Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

54 comentarii

  1. Off-topic. Am nevoie de puțin ajutor de la cei care locuiesc în sudul Bucureștiului. Mă uit pe GMaps și văd că se lucrează în zona 1 Decembrie, iar GMaps zice că e complet blocat și îmi dă niște trasee aiurea. Mă gândesc că au pregătit totuși e o rută mai simplă de ocolire, nu? Pe unde se merge dacă vreau să ajung din zona Jilava spre Giurgiu? Mersi.

    00
  2. @ https://pressone.ro/harta-oraselor-romaniei Imi cam da eroare indiferent de orasul selectat. Presupun ca e nou site-ul si inca nu sunt „votanti”? Sau e o platforma de genul cardului de sanatate, gen e posibil sa mearga dar e probabil sa nu. :-?

    00
  3. 8. ce s-au gandit ei, asta, Vela si altii…ca marea problema e ca minorii vad (aud, de fapt) continutul unui Colo. De parca era vorba de porno, nu de viol.

    00
  4. Ala de la pct. 8 nu era bufonul lui Hash?

    00
  5. Ăla vrea ca în România sa se facă lucruri care ori au existat și au dispărut, ori ar fi trebuit sa fie dar nu s-au făcut deși scârbele au avut 30 de ani la dispoziție.
    Nu stiu de ce crede el ca acum pentru ca vin acei bani gata, or sa apara toate. Încă nu a văzut ca aproape toți banii europeni se duc într-o gaură neagră?

    Evident ca ROMÂNIA nu poate. Totuși, chiriile sunt în euro, rate în euro, preturile apartamentelor și terenurilor tot în euro. Ce s-ar face lumea dacă și salariile ar fi tot în euro??

    La 6 dă eroare. E adevărat însa ca nu am încercat decât cu Bucureștiul…ar fi culmea sa mearga doar la unele :))

    00
    • Si la mine a dat eroare, am dat refresh si a revenit. Au un bug dupa selectia orasului.

      00
    • As vrea sa vad rezultatele / voturile pe fiecare oras, dar nu gasesc optiunea.

      00
    • sondajul e cam degeaba, ai câteva categorii predefinite unde notezi de la 1 la 5, mare căcat. Daca ai nevoie de păreri despre un oraș dai un google search și afli mai multe chestii.

      Un proiect coerent ar fi fost să putem adăuga chestii specifice despre oraș.
      De exemplu: București este un oraș împânzit de semafoare și semne de circulație, la ce bun? Pe străzile slab circulate creează haos (Buzești-Berzei), iar acolo unde e este haos îl amplifică mai tare pentru că middle manageri care blochează intersecțiile.
      Voi pe traseul vostru câte semafoare aveți, câte din ele chiar ajută și câte din ele sunt doar consumatoare de curent și generatoare de poluare?
      Pizta ultramodernă pe victoriei e împânzită cu semafoare la fiecare pas, pentru că așa încurajăm bicicliștii.

      Atunci cănd nu își îndeplinesc scopul și sunt greu de rezolvat pentru că softul este complicat și rumânii sunt impredicitibili, nu mai bine le scoți drc de tot și faci frumos o echipă de polițiști care să gestioneze punctual problemele? Ar putea face ei o treabă mai proastă decât sistemul actual de semafoare?

      00
    • https://www.google.com/maps/d/drive?state=%7B%22ids%22%3A%5B%221zwpA6RDV9AmCeQNRe_lHoLGOWW0vdee3%22%5D%2C%22action%22%3A%22open%22%2C%22userId%22%3A%22117714872558188537341%22%7D&usp=sharing

      Dacă pe amărâta asta de pistă au fost în stare să amplaseze 23 de semafoare (23!!!!!), imaginați-vă câte semafoare există in capitală. Cât timp și câți bani să pompezi ca să le sincronizezi? Asta după ce deja ai băgat bani mulți în ele.

      00
  6. la 4 incearca ca-n the wire cu hamsterdam 2020 edition

    00
    • E frumos sa ai o zona unde sa mergi sa protestezi, sa distrugi, sa jefuiesti magazine, case, sa ceri desfiintarea politiei, etc, apoi te intorci frumos la casa ta situata in cartierul tau sigur si fara infractiuni, unde pui capul pe perna si dormi linistit.

      00
    • Pe toti astia i-as trimite in Somalia in zonele controlate de cate un traficant local pe langa care Sile Camataru pare Maica Tereza.

      00
  7. @2 legat de „Curățenia generală a țării, pe principiul reparării ferestrelor sparte”
    uite 2-3 exemple de harnicie „romaneasca”: la Cluj (you know capitala fizte si figuri + untooold, capitala hipsterilor right?)
    – in cartierul Buna ziua, perla rezidentiala a la Cluj, au trebuit 20 de ani ca sa faca trotuare pe strada principala. Pana acum aveau un singur trotuar de 80cm doar pe o parte a drumului, pe cealalta era sant. Nu mai zic de strazile care dau in principala care sunt praf la propriu si probabil nu o sa vada asfalt sau trotuare in acest secol.
    – spitalul municipal din Cluj nu are frig la morga de mai bine de jumate de an: adica tin mortii la temperatura de afara. Well, daca ai ghinionul sa iti moara cineva de exemplu vineri seara, din cauza ca nu lucreaza baetii in weekend, o sa iti dea mortul „decat” luni intr-o stare avansata de medium rare, jelly and liquids.
    – legatura Clujului cu sudul-centrul tarii se face prin Turda, unde de mai bine de 10 ani e un amarat de pod de 100 metrii pe care se circula doar pe o banda cu semafor. Deci, recapitulez, legatura celui mai cel judet cu 75% din tara e footoota de un amarat de pod de 100 metrii. A doua alternativa este prin zona industriala Turda, unde frate, sa asfaltezi 3-5Km e imposibili de vreo 20jdeani.

    cam atat despre curatenia generala a tarii

    00
    • Lui boc i-au trebuit aproape 5 ani să refacă podul Traian un amarat de pod de maxim 100 m lungime căruia îi căzuseră ambele trotuare în Someș in 2014 iar trecători îl traversau ca-n India printre mașini.

      00
  8. 4 ma rog, pana cand dispare primu aifon…

    00
  9. 2. 5 proiecte care pot ajuta România să prospere

    „Digitalizarea și automatizarea administrației centrale și locale”

    Am ras :))

    00
    • Mă gândesc uneori dacă nu ar fi mai ieftin să digitalizam tot, și să le dăm la toți aia aceleași salarii doar ca să stea acasă și să nu ne pierdem timpul cu ei.

      00
    • Aici se pot sifona cel mai usori banii, probabil va fi pe primul loc la „investitii”. Si ceva inverzire cu firme de apartament plantatoare de panselute ar imbunatati foarte mult situatia in tara!

      00
    • sau instaurăm oficial anarhia. Va fi fix aceeași anarhie ca și până acum fără lăbăreala de stat, legi, birocrație, politică, etc.

      00
    • Cei de 40-45 ani nu apucam sa vedem asa ceva in Romania ☹️

      00
    • @manu144x Stiu pe cineva care si-a dar un subalter afara, la stat, doar ca sa scape de el 1 an. Evident ca „partea vatamata” a revenit dupa o perioada pe acelasi post si cu salariile aferente platite, ca asa e la stat, dar macar o vreme n-a mai sabotat pe nimeni.

      00
  10. Mda, e dragut ca mai au unii impresia ca tara asta se poate face bine si propun idei heirupiste. Am 30 de ani, dar nu ma poate convinge cineva ca o sa prind vreo digitalizare a administratiei pana mor. De cai ferate ce sa mai zic. Macar digitalizarea poate sta pe loc, traficul feroviar a regresat si regreseaza in continuare.

    00
    • … problema e vointa si lipsa de claritate a celor care ne conduc, sa nu crezi ca toate chestiile astea sunt niste lucruri atat de greu de atins, cu oamenii potriviti se pot peria legile si tot ce tine de administratiile locale, iar pe partea de IT nu-i chiar fizica atomica ceea ce e nevoie.

      PS: Daca s-ar vrea si s-ar pune osul, in maxim 1 an ai rezolva problema, dar asta ar insemna sa dai afara cel putin 20-30% din plimbatorii de hartii de prin primarii… care in cele mai multe cazuri sunt toti rude cu boss-ul.

      00
    • Tocmai, problema nu e de bani, e de oamenii care administreaza banii. De aia nu cred ca se va schimba vreodata ceva. Discutia e prea lunga, dar daca te uiti la toate nivelele implicate, de la alegatorii de rand pana la conducatori, nu se doreste si nu se va dori cu adevarat schimbarea.

      In afara de o minoritate, eu estimez ca cel putin 70% din alegatorii romani traiesc in anii ’50 ca mentalitate si nu vor sa se ridice in veci de acolo. Iar ca politician pus in fata acestei realitati, ai doua optiuni: dai poporului ce vrea, adica 100 de lei in plus si bagi 200 de lei in buzunar, sau ridici poporul de par in sus spre secolul 21. Dar ce interes ai sa faci asta? E mult de lucru si poporul nu vrea oricum. Asa ca mergem pe burta inainte, cu viteza CFR-ului.

      00
    • Atunci să scoatem mitraliera zic.

      00
    • N-avem pentru ce. Romanii au tara pe care si-o doresc, ca de aia e democratie.

      00
  11. Am vrea noi sa se faca macar ceva din subpunctele 2. si 3. , dar fie sunt interese sa ramanem prosti , fie sunt prea prosti sa isi dea seama ca prin ajutarea economiei , se ajuta pe ei insasi … Chiar aveam o discutie pe tema cocalar , cred ca trebuie schimbat intelesul cuvantului in DEX :)) , nu de alta dar momentan poti fi atacat foarte usor folosind cuvantul respectiv .

    00
  12. Revolut face niste „mici” schimbari – https://www.revolut.com/ro-RO/legal/fees

    00
  13. offtopic: de ce nu mai ai favicon, am 500 de taburi deschise si vreau sa stiu care e al tau

    00
  14. @zoso despre

    „Updates to your Revolut account

    The key changes are:
    To give you more peace of mind, we’re adding more detail in our terms about how we “safeguard” your money.
    You know that sinking feeling you get when you pay someone and moments later realise you put the wrong account details in? We’re addressing this by introducing an ability for our support teams to reverse some mistaken payments made into Revolut accounts.
    As you probably know, if you exchange more than our free exchange limit in a month, you pay a fee. This limit is decreasing to 5,000 RON each month (which, our research shows, most of you won’t hit anyway). Above that limit, our fee will stay the same at just 0.5%, and we’ll let you know if an exchange will be subject to a fee. Our Premium and Metal plans still have unlimited exchange, as they always have.
    You will continue to enjoy the same interbank exchange rates on weekdays. For exchanges at the weekend, we’re slightly increasing our mark-up for major currencies from 0.5% to 1%, to cover our risks when the market moves (as it has a bit recently). The mark-up for other currencies is staying the same – see the full list here. (Remember, you can avoid this fee completely by making an exchange on weekdays.)
    Our most popular payment types, such as payments to Revolut users, domestic transfers and Euro transfers within the Single Euro Payments Area are remaining free. If you make any other transfer to an account outside of your country, your first payment each month is also remaining free, but after that there will be a fee of 2.5 RON per payment.
    If you make a transfer to a country that is not in its national currency, there will be a fee of 15 RON for USD transfers (like US Dollars to Brazil) or 25 RON for non-USD transfers (like GB Pounds to Brazil.) We’ll always let you know beforehand if a transfer you are about to make will incur a fee. ”

    nu scrie nimeni nimic?

    00
    • e manevra clasica: faci un serviciu aproape gratis cu multe functionalitati, mergi mult timp pe pierderi pana iti faci o baza mare de utilizatori si iei o felie mare din piata, apoi incepi sa cresti tarife sau sa scoti functionalitati gratis si le bagi pe bani, a se vedea si Strava ce a facut (btw, daca e nevoie pot sa scriu un guest post despre Strava)

      00
  15. Ref Cronica de business … desi pare ok ca proiect sunt destul de multe probleme in listele alea.

    Cea de astazi „Vânzările companiei au crescut cu 95% în aprilie, în contextul în care magazinele au fost închise” … au crescut cu 95% in aprilie.

    Problema lor e ca nici nu citesc comentariile si nici nu corecteaza stirile. Le dau din google translate sau de unde le preiau si nu verifica nimeni nimic

    00
  16. „Vlogger”-ul ala e tipul de sta coada dupa Michiduta „Ciorditorul de content” Hash?
    =)) cum atrage el atentia… asta e ca si cum corigentul clasei face sedinta cu colegii sa le spuna ca nu-i chiar ok ca media pe clasa e numai 7.80 =))

    00
  17. Bai, io nu inteleg cum au reușit aia in Cancun, fără să cotizeze la mafia mexicană.

    00
    • Pai i-a arestat Nu au reusit. Poate daca dadeau dreptul alta era situatia… Parnaie in Mexic. O sa fie distractie…

      00
  18. 3. Care ar fi avantajele Romaniei/ romanilor daca vom trece la euro?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.