Știrile zilei – 1 noiembrie 2022

  1. Verde . Apus . Verde . Culori . Maro . Blondă . Blondă . Râu . Vrabie . Apus
  2. Cumpărați acum, cât e ieftin
  3. Că uitați, nu prea se mai construiește
  4. Suntem 22 milioane
  5. Noi finanțăm statul
  6. Românii fac economii
  7. Pistele de biciclete din Brașov vor fi gata în 2044
  8. Așa faci economii, cazezi părinții pe gratis
  9. Curajoși polițiștii ăștia
  10. Peak capitalism
  11. 3 fete, 500.000€, 15 ani
  12. Cronica de tehnologie
  13. Cronica de tehnologie
  14. Cronica de business
  15. Cronica de business

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

21 comentarii

  1. 9. Capete de creta cu atitudine de bullying in fata unor copii carora nu li s-a explicat nimic. Profesoara aia era pierduta in spatiu, nicio reactie din partea ei. Intr-o tara cu oameni zdraveni la cap, asa ceva e de neconceput!

    00
    • Profesoara aia era acolo sa nu isi ia politaii bully de la elevi. Copiii aia pot fi „fucking ruthless” daca nu esti atent si prind ocazia.

      00
  2. O sa fie jale cu adevărat în imobiliare, atunci când or să înceapă să înceapă să mai dea afară din bugetari, sau să le plafoneze/taie din salarii/privilegii.

    Dacă ești bugetar, obții fără nici o problemă un credit, pentru că nu reprezinți un risc ca unul din privat, care poate rămâne fără job, căruia nu i se mărește salariul din pix, fără nici un criteriu de productivitate.

    00
  3. Măcar știm ca dacă un copil de clasa a 5a comite o infracțiune putem conta pe poliție. Dacă infractorul e mai in vârsta Doamne ajuta!

    00
  4. 9. [POEZIE DE STRADA PLAYING]

    00
  5. Povestea cu imobiliarele si mai ales cu cele doua articole este foarte simpla. Dupa niste ani de boom cu profituri frumoase lucrurile se duc intr-o oarecare stagnare. Stagnare in sensul ca cererea s-a schimbat profund in ultimii 2 ani, respectiv orizonturile financiare devin foarte nesigure.
    Concret toata piata imobiliara atat de la noi cat si de prin alte parti si-a construit cresterea pe dobanzile mici uneori negative. Multi au cautat sa se protejeze de vremuri nasoale au stocat valoarea in diverse imobile/terenuri si cereau la vanzare un 10-20% daca nu mai mult. Asta a antrenat o crestere in lant si in fond cat timp cineva platea acea suma piata s-a miscat. Apoi a venit pandemia s-au mai aruncat niste bani si povestea a continuat pana in primavara acestui an, cand bancile centrale au descoperit inflatia si efectele ei, rezultatul banii ieftini au disparut, iar lucrurile sunt nesigure. La noi situatia este interesanta in sensul ca sunt multi care au dobanda fixa sau au migrat catre IRCC, insa dobanzile sunt mari si asteapta cu infrigurare alte cresteri. La ora asta la ING un ipotecar cu dobanda variabila are dobanda 6.3 sau 7.35 fixa(primii 5 ani). Comparativ cu anul trecut cand procentele era mai mici cu 2 sau 3 la suta, iar asta se traduce cu o diferenta la rata de 100-300 de ron.
    Pe partea cealalta extrem de multi dezvoltatori au finalizat apartamentele dintr-o alta era unde efectiv au redefinit conceptul de cutie de chibrit ceausista. Iar odata cu venirea pandemiei fiecare roman si-a dat seama ca ar avea nevoie de un spatiu mai mare in casa si mai ales ceva mult mai coerent ca si compartimentare. Si cam de aici o sa se inceapa sa se faca diferentierea la preturi in urmatorii ani. La asta desigur adauga si ce servicii de utilitate publica ai prin imprejurimi si lucrurile vor fi si mai dramatice.
    Practic piata se va consolida si toata agitatia asta o sa dispara. Exista un mare risc ca niste blocuri de locuinte de o calitate indoielnica sa ramana/goale nevandute, insa asta inseamna sa nu ai viziune.

    00
  6. Pana sa pice piata imobiliara mai sunt cateva detalii:
    – sunt vreo 5 mil de romani in Vest, cei plecati dupa 2010 aproape toti stau in chirii. Unii cumpara ap aici, altii fac case cu 2-3 etaje unde stau doar vara cateva sapt.
    – 1,3 mil bugetari care prind mereu primii creditele la Casa Noua sau cum se mai numeste unde avansul e 5%.
    – economia neagra: politisti, popi, doctori, diverse mafii – lemn, tigari, femei etc

    Cautati “vames moravita apartamente”, era unul care avea ZECE in aceeasi scara… Pomohaci tot asa, avea/are multe apartamente in centrul Clujului.

    In cazul asta Popa e mai tare ca Vamesul.

    00
    • exact! romania se afla intr-un ecosistem de coruptie perfect: banii negri si gri sunt spalati prin imobiliare cu ajutorul legilor relaxate.

      00
    • Ai dreptate, prima întrebare pe care o pun multi agenți care vând ap in rezidențiale noi este „vreți pt locuit sau investiție?”. Daca zici că pt locuit, te întreabă dacă ai banii sau faci împrumut. Deja după ce le-ai zis că faci împrumut atitudinea lor se schimbă și încearcă să îți vândă imobiliare in stadiul de proiect. Părerea mea este că toate apartamentele astea cumpărate ca investiție se vor întoarce ca un boomerang împotriva dezvoltatorilor pentru că „investitorii” se vor grăbi sa vândă sub prețul pieței atunci când apar primele semne de scădere.

      00
    • Sunt vreo 5 mil de romani in Vest, dintre care cea mai mare parte nici nu se mai gandeste sa se intoarca. Aia care si-au dus si copii acolo sunt pierduti. Nu te mai baza prea mult pe ei pentru a revigora piata imobiliara din Romania.

      00
  7. Brașovul va avea o rețea de piste de biciclete care va lega toate cartierele orașului, după ce administrația locală a depus recent 4 proiecte prin PNRR pentru amenajarea a 16,4 kilometri de piste.

    e vreo greseala in text sau cu mai putin de 17km legi tot Brasovul?

    00
  8. https://www.g4media.ro/sofer-prins-cu-o-concentratie-de-peste-3-la-mie-alcool-pur-in-aerul-respirat-in-bacau.html
    Chiar daca este de ieri. Supriza celor care i-au recoltat probele a fost ca mai avea sange in alcool ;-)

    00
  9. 9. wtf !

    00
  10. 11. Așa se fac banii de Rolls Royce si Ferrari.

    00
  11. Aia 22 milioane de romani vor da bine la alegerile urmatoare….la furat.

    00
  12. 9. Nici un ONG, nici un părinte cu vreo reacție …

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube