Știrile zilei – 10 ianuarie 2023

  1. Pisic . Iarnă . Apus . Brunetă . Roșcată . Blondă . Brunetă . Brunetă .
  2. Cum arată România
  3. Economia duduie
  4. Și ăștia se pregătesc de tulburări
  5. Vodafone vinde în Ungaria
  6. Bismobil avea nevoie de 10lei, de aia l-a luat partener pe Lorand
  7. Puii de securiști ne învață să fim mai buni
  8. Rolls Royce a vândut de a rupt
  9. Elvețienii o duc rău
  10. Cronica de tehnologie

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

18 comentarii

  1. 7. In condițiile astea casa regală britanică trebui sa plătească 90% din ce are si desfiintata, cele din Belgia si Olanda desființate confiscat tot si membrii pusi sa mature azilele pentru 100 de ani.Apropo ala de la Amazon chiar are nevoie de sutele de miliarde? Si pe la depozitele lui e sclavie

    Indecis. Tu ce zici?1638
    • omul incepe misto dupa care o ia pe camp rau. am incetat sa iau in serios ce zice atunci cand incepe cu africia. e clar ca pentru el istoria africii se limiteaza la „au venit albii si au luat sclavi”. faptul ca in comparatie cu africa, europa medievala era o oaza de civilizatie si cavalerism nu conteaza in nici un fel.

      ca sa nu mia zic ca de abia asta e rasismul… tarile alea, oamenii aia, chiar nu au existat decat in aia 250 de ani cat timp albii au cumparat sclavi de la stapanii negrii?

      sclavagismul a existat in forme mai mult sau mai putin brutale de-a lungul intregii istorii a civilizatiei umane, in toate intruchiparile ei, sumerieni, asirieni, persi, chinezi, egipteni, greci, romani, incasi, mayasi, azteci, bosimani, ghana, mali, islam, europa medievala si chiar moderna.

      nu inseamna ca e ok sau normal, dar hai nici sa nu cadem in extrema ailalta considerand ca toate problemele ACTUALE s-ar rezolva prin „achitarea” unor datorii dintre oameni care au murit acum 500 de ani de oameni care traiesc azi.

      Comentariu apreciat.6811
    • Hei, alo! Nu facem shaming aiurea, doar de România..

      34
    • @thebblack mergi puțin mai în spate și vei vedea că și Africa a fost foarte dezvoltată.

      Indecis. Tu ce zici?624
    • Hai ca au început telectualii sa disece și sa filosofeze….bha baetzi, romanika are, la 32 ani după ‘revolutie’, ministru al cercetării,inovării și digitalizarii, pe fiul unui securist . Securist care a ajutat neste austrieci sa ia pe nimic o bancă și apoi le-a furnizat clienți locali pe întreprinderile luate de foștii lui colegi securisti; si care era pe deasupra și taran cretin, urla la oamenii care nu lucrau cu clienții, ca de ce nu au cravata vineri…pana la urma s-au descotorosit austriecii de el, când în prostia lui, avea impresia ca e potrivit sa fie șefu la tarabă….asta arată ca nici macar nu era în stare să își conștientizeze rolul…iar fii-su a vrut sa treacă niste legi care dădeau puteri sporite securiștilor….asta înțelege el prin digitalizarea țării..

      Comentariu apreciat.314
    • nimeni nu are voie sa fie bogat, salopete albastre pentru toti si cartele la paine, si mai putin net, ca tampeste….daca tot esti pus pe case regale, cu a ta ce faci? o ai, o platesti…da nu esti sclav la amazon.

      512
    • ubercool, exact. istoria a fricii este uriasa si extrem de complexa. s-au succedat pe acolo regate si imperii mai multe decat in europa si asia la un loc. unele au atins culmi nebanuite de dezvoltare si bogatie, altele au depasit orice imaginatie in ce priveste barbarismul si salbaticia. si multe altele intre aceste extreme.

      sa reduci istoria acelui intreg continent la 250 de de ani in care sclavi africani au ajuns in europa si america mi se pare nu doar dezinformare ci de-a dreptul jignitor pentru africani in primul rand. si la fel de jignitor mi se pare, dar pentru occidentali de data asta, sa afirmi ca din 2000 de ani de istorie africana fix alea cateva zeci de ani in care imperiile coloniale europene au fost prezente acolo sunt cauza tuturor problemelor lor.

      205
  2. Reparatiile sunt o idee deosebit de proasta. A fost istoria de la 1700 nasoala? Iote venim noi in 2023 si o luam la puricat si o corectam in trecut. Dar de ce sa ne oprim aici? Cand statele din Nord au distrus orase intregi din Sud, intentionat atacand civilii, nici aia n-a fost drept. Sa ii recompenseze. Deasemenea, Germania nu a platit nici pana azi toate reparatiile pentru primul razboi mondial, ca republica de la Wimar s-a prabusit din cauza costului si a ajuns Hitler la putere.

    Nu numai ca chestia respectiva a fost, dar s-a terminat. Ci si ca avem chestii si energie de investit in 2023, unde inca Rusia n-a fost data afara din Ucraina, Romania inca nu are DNA functional sau o rata a natalitatii mai mare decat rata mortalitatii sau niste legi normale la cap privind rezidentialele.

    Reparatiile se chemau mai demult a cauta dupa potcoave de cai morti. N-am cuvinte sa exprim cat de greu e sa schimbi trecutul de acum 200 de ani. Numai daca vrei sa donezi 10.000 pentru fiecare descendent de sclav si SUA s-ar trezi cu o inflatie de ar costa 1.000 de dolari o paine. Si daca domnii leftisti cred ca e usor le sugerez sa inventeze mai intai masina de calatorit in timp, ca e mai simplu.

    Hai mai bine inapoi la realitate si sa incercam sa schimbam in bine ceva din prezent.

    Comentariu apreciat.586
  3. 6 Spune, Loran și ai ditamai faliment-ul.

    181
    • Totusi, un pic de respect, omu’ vindea cursuri despre nimic pe vremea cand chifoi cauta pe autovit sa cumpere golf 4 in rate din alea cu buletinul, ca asa a aflat de crypto… „Hau to maik moneyz on za internetz” si da, pe lorant il urmareste falimentul

      251
  4. 5. Vodafone vinde în Ungaria
    „Sub conducerea directorului general Nick Read, Vodafone, care odată era cel mai mare operator de telefonie mobilă din lume, a început să vândă din active pentru a se concentra pe operațiunile sale cheie din Europa și Africa.”

    Ăștia au învățat PR de la Cristi Borcea, ăla cu “Lasati-ne sa ne pregatim de Champions League!”

    184
    • 6. Bismobil
      Tipul se pricepe(a) la țintit: a postat o imagine cu echipa din 2016, dar nu stil „corporate”, ci „family-casual” (inclusiv copiii din dotare)…în fond, oameni ca ei (tineri familiști, la început de drum în viață, câștiguri peste medie) își doreau produsele lui=supliment de încredere.
      Ce pervers!

      https://imgur.com/a/SecKwB0

      71
    • și a șters-o între timp, nu-mi dau seama de ce :)

  5. 7. Omul începe bine, dar apoi mi se pare că exagerează.
    Ok, nu neg că puii de securiști și albii cu averi și educație de mai multe generații (averi originare sau consolidate din munca sclavilor) ar trebui să țină ciocu’ mic și să nu mai emită panseuri și sfaturi de tipul „nu mai fiți săraci”, „mai luați-vă un job”, „eu mi-am făcut banii doar prin munca mea”, „cum am reușit eu, puteți reuși și voi”, știți și voi genul.

    În același timp să ceri compensații pt ce-au făcut strămoșii acum sute de ani e cam mult.
    Hai să luăm toate nedreptățile trecutului și să cerem compensații.
    Hai să cerem toate datoriile neplătite.

    Bunică-mea a fost cel mai mare copil, și fată, din 6 frați. Și-ar fi dorit să facă școala ne infirmiere (pe vremeaaia era practic un liceu sanitar, ieșea asistentă medicală), dar părinții nu i-au permis pt că ea era cea care avea grijă de copii și de casă (gătit, curățenie, etc). Cum ar fi să cer despăgubiri de la verii mei că bunica le-a șter a cur părinții și nu și-a putut îndeplini visele și poate n-a avut atâția bani cum ar fi avut dacă avea un job calificat?!
    Ați zice că n-am toate țiglele pe casă, nu?!

    Comentariu apreciat.507
  6. 7. Omul incepe descriind Romania sub un regim nasol- comunism, in care cei mai lipsiti de scrupule acapareaza puterea si reusesc sa o pastreze si pentru generatiile urmatoare. Apoi incepe sa delireze marxist. Apoi vine cu solutia, educatie marxista propavaduita de Paulo Freire, cel mai influent si mai marxist dintre educatori. Referitor la miezul articolului pot da un contra argument anecdotic cu Konigsberg, oras prusac unde s-au nascut Kant si Euler, care dupa 1945 a devenit Kaliningrad. Germanii s-au regrupat si au prosperat din nou, de la 0. Cultura si civilizatia cladita sint mai importante.

    132
  7. Vodafone a vandul in Ungaria doar cu 1.7 miliarde USD? Cand au luat Connexul din Romania in 2005 au dat pe el 3.5 miliarde dolari (ma rog, cu tot cu ceva operator de prin Cehia). Dar oricum, cica vreo 3 miliarde erau pentru Connex.

    31
    • Conteaza mult numarul abonatilor (la pop dubla a Romaniei), infrastructura si inflatia daca vrei sa compari 2005-2023. As zice ca au vandut bine acum (sau au cumparat bine atunci).

      31

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.