Știrile zilei – 10 martie 2020

 1. Castel . Brunetă . Brunetă . BrunetăȘatenă . Roșcată . Blondă
 2. Dumnezeu există: începe construcția autostrăzii Sibiu Vâlcea
 3. Noile autospeciale de Poliție
 4. Operațiunea Nicușor Dan
 5. Prețul petroului a scăzut cu 30%, dar a crescut cu 7%, deci…
 6. Elefant speră să intre pe profit anul ăsta
 7. Ce învățăm de la Italia
 8. Cronica de tehnologie
 9. Cronica de business

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

33 comentarii

 1. Știrea asta despre elefant.ro spune altceva, și-anume că iar au scos treaba la mezat 😉

 2. Deci va fi +7% prețul la pompă…

  Comentariu apreciat.200
 3. off: tipul ăla din Bacău împușcat nu a dat și pe aici pe la un moment dat?

  60
 4. auzi ma! nu le plac dustere noi, mai bine le-ar da sicrie! mama lor! pai cred si eu ca le pute cand se dau jos din ultimul haudi privat si se urca in masina de munca, un duster.

  Comentariu apreciat.461
 5. Sibiu boita e pistol cu apa, oricum sunt 2 benzi pe sens si acum si se merge bine pe portiunea aia. Problema e de la Caineni pana la Cornetu unde ori trebuie sa dea gaura in munte ori sa mai taie din olt….

  151
 6. 2. Tronson inutil. Fără restul autostrăzii e egal zero. Ideal ar fi fost să înceapă cu tronsoanele peste munte
  6. Ce învățăm de la Italia și restul: munte va omorî boala ci criza. Comparația cu ciuma e puțin forțată: mortalitatea la ciuma in lipsa tratamentului e 50% iar în unele forme 90%. La covid e cam 10% iar la populațiile fara risc sub 5%. Nici mecanismul patogenic nu e foarte clar.
  Întrebarea e ce a făcut Franța de a limitat raspandirea infecției și nu a făcut Italia. Așteptăm vesti din America unde sistemul sanitar e cum il știm, foarte scump.

  113
  • “Întrebarea e ce a făcut Franța de a limitat raspandirea infecției și nu a făcut Italia.” a scapat la timp de romanii calatori

   Indecis. Tu ce zici?1519
  • Și la coronavirus fara tratament rata mortalității ar fi mai mare, peste 10% majoritatea celor care fac forme grave și au nevoie de terapie intensiva, ciuma nu se raspandeste daca se mai iau măsuri minime de igiena și protectie spre deosebire de coronavirus care s-a răspandit inclusiv printre medici care și-au luat măsuri de protecție.

   154
  • @mihai
   Și la coronavirus fara tratament rata mortalității ar fi mai mare, peste 10% … Așa sa fie? Tratamentul este reprezentat de ținerea sub observație în marea majoritate a cazurilor. Nu exista tratament care sa omoare virusul și nici vaccin. Câți au făcut forme grave? 25%? La gripa spaniola erau peste 50%. La ciuma neagra 80poate 90%. Covid 19 nu pare a fi epidemia aceea devastatoare de care trebuie sa ne fie cu adevărat teama. Mai vedem peste câțiva ani. Poate virusul va suferi o mutație și va începe să atace și populația tânără ( cum s-a întâmplat cu gripa spaniola și ciuma neagră).

   55
  • @anonim – chiar daca nu exista tratament pt coronavirus asta nu înseamnă că tratarea simptomatică nu ajuta, sunt curios cate dintre cazurile grave ar supraviețui daca nu ar exista ventilarea mecanica și alte tratamente.

   Nu putem compara rata de decese cu epidemii de acum sute de ani când nu există un sistem medical și nici macar măsuri minime de igiena și de protecție.

   81
 7. Normal ca incepe constructia autostrazii Sibiu Valcea . E an electoral , trebuie sa vada lumea ca merge treaba ! Important la noi nu e cand incepe , cu terminatul e problema . Si la magistrala M5 Drumul Taberei – Pantelimon au inceput lucrarile in 2011 .

  190
 8. Sibiu-Pitești se va termina când omenirea va inventa teleportarea. Fix în același an, ca să sărbătorim încălzirea globală și trecerea oficială la clima Ecuatorială, o să facem și un contract de deszăpezire pe 100 de ani, cu plata integrală în avans.

  Comentariu apreciat.281
 9. articolul despre nicușor (de care, în paranteză fie spus, nu-mi place deloc) e o mizerie în stilul absolut grețos a lui pah (care, mai nou, nici nu mai are curajul să-și semneze elucubrațiile)

  Comentariu apreciat.244
 10. Vâlcea nu are nicio treabă cu autostrada Sibiu Pitești.
  Dar absolut niciuna.

  10
 11. Sibiu – Boita: 10 milioane euro/km?

  10
 12. Aia cu “începe Sibiu Vâlcea” e ca și cum ai spune același lucru despre Brașov – Comarnic când au început anul trecut să lucreze la Cristian – Râșnov.

  60
 13. Vali, de ce nu ne-ai spus ca Polidinul vindeca coronavirusul? De ce tii acest popor sarac in ignoranta si intuneric? 🙂

  30

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link, de la PCGarage prin acest link sau de la Finestore.