Știrile zilei – 12 august 2013

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

14 comentarii

  1. Imi aduc aminte cand, prin 1999 sau 2000, Flamingo taxa cu 20 de dolari instalarea unui modem dial-up pe slot PCI. Ce vremuri !

    00
  2. pelicani 404

    electro-retailul trezeste amintiri care ne intristeaza :)

    00
  3. Al dracu’ rus, ce idee a avut… :)

    00
  4. Tu îl dai pă Pump-andDump Blodget dă egzemplu?!?
    Kîkat….

    „…In 2002, then New York State Attorney General Eliot Spitzer published Merrill Lynch e-mails in which Blodget gave assessments about stocks which allegedly conflicted with what was publicly published.[5] In 2003, he was charged with civil securities fraud by the U.S. Securities and Exchange Commission.[6] He agreed to a permanent ban from the securities industry and paid a $2 million fine plus a $2 million disgorgement.[7]…”

    00
  5. Fonciirea pe lantic – Daca guvernul ar putea mari si mai mult taxele, presupunand ca ar fi platite, politicienii ar gasi imediat modalitati de a risipi banii, pentru ca nu au nicio motivatie de a economisi. Pe de alta parte, nivelul „ideal” al taxelor este cel pe care il poti colecta. Depaseste acest nivel si obtii economie neagra si saracie in rest, dupa cum se arata si in articol.

    00
  6. Buletine noi la anul si la multi ani.
    E clar ca nu intram in shengen nici in 2014.
    Altfel cum suntem deosebiti de europenii getbeget?!
    Macar de ar da drumul la dreptul de munca sa mai micsoram popendulatia de corbi cu inca 30%

    00
  7. Imi place ca asa-zisa vanatoare de corupti se face in haita: judecatoarea si fiul, procurorul si nevasta, primarul si nevasta, etc.

    00
  8. Despre taxe in Romania, voi realizati ca daca iau ceva, o cincime din pret se duce direct la stat? Adica TVA-ul.
    Daca imi incasez niste bani legal pe PFA, voi realizati ca o cincime din ei se duc direct la stat? Adica impozitul pe profit si asigurarile sociale.
    Deci, eu cetatean simplu, din banii mei deja am dat 40% la stat. Pentru nimic, dintr-un foc, asa, ca popa.
    Daca eu sunt angajat legal la o firma, voi intelegeti ca o treime din salariul meu brut se duce direct la stat? Si ca angajatorul meu mai plateste inca pe atat, la stat?

    Practic, din tot ce se face legal si la lumina in tara asta, statul iti ia cu japca jumatate. JUMATATE!! Ai un mar, vrei sa il mananci si constati ca deja statul ti-a luat jumatate din el si-ai ramas cu cotorul in mare parte.

    Asta e problema cu statul roman, vrea prea mult, nu da nimic si se asteapta ca oamenii sa accepte.

    00
  9. Avem un sistem de taxe aberant, in care accentul se pune pe numarul de taxe, nu pe randamentul colectarii lor, iar dupa colectare nici vorba sa se foloseasca eficient, ci se risipesc pe proiecte fanteziste si licitatii cu dedicatie. Dupa care se mira statul ca economia subterana creste.

    Vrei mai multi bani la buget? Simplifica sistemul de taxare, redu taxele si foloseste transparent si eficient banii incasati.

    Statul face fix invers, creste taxele, introduce altele noi( vezi bijuteriile) si le foloseste intr-un mod complet netrasparent si fara cap.

    Exact cum scrie si acolo in incheiere, asa poate guverna orice prost(si chiar o face)
    „Așa putem guverna oricare dintre noi vreme îndelungată. Numai popor de fraieri sa avem care să taca si sa voteze cuminte pentru ”penelerine”, brichete și umbrele.”

    „Avem aproape cel mai mare TVA din lume in conditiile in care sunt tari civilizate care nu au TVA, Romania are o impozitare sufocanta pe munca si are printre cele mai mari impozite pe dividend extras dintr-o afacere – 30%, avem 116 taxe iar peste noi ca număr de taxe mai sunt doar 3 țări – Belarus cu 124 de impozite, Uzbekistan – 118 și Ucraina – 99 (vezi aici sursa). Romania are de 20 ori mai multe taxe decat media europeana „

    00
  10. Ar trebui sa investesc ceva bani intr-o firma de facut carduri. Cred ca se castiga bine din contractele cu statul :))

    00
  11. Mai tare decât asta cu buletinele amânate zdravăn mi se pare cea cu legarea autostrăzii A3 la București.

    Cei 6 km trebuiau finalizați în aprilie acest an, că se lucrează la ei din iulie 2012. Dar a mai fost amânată finalizarea… până în 2015.

    00
  12. Au dreptate aia, practic asta e toata criza. Cativa au acumulat tot si au saracit clasa de mijloc.

    00
  13. @Cotos, n-ai loc de altii, stai pe pace. Contractele alea is deja cu dedicatie :D

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube