Știrile zilei – 12 noiembrie 2021

  1. Brunetă . Pădure . Brunetă . Blondă . Lac . Blondă . Brunetă . Munți . Brunetă . Oraș . Verde . Verde . Nori .
  2. Inflația e la 8%
  3. Cronologia unei rușini
  4. Tot nu-mi vine să cred că oamenii iau pastile de câini
  5. Jegurile se simt lezate când apar pe net poze cu ce fac
  6. Sondajul ăsta e foarte stupid
    Dacă era așa, oamenii plecau dincolo. Dar nu pleacă, că asta e țara lor, chiar daca sunt de altă etnie.
  7. Poșta Română are salarii babane
  8. Cronica de business
  9. Cronica de business
  10. Cronica de tehnologie
  11. Cronica de tehnologie

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

47 comentarii

  1. Mumu emag !

    M-am trezit degeaba, ZERO reduceri pentru Iphone 13.

    Am sters cardul din app, am sters app.

    Ori e Black Friday ori e lichidare de ciurucuri care nu se vand!?

    00
    • Nu stiu daca ai trollat sau nu, dar sper ca prima varianta :)

      Amenzile date de la APC la Altex se vad pe toate siteurile unde au disparut reducerile alea de 60% la toate produsele.

      Sunt preturi bune si pe eMag si pe alte siteuri dar raportate la ce era inainte. Cel mai bine se vede asta la masini :) In sfarsit normalitate!

      00
    • De 2 luni urmarea nevasta un uscator de rufe. Acum 2 luni era 2600 lei. A disparut din oferta eMag acum vreo luna, eram sigur ca vor face o reducere la misto de la 3200 la 2599. Dar l-am luat cu 1999. Eu sunt multumit.

      00
    • Cel puțin la eMag o grămadă de tipuri de iPhone 13 sunt la precomandă – de ce ai face reduceri la ceva ce nu ai pe stoc ????

      00
    • Bre ..anul asta e primul în care vad reduceri decente la emag…scutecele 0e care le cumparam de obicei sunt la 1.1 1.2 lei. Rar le prinzi la oferta la 0.8lei. Azi le-am luat la 0.58 lei.

      Ma uitam de ceva vreme la un ssd de 240 GB…preț peste to de jumătate de an 138-150 lei. Azi la emag 100 lei ( la pcgarage, altex același ssd la reducere e e 115-120 lei)

      Urmăresc o masina de spălat Samsung de jumătate de an…nu am vazut-o sub 1700 lei. Azi 1100 lei..

      Acu, ca nu au redus ei fix ce voiai tu sa cumperi ii ala treaba…da reduceri is

      00
    • Sorry boss, dar BF exact pentru aia a fost inventat, ăsta e scopul lui: să elimine stocurile a căror vânzare a cam încetinit.

      iPhone 13 va fi la BF 2022.

      00
    • Cum rahat sa te astepti la reduceri la un model lansat de 2 luni, unde cererea e mai mare decat capacitatea de productie in momentul de fata…

      00
    • @Bogdan, sigur va fi, cum a fost 12 anu asta.

      00
    • @AlinP, in caz ca nu ai aflat inca, Black Friday a pornit ca o campanie de lichidare a ciurucurilor care nu se vand. Scopul era sa elibereze rafturile magazinelor pentru produsele noi ce urmau sa se vanda de Craciun.

      Asa ca tu sa astepti reducere la un telefon abia lansat…

      00
  2. 2. Inflația e la 8%

    Soviani crede că inflația reală e de 15%: https://soviani.com/2021/11/10/unde-e-florin-sa-ne-spuna-statistica-confirma-avem-cea-mai-mare-inflatie-din-uniunea-europeana-nimicpentrupopulatie-cu-video-din-iulie/

    3. Cronologia unei rușini

    Nicio rușine, lipsă de voință pentru execuții & tăieri.

    https://twitter.com/itmorar/status/1458466403099594753

    00
  3. @2 inflatia reala e mai mare de 8%. Daca gasesti un bon de cumparaturi de acum un an si repeti acum cumparaturile diferenta e de 15-20% daca nu mai mare. Energie la fel, combustibili la fel, Euro, samd. Asta cu 8% e doar pentru cei care au titluri de stat si inca viseaza la cai verzi pe pereti

    00
    • Nu-i adevărat, de-abia la sfârșitul zilei/săptămânii ăsteia se va vedea inflația reală practic deflația) când își vor face simțite prezența megareducerile de BF.

      00
    • NOU
      #13

      Dacă era la euro 15-20% aveai acum cursul 5,6-5,8. În realitate în ultimul an euro a crescut cam cu 1,8%.

      00
    • Deja dupa primul paragraf nu mai are sens: gazele 46%, electricitate 24%, carburanți 23%, uleiul 26%, cartofii 18%. Cum dracu scoti din astea un 8%, nu inteleg. Poate n-or fi ele cele mai reprezentative bunuri pt romanul mediu, dar come on, cam bate la ochi…

      00
    • @Remington Steele, devalorizarea leului fata de euro nu este acelasi lucru cu inflatia.

      00
    • NOU
      #16

      @Alexandra Fiecare categorie are o anumită pondere. Intră pe site-ul INSSE si o sa vezi un pdf unde îți apare la fiecare ce pondere are.

      00
  4. @4 asa o fi si in alte tari?
    Oamenii iau tot felul de medicamente, doar vaccinul nu prea il vor.
    Daca se făcea un experiment pe bune si i-ai fi rugat sa ia medicamentele alea (destinate animalelor), la pariu ca nu s-ar fi băgat nici unu.
    Dar asa de capu lor vad ca se baga.

    00
    • Pai da pentru ca ei sunt destepti si restu prosti.

      :))))

      00
    • Arbidol nu este pentru animale si este cunoscut si folosit in china,federatia rusa si tarile vecine ca antiviral cu eficacitate medie spre mare.
      Nu este aprobat de UE si SUA pentru ca nu s-au depus solicitari in acest sens, piata de desfacere fiind asigurata oricum-asta e opinia mea si nu vreau sa aduc in discutie factorul politic. La inceputul pandemiei a fost utilizat si la noi cu succes in tratamentul formelor usoare si medii ale covid19, fiind ulterior scos din protocol. Ca o parere personala chiar nu inteleg de unde inversunarea asta impotriva unui medicament care daca nu ar avea efect nu ar fi atat de cautat. Sariti!

      00
    • Mike, arbidol intradevar nu e pentru animale, doar ca e pentru virusul gripal, care nu e coronavirus.

      00
    • Daca e folosit la greu in Rusia si China, m-am linistit. Doua tari unde viata umana e mai presus de orice.

      00
    • asta e ca aia cu „putin s-a vaccinat, dar nu a spus cu ce”

    • @ mike
      „daca nu ar avea efect nu ar fi atat de cautat”..
      E o greșeală elementară de logică, amesteci două atribute diferite, a fi căutat și a fi eficient.

      00
    • Asa e nenea mike, aia sunt ei prosti si refuza sa faca bani si pe pietele din UE si SUA. Sigur, sigur nu e din cauza ca pentru o aprobare pe aceste piete li s-ar cere spre exemplu o serie de teste clinice facute cumsecade, ceea ce ei in mod evident nu au.

      00
    • Are dreptate Mike, informați-vă înainte de a sări la jugulară. Probabil că piața de desfacere pe care o au le este suficientă și nici nu au interesul să facă studii aprofundate (posibil, efectele secundare să fie destul de nasoale) ca să fie autorizat pe piața UE. Sunt medicamente de uz uman și sunt antivirale (nu numai împotriva gripei). Dar când e să ne dăm cocoși pe net, nu mai contează ce spun alții mai citiți decât noi (căutați pe net, a dat interviu un virusolog sau infecționist pe subiect, nu-mi mai aduc bine aminte). Eu am vreo 4-5 cunoștințe care au făcut forme medii de Covid (unele dintre ele vaccinate) și s-au simțit mult mai bine după ce au luat arbidol.

      00
    • Gicu, asa am si eu cunostinte care au luat arbidol si ei zic ca s-au simtit mult mai bine dupa. Acum in acelasi timp eu cand am avut covid am luat intr-o zi 2 terraflu si aia a fost. E terraflu tratament pentru covid? Nu prea cred.

      00
    • @mike, pe ce te bazezi cand spui ca este atat de eficient medicamentul respectiv? Ai citit vreun studiu relevant facut pe tema asta?

      @Gicu, nu exista „piata de desfacere pe care o au este suficienta”. Orice companie isi doreste sa se extinda cat mai mult, sa castige cat mai mult. Nu o sa vezi niciun CEO al unei companii cu afaceri de sute de milioane de dolari care sa spuna:
      „- Boss, mie imi ajunge piata asta. Nu vreau sa ma extind mai departe, ca nu are sens.”

      00
  5. 8% inflația. Pe hârtie că în realitate cine știe cât o fi.
    Și banca îți dă între 2% și 4% dobândă la depozitele în lei. 4% dacă prinzi tot e ceva dar în general nu-i 4%.
    Pare un deal bun, mai ales acum de Black Friday.
    Pe de altă parte, nu ar trebui să ridice dobânzile la depozitele în lei la 15-20% așa cum era înainte, plus că nu vrei ca populația să aducă în economie banii din depozite și astfel inflația să crească și mai mult?

    00
    • Exact, practic inflatia va tot fi peste dobanda oferita de banci, suna pres urat dobanda negativa asa ca lasa inflatia za faca jocul, bancile o duc bine de la 20% in sus profit, ba chiar 100% acum cu criza

      00
    • ING dă 1.2% la termen pe 1 an. La 3 luni e doar 0.2%. Ar fi parfum să fie 2-4%.

      00
    • @Bogdan: La BT este între 2% și 3%, nu am verificat să văd exact dar îți pot spune sigur că la lei atât este. Problema este că la o inflație pe hârtie de 8% deja nu te mai ajută cu nimic că mai bine îți ții banii în casă sub pat dar băncile tocmai pe asta se și bazează de nu cresc dobânda că știu că românii doar nu vor sta cu banii sub pat ca să aibă tot timpul grija lor și să nu poată pleca de acasă, așa că profită de chestia asta și dau dobânzi care nu doar că nu bat inflația dar nici măcar nu ieși pe zero când tragi linie de chiar că îți vine să-i iei acasă și să-i ții sub pat. Și când îi mai auzi pe muiștii ăștia de parlamentari că vor cotă progresivă deja te apucă groaza că poate unii au muncit o viață de au strâns niște bănuți.

      00
    • Man, @Crimsonware, eu nu cred bancile dau vreodata dobanda mai mare ca inflatia. Dobanda la depozite e corelata cu dobanda la credite care e si ea corelata cu dobanda BNR si diversi coeficienti. Altfel ar pierde bancile bani.

      Sa tii banii in banca e mai bine decat acasa, nu doar pentru ca sunt mai in siguranta, ci si diminuezi pierderile. La o inflatie de 8, cu o dobanda de 4, pierzi doar jumate fata de cat pierde ala care ii tine sub pat.

      In mod normal, daca vrei sa faci bani, trebuie sa ii investeti. Din dobanzile bancii nu cred ca se imbogateste nimeni.

      00
  6. 5. Tot vad treaba asta cu datele personale si gdpr legat de numerele de la masini. Dar poate e cineva mai istet pe aici: in ce baza poate fi sanctionata o persoana fizica legat de date personale/ gdpr? GDPR-ul nu se aplica persoanelor juridice pentru protectia datelor personale a persoanelor fizice cu care interactioneaza? Sau imi scapa mie ceva?

    00
    • Nu iti scapa nimic. Astept sa vad prima amenda in speta asta cum se aplica.

      00
    • Da, e o prostie stirea aia. Ce jurnalist e ala de nu a pus macar o intrebare la autoritatea competenta in domeniu? A citat un avocat habarnist. GDPR e pentru persoane juridice.

      00
  7. 4. pAsTiLe Pt CaInI

    Inhibitor de proteaza adica ivermectin adica ce scoate acum pfizer la pret de N ori mai mare.

    00
    • Oile cred ce zice pe fb. horse dewormer…
      Arbidol se dadea și pe la noi prin spitale pe sub mana, plus ca se folosește oficial în statele vecine.
      Dar noi nu… pastile pt câini.

      00
    • Nu e chiar acelasi lucru insa nu poti sa nu razi cum se dau ei mari umanitari dar productia si profitul sa o faca doar ei

      00
    • Invermectina nu este numai pentru animale. S-a luat premiul Nobel pentru invermectina -consum uman. Si a fost aprobat de FDA prin 1985 pentru consum uman, dar nu pentru coronavirus, evident.
      Nu am luat invermectina, nu am prin casa, dar stiu ca s-a dat inclusiv refugiatilor afgani care au mers in SUA, timp de 2 zile, au spus ei pentru deparazitare. Oficial.
      Cat despre oamenii care iau de la farmacii veterinare: substanta activa este aceeasi, molecula este aceeasi, dozajul probabil este diferit.
      Nu stiu daca este buna sau nu pentru covid, insa furia cu care presa numeste aceste pastile ȚȚmedicamente pentru cai” etc mi se pare foarte dubioasa, pentru ca este un medicament aprobat de mult timp pentru consum uman.

      00
    • mananci cacat, nu e ivermectina.

      CLAIM: Pfizer’s new pill to treat COVID-19 is just ivermectin repackaged.

      AP’S ASSESSMENT: False. Ivermectin and the drug being tested to treat COVID-19 are structurally different. As one infectious disease expert said, “The only way they are alike is that they are both pills.”

      Protease inhibitors are synthetic drugs that inhibit the action of HIV-1 protease, an enzyme that cleaves two precursor proteins into smaller fragments. These fragments are needed for viral growth, infectivity and replication.

      00
  8. Mai rău e că tineri care voiau să cumpere apartament, acum caută joburi afară.

    00
  9. 7. Poate ceva șefi, șefuți, șefișori să aibă salarii babane, restul fraierilor au salarii minime.
    Eram acum vreo 2-3 ani la oficiul poștal (în București, cel mai apropiat de mine avea program 8-19.30 și 9-13.00 sâmbătă, iar tănticile alea se mișcau chiar bine) și cineva a început să le bombăne pt ceva.
    Una a răbufnit și a comentat că ai posturile libere și de ce nu vine să se angajeze. Salariul era cel minim pe economie.

    00
    • @AB, aici gresesti. Nu este problema clientului ca salariul angajatei este foarte mic. La fel cum ea a spus clientului ca ar putea sa se angajeze la Posta daca i se pare ca este atat de usor, la fel si de valabila este si reciproca. Daca este platita atat de prost raportat la munca prestata, de ce nu isi cauta altceva mai bine platit?

      00
  10. Aia cu ungurii e vrajeala, s-au dus in secuime, dar numai in harghita si covasna… in rest oricum nu prea ai cum sa votezi altceva in afara de Orban, ca se strang plicurile la centre, iar probabil acolo au baietii lanterne dinalea bune… de le triaza :D, altfel care-i logica sa primesti un plic timbrat care nu ajunge niciodata daca-l trimiti prin posta… de asta trebuie adunat la un centru care-l duce cu siguranta =))

    PS: E kkt pe el Viktor Orban in 2022 sa cam dus domnia lui… sau cel mult ajunge ca Lukasenko… sa piarda clar si sa intoarca deznodamantul prun furt masiv pe fata… desi putin probabil sa mearga chiar asa usor treaba pe acolo.

    00
  11. Eu fac pîine in casă, că tot am o mașină bună de pâine. Nu tot timpul, mai și cumpăr. Ei și iau faina citeva pungi de 1kg, mai experimentez cu rețetă, mai pun unt, un pic de zahar, stafide, merișoare, semințe, un ou, etc. Am luat acum două săptamîni faină după vreo trei luni de la ultima achiziție: șoc și groază, preț dublu. De la 2-2.2 lei acum costă 3.8-4.2 punga de 1kg, nu mai știu ce marcă. Hai sa zicem că pîinea nu e cea mai mare cheltuială, dar totuși, 100% creștere?
    Comercianții se bazează pe lipsa de memorie a cumpărătorilor, că nu stai cu lista de produse și prețurile ca la Black Fraierday să știi care e mai mare sau mic, cînd creste și cînd scade. Avem totuși guvernanți care nu știu nici măcar orientativ prețul pâinii. Că nu cumpără ei produsele de mîncat, altcineva le umple frigiderul, nu au timp de detalii din astea de oameni săraci.

    00
  12. @7: am vazut reportajul, cu toate acele sugative, probabil venite pe linie de partid, care sug masiv din banii nostri facand absolut nimic. In contrast cu kktii astia, sunt femeile alea de la ghisee care lucreaza dupa proceduri vechi si cu echipament arhaic.

    Eu zic sa inceapa guvernantii cu leprele astea si, dupa ce e mai curatzel, sa se ia de Netflix, HBO si IT-sti cu impozite si alte chestiuni.

    Posta e numai un examplu. Sunt convins ca exista cel putin la fel de multi frecatori de menta la stat precum IT-isti scutiti de impozit.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.