Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

37 comentarii

  1. hai sa ne luam toti tractoare si sa facem drifturi cu ele in fata parlamentului

    00
  2. Deci daca ies cu tractorul pe drumuri publice pot sa accidentez pe cineva si nu ma supun regulilor de circulatie??

    • Vătămarea corporală are alt regim penal.

      00
    • Ba regulile de circulatie trebuie sa le respecti. Nu inseamna ca daca n-ai carnet esti absolvit de vina, duhhh…

      00
    • doar că dacă n-ai carnet/permis nu poți cunoaște regulile de circulație. asta dacă nu ești cumva vreun agricultor tractorist autodidact.
      nu că toți ăia care au carnet/permis cunosc regulile de circulație dar na’ …

      00
    • Sa inteleg ca e de la sine inteles ca ne-am putea plimba cu tractorul pe autostrada si nu platim nici vigneta?
      Europeni nene….

      00
    • Mobutu, aveam alta parere despre tine… Necunoasterea legii nu te absolva de pedeapsa niciodata.

      00
  3. Orice troaca dotata cu motor, ar trebui sa fie condusa pe drumul public doar cu permis. Pe camp sau la tine in batatura faci ce vrei, pe drumul public, nu.

    00
    • Si cum ajungi cu el din batatura pe camp? O iei pe trotuar (nu ca ar fi asa ceva in sate), comanzi un elicopter sau o platforma? Intai fa diferenta intre tractor agricol (care il inregistrezi la primarie si nu e inmatriculat) si tractor rutier (cu care nu ai voie neinmatriculat sau fara permis).

      00
    • „Si cum ajungi cu el din batatura pe camp?”

      Pe drum. Il inmatriculezi. Nu e greu conceptul.

      00
    • @Cris:inregistrarea la primaria locala este considerata inmatriculare, iar ca sa ajungi cu tractorul pe camp, nu iti trebuie nici elicopter, nici platforma, ci un banal permis de conducere pentru moped, motoreta, motocicleta, autoturism, camion, etc. Te-ai prins cum sta treaba?

      00
  4. Daca ne luam dupa prima stire toti cei cu motor 1.9 tdi pot sa circule pe drum legal fara carnet, asigurare si rovinieta.

    00
  5. Cumva legea contrazice dexul. Are roți, motor, se mișcă, transportă ceva, e cam autovehicul, aș zice. Ăștia s-au lăsat păcăliți de formă? De faptul că de obicei e folosit pe câmp?
    Oare pentru Tico mai trebuie permis? Sau Smart. Dacă tractorul e pentru oricine fără permis, de ce n-ar fi și Smartul? Omfg.

    00
    • atâta doar că dexul nu e lege …

      00
    • Bravo Radu, foarte util. Dar nu găsești o legătură strânsă între sensul cuvintelor și textul legilor? Ai văzut legi pictate, fără cuvinte?

      00
    • NOU
      #23

      Ba omule, cine iti vine tie pe 2000 lei tractorist la tara, sa stie si carte sa nu se imbete sa faca si treaba? Pai daca nu acceptam oameni fara permis, mai angajam cucu sa conduca tractoare. Saltul va fi facut analfabet functional -> robot, dar inca nu s-a nascut robotu. Legea ti se pare tie ilogica, dar este logica! E nevoie de forta de munca, nu de gargara!

      00
  6. Stai putin… pai si permisul de conducere categoria Tr pentru ce e?

    00
  7. Un miliard de euro ne costa toti consultantii fiscali, fix cat toata berea romanilor.

    00
  8. Eu nu am inteles de nicaieri, dar poate nu stiu sa citesc sau poate presa nu stie sa intrebe, daca acest impozit pe gospodarie e IN PLUS fata de tot ce e acum, sau isi propune sa inlocuiasca cota unica si sa fie cumva diferentiat pe nivelul de venituri.
    Nu mi-e clar ce face o familie care are venituri peste 2000 de lei si totusi nu cheltuie pe mare lucru in afara de mancare, haine si benzina. O sa isi deduca mancarea? Care mai e rostul atunci? Iar daca nu, nu platesc deja TVA pe asta?
    Ok am inteles, sa cer bon de la balet, de la meditatii, de la faiantar, de la izolarea locuintei, de la doamna care imi face curat in casa etc. Si daca nu fac toate astea? Daca eu nu am cheltuielile astea deci pe ce platesc eu impozit?
    E in plus sau nu impozitul asta?

    00
    • Am mai citit intre timp.
      Prima intrebare e clara. Cota unica de 16% se vrea INLOCUITA cu un impozit de 10%. Cei sub 2000 teoretic vor avea 0%. Si cu cat citesc mai mult, cu atat inteleg ca la regularizarea anuala de care vorbesc ei vei plati o diferenta daca mai ai si alte venituri. Si iti vor da ei bani inapoi chiar, deci cum ar veni platesti sub 10% pe an, daca poti demonstra niste cheltuieli deductibile. Daca e asa, le urez succes, dar nu mi-e clar cum nu duce asta la o scadere a veniturilor, in loc de o crestere.
      Poate totusi aia 10% nu sunt 10% la toate salariile, ci 10, 16, sau 20 in functie de cat castigi.

      Oricum, declaratiile lui ca asa ajung sa fiscalizeze meditatii si mai stiu eu ce prostii, astea sunt hilare. ACOLO e evaziunea? La meditatiori, faiantari si oameni care iti sapa o gradina?

      00
    • Din ce s-a scris pana acum eu cred ca nu e in plus. E o tranformare a impozitului pe salariu si poate a impozitelor locale( locuinta, masina) Pana cand a aparut impozitarea unica pe salariu/venit global se depunea anual la finante, de catre toti salariati o fisa ( fisa aia fiscala) Acolo era cat ai castigat in anul acela, ce impozit ai platit si ce deduceri ai avut. De exemplu cei care aveau copii sau care nu lucrasera tot anul( se angajasera de la 1 mai de ex) dar si pt ceilalti , se calcula total venit brut anual – deducere totala . Rezultatului i se aplica cota de impozit si pe urma se vedea: ai platit mai mult ti se restituia, mai aveai de plata dadeai bani( dar nu prea se intampla asta avand in vedere ca impozitul se retine la sursa sau se plateste in transe) Presupun ca va fii ceva asemanator.

      00
  9. Daca tot vor sa treaca pe sistemul american, de ce nu se dea o lege prin care sa ne incasam salariul brut de la angajator. Dupa care sa platim separat ce se retinea din salariu.
    Sa vedem cum e sa dai bani la educatie sau sanatate cand te duci la spital si nu te baga nimeni in seama.

    00
    • wow…iar aceasta idee desteapta.

      00
    • De ce boss sa platesc taxe si impozite la stat, ca sa sustin niste institutii ineficiente?

      Atata timp cat romanului i se deduce automat din salariu sumele necesare mentinerii acestor institutii in viata, nu-si va pune 100% intrebarea: „de ce sunt ineficiente, inutile?”.

      Cand se va duce cu banul in mana sa plateasca personal 5% la sanatate, 2% educatie, etc(procentele sunt irelevante) se va intreba, de ce p**a mea platesc contributii pentru sanatate dar daca ma duc cu o problema la spital risc sa nu ma mai intorc acasa din cauza unei infectii, a unui rezident slab pregatit, etc.

      De ce sa platesc indemnizatia unui asistat social care sta bine mersi acasa si incaseasa banu lunar de la stat dar ii acopera gunoaiele la ei pe ulita.

      Ideea Olgutei e muuult mai destepta decat a mea. Diferenta dintre ideile noastre e ca a ei are mari sanse sa fie pusa in practica asa ca stai linistit. O sa poti sa-ti deduci vacantele de la Olanesti din venitul anual.

      00
    • nicaieri nu isi plateste omul taxele, singur. Este aberant. Este cea mai de cacat idee din istoria ideilor

      00
  10. referitor la treaba cu reciclatul: daca lumea se asteapta sa fie platiti similar cu ce e prin vest, ma tem ca dezamagirea le va fi mare.
    in oradea sunt centre de genul de colectare, insa suma platita frizeaza absurdul – suma care defapt e ceva bon ce il poti folosi prin supermarket.
    de ex. am dus un vreo 3 plase mari de flacoane(nu pt bani, simt civic) au vrut sa-mi dea 80 de bani voucher.
    ca si comparatie. in finlanda/germania pt aceleasi cantitati de flacoane/sticle duse la reciclat ai fi primit 15-20 de euro
    am dus acumulatori de UPS cu pb ~ 15-20kg pe care prin centrele de recilari primeam de obicei 20-30 de lei. la care imi zic, ca nu imi dau bani pt acumulatori din acestia(doar pt baterii mici), ii zic ca e ok doar sa ii duca sigur la reciclat.
    dus aspirator vechi functional. voucher 6 lei. dar au zis ca il primesc doar daca are toate accesoriile, altfel nu.

    00
  11. RIP Charlie Murphy! #Darkness

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.