Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

27 comentarii

  1. Off topic. Eu rămân la părerea mea despre Bufnici. Și-ar vinde și mama pentru un contract gras cu domnul Ting din China.

    00
  2. 3. O mizerie de mânie proletară definind lupta de clasă în viziunea milenialilor corporatiști ce compară mere cu brânză și se miră că nu au același gust. Mare parte din serviciile bugetare de acum nu existau in perioada comunistă (de exemplu SMURD sau ANAF), deci e normal să avem acum mai mulți angajați plătiți de la buget. Mai mulți medici, mai multe asistente, mai mulți pompieri, mai mulți profesori etc, etc, etc. Bugetari nu înseamnă doar parlamentari, iar România din 2021 e la ani-lumină mai dezvoltată decât România părinților noștri, care nu aveau de niciunele (imediat or să vină odraslele de securiști să ne spună cum se trăia ca în paradis atunci și nu le lipsea nimic).

    În plus pe vremea lui Ceaușescu nu existau „bugetari vs privați” pentru simplul motiv că tot poporul lucra la stat, inițiativele private fiind pedepsite cu închisoarea. O definiție mai bună ar fi „cei care erau plătiți de la bugetul de stat vs cei care erau angajați în activități productive la stat”, dar tot nu bate cu ce haos a avut în cap amețitul/amețita care a scris articolul.

    00
    • Intr-o lume paralela numita economia reala a privatilor se tine un raport de directi/indirecti. Directii sunt agentii de vanzari, tehnicieni, cei din productieetc/indirecti contabili, directori, secretare etc. La noi in firma raportul trebuie tinut la 25% si cu derogare speciala pentru Romania 30% pentru ca avem o legislatie de rahat si trebuie facute multe hartii. La stat bag mana in foc ca e 50/50 lejer. Nu zice nimeni sa dai afara din smurd sau politie, dar cati directorasi, asistente, consultanti se fac ca muncesc pe la stat?

      00
    • Vezi articolul 5 cu cartierul Henri Coandă unde oamenii ăia nu au nici asfalt și au condiții de ultimul cătun din România, doar curent electric.

      Gândește-te apoi că acel cartier se află în capitala României, București, apoi analizează dacă România anului 2021 e la „ani-lumina” mai dezvoltată.

      Cu privire la locuințe, vezi ce mizerii de blocuri de carton P+10 se fac, culmea, tot folosind infrastructura veche de pe vremea comuniștilor, fiind construite în marea lor majoritate în locul fabricilor comuniste.

      Blocurile astea mizere nu ar putea fi construite în niciun loc cât de cât civilizat din lume, fiind atât de înghesuite încât nu permite nici luminii naturale să între, dar în România, cu armata ei de bugetari se poate.

      Poate se ocupă și armata aia de bugetari să asfalteze niște străzi și să pună canalizare, dar ei stau și plimba hârtii din biroul x în biroul y.

      Mi-e scârbă de voi și la alte milioane de români care și-au luat lumea în cap și nu au mai rezistat.

      Mai și jignești corporatiștii, ăia care muncesc la multinaționale și aduc valută forte în țara, să-ți faci tu vacantele în străinătate.

      Mi-e scârbă maximă de cei ca tine, mincinoși și mai ales aroganți, cu tupeu cât cuprinde.

      00
    • Din ce ne zice Ionut, eu inteleg ca: pe vremea lui Ceausescu nu se angajau pe pile oamenii la primarie/prefectura/etc si nu plimbau hartii degeaba; pe vremea lui Ceausescu nu era populatie semnificativ mai numeroasa decat in ziua de azi; pe vremea lui Ceausescu nu existau institutii care nu faceau nimic, fiind acolo doar ca sa dea salariu rudelor. Interesant.
      Este clar ca articolul e scris si intr-o maniera malitioasa, de cineva care nu prea stie cu matematica si corelatiile. Dar te rog nu lua apararea unui sistem corupt, care poate fi drastic redus fara a afecta in vreun fel viata de zi cu zi.

      00
    • Avem la Ministerul Afacerilor Interne 125.487 de angajați si oamenii sunt furați în case de suedezi și alți hoți, iar poliția stă cu mâinile în buzunare deranjată că vii să faci plângere.

      Suntem țara din Europa cu cele mai multe femei traficate în străinătate și cel mai mare număr de analfabeți, dar e bine că avem milițieni în birouri și mulți profesori care fac cursuri online de „numerologie” (căutați să vă minunați)

      Da, în România se trăiește mult mai bine, la „ani-lumina” decât pe vremea lui Ceaușescu și pentru asta trebuie să mulțumim unei armate de bugetari.

      00
    • Da, e cum zice Ionut, Romania are nevoie de mai multi bugetari pentru pentru ca si populatia tarii a crescut comparativ cu epoca Ceausescu.

      00
    • Las-o jos ca macane. Hai sa o dam pe fata: diferenta mare e data de posturile din administratia locala in special plus tot felul de posturi dampulea infiintate pe institutii, majoritatea niste sinecuri infecte. Nu exista nici o scuza: ai copii mai putini, ai informatizare dar tot mai multi puturosi la stat. Ar trebui intrat cu buldozerul: 1) ar trebui desfiintate toate comunele mai mici de 3000 de oameni si arondate la comunele mari(ai terminat cu primarii mici si degeaba). 2) Ar trebui desfiintate toate judetele si facute doar regiuni(ai terminat cu consilii judetene degeaba). 3) ar trebui desfiintate toate scolile fara copii si facute rute de adus copiii la scoli cu macar 20 in clasa si de la 40 de km(scoli unde nu se face mai nimic). 4) Facute spitale regionale serioase/mari si desfiintate toate dispensarele degeaba unde iti dau un paracetamol si te trimit acasa (ca nu au aparatura, personal calificat, nimic). Cred ca deja am taiat vrem 400k-500k de bugetari.

      00
    • Ionut se cam contrazice.
      „În plus pe vremea lui Ceaușescu nu existau “bugetari vs privați” pentru simplul motiv că tot poporul lucra la stat”

      Daca atunci toata lumea lucra la stat si, cu toate acestea, erau cu 60% mai putini bugetari (cand si populatia a scazut cu cateva milioane), acum de ce avem atatia bugetari? Si lasa-ma cu smurd si anaf, ca nu aici e grosul lor.

      00
    • NOU
      #11

      Ionut e bugetarul ala care se plimba prin Oradea nu demult si venea cu dume de papuas cum ca blocurile din Bucuresti sunt hoteluri de lux pe langa cele din Oradea. Probabil incepe sa realizeze ca e redundant in schema de personal si asa stie el sa aduca argumentatii pentru a ramane pe post si a nu face nimic util in continuare.
      Intre timp:
      https://www.digi24.ro/video/avarie-de-amploare-in-bucuresti-450-de-blocuri-nu-au-apa-calda-si-caldura-1431667

      00
    • @Ionut

      Vrei sa zici ca atunci toata populatia apta de munca era doar la stat, si acum avand in vedere ca nu mai sunt atatea companii de stat, e normal sa creasca doar bugetarii cu 60%?

      De informatizare ai auzit? Nu trebuie neaparat sa plimbi dosarele dintr-o camera in alta si cu posta intre institutii, poti cauta si baga in calculatoare, alea unde se scrie cu un deget si ochelarii pe varful nasului.

      Faptul ca totusi inca exista asa multi bugetari arata ca e o problema. Si mai lasa SMURD-ul in pace, ca nu acolo se plimba hartiile.

      00
    • Ionute, a nu se uita: pe vremea lui Ceasca nu existau calculatoare, totul se facea de mana( contabilitate, proiecte, inventare etc) si erau mai putini cu 60%!
      Concluzie: 60~80% sunt niste putori in plus, platiti degeaba!

      00
    • Nu vă luați de Ionuț! Io-s curios ce fumează!🤪

      00
    • @Ionut
      Dacă ai auzit de „nomenclaturiști”, însemnă că știi deja că aceștia, spre deosebire de ceilalți bugetari, erau mai egali decât (po)pulimea.

      00
  3. Mostră de competență în administrație

    Începând cu data de 01.01.2021, conform prevederilor H.C.G.M.B. Nr. 139 din 30.04.2020 (Anexa 2), nivelurile taxei pentru utilizarea locurilor de parcare de reședință sunt următoarele:

    ZONA TAXA/ZI/VEHICUL TOTAL
    ZONA A 0,23 lei/zi/vehicul 84 lei
    ZONA B 0,18 lei/zi/vehicul 66 lei
    ZONA C 0,15 lei/zi/vehicul 55 lei
    ZONA D 0,10 lei/zi/vehicul 37 lei

    Contribuabilii care au achitat taxa de parcare de reședință în perioada 01 – 04 ianuarie 2021 sunt rugați să procedeze la achitarea diferenței de plată.

    Banuiesc că ați văzut la știri cozi încă din prima zi pentru plata taxelor. Mai veniți o dată, fraierilor.

    00
  4. îmi place chestia asta:
    zoso scrie: „avem 60% mai mulți bugetari”
    ziaristul scrie în titlu: „Ministerul Finanțelor anunță numărul angajaților din admnistrație: cu 60% mai mare decât pe vremea lui Ceaușescu”
    ziaristul scrie mai departe: „Ministerul Finanțelor Publice a comunicat numărul angajaților în admnistrația publică centrală, iar acesta este cu 60% mai mare decât pe vremea lui Ceaușescu.”

    iar asta cu „La finalul anilor ’80, deși populația depășea 23 de milioane de locuitori și regimul era socialist, numărul bugetarilor era de numai 800.000 de angajați.” este, pur și simplu, falsă.

    00
    • Si eu cred ca a gresit , la câte politii , câte direcții și alte ‘ecții de tăiat frunze la câini s-au înființat cred sa sunt cel putin cu 200% mai multi decât atunci. :)

      00
  5. Misto reclama la Revolut.

    00
  6. Cum ar fi ca ANAF să blocheze contul Revolut la Libra pentru că unul dintre cei cu card acoperit de contul ăla nu a plătit o amendă?

    00
  7. 4. nu era o limita de la care încep sa se uite, sau daca am 50 de lei, gata se aprind beculetele la server?! Si între timp ne plângem de China ca uite ce nasol e la ei ca controleaza statul tot

    00
  8. Sunt cam multe primării, e adevărat, și aici se mai poate scădea număr de angajați; nu fenomenal totuși, tara așa cum e, cu aproape jumătate din populație locuind în mediul rural, și comasarea satelor are niste limite, nu merge cu deplasatul 30 de km de la un sat la altul între care nu exista transport in comun de nici un fel și nici nu are cum să apară că nu renteaza.
    Altfel, România e pe ultimele locuri la numărul de angajați bugetari raport la populație – in sensul că are foarte puțini fata de cam toate țările UE. Că va șochează sau nu, că spune ceva despre noi sau spune ceva despre țările europene, fiecare își trage concluziile proprii. Dar avem bugetari mult mai puțini decât majoritatea țărilor UE. Nici măcar nu mă obosesc sa dau linkuri, informația a mai tot apărut încât cine nu o știe nu vrea sa o știe. Dacă vrea cineva sa verifice, google -it, dar la sursă primară gen eurostat nu la articolașe de-ale presarilor noștri

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube