s-a ieftinit & experimente cu modele LLM mai mari.

    În rest, nu simt nevoia de hardware mai bun / nou / scump.
    YouTube vuiește de influenceri care strigă „ăsta e momentul să-ți faci un PC nou”.
    Ceea ce nu e neapărat greșit pe de o parte.
    Dar pe cealaltă parte, tot mai au de unde să scadă prețurile, deci nu arde.

    61
    • carrefour vindea pachetul de unt cu 9 lei si pentru ca se vindea acum il vinde cu 14 lei si se vinde in continuare. niste nenorociti, huo, muie, capitalism, spanzurati, arsi de vii, huo, la moarte, huo, huo, huo.

      cele 3 fetite au inceput cu un leu paharul si pentru ca se vindea acum e 3 lei si se vinde in continuare. ce draguuuut….

      40
  20. Creșterea de taxe nu este o soluție, e o bomba, taxe mărite înseamna ca și inflația se va dubla, mai departe dobânzile se vor dubla și știm apoi ce urmează…

    40
  21. Nu dormeau, mă, păzeau parcarea… Era nevoie de 3 echipaje, periculos subteranul Arenei Naționale, nu era suficient 1, dacă chiar era pe bune, să zicem… Nicio coincidență cu temperaturile de afară.

    20

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube