- Apus . Roșcată . Blondă . Blondă . Lac . Blondă . Corn . Apus . Ruine
- 15 ani de Uniunea Europeană
- Ce scheme mai fac primarii din România
- Vedetele fac și ele pump and dump
- Dacia lansează un Duster special
- Vă e fomică?
- Justiția pe care o apărăm
- Justiția pe care o apărăm
- Cronica de tehnologie
- Cronica de business
6. Măcar de l-ar mânca. Mi-e că îl omoară pentru „că-i urât, maică și îmi mănâncă găinile”.
E fosila, treci si tu de titlu…
Ma asteptam la glume cu Randy Marsh
Ah, my bad, n-am citit tot, scuze! E fosila, zici? Rectific: „e urât, maică și îmi mănâncă pachycephaloraptorii”
@Simona imi dau si eu silinta, nu le nimeresc mereu
7. Dacă marcajele sunt deteriorate putem face ce vrem!!!! Asta explică lipsa de amenzi din partea poliției în București, că sunt deteriorate peste tot! Problema era la altcineva, la primărie!
Daca pe o bucata de drum era linie continua dar s-a șters, pot fi amendat daca fac o depășire? Dar cineva care nu a trecut niciodată pe drumul ăla înainte?
@zarax ar trebui sa ai si un indicator „depasirea interzisa” la inceputul zonei cu linie continua. Si daca ai 2 benzi pe sens, fara separator, oricum ai dubla sau dubla intarita intre sensuri. Chiar si stearsa.
In teorie lasi plasticul la caserie. In practica depinde de cum a dormit judecatorul/oarea.
@Zarax: asta cu marcajul sters… Am patit odata la Sebes chestia asta: ma intorceam dinspre Cluj, mergeam spre Sibiu. Dupa un pod era o portiune fara marcaje, in fata aveam un camion cu lemne. M-am asigurat, am intrat in depasire regulamentar, dupa care… Am fost tras pe drepata de un echipaj care era cateva sute de metri mai incolo. Motivul: am depasit pe linie continua. Bun, si linia unde e? Aaaa, pai nu, stati, ca aici s-a turnat asfalt de curand, si urmeaza sa se traseze saptamana viitoare, daaaaar exista un semn de depasirea interzisa la coborarea de pe pod, nu foarte vizibil, e drept, dar exista.
Pana la urma mi-a dat un avertisment.
@Genghis Han (bunicul lui Kublai) asa a facut un prieten care parcase intr-o alveola de autobuz nou construita dar complet nemarcata. Voiau politistii sa-i dea amenda dar a facut gura ca acolo nu zice nicaieri ca e statie de autobuz si el a crezut ca e parcare (nu, nu crezuse) si a scapat.
Aici chiar mi se pare justificata decizia instantei. Doreii astia de la Politia Locala care dau amenzi, de cate ori au anuntat ADP-ul ca marcajele sunt sterse si trebuie refacute?
Daca chiar madama in cauza a sters inainte marcajul?
Amenda minimă pentru parcare pe loc rezervat persoanelor cu dizabilități este 2000 lei, deci jumătate ar fi 1000. Plus cei 500 dați firmei care a ridicat mașina. Cât a plătit avocaților ca să nu iasă în pierdere?
Dacă a cerut și i s-au acordat cheltuieli de judecată, s-a scos.
Dupa ce au pierdut acest proces, cei responsabili au rafacut marcajul?
@George.s, in toate cazurile de procese impotriva statului se accepta de catre judecator si plata cheltuielilor de judecata in cazul in care castigi.
@MihaiC, cu siguranta nu au refacut niciun marcaj. Primariilor le pasa doar sa dea amenzi, nu sa faca si viata mai buna pentru locuitori.
5. deci va avea tabla adevarata?
Tabla vintage
La punctul 7 nu ar trebui sa-i ia permisul pentru ca e chioara, ns, intreb si eu. Mi-e mila de barbatul care sta langa aia.
Nu, nu ar trebui sa-i ia permisul pentru ca este „chioara”. Pentru ca daca mergi pe ideea asta si judecatorul este tot chior.
Este aberant sa amendezi pe cineva daca locul de parcare pentru persoane cu handicat nu este marcat corespunzator si sunt doar niste vagi urme. Prima data Primaria sa-si fata treaba si sa traseze liniile corect si apoi sa-si trimita cateii de la Politia Locala sa dea amenzi.
8. Pasul următor ar fi o decizie a CCR conform căreia e neconstituțional ca judecătorii de la noi să aibă salarii mai mici decât cei din Italia. Pentru că nu-i așa, Mafia e și la ei și la noi. Și desigur, nu e corect să fie discriminați față de italieni, că și noi suntem cetățeni europeni și avem aceleași drepturi etc. Avem deci ilustrarea principiului: cine are pâinea și cuțitul devorează liniștit toată pâinea, eventual folosește cuțitul ca să-i taie pe ceilalți de la porție.
#7, nu știu cine a comentat pe aici că judecătorii nu sunt întregi la cap, știu doar că la postarea cu Dănileț și tind să-i dau dreptate, mai ales că mă pregătesc oarecum pentru o carieră în magistratură și văd asemenea erori pe care le fac judecătorii români. În speța de la 7 aș fi putut să-i adresez judecătorului următoarea întrebare: Dacă marcajele de delimitare au fost într-atât de puțin vizibile contravenientului, încât dvs. considerați că nu se face culpabil de încalcarea unei norme, atunci de ce agenții constatatori au sancționat-o având în vedere elemente de fapt pe care (șic) le-au putut sesiza cu ușurință? Am mai găsit hotărâri halucinante ale instanțelor, cu aprecieri cel puțin subiectiv de arbitrare, anume la o eliberare condiționată, instanța procedând la aserțiuni de ordin științific în argumentație (pe care nu le susținea cu expertiza unui specialist în…psihologie) cum că deținutul a fost afectat psihic de contextul pandemic într-o măsura mult mai mare decât ceilalți (fiind puțin îndoielnic din ce unghi ar fi putut să constituie o circumstanță favorabilă eliberării, mai ales, așa cum arătat, din perspectiva lipsei unei expertize). Dar da, îi dau dreptate lui Vali cu postările dedicate justiției pe care o apărăm.
eliberarea condiționată era pentru o condamnare pentru săvârșirea infracțiunii de viol.
@3 pai jaful si spaga este intradevar „utilitate publica” in Romania pentru echipa castigatoare. Oare cam ce spaga isi ia primarul pt grozavia aia? A negociat suma fixa sau procent?
Când va spuneam ca exproprierea e un act arbitrar eram înjurat.
@anonim, facuta corect nu este. Exproprierea e de multe ori necesara pentru mari proiecte de infrastructura. Cum mai faci autostrazi, cai ferate, etc. fara asta? Pentru ca majoritatea terenurilor sunt proprietate privata.
Dar sa se ofere compensare la pretul pietei + ceva procente pentru deranj. Nu japca pe care incearca primarul ala sa o faca.
@nick, grozăvie sau nu, cam așa se construiește în țările civilizate, se face câte un plan urbanistic de la 0 pe parcele de sute de hectare. Dacă te uiți atent la ce se propune pe acel teren, nu cred că există în România un proiect atât de bine gândit, poate doar cartierul Henri Coandă de lângă aeroportul Băneasa. Admirăm cartierele alea faine din USA dar nu avem nimic împotrivă când se construiesc înșiruiri de case pe parcele înguste ori ghetouri ca aici https://www.google.com/maps/@46.7384443,23.4865773,2213m/data=!3m1!1e3
@zarax
Pai tocmai asta e problema ca „corectitudinea” e impusa cu de-a sila. Prețul corect e ala care e stabilit de comun acord de cumpărător și vânzător. Altfel e abuz.
Despagubirile se fac la conform grilei notariale. De ce? Fiindca ala e singurul indicator de referinta al preturilor, din cate stiu eu. De asemenea daca proprietarii spun ca acel indicator nu este corect, i-as intreba daca aplicarea acelui indicator le-a convenit in momentul achizitiei terenului, deoarece la achizitie au platit taxe conform acelei grile notariale.
@zarax @anonim
1.7E pare putin intr-adevar, dar citind un pic si ce spune primarul tind sa cred ca multi din cei care se plang doar viseaza la niste preturi ale pietei de 60 E pentru terenurile lor.
„ar trebui să deosebească terenurile intravilane de cele agricole extravilane și implicit drepturile proprietăților aferente terenurilor extravilane versus intravilane. (…) Un alt palier în care fac confuzii este cel al transformării terenului extravilan în teren intravilan, iar încă un palier este cel în care trebuie deosebit între trenul intravilan viabilizat și teren intravilan neviabilizat.”
@anonim, expropierea se face in general pentru a pune la punct un proiect de interes public, cum sr fi de exemplu o sosea.
Dar aici primarul vrea sa ia terenurile unor oameni pe bani de nimic si apoi sa le vanda el unor dezvoltatori imobiliari, fara insa sa explice cum vor fi alesi acei dezvoltatori si pe ce criterii.
Este ca si cum tu ai avea un teren, ar veni Primaria si ti l-ar lua si mi l-ar da mie pentru a face o casa. Si tu trebuie sa accepti asta.
La punctul 8 cu salariile situația e ceva mai nuanțată, pentru că este o o lege de salarizare și anume legea 153/2017 (dacă nu greșesc) care stabilește niste sume maxime ale salariilor bugetarilor.
Cum o mare parte dintre bugetari și implicit o mare parte dintre magistrați sunt deja la maximul din lege aceasta majorare de care se vorbește este majorare doar pe hârtie și nu se vede in salariul efectiv
Mai concret dacă X are salariul de 10.000 de lei brut el ia efectiv 5.850 lei (acesta este salariul net). Dacă plafonul maxim din lege pentru salariul net este de 10.000 lei degeaba i se mărește salariul pe hârtie, deoarece el va rămâne cu un net de 10.000 lei și va încasa tot cei 5850 lei pe care îi avea înainte de mărire.
Este evident că acest concept este dificil de înțeles, deoarece pentru toți oamenii o mărire de salariu înseamnă o mărire de salariu punct – doar că aici situația este diferită, ca urmare a acelui plafon din legea de salarizare.
Doar ca acolo e vorba si de pensii speciale … si domisorii si dominisoarele speciale si-au comandat deja ultimul model de BMW
Daca situatia este asa cum o prezinti tu (nu zic ca nu este), de ce magistratii au mai dat in judecata statul roman pentru niste mariri doar pe hartie? Din ce am citit, Predoiu a spus ca maririle astea se fac ca urmarea a multelor procese intentate si castigate de magistrati.
@Tictac
Citește cu atenție articolul din link-ul de la punctul 8 – cel cu mărirea salariilor.
O să vezi că acolo se spune, în esență, că aceasta majorare a salariilor va însemna un cost suplimentar pentru acest an de 80 milioane lei și se vor evita procese, in timp ce anul trecut (2021) s-au plătit suplimentar 717 milioane lei care ar fi reprezentat acest spor de 25%.
Deci pornind de la acelasi salariu, sporul de 25% a fost in anul 2021 in sumă totală de 717 milioane lei iar în anul 2022 doar 80 milioane lei.
Deca cat este sporul până la urmă ?
Referitor la pensii din câte știu acestea nu sunt plafonate, deci cred că acolo va fi acea creștere.
@Mirel
Mai ramane sa spui ca de fapt salariile vor scadea si sa mai dai o explicatie de asta stufoasa si intortocheata . Daca era o chestie fara efect de marire efectiva a salariului nu ieseau discutii , adica ma indoiesc ca este la misto marirea asta.
@Mirel ce-ar fi ca magistratii sa-si faca treaba si sa respecte termenele legale ca sa putem actiona si noi cu miile statul in judecata ca 90% din spitale nu respecta masurile ISU si altele de igiena si sa ne recuperam banii luati abuziv. Probabil specialii inca au dosare de rezolvat cu taxa de prima inmatriculare
Alea intra pe rol imediat dupa dosarul Revolutiei.
Dupa Romania educata si Romania vaccinata pe care le-a umplut de sange, trecand prin Romania impadurita pe care a facut-o praf, presedintelșe esuat al Romaniei s-a aplecat si pe problemele de mediu
Cu solemnitatea boului la arat, Klaus Iohannis se face ca nu vede ca importam mii de tone de gunoi pe zi care se ard la margine de Bucuresti si ca padurile ne pleaca din tara in ritm de mii de metri cubi pe minut (lucruri care cereau cel putin un CSAT) aratand ca in afara de iinsiruirea de vorbe goale si sforaritoare si tocat paduri pentru initiativele inutile si destinate recipientelor de reciclare, nu se intampla nimic de fapt
Si asta nu mai departe de ieri cand combinatia de vulpe-sobolan, Virgil Popescu trimis extraordinar si plenipotentiar al Mafiei in guvernul Romaniei explica neconvingator si fals ingrijorat situatia dezastruoasa cu pretul energiei
exact situatia cand un prieten te anunta ca are cancer si tu-l intrebi daca a fost in Maldive (nu stii ce pierzi ,e superb!)
Bravo coane, da-i inainte da’ mai arunca un ochi si mai spre est, spre kazahstan!
Noroc ca nu te-am votat. Vită!
Pentru open bookmark in new tab si close tab iti formezi destul de repede reflexul de a apăsa pe rotița de scroll.
Eu inca sunt la punctul 1, blocat la blonda a 3-a. :-))
2. 15 ani de Uniunea Europeană
= În pofida știrilor preponderent negative, UE și NATO au însemnat, în opinia mea, salvarea României, pe cât s-a putut. Republica Moldova, Ucraina, Serbia vs. România și Bulgaria – stăm mult mai bine noi.
E și știrea de zilele astea:
„România poate depăși Polonia din perspectiva PIB/locuitor la paritatea puterii de cumpărare până la jumătatea acestui deceniu, condiționat de accelerarea reformelor, digitalizarea sectorului public și atenția mai ridicată acordată investițiilor în cercetare, arată o analiză Banca Transilvania.”
Unde vedeam așa ceva fără UE?
cretinii eurosceptici întărâtați de aur cu discurs ultranaționalist, patriotard, îți vor spune că da, singuri noi dacii liberi făceam și dregeam.. .o PULĂ făceam aia făceam
eu sper să voteze să ieșim din ue să ajungă aur la putere și să plec din țară să mă fac bugetar la bruxelles să văd de acolo cum crapă de foame și mănâncă rădăcini toți ăștia, exact cum se întâmplă cu idioții de britanici probrexit, dar la o scară de 10x mai cruntă
Legat de scenariul ipotetic – Dacă vrei să pleci, ești liber să pleci și acum, faptul că România o duce rău în scenariul prezentat de tine face rău tuturor, inclusiv celor de la Bruxelles care pierd o piață de consumatori destul de mare.
Nimănui nu îi face bine un stat care eșuează, nu doar statului respectiv.
Mai de la 1. altceva mi-a atras atentia, un fapt care mie mi-a scapat: bulgarii au guvern nou: https://spotmedia.ro/stiri/opinii-si-analize/cum-au-invins-mafia-politica-din-bulgaria-doi-tocilari-de-la-harvard-ce-sanse-au-sa-stopeze-coruptia-si-influenta-kremlinului
S-ar putea ca Bulgaria sa ne-o ia inainte si sa ramanem codasii clasei.
sper ca nu sunt singurul caruia i se pare ca marcajele alea sunt cat se poate de vizibile. ok, nu sunnt ca noi, ar merge inca o mana de vopsea, dar sunt tousi perfect vizbiler si inteligibile, plus semnul de tabla aflat in fata lor care nu pare deteriorat nici in cea mai mica masura.
Ce este vizibil : faptul ca tipa si-a tras un avocat bun care a castigat procesul. Normal ca marcajele sunt destul de vizibile, cred ca sunt vizibile inclusiv de pe Luna. Ce nu este vizibil : tupeul si nesimtirea doamnei.
O să brevetez mâncarea pangolin cu praz.
7. Îmi place justitia asta de pe Internet care asuma ca exact aia e poza cu locul de parcare în cauza. Dacă cautati știrea pe Internet, puteți observa ca fiecare site are alte poza generica cu un loc de parcare pentru persoanele cu handicap.
exact pentru ca in ziua de azi jurnalismul e in mare blogging habarnist wfh
Asuma??? E „presupune”!!!
O știre corona via gandul
https://www.vremeanoua.ro/revoltator-cum-isi-bat-joc-autoritatile-sanitare-de-vasluienii-care-s-au-intors-din-strainatate-foto/
Nasol. Mai bine se declarau imigranți din Afganistan, nu ii întreba nimic, poate le dădeau și niște bani, de acomodare în noua patrie.