Știrile zilei – 11 februarie 2015

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

26 comentarii

  1. Marcile proprii din hypermarketuri sunt de o calitate execrabila.

    00
    • Marsten:

      Stii ca Lidl si Kaufland apartin aceluias grup care, atunci cand cumpara de la diversi producatori, prefera sa cumpere in cantitati mari (pentru Lidl si Kaufland), schimband doar denumirea, da?

      In estenta, produsele sunt aceleasi, cu ambalaj diferit.

      00
    • Subscriu. La kaufland de exemplu, în afară de 2-3 execeptii, produsele proprii par făcute din resturi de produse normale.
      Doar la lidl am văzut produse fabricate pt. oameni normali nu pt. Etiopia.

      00
    • Greșești Andrei, nu se face nicio achiziție la comun.

      00
    • in germania sunt relativ ok. acum depinde si de magazin. dar in general calitatea e.

      00
    • Complet gresit. Marcile proprii sunt realizate de catre producatorii care sunt lideri de piata.

      00
    • continuă să crezi asta.

    • Bineinteles ca voi continua sa cred, avand in vedere ca stiu asta de la persoane care lucreaza in domeniu. Mai precis: in Carrefour. Ma gandesc ca sunt o sursa mai buna decat unii care isi dau cu parerea fara a avea habar care este adevarul.

      Da, e posibil sa nu fie vorba despre toate magazinele si toate produsele. Dar ce spun este adevarat.

      00
    • Și tu greșești, Dan.

      00
    • @Andrei asta o zici după ce ai încercat produsele de la ambele supermarketuri?

      00
  2. Cum sa cumpere romanii marcile proprii de hypermarket? Doar nu poti pune pe Instagram poze cu Clever sau Aro :-))

    00
  3. Si cu toate astea, romanii se feresc de KClasic, dar cumpara de la Lidl, de zici ca le-a facut Angela Merkel biscuitii.

    00
  4. Poate daca n-ar fi niste jeguri sinistre produsele proprii…
    Io mai iau lapte de la Profi, e ok. Insa cam atat.

    00
  5. Nu înțeleg de ce se miră lumea ca facebook face bani?
    Credeau că e serviciu public sau ce?

    00
  6. NOU
    #16

    eu chiar caut sa cumpar cat mai multe produse proprii ale supermarket-ului.
    Din auchan cumpar masline made in italy,otet balsamic also made in italy,alune din franta,gem de capsuni made in france,mustar(mult mai bun decat cel de la bunica) made in france si lista poate continua.
    Sincer am inceput sa le caut pe acestea din moment ce am vazut ca au un pret mult mai mic decat cele traditionale si sunt de o calitate foarte buna din moment ce sunt facute totusi pentru piata din vest.
    Evit intr-adevar marcile aro,clever,marca 1 carrefour si alte bombe din lidl,alea chiar nu au cautare si nici un fel de calitate.

    00
  7. asta cu produsele proprii de la supermarket e asa: in vest exista asociatii independente (de ex. stiftung warentest in germania) care controleaza in mod constant produsele din super/hypermarketuri. si ghici ce surpriza au aflat? produsele proprii nu sunt deloc proprii. sunt produse in mare parte de marcile cunoscute. ele sunt doar cumparate mult mai ieftin (fiindca mai mult) de catre supermarketuri si impachetate sub o alta sigla. si atunci, in vest, cand ai de ales la galantar, cumperi varianta mai ieftina ca e oricum acelasi lucru inauntru.

    in romania, cumparatorul e condus exclusiv de reclame si nu exista nimeni care sa ii zica „uite bai, ca e aceeasi ciorba inauntru”. asta cu „calitatea mai proasta” e pur si simplu autosugestie.

    00
  8. Sincer, nu am incercat multe produse din astea, dar cele cu marca Billa pe care am pus mana m-au lasat placut surprins.

    00
    • De alea de la Billa am fost si eu destul de multumit, cel putin pe cele pe care le-am incercat, gen unt, ulei de masline, chestii de-astea mai de baza. Ma refer aici la marca „Billa”, nu la Clever. Singura chestie pe care o iau de la Clever e suc de mere.

      00
    • Alea cu marca „Billa” sunt de multe ori mai scumpe ca alternativele.

      M-am uitat cel puțin la mixurile de alune/nuci/whatever și sunt cu cel puțin 10% mai scumpe decat majoritatea.

      Clever cumpăr doar hârtie prosop! :D

  9. Eu cumpăr mărci proprii de la Kaufland și Lidl și mi se par ok. Laptele (Pilos, K-clasic), untul cu 65% grăsime, roșiile pasate (Freshona, K-clasic), sacii de gunoi (Grand Maximo), lavetele umede, șervețelele umede (Amelia), prosoapele de hârtie (Froto, Sunflowers), făina, mălaiul, uleiul de floarea soarelui sunt câteva dintre mărcile proprii fabricate în România pe care le caut.
    Evit mărcile proprii doar dacă sunt fabricate în altă țară și există alternativă românească, nu pentru că n-ar fi bune, ci pentru că prefer ca vecinii mei să aibă în continuare de lucru.

    00
  10. Roscata e satena.

    00
  11. Chestia asta cu marcile proprii merita dezvoltata.

    Eu cred ca multi nu stiu sa cumpere. Vad asta plimbandu-ma prin magazine. Sa stii sa cumperi = sa citesti eticheta. Sa vezi ce este in produsul respectiv si sa alegi ceva cu o compozitie/continut de calitate, in limita de pret pe care ti-o permiti. Exemplu: cand vad monoglutamat in ceva, pun acel ceva inapoi in raft si adio respectivul produs. Mezelurile (alea rare pe care le cumpar) – daca nu scrie clar procentajul de carne/sorici/etc. – la revedere. Conserve, sucuri, iaurturi, etc. – la fel. Continutul de pe eticheta e important, nu cat de colorata/frumoasa/interesanta/creativa/prezenta in reclame/etc. este eticheta respectiva. Sau brandul respectiv. Si aici la brand e o treaba – sub aceeasi umbrela gasesti si produse bune si produse proaste. Intotdeauna. Nu neaparat produsele de calitate sunt cele mai scumpe!

    Exemplu (si am sa dau unul de produs generic, ca despre asta e vorba in discutie): suc de rosii, produs de Auchan, eticheta in franceza. Continut de rosii: 99,6%. Mai bun decat orice altceva pe tema asta.

    Cumpar cu drag orice produs romanesc, daca e bun. Imi rezerv dreptul la egoism, in sensul in care sunt banii mei pe care-i cheltuiesc si vreau sa mananc/sa folosec ceva cat mai bun, cat mai de calitate imi permit. Daca nu e bun (fiecare cu propriile standarde) nu-l cumpar.

    Hai sa ne folosim de faptul ca producatorii sunt obligati sa specifice continutul alimentelor pe care le gasim la raft. Hai sa ne folosim de faptul ca putem sa ne cheltuim banii mai eficient. E foarte important ce mancam. Si cat mancam, dar mai ales ce mancam.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)