Știrile zilei – 1 martie 2019

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

49 comentarii

  1. Dacă tot închid aștia magazine victoria poate cu ocazia asta scad și modelele prețul că prea mult urcase.
    P.s. Gap e o mizerie scumpă

    00
  2. NOU
    #5

    Nu, doamna ministru, meditațiile sa fie total interzise profesorilor activi. Predai în școală? nu ai voie sa „îți rotunjești veniturile” prin meditații „altor” elevi. Ești fost profesor, ieșit la pensie sau whatever? dă meditații. Spor! Și declară veniturile.

    00
    • Care te-a lasat repetent de ai asa boala pe profesori?

      00
    • Corect, asa ar trebui facut in orice domeniu.
      Exemple:
      1. Ai un post part time intr-o multinationala care implica programare 4 ore pe zi ?
      Nu mai ai voie sa programare in timpul tau liber.
      2. Lucrezi ca electrician intr-o firma?
      Nu mai ai voie sa ii repari instalatia electrica varului de la Constanta.

      00
    • Dar de ce ar avea voie un profesor iesit la pensie? Ala oricum are venit, nu mai bine un profesor ce nu si-a gasit catedra si fara venit? Pana una alta si eu as interzice meditatiile propriilor elevi…

      00
    • NOU
      #9

      Conflicte de interese băi românași mici, cărora vă place sa dați bani pe meditații în loc sa vă educati odrasla sa fie atentă la ore și să învețe din clasă. Tot voi sunteți cei care dați șpagă la doctor și prin administrații și dacă vă pică o „combinație ” imediat o acceptați, treceți pe roșu și dați șpagă la milițian sau ăluia pe care l sunați imediat după „faptă”
      Voi sunteți ăia care va plângeți ca „nu merge nimic în țară” și vă mirați de ce…
      Ptr „ironicul” de mai sus ce dracu are de a face electricianul cu exemplul meu? Ăla poate sa pună după servici, în particular cate prize vrea el. Profesorul care e plătit de la buget, poate sa o lase mai moale în clasa cu exercițiile, că oricum face meditații după ore ( pe bani băă). Dacă nu ai logică nu te mai apuca de scris.

      00
    • Profesorii ar trebui sa nu aiba voie sa dea meditatii copiilor de la clasele unde predau ei ptr ca e conflict de interese. Altfel nu ar trebui sa fi vreo problema.

      00
    • NOU
      #11

      Ti-ai futut nevasta acasa? Nu mai ai voie sa iti futi amanta!

      00
    • NOU
      #12

      Chiar nu-mi imaginam atâția neaosi pe site ul ăsta.
      Lucrurile sunt simple ptr mine, Vrei sa stimulezi învățământul? Interzici total meditațiile, pentru a nu mai lăsa portițe. De ce nu e bine sa interzici parțial meditațiile: Ex: doamna de mate de la liceul x din orașul ý o sună pe doamna de mate de la liceul z din orașul ý, ptr ca se cunosc, evident. Și ii spune așa: am și eu 10 elevi foarte buni dar care vor sa „aprofundeze „… Îi poți primi tu la meditații? Că eu nupot, după legea nouă… Evident ca exact la fel va proceda și doamna de la liceul z… Adică va întoarce favorul…
      Acum spuneți mi voi, ăștia pro meditații de ce ati încuraja meditațiile???? Ce folos??
      De ce nu ai interzice total, ai mări salariile profilor și ai stimula procesul de învățare în clasă. Profesorii se vor concentra mai mult pe programă etc etc…

      00
    • Atata prostie n-am putut sa vad. Mai baieti, intr-o clasa sunt 25+ de elevi. Profesorul ii asculta aleatoriu de 2-3 ori pe semestru, ca sa vada daca au priceput subiectul X, sau subiectul Y, pentru ca atata ai timp sa faci la o clasa cu multi copii. Atunci cand e ascultat, elecul poate a invatat, poate nu. Asa s-a intamplat in ziua aia.
      Ei, cand te duci la examen, poate iti pica altceva decat subiectele la care te-a examinat profesorul in scoala. Si atunci, cum faci, ca sa te pregatesti? Pai unii parinti prefera sa-si dea copiii la pregatire.
      Ati vazut vreodata in filme (ca in realitate nu cred ca ati avut ocazia) cum in lumea civilizata se fac lectii particulare? Ei, treaba e cat se poate de legitima, si se platesc taxe, ca in cazul oricarei activitati lucrative.

      Hai, nu mai fiti prosti, si mai umblati si voi prin lume!

      00
    • NOU
      #14

      Băi Leo, uită-te în oglindă că poate te prinzi..
      Recitește ți ultimul comentariu să vezi ce debitezi, nu mai face pe deșteptul atât. Eu m-am cam saturat de umblat prin lume sa știi. Nu asta e problema. Tu chiar ești prost să susții niște chestii care nu au nici o treabă cu realitatea din învățământul romanesc.
      Ba băiatule, eu am terminat liceu teoretic și o facultate de profil tehnic plus master, toate la timpul lor fără o oră de meditație. Cu burse. și nu mă consider vreun mare isteț. Pur și simplu mi am dorit și impus și ambiționat și am muncit mult.
      Îmi aduc aminte ca multi făceau orele în liceu sau facultate la mișto. La mișto I a luat și pe ei viața mai târziu… Am avut noroc de profi care își dădeau silința și cine vroia să învețe aveau ce învăța…
      Dar ce dracu îmi pierd eu timpul cu voi ăștia care știți voi mai bine cum e prin alte părți, va e bine așa…

      00
    • Matale esti un frustrat, di n-o sa-mi mai pierd timpul cu tine. Nu fac pe desteptul, ci chiar sunt.

      00
    • @Anthony C. Brown, sper ca acum trollezi pentru ca in alte situatii aveai comentarii foarte pertinente. Daca nu trollezi, sunt dispus sa dezbatem subiectul, sa-ti prezint situatia din mai multe puncte de vedere.

      00
    • NOU
      #17

      Cristi, chiar te rog să-mi prezinți toate punctele de vedere. De ce ați încuraja meditațiile plătite, ținute de profesori activi doar elevilor altor clase. Sa presupunem ca se interzice meditațiile propriilor elevi. Ok?
      Nu trollez deloc. Spune-mi, te rog, cum mai poate un profesor sa dea 100% output la clasele la care predă și „timpul trece leafa merge” după ce, el are zilnic în particular 10-20 copii la meditație după ore…

      00
    • @Anthony C. Brown
      Ok, am o mare rugaminte, te rog mult. O sa scriu un carnat de comentariu si mi-as dori te rog mult, sa ne exprimam civilizat opiniile, fara besini de genul „romanasi mici” sau „educati-va odraslele” si alte jigniri, sunt total deschis sa ascult orice opinie si sa reconsider parerea mea in conditiile in care opinia persoanei cu care discut e argumentata pe un ton civilizat. Adica, daca nu poti sustine parerea civilizat, ok, dar zici si nu ne mai pierdem timpul.

      La ce NU ma refer cand discut ca meditatiile sunt benefice
      – nu ma refer la profesorii care folosesc meditatia ca metoda de spaga pentru diferite servicii (sa te treaca examenul, sa te treaca clasa, sa ai note bune la clasa, sa iti puna o vorba buna la bac la comisia de corectare)
      – nu ma refer la profesorii care baga cate 5-10 elevi pe sedinta
      – nu ma refer la parintii care fac meditatie sa fie copilul in rand cu lumea

      In ce calitate vorbesc:
      – vorbesc in calitate de persoana care a facut medidatii in perioada 2003-2008 cu vreo 30-50 copii, la matematica si informatica, clasele 2-12. Eram student, faceam meditatii cu copii individual (ma deplasam la ei acasa), fiecare copil avea obiective stabilite, plan de lectie, plan pe an intreg, stilul de medidatie, problemele, planul se faceau in functie de copil, de stilul de invatare, de nivelul lui si puterea de intelegere si de obiectivele propuse. Tarifam mult sub un profesor, poate undeva la 25% din cat tarifau profesorii cu 5 elevi pe sedinta.
      – Din totalul de 30-50 de copii nu am avut nici un esec, cu niciunul, daca vrei confirmari, vorbim in particular. Cred ca vreo 3 au venit pe anunturi, restul recomandari de la ceilalti copii. Pastrez relatiile cu vreo 5 copii, sunt plecati in diferite tari.
      – Am avut obiective de la a trece classa a 5-a ca e corijent pe primul semestru cu media 3 si mai are inca un 3 pe al doilea, pana la a intra la facultate la calculatoare la buget si mi-am adaptat stilul pe elev.
      – desi si eu am invatat singur pentru bac, facultate sau master fara meditatii, consider ca nu e o chestie general valabila, si ca e ok asa, stilul meu a fost undeva spre mediocru, nicidecum bun.

      De ce consider ca meditatiile sunt importante:
      – in primul rand, cum au explicat si ceilalti colegi, o clasa are 25+ elevi si comform regulii Pareto, foarte putini vor fi verificati constant si des, in general aia care insista, care au o personalitate mai placuta, care vor sa fie verificati, restul, posibil de maxim 5-6 ori pe semestru. In conditiile astea ai nevoie de mai multe ore.
      – copilul poate sa nu aiba mare incredere in sine, in special daca mai are si parinti idioti care il iau cu ciomagul ca a luat 8 sau nu-l scot din jigniri ca vecina de la 3 are un copil care stie matematica si astalalat nu stie. Din experienta mea, increderea in sine se cistiga rezolvand mici probleme, incepi sa vezi ca esti bun. La clasa, copilul daca e emotiv sau daca nu are curaj, daca mai e si bullied, nu va iesi de buna voie la tabla.
      – Intr-o clasa, nivelul de predare e in general slab spre mediu, tocmai pentru ca toata lumea sa reusesaca sa inteleaga despre ce e vorba. Problema apare cand copilul tau ori nu reuseste sa inteleaga foarte usor anumite lucruri (de exemplu eu fizica n-am inteles-o niciodata nici macar ceva simplu cum e forta de frecare sau energia cinetica) si atunci profesorul trece mai departe dar el a ramas la fel, pentru ca el nu are curaj sa zica „bah, n-am inteles nimic, scoate-ma la tabla sa vad”, ori copilul deja stie chestiile elementare si nu va trece la nivelul urmator. La o meditatie, profesorul ar putea sa-si dea seama de nivelul lui si poate ridica nivelul problemelor. Exemplu, ti s-a intamplat la clasa sa ti se propuna sa mergi la olimpiada, sa faceti „pregatire in clasa pentru olimpiada” cu probleme de genul „calculeaza aria unui triunghi echilateral” si cand ajungi la olimpiata da te trezesti cu probleme SF-uri de genul „cate mingi de golf incap intr-un autobuz cumparat de doamna Firea”?
      – In momentul in care tu vrei sa pleci la un nivel mai avansat decat esti, exemplu esti profil filologie si vrei sa dai la cibernetica. E clar ca la filologie unde ai 2 ore pe saptamana, nu ai nici o treaba.
      – Ai mentionat ceva de genul „educati-va odraslele”. Nu stiu ce experienta ai tu cu copiii, dar nici macar eu oricat de bun as fi la materia aia, nu as face meditatii cu copilul meu. Si sunt zeci de motive, de la cat de autoritar te vede, la faptul ca nu ai timp, sau ca sa lasi pe cineva care stie ce face sa faca treaba aia.
      – La clasa, copilul poate copia tema de la altii, am facut-o atatia. Nu inseamna ca a inteles ceva
      – Parerea mea e ca daca copilul nu are o problema la nivel psihologic, e vina profesorului ca nu a fost in stare sa gaseasca o metoda sa-i predea in stilul in care el poate sa invete. Faptul ca lui X nu-i place matematica, e foarte probabil sa fie rezultatul ca nu i-a placut de profesorul ala. Intotdeauna m-am concentrat pe crearea unei relatii, unei chimii intre profesor si elev. Consider ca in cazul ala elevul poate avea cele mai bune rezultate. Si am mii de exemple din experienta, de la a plati un baiat cu 1 leu pe exercitiu rezolvat daca nu-i dau nici un indiciu, la a purta telefoane in afara orelor de meditatii, seara, cu cosmote 1 cent pe minut ma sunau elevi sa continuam telefonic (binenteles ca nu ii tarifam cu nimic)
      – ca parinte nu le stii pe toate si le stii pana la un nivel. Lucrurile se schimba de cand ai facut tu scoala acum 20 de ani. Lasa pe altii care-s buni la asa ceva, care fac asta ca profesie sa isi faca treaba si tu fa treaba la care esti tu bun. Nu poti sa fii bun si la geografie si la fizica, chimie, mate, romana, 7 limbi straine, karate, inot, si sa te ocupi si de adus bani in casa.

      De ce consider ca ce propui tu ca profesorii sa nu mai dea meditatii elevilor lor nu va functiona:
      – In primul rand, profesorii diferitelor scoli se cunosc intre ei, isi pot trimite elevii de la unii la altii
      – in al doilea rand, ca e stat sau firma privata, acea firma ma plateste pe orele respective, de exemplu 9-5. Ce fac dupa 5 e fix treaba mea, pot sa pun 1 milion de meditatii, tu nu prea ai dreptul legal sa-mi impui ce sa fac in timpul liber, in afara timpului in care ma platesti. pe acelasi principiu ar trebui sa n-am voie sa fac freelancing daca muncesc in acel domeniu?
      – E posibil ca mie sa-mi placa foarte mult profesorul de la scoala si sa vreau sa merg la alt nivel, ce fac, nu se poate?
      – Inteleg ideea ta, „daca x sta 8 ore la scoala, cum da randament dupa cele 8 ore?”. Dar sa zicem ca nu-s profesor si pun 16 ore de meditatii pe zi, cum e aici cu randamentul?
      – E problema ta ca parinte sa gasesti profesorul potrivit care are criteriile pe care le cauti: anumit nivel, sa vina acasa, rezultatele alea, sa fi pregatit copii peste nivelul x, si sa platesti corespunzator
      – „Cadrele didactice pot avea optiunea sa ramana peste ora 40 la scoala” – pe banii cui?
      – Ecaterina Andronescu a fost umva ministru educatiei atatia ani? Uite-te putin in urma la rezultatele ei si apoi la ce nivel e educatia noastra, global, nu ca ai fost tu silitor cand erai mic si gandeste-te cu ce rezultate vine ea sa faca propuneri.

      00
    • NOU
      #19

      Cristi, în primul rand îmi cer scuze pentru mesajul acid care te-a făcut sa te simți vizat deși nu ar fi trebuit.
      În al doilea rând, vreau să clarific, pentru ca din ce ai scris tu acolo, se pare ca nu ai înțeles exact mesajul meu.
      Andronescu (pe care NU o suport) spune că vrea să introducă interzicerea meditațiilor date de profesori ptr proprii elevi. Ceea ce, din punctul meu de vedere ar fi o măsură bună doar pe jumătate. Ptr că, profii și ar da unii altora elevii prin rotație la meditații. Așa cum ai spus și tu.
      Eu merg mai departe, plusez, și spun că AR TREBUI INTERZISE DE TOT MEDITAȚIILE PE BANI DATE DE PROFESORII ACTIVI. Ptr evitarea situațiilor de mai sus. Atenție, profesorul activ, să poată face benevol ore suplimentare cu cine vrea el. Dar nu pe bani. Riscând de exemplu să-și piardă catedra dacă este prins că o face ptr bani.
      Nu am nimic împotriva celor care vor sa facă meditații contra cost cu fosti profesori, cu studenți care vor deveni profesori ( ca și în cazul tău)
      Deci, repet, ideea mea este, mărește I profesorului activ salariul, optimizează I programa și interzice I total meditațiile pe bani.
      Eu cred ca așa schimbi ceva

      00
    • NOU
      #20

      Leo, eu de deștept fără logică în gândire nu am auzit. Tu îmi spui mie să mai ies prin lume, în condițiile în care muncesc și plătesc taxe de douăzeci de ani într-o țară din vestul Europei. Tu nu aveai de unde sa știi asta, dar, ai fi putut presupune. Ai fi putut sa te gândești că nu ești singurul care vii din Dubai și ca mai sunt și alții ca tine… Nu, tu ai preferat sa jignești și sa ne mai trimiți prin lume…
      Sa fii sănătos, e ultimul mesaj pentru tine

      00
    • @Anthony, oarecum e ok ce zici, ii fortezi sa nu dea meditatii, ei nu au alta varianta decat sa dea tot ce pot la scoala si in felul asta cresti calitatea educatiei. As mai plusa cu ceva, ar trebui de asemenea sa ridice salariile profesorilor cumva, pentru a atrage concurenta mai mare si pentru a creste calitatea profesorilor, sa nu fie nevoie un profesor de info sa prefere sa plece sa lucreze ca project manager intr-o companie.

      Orele suplimnetare benevolt nu prea e nimeni interesat sa le faca des, oricata dragoste pentru elevi ai avea, pentru ca rupi din timpul liber sau al familiei fara nici un beneficiu financiar. Stiu, sunt si cateva exceptii cum ar fi proful online (http://mate-online-pentru-toti.blogspot.com/) altele nu prea stiu. Insa lumea nu ar rupe din orele familiei pentru ceva gratis.

      Mai e o chestie, eu ca am predat ca student, daca stau 6 luni pe tusa, am nevoie de o luna reimprospatez cunostintele. Asa si cu profesorii iesiti la pensie, daca ei nu lucreaza constant acasa, e posibil ca sa nu mai ofere calitatea pe care o ofereau cand erau la catedra.

      00
    • NOU
      #22

      Cristi, dacă ar fi după mine eu le-aș dubla sau chiar tripla salariile profesorilor, cum ai spus și tu, aș forța competitivitatea pe posturile de profesor, aș recomanda ucenicia, sunt atâtea domenii astăzi care au nevoie de oameni fără facultate doar calificați etc. M am săturat, de ani de zile de când Zoso sau Arhi o bagă pe aia cu casiere la Cora cu două diplome de facultate. sau ceva de genul asta nu mai știu exact…
      Eu nu îmi pot explica cum s a ajuns în situația asta, de 30 de ani s a mers din rău în mai rău, iar educația, după părerea mea trebuie sa fie stâlpul societății
      Atâția ” deștepți ” în țara aia au ajuns sa fie conduși de niște analfabeți din județul meu

      00
  3. Ia sa ridice mana sus blogarasii care si-au tras banutul promovand testele astea ADN. Radu? Razvan? Hai, curaj!

    00
    • Si apoi sa ridice mana cine credea ca sunt pe bune :D

      00
    • Cetin

      00
    • Din câte știu eu nici unul dintre ei nu a promovat vreun serviciu DNA. Aia a fost o companie a unui portal cu bilete de avion care le-a trimis testele respective pentru a promova ideea de „vizitează-ți originile”. O campanie mișto dacă mă întrebi pe mine.

      00
    • Misto campanie, dar pornita de la o premiza care s-a dovedit a fi falsa.

      00
    • @Andrei G – si nu e prima data. Stai asa, cum isi ziceau unii dintre ei? Formatori de opinie, nu? Responsabilitate zero, coloana vertebrala zero. Stiu, nu e ceva grav. De data asta.

      00
  4. Nu stiu daca e mai ieftin plasticul ala ca trebuie scos din apa, deci implica niste costuri. Oricum, mi se pare buna ideea, daca chiar folosesc plasticul din ape. :D

    00
    • Cred ca de fapt preturile de productie sunt mai mari. Dar compenseaza prin faptul ca ajuta (chiar daca infim) la curatarea oceanelor.

      00
    • Uita-te la apa chinei, la ei efectiv pluteste plasticul pe mal… idem cheile bicazului, plasticul este la margine, este mult mai ieftin sa il aduni de acolo decat sa il extragi din subteran, transport, procesat, iar transport, iar procesat

      00
    • sa stii ca adidas x parley cam are acelasi pret cu omologul normal. deerupt = deerupt x parley, ultraboost = ultraboost x parley

      00
  5. sunt cam murdare banchetele la singura mașină second hand care merită cumpărată

    00
  6. Plin de saraci dar unde dracu sunt ? Am cautat si greu am gasit pe cineva sa-mi curete gradina la parinti pe o carca de bani. Da.. vin maine… mai vedem… ma gandesc… stai ca am treaba… si el freaca paula toata ziua…

    00
    • Ia incearca sa-i oferi bautura in loc de bani. Eu zic ca o sa vina el la tine sa te intrebe daca sa-ti curete gradina.

      00
  7. Am fost sa caut 3-4 bluze simple negre/gri gen colectia basic, dinalea de purtat pe sub un pulover, camasa. La GAP, calitate buna a materialului dar cam scurte si….. 20 de euro bucata.

    00
  8. GAP – calitate buna? unde dracu, poate GANT si incurci borcanele

    00
  9. Eu am cativa ani de cand imi cumpar haine doar cand sunt reduceri, geci, tricouri, incaltaminte, orice. Multe haine sunt oricum prea scumpe pentru ce ofera, lasam brandurile de lux aparte. Luam HM de exemplu, niste jeguri de haine, din materiale oribile, nu stau nici bine pe tine macar, croieli aiurea. Serios, unele haine din magazinul ala, nu le-as lua nici gratis, dar sa mai dai 100 lei sau 50 lei. Si ca mine zic multi, si ei plang ca au stocuri de miliarde de euro. GAp au niste preturi nesimtite in Romania cel putin, in comparatie cu SUA, gen cum avea Zara pe vremuri. Cand a aparut doar bogatii isi permiteau haine de la zara. Iar, Gant, e altceva, e brand de lux.

    00
  10. Am mai văzut haine plecate din Toplița direct cu eticheta Made in Italy. Sau unele erau vândute local dacă erau refuzate la export. Dar nu e un pic de țeapă asta?
    Probabil nici pe astea de la Hugo Boss nu o să apară că sunt făcute de săracii Europei.

    00
  11. testele adn sunt la mișto și totuși fbi-ul cere acces la ele :D

    00
    • Păi eu zic că e o diferență între a ști că pizzi are adn-ul ăsta și pizzi este jumătate european, ba nu vest-asiatic, ba nu..

      00
    • Testele sunt aproximative in fct de adn-ul pe care il au in baza de date, evident ca pizzi are gene de mongol daca si caracteristicile fizice confirma (am), trebuie sa fii —— sa te astepti la o potrivire perfecta chiar si in cele mai mici procente de 1,6%, wtf! Sunt multumita ca mi-au facut profilul eventualelor afectiuni si cam atat, nu ma astept la nimic mai mult, evreul askenazi din mine a trait intr-o fuziune perfecta cu tatarul lui gingis han pana in prezent

      00
    • FBI-ul vrea acces la ADN-ul propriu zis, nu la stramosii tai indepartati. In caz ca ai calcat pe bec si ai lasat ADN la locul faptei sa stie cine a fost acolo.

      00
  12. … Adibas a combinat utilul cu placutul… a umplut Deicheman si alte magazine de genul cu versiuni super low cost de „adidasi” la „semi-high” price :D. Totusi e bine ca e trendsetter, mai ales cu noile tehnologii… o sa aiba multa materie prima.

    00
  13. Abramburica fiind abramburica… ea crede ca daca iese la TV si spune stop opreste o intreaga industrie… tot praf a ramas.

    00
    • Cum sa opresti afterschool-ul cand e win-win situation acolo… atat pentru profesor/invatatori cat si pentru parinti.

      00
  14. E vre-un motiv anume pentru stirea cu Adidas din 14 Martie anu trecut? Intreb ca in cateva zile are un an …

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)