2. Plm, îți dai seama cum era fără cele 56 dacă după atâția bani infrastructura e mai varză decât în 90?
Comentariu nasol. 2672
NOU
#2
punKreas
Cum ai calculat ca infrastructura e mai varza decat in 90?
Comentariu apreciat.3811
NOU
#3
babu
@punKreas – poate ma insel si e o senzatie gresita bazata pe experiente personale si pe ce am mai citit/auzit prin bula mea dar:
1. Cand te-ai dat ultima oara cu trenul prin tara? In afara de tronsoanele reabilitate – Ploiesti-Bucuresti-Constanta pe majoritatea rutelor timpul de calatorie e mai lung ca inainte de 89. Au inceput sa deraieze trenurile si sa se produca accidente din cauza lipsei de mentenanta. CFR cred ca are mai putin de jumatate din trenuri/locomotive/vagoane decat in 90. In conditiile in care transportul pe cale ferata e mult mai ieftin decat rutier (si mai putin poluant).
2. In Bucuresti – infrastructura de incalzire are 30 de ani in plus fara inlocuire, noroc ca a inceput Nicusordan sa traga in directia corecta, ca daca mai ramanea sarmancur inca un mandat cu vouchere si panselute juma de Bucuresti se spala in Dambovita.
In Galati nu mai exista sistem centralizat de incalzire de cativa ani. Si in multe alte localitati.
3. Cand te-ai plimbat ultima oara prin tara mai departe de drumuri prioncipale – prin localitati mici care cum spune zoso „trebuie sa moara”? Drumurile sunt in majoritatea lor varza.
4. Reteaua electrica crapa regulat in Bucuresti din acelasi motiv – lipsa de intretinere. Inclin sa cred ca problema e generala, dar in localitatile mai mici in care a murit industria nu e asa vizibila.
Majoritatea banilor s-au dus spre zonele sub-dezvoltate nu spre centrele mari care se presupunea ca au bani de investitii (dar care i-au bagat in panselute, vouchere si mici).
Mai tii minte salile de sport ale lui Nastase, facute in localitati in care au mai ramas doar pensionari?
Iarasi o buna parte s-au dus pe recalificarea somerilor/tinerilor/etc (POSDRU): cursuri facute de firme cu spate politic cu rezultate mai curand 0.
Au fost si bani pentru infrastructura de transport (TEN-T) doar ca guvernele noastre nu s-au agitat pentru ca aia erau greu de furat.
223
NOU
#4
Damian
@Babu, in zona mea mai toate satele si-au băgat canalizare, apă si si-au asfaltat mare parte din ulițe. Orasul meu si-a asfaltat 90% dintre strazi, s-au schimbat tevile de apă, s-a facut o sală de sport, un centru de evenimente si renovat 2 scoli, 1 liceu, s-a schimbat tot iluminatul stradal, întreruperile cu electricitate sunt f rare, 2, 3 pe an. Conduc de 18 ani zilnic, prin anii 2005-2010 schimbam direcția f des. Nu mi-am mai schimbat nimic la direcție din 2016 când am înlocui o bieletă. Fac verificarile pe bune, chiar insist să mi se verifice mașina bine.
112
NOU
#5
Marsten
Astea par mai mult problemele Bucureștenilor care votează cu curul.
53
NOU
#6
Sabotor
@babu
Ai debitat niste aberatii mai mari decat tine. Ai sosele mai bune, mai late, mai mari si cu MULT mai putine gropi, canalizare/drumuri asfaltate/gaz/fibra optica prin sate, dar tie ti se pare ca infrastructura e mai varza decat in ’90. Babaiatule, tu ai trait in ’90, sau povestesti asa, ce ai auzit pe la unu-altu’?
86
NOU
#7
Mark 523
@babu Nu ai trait gropile anilor 90 ca nu mai spuneai prostii.
In termoficarea din Bucuresti nu s-au bagat bani din fonduri pentru ca era nevoie de ceva cofinantare si banii aia s-au sifonat pe altele. Idem la CFR cu exceptiile de care ai zis.
34
NOU
#8
Sans Hosen
@babu, la trenuri cam ai dreptate, in rest esti pe langa.
33
NOU
#9
Gogu
5. Bai, stii ceva? Bravo lui! Omul se pisa pe statul roman, ca multi altii de altfel si probabil e si adorat de tot neamul sau. Bravo Petrica!
Indecis. Tu ce zici?2528
NOU
#10
Cobra
3. „Reforma” nu deranjează sistemul, toată lumea e mulțumită. Educația din România nu e despre elev, ci despre profesori, manuale, șpăgi, fondul școlii, fondul clasei, flori, cadouri, excursii și ultimul pe listă, cu voia DVS, Klaus.
Comentariu apreciat.443
NOU
#11
rdb
O sa cred ca e reforma cand vad ca se desfiinteaza inspectorii si inspectoratele.
101
NOU
#12
sfatuitoru
Normal ca bancile duduie, cand platesc 2000 lei dobanda si 400 lei principalul.
Comentariu apreciat.406
NOU
#13
florin
lasa-ma sa ghicesc: credit pe 30 de ani, cu rate lunare egale. E pur si simplu matematica (sau functia PMT din Excel)
85
NOU
#14
Pablo
sfatuitorul urmeaza sa ne sfatuiasca sa platim 500 de lei aia in prima zi dupa ce se trage rata ca sa achitam mai repede creditul
40
NOU
#15
sfatuitoru
Exprim doar o realitate. Nu ma plang, nu vreau explicatii, nu caut rezolvari. Singurul sfat ar fi sa ai niste economii mari inainte sa te apuci de credite din astea. Sfatul clasic ca daca ramai fara venit, sa poti trai 6-12 luni din economii.
100
NOU
#16
Ioana
2. Eu nu. Când vin în România rudele de pe afară zic că se văd progrese, câte un drum refăcut, clădiri renovate, aspect mai curat.
3. Nimeni niciodată nu își va aminti de KWI ca fiind umanist, de anvergură culturală.
4. Măcar băncile.
7. Bravo lui!
183
NOU
#17
Mario
56 mld din 2007 pana acum, adica in 16 ani. In acest timp Romania a contribuit la bugetul UE cu vreo 26 mld cel putin. Mai raman 30 mld, rotunjim si inseamna cca 2 mld pe an. Nu stiu daca e o suma care poate fi simtita. Nu am pus aici la lucrarile facute prost sau cu parandarat.
Pute a reclamă mascată la „păcănele”….cum să câștigi tu la păcănele?!?!?-mai ușor câștigi la alba-neagra sau chiar la Loto.
80
NOU
#20
Andrei
îmi explici cum poți câștiga la loto? acolo ieși mai în pierdere ca la păcănele
15
NOU
#21
Iugas
2. Cat de cat, am luat doar 50.000
24
NOU
#22
kilroy
2. Cunosc multe clinici dotate cu aparatura cumparata din fonduri europene. Sunt cateva zeci doar in Craiova. Cu aparatele alea au lucrat si lucreaza medici, au fost examinati niste mii de pacienti. Cand merg spre Pitesti, ocolesc Bals-ul si Slatina folosind o parte din drumul expres finantat cu bani europeni. Bine ar fi fost sa fie terminat, dar, astea sunt autoritatile, au fost incheiate si contracte cu firme neserioase, asta este. Dar exista castiguri nete.
Comentariu apreciat.363
NOU
#23
Saragea
Asta e tare varule, toate clinicile si-au cumparat aparate prin fonduri ue, la care platesti 2000 lei un rmn. Îmbunătățiri ar fi fost daca spitalele de stat ar fi fost refacute si dotate cu aparatura, unde fiind asigurat, sa beneficiezi de servicii gratuite sau decontate. Banii au ramas tot la smecheri, si fac bani grei pein prisma fondurilor, normal ca nu simțim nici o imbunatatire. Cu toate miliardele alea tot 4 ore stăm pe valea oltului si autostrazi zero. Coruptia e la cote inimaginabile.
95
NOU
#24
sfatuitoru
Aparatura exista in spitale, nu e problema. Problema e la calitatea personalului care e aceeasi ca pe strada, in magazine,lepre lipsite de empatie
61
NOU
#25
Saragea
@sfatuitoru, nu vorbi prostii, nu iti doresc sa ajungi vreodata
12
NOU
#26
Damian
@saragea, mi-am făcut recent două RMN-uri la două clinici private din Tg Mureș folosind asigurarea medicală de la stat.
21
NOU
#27
kilroy
Sarage nu ma gandeam initial la RMN, CT-uri etc. Trebuie sa fie si aparatura RX achizitionata pe fodnuri europene, dar nu cunosc, nu fac parte din portofoliul meu. Dar sunt ecografe, ECG-uri, turnuri de endoscopie, de laparoscopie, aparatura de fizioterapie etc achizitionate astfel. La unele se plateste mai putin de catre pacientii asigurati. De multe ori consultatia este decontata de CAS, dar ecografia este cu plata.
In acelasi timp au fost proiecte pe fonduri europene si pe spitale. Spre exemplu, la spitalul Bailesti s-a achizitionat aparatura diversa acum vreo doi-trei ani printr-un proiect transfrontalier cu un orasel din Bulgaria. Au fost multe proiecte de dotare si cu fonduri pentru Covid, s-au aprobat si unele de dotare ambulatorii sau bloc operator prin PNRR. Modul in care se folosesc aparatele depinde de la spital la spital
10
NOU
#28
ciocio
2. Da se simt, drumuri judetene refacute, iluminat public modern, transport in comun mai modern, apa potabila si canalizare la sate, scoli modernizate, dar nu peste tot, din pacate au accelerat si adancit mult diferenta intre regiuni.
Comentariu apreciat.314
NOU
#29
Lecter
8. Munca de la distanta incurajeaza masturbarea.
80% din youngsters vin la birou sa se cordeasca
1214
NOU
#30
Dorin H.
2. Se simt, fac 1h 20′ Cluj-TgM vs 2h inainte sa faca progres cu autostrada
145
NOU
#31
Rzv
Cu avionul? Sau cum? Media e pe la 2 ore, cu trafic am facut si 3, de cand se lucreaza pe tronsonul de la Chetani.
21
NOU
#32
enzo
2. Cel mai bine se vede/simte la Oradea.
Se vede am spus, ca de simtit o simt aia care „prind” contractele.
173
NOU
#33
sfatuitoru
2. din 2014 bat tara in toate directiile si de multe ori pe DJ-uri, am facuti cam 70.000 km. Fata de 2014 drumurile sunt muuult mai bune, rar vad asfalt prost, spart, denivelat rau. S-au mai facut si niste autostrazi. Partea proasta canu avem o retea mare de rumuri care sa ocoleasca localitati.
Singura portiune dezastru ce o stiu acum e Lacul Rosu – Gheorgheni.
Din fonduri europene recent la Iasi s-a refacut complet un drum de cam 3km + sina tramvai noua + luat 1-2 tramvaie noi doar din acele fonduri. Strada arata boboc si inainte era horor.
204
NOU
#34
G.
3. Președintele e preocupat de educație, de aia tace
„Eu am vrut dom’le, credeti-ma, dar astia nu m-au lasat sa fac un bun pentru tara asta!”
133
NOU
#35
Marsten
Acest citat este fake news. Klaus nu ar lega vreodată atâtea cuvinte într-o propoziție.
90
NOU
#36
G.
@Marsten
2023: „Eu am vrut dom’le, credeti-ma…”
2024: „…dar astia nu m-au lasat…”
2025: „…sa fac un bun pentru tara asta!”
Cand mergeti pe camp si vedeti cate o casa de 400 mp utili exista mari sanse sa fi fost facuta din ciordeala de fonduri europene.
131
NOU
#38
babu
Sa vezi cate pensiuni sunt pe Valea Prahovei si nu numai facute pe fonduri europene. Si majoritatea sunt la vanzare de ceva vreme.
40
NOU
#39
Mihai
2. Miliardele alea de care zice nenea inseamna 3,5 mld pe an….f.f.f putin…
60
NOU
#40
Vlad
2. DA! cel mai probabil un sfert din acei bani au fost ‘stricati’ intr-un fel saul altul dar restul se vad. In zona rurala se observa cel mai bine, aductiuni de apa-canal, strazi asfaltate-pietruite, gradinite-scoli renovate, sali de sport… etc.
81
NOU
#41
vosidit98
Adevarul este ca s-au simtit cele 56 de miliarde de euro.
A crescut numarul de vile de neam prost si de masini de lux.
52
NOU
#42
Matei
2. Da, Bacăul a simțit cel mai bine. Înainte de a avea centură, traficul si calitatea aerului în oraș erau un dezastru. Din coloana de 3 km(minim) care se forma zilnic la întrarea în sudul orașului nu a mai rămas mai nimic.
21
NOU
#43
vosidit98
La 8. in articolul despre telemunca si parerile CEO-ilor
But at least one CEO, James Clarke of digital marketing firm Clearlink, worries employees might be secretly working multiple jobs while working remotely. He also worries some might be freeing up time by using A.I. tools like OpenAI’s ChatGPT and GPT-4—time that his company isn’t utilizing.
Deci pana la urma cum e treaba bos? Contractul de munca stipuleaza ca tu-mi cumperi timpul contra bani ca sa-ti aduc profit sau ca ma detii ca pe un sclavete?
Baietii jmecheri vor sa foloseasca tool-urile AI cam asa cum se astepta toata lumea. Sa dea afara 7 din 10 oameni iar cei 3 care raman sa primeasca sarcini cat pentru 25 de oameni.
50
NOU
#44
thebblack
foarte probabil ca o parte insemnata din cele 56 de miliarde le regasim in vile, masini si amintiri de vacanta ale unor persoane „importante”.
dar de restul s-au facut multe chestii, drumuri si retele edilitare fiind probabil cele mai vizbile. se puteau face mai multe cu toate cele 56? evident. se puteau lua chiar mai mult de 56? la fel de evident. asta nu inseamna totusi ca nu s-a facut nimic. doar ca romania e plina nu doar de analfabeti functional ci si de orbi functional. vad si nu inteleg ce vad.
uite un nou concept… cecitatea functionala…
91
NOU
#45
kilroy
Intrebarea „ati simtit cele 56 miliarde?” este cel putin ciudata. Cat trebuie sa resimt eu ca cetatean de la oras, cat un locuitor de la sat? Bolojan a atras de cateva sute de ori mai multe fonduri europene, decat madam Sarma, raportat la numarul de locuitori. Primarul din Ciugud a facut minuni in comuna cu fonduri europene. Citeam acum doua zile de un primar de comuna la al patrulea mandat care nu a atras nici un euro. Alegatorii ar trebui sa traga niste concluzii. Dar daca unii vor merge iar pe vorbele lui Dragnea „alegeti un denunt la DNA, sau o imbunatatire facuta in comuna” … Sau unii vor urmari mai degraba conspiratii „cutremuratoare”, pentru ca „avem nevoie de demnitate” sau „trebuie sa fim vigilenti”
50
NOU
#46
nick
@5 pai i-a strans ciobanu ca pe oi in acelasi tarc. Vrei familia sa isi bea cafeaua cu strainii? sa sa mearga la shopping, in delegatii, la coafor, etc singuri?
Comentariu ascuns de spiriduși!
[Click aici]
Cum ai calculat ca infrastructura e mai varza decat in 90?
@punKreas – poate ma insel si e o senzatie gresita bazata pe experiente personale si pe ce am mai citit/auzit prin bula mea dar:
1. Cand te-ai dat ultima oara cu trenul prin tara? In afara de tronsoanele reabilitate – Ploiesti-Bucuresti-Constanta pe majoritatea rutelor timpul de calatorie e mai lung ca inainte de 89. Au inceput sa deraieze trenurile si sa se produca accidente din cauza lipsei de mentenanta. CFR cred ca are mai putin de jumatate din trenuri/locomotive/vagoane decat in 90. In conditiile in care transportul pe cale ferata e mult mai ieftin decat rutier (si mai putin poluant).
2. In Bucuresti – infrastructura de incalzire are 30 de ani in plus fara inlocuire, noroc ca a inceput Nicusordan sa traga in directia corecta, ca daca mai ramanea sarmancur inca un mandat cu vouchere si panselute juma de Bucuresti se spala in Dambovita.
In Galati nu mai exista sistem centralizat de incalzire de cativa ani. Si in multe alte localitati.
3. Cand te-ai plimbat ultima oara prin tara mai departe de drumuri prioncipale – prin localitati mici care cum spune zoso „trebuie sa moara”? Drumurile sunt in majoritatea lor varza.
4. Reteaua electrica crapa regulat in Bucuresti din acelasi motiv – lipsa de intretinere. Inclin sa cred ca problema e generala, dar in localitatile mai mici in care a murit industria nu e asa vizibila.
Majoritatea banilor s-au dus spre zonele sub-dezvoltate nu spre centrele mari care se presupunea ca au bani de investitii (dar care i-au bagat in panselute, vouchere si mici).
Mai tii minte salile de sport ale lui Nastase, facute in localitati in care au mai ramas doar pensionari?
Iarasi o buna parte s-au dus pe recalificarea somerilor/tinerilor/etc (POSDRU): cursuri facute de firme cu spate politic cu rezultate mai curand 0.
Au fost si bani pentru infrastructura de transport (TEN-T) doar ca guvernele noastre nu s-au agitat pentru ca aia erau greu de furat.
@Babu, in zona mea mai toate satele si-au băgat canalizare, apă si si-au asfaltat mare parte din ulițe. Orasul meu si-a asfaltat 90% dintre strazi, s-au schimbat tevile de apă, s-a facut o sală de sport, un centru de evenimente si renovat 2 scoli, 1 liceu, s-a schimbat tot iluminatul stradal, întreruperile cu electricitate sunt f rare, 2, 3 pe an. Conduc de 18 ani zilnic, prin anii 2005-2010 schimbam direcția f des. Nu mi-am mai schimbat nimic la direcție din 2016 când am înlocui o bieletă. Fac verificarile pe bune, chiar insist să mi se verifice mașina bine.
Astea par mai mult problemele Bucureștenilor care votează cu curul.
@babu
Ai debitat niste aberatii mai mari decat tine. Ai sosele mai bune, mai late, mai mari si cu MULT mai putine gropi, canalizare/drumuri asfaltate/gaz/fibra optica prin sate, dar tie ti se pare ca infrastructura e mai varza decat in ’90. Babaiatule, tu ai trait in ’90, sau povestesti asa, ce ai auzit pe la unu-altu’?
@babu Nu ai trait gropile anilor 90 ca nu mai spuneai prostii.
In termoficarea din Bucuresti nu s-au bagat bani din fonduri pentru ca era nevoie de ceva cofinantare si banii aia s-au sifonat pe altele. Idem la CFR cu exceptiile de care ai zis.
@babu, la trenuri cam ai dreptate, in rest esti pe langa.
5. Bai, stii ceva? Bravo lui! Omul se pisa pe statul roman, ca multi altii de altfel si probabil e si adorat de tot neamul sau. Bravo Petrica!
3. „Reforma” nu deranjează sistemul, toată lumea e mulțumită. Educația din România nu e despre elev, ci despre profesori, manuale, șpăgi, fondul școlii, fondul clasei, flori, cadouri, excursii și ultimul pe listă, cu voia DVS, Klaus.
O sa cred ca e reforma cand vad ca se desfiinteaza inspectorii si inspectoratele.
Normal ca bancile duduie, cand platesc 2000 lei dobanda si 400 lei principalul.
lasa-ma sa ghicesc: credit pe 30 de ani, cu rate lunare egale. E pur si simplu matematica (sau functia PMT din Excel)
sfatuitorul urmeaza sa ne sfatuiasca sa platim 500 de lei aia in prima zi dupa ce se trage rata ca sa achitam mai repede creditul
Exprim doar o realitate. Nu ma plang, nu vreau explicatii, nu caut rezolvari. Singurul sfat ar fi sa ai niste economii mari inainte sa te apuci de credite din astea. Sfatul clasic ca daca ramai fara venit, sa poti trai 6-12 luni din economii.
2. Eu nu. Când vin în România rudele de pe afară zic că se văd progrese, câte un drum refăcut, clădiri renovate, aspect mai curat.
3. Nimeni niciodată nu își va aminti de KWI ca fiind umanist, de anvergură culturală.
4. Măcar băncile.
7. Bravo lui!
56 mld din 2007 pana acum, adica in 16 ani. In acest timp Romania a contribuit la bugetul UE cu vreo 26 mld cel putin. Mai raman 30 mld, rotunjim si inseamna cca 2 mld pe an. Nu stiu daca e o suma care poate fi simtita. Nu am pus aici la lucrarile facute prost sau cu parandarat.
https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/un-barbat-care-abia-castigase-5-000-de-lei-la-pacanele-a-fost-talharit-pe-o-strada-din-capitala-momentul-a-fost-filmat.html
Pute a reclamă mascată la „păcănele”….cum să câștigi tu la păcănele?!?!?-mai ușor câștigi la alba-neagra sau chiar la Loto.
îmi explici cum poți câștiga la loto? acolo ieși mai în pierdere ca la păcănele
2. Cat de cat, am luat doar 50.000
2. Cunosc multe clinici dotate cu aparatura cumparata din fonduri europene. Sunt cateva zeci doar in Craiova. Cu aparatele alea au lucrat si lucreaza medici, au fost examinati niste mii de pacienti. Cand merg spre Pitesti, ocolesc Bals-ul si Slatina folosind o parte din drumul expres finantat cu bani europeni. Bine ar fi fost sa fie terminat, dar, astea sunt autoritatile, au fost incheiate si contracte cu firme neserioase, asta este. Dar exista castiguri nete.
Asta e tare varule, toate clinicile si-au cumparat aparate prin fonduri ue, la care platesti 2000 lei un rmn. Îmbunătățiri ar fi fost daca spitalele de stat ar fi fost refacute si dotate cu aparatura, unde fiind asigurat, sa beneficiezi de servicii gratuite sau decontate. Banii au ramas tot la smecheri, si fac bani grei pein prisma fondurilor, normal ca nu simțim nici o imbunatatire. Cu toate miliardele alea tot 4 ore stăm pe valea oltului si autostrazi zero. Coruptia e la cote inimaginabile.
Aparatura exista in spitale, nu e problema. Problema e la calitatea personalului care e aceeasi ca pe strada, in magazine,lepre lipsite de empatie
@sfatuitoru, nu vorbi prostii, nu iti doresc sa ajungi vreodata
@saragea, mi-am făcut recent două RMN-uri la două clinici private din Tg Mureș folosind asigurarea medicală de la stat.
Sarage nu ma gandeam initial la RMN, CT-uri etc. Trebuie sa fie si aparatura RX achizitionata pe fodnuri europene, dar nu cunosc, nu fac parte din portofoliul meu. Dar sunt ecografe, ECG-uri, turnuri de endoscopie, de laparoscopie, aparatura de fizioterapie etc achizitionate astfel. La unele se plateste mai putin de catre pacientii asigurati. De multe ori consultatia este decontata de CAS, dar ecografia este cu plata.
In acelasi timp au fost proiecte pe fonduri europene si pe spitale. Spre exemplu, la spitalul Bailesti s-a achizitionat aparatura diversa acum vreo doi-trei ani printr-un proiect transfrontalier cu un orasel din Bulgaria. Au fost multe proiecte de dotare si cu fonduri pentru Covid, s-au aprobat si unele de dotare ambulatorii sau bloc operator prin PNRR. Modul in care se folosesc aparatele depinde de la spital la spital
2. Da se simt, drumuri judetene refacute, iluminat public modern, transport in comun mai modern, apa potabila si canalizare la sate, scoli modernizate, dar nu peste tot, din pacate au accelerat si adancit mult diferenta intre regiuni.
8. Munca de la distanta incurajeaza masturbarea.
80% din youngsters vin la birou sa se cordeasca
2. Se simt, fac 1h 20′ Cluj-TgM vs 2h inainte sa faca progres cu autostrada
Cu avionul? Sau cum? Media e pe la 2 ore, cu trafic am facut si 3, de cand se lucreaza pe tronsonul de la Chetani.
2. Cel mai bine se vede/simte la Oradea.
Se vede am spus, ca de simtit o simt aia care „prind” contractele.
2. din 2014 bat tara in toate directiile si de multe ori pe DJ-uri, am facuti cam 70.000 km. Fata de 2014 drumurile sunt muuult mai bune, rar vad asfalt prost, spart, denivelat rau. S-au mai facut si niste autostrazi. Partea proasta canu avem o retea mare de rumuri care sa ocoleasca localitati.
Singura portiune dezastru ce o stiu acum e Lacul Rosu – Gheorgheni.
Din fonduri europene recent la Iasi s-a refacut complet un drum de cam 3km + sina tramvai noua + luat 1-2 tramvaie noi doar din acele fonduri. Strada arata boboc si inainte era horor.
3. Președintele e preocupat de educație, de aia tace
„Eu am vrut dom’le, credeti-ma, dar astia nu m-au lasat sa fac un bun pentru tara asta!”
Acest citat este fake news. Klaus nu ar lega vreodată atâtea cuvinte într-o propoziție.
@Marsten
2023: „Eu am vrut dom’le, credeti-ma…”
2024: „…dar astia nu m-au lasat…”
2025: „…sa fac un bun pentru tara asta!”
Cand mergeti pe camp si vedeti cate o casa de 400 mp utili exista mari sanse sa fi fost facuta din ciordeala de fonduri europene.
Sa vezi cate pensiuni sunt pe Valea Prahovei si nu numai facute pe fonduri europene. Si majoritatea sunt la vanzare de ceva vreme.
2. Miliardele alea de care zice nenea inseamna 3,5 mld pe an….f.f.f putin…
2. DA! cel mai probabil un sfert din acei bani au fost ‘stricati’ intr-un fel saul altul dar restul se vad. In zona rurala se observa cel mai bine, aductiuni de apa-canal, strazi asfaltate-pietruite, gradinite-scoli renovate, sali de sport… etc.
Adevarul este ca s-au simtit cele 56 de miliarde de euro.
A crescut numarul de vile de neam prost si de masini de lux.
2. Da, Bacăul a simțit cel mai bine. Înainte de a avea centură, traficul si calitatea aerului în oraș erau un dezastru. Din coloana de 3 km(minim) care se forma zilnic la întrarea în sudul orașului nu a mai rămas mai nimic.
La 8. in articolul despre telemunca si parerile CEO-ilor
Deci pana la urma cum e treaba bos? Contractul de munca stipuleaza ca tu-mi cumperi timpul contra bani ca sa-ti aduc profit sau ca ma detii ca pe un sclavete?
Baietii jmecheri vor sa foloseasca tool-urile AI cam asa cum se astepta toata lumea. Sa dea afara 7 din 10 oameni iar cei 3 care raman sa primeasca sarcini cat pentru 25 de oameni.
foarte probabil ca o parte insemnata din cele 56 de miliarde le regasim in vile, masini si amintiri de vacanta ale unor persoane „importante”.
dar de restul s-au facut multe chestii, drumuri si retele edilitare fiind probabil cele mai vizbile. se puteau face mai multe cu toate cele 56? evident. se puteau lua chiar mai mult de 56? la fel de evident. asta nu inseamna totusi ca nu s-a facut nimic. doar ca romania e plina nu doar de analfabeti functional ci si de orbi functional. vad si nu inteleg ce vad.
uite un nou concept… cecitatea functionala…
Intrebarea „ati simtit cele 56 miliarde?” este cel putin ciudata. Cat trebuie sa resimt eu ca cetatean de la oras, cat un locuitor de la sat? Bolojan a atras de cateva sute de ori mai multe fonduri europene, decat madam Sarma, raportat la numarul de locuitori. Primarul din Ciugud a facut minuni in comuna cu fonduri europene. Citeam acum doua zile de un primar de comuna la al patrulea mandat care nu a atras nici un euro. Alegatorii ar trebui sa traga niste concluzii. Dar daca unii vor merge iar pe vorbele lui Dragnea „alegeti un denunt la DNA, sau o imbunatatire facuta in comuna” … Sau unii vor urmari mai degraba conspiratii „cutremuratoare”, pentru ca „avem nevoie de demnitate” sau „trebuie sa fim vigilenti”
@5 pai i-a strans ciobanu ca pe oi in acelasi tarc. Vrei familia sa isi bea cafeaua cu strainii? sa sa mearga la shopping, in delegatii, la coafor, etc singuri?