Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

33 comentarii

  1. 3. 10 ani s-a pregatit pentru aceasta pensionare !

    Comentariu apreciat.731
  2. 3. 27 de ani ☝️

    Comentariu apreciat.642
  3. NOU
    #4

    Conform legislației în vigoare, fiind pensionar, nu se mai poate angaja la stat. Drumul către NATO/CE îi este deschis…

    Comentariu apreciat.503
  4. 2. Nu ne intereseaza , noi marim pensiile si salariile bugetarilor acum inainte de alegeri ca sa fim alesi iar in 2025 sufocam mediul privat de afaceri cu impozite si taxe pentru ca putem.Probleme !?

    Comentariu apreciat.6812
    • Plus lăsată zona neagră a economiei complet la liber. Rezultă cea mai mare inflație din Europa ?
      Deci încă o sursă de foutere pentru cei cu venituri fixe și licite. Cum să nu iubești oamenii din țara asta ?

      Comentariu apreciat.371
  5. 4 . bun ,și care e sursa banilor pe care trebuie sa.i plătească DNA ?

    68
    • ”Cer expres în acțiune ca banii să fie recuperați de la cei vinovați, nu să fie plătiți de la buget de noi toți”, a declarat Victor Ponta pentru G4Media.

      Comentariu apreciat.320
    • Mă faceți să descriu din nou pe blogul ăsta, faza in care am reclamat eu, plin de speranță, un bugetar, la sediul central al DNA …doi procurori tineri (un el și o ea) într-un birou în care erau la propriu, turnuri de dosare…când am văzut deznădejdea din ochii lor plus când mi-a spus el că știu cum se fură la greu acolo unde era bugetarul, mi-a murit speranța….nu mi-au mai spus ceva de dosarul meu (am mai intrebat eu și m-au chemat fizic la sediu, sa îmi dea o hârtie că e încă în lucru), bugetarul respectiv e bine merci, in alta parte, tot la stat, are un nivel de trai foarte bun ….hai, sa va fie buni micii !

      Comentariu apreciat.639
    • Krompus ,așa ar fi ideal, inclusiv în cazurile CEDO ! Aveam nevoie de un supererou ,iată e VVP care nu cred că a avut vreo tresărire atâta timp cât guvernul sau plătea despăgubiri de la bugetul de stat

      143
  6. Treziți- mă la 99 % datorie publică. Semnat: membru fondator al Agenției de evaluare și monitorizare al întreprinderilor de stat. Poate băgăm o frânare de urgență.

    Comentariu apreciat.431
  7. 2. Traiasca 1 MAI ziua oamenilor muncii care vor plati datoria externa!

    https://www.zf.ro/eveniment/1-mai-ziua-muncii-fabricile-din-romania-au-pierdut-aproape-500-000-22363942

    66
  8. Offtopic:

    De 2 saptamani primesc la cateva zile stiri despre One. Toate naspa:
    – ca aia vor sa fuga cu banii,
    – ca le dau teapa la fraieri
    – ca nu mai merg vanzarile (n-or mai merge, cine stie?)
    Initial am citit si eu asta si m-am panicat, dar de la a 3-a stire am inceput sa ma uit si la sursa si toate vin de la puterea.ro

    Context: De obicei urmaresc stirile economice si in general au acelasi pattern:
    Aceeasi stire o gasesti si in zf si in financialintelligence si in bursa. X de la compania ABC a zis ce-o fi zis (bun sau rau).

    Prima oara cand am auzit de puterea.ro e in contextul asta. N-am primit stiri de la ei inainte. Nu primesc alte stiri de la ei decat despre ONE. Faptul ca tot primesc stiri de la ei, imi zice mie ca astea sunt promovate cumva. Deci cineva baga bani in distractia asta. De ce?
    Ori se platesc niste polite p-acolo sau cineva are interes sa scada actiunile ONE.

    Cine e patron la puterea.ro?
    Firma e Publisher: SARAY PAPER SRL
    in Doamna Ghica

    Am mai gasit un saray paper srl prin Floreasca

    Cine e patron la astia?

    190
    • da, nu sunt toate de la puterea.ro.

    • Prima stire a fost preluata de mai multi. De la a doua n-a mai fost nimeni interesat.

      https://www.puterea.ro/?s=one+united+properties

      Sunt 3 stiri in decurs de 2 sapt. Inainte de asta ultima stire era din decembrie 23, Inainte era din august 23.

      Si stilul mi se pare f altfel decat in restul de publicatii, f subiectiv. Incearca ei sa demonstreze cum au inteles ei adevarul din ce-au zis aia. Seamana f mult cu Liviu Alexa cand ii dadea in cap lu Goia (baiatul cu AVC-ul de la Teraplast).

      Nu zic ca aia de la ONE n-o infloresc, dar cred ca e clar un interes aici si sunt curios cine si de ce?

      140
    • Ultimele stiri sunt din decembrie respectiv august 2022 chiar, nici macar 2023. :)

      40
  9. @2 hai ca pana la 70% nu mai e mult. Undeva prin 2025, dar daca fortam un pic poate chiar prin decembrie an asta. Hai baietii!

    73
  10. 2. Eu nu înțeleg de ce ne raportăm la PIB. PIB-ul este oricum un număr fictiv, nu e ceva palpabil, oricum crește de la an la an și nu datorită politicienilor. Nu are nicio legătură cu ce poate cheltui statul, ăla e bugetul.

    Realitatea este că bugetul pe 2023 a fost de 521 miliarde de lei, dintre care deficitul în acel an a fost de 90 miliarde lei (~18%), iar datoria este de 841 miliarde lei (162%).

    E ca și cum ai avea salariu de 100.000 lei pe an, cheltuiești anual 118.000 lei și ai strâns datorii de încă 162.000 lei, datorii pe care nu le vei putea plăti vreodată, pentru că ratele la creditele pe care le faci anual cresc și ele, la fel și cheltuielile tale, așa că singura ta șansă să supravietuiești este să continui să te împrumuți… până când ți se va spune stop.

    Comentariu apreciat.282
    • Caruselul acesta este peste tot în acest moment.
      Sunt curios cum vom iesi de aici.

      140
    • Încă o cifră pe care am uitat să o menționez: în 2023, am avut investiții de 39 miliarde lei. Adică mai puțin de 8% din buget! Pe ce s-au dus restul de 92%? Păi pe credite, pensii, salarii, consumabile.

      Dacă te uiți la sume și faci niște calcule, ajungi la concluzia că împrumuturile astea nu sunt pentru investiții, ci pentru pensii și salarii, fix lucrurile care urmează să crească anul acesta, în timp ce sectorul privat încetinește.

      Nu știu câte țări trebuie să se împrumute ca să plătească pensii și salarii. Dacă România era o firmă, era în faliment deja.

      Indecis. Tu ce zici?274
    • Hai sa spun din nou pe aici, că am un vecin bugetar, membru PNL, care a fost detașat doi ani la o ambasadă a noastră dintr-o țară de mana a doua, ca simplu angajat (deci nu ambasador) , cu indemnizație de vreo 10 000 dolari pe lună ?
      Trebuie sa ai bani, sa plătești indemnizații de astea, nu ? Câți sunt ca el ?
      (aștept sa sară unii pe aici, de fiecare dată când am zis de asta, mă făceau prost, frustrat, nebun,obsedat 😀 …Vali poate verifica…)

      Comentariu apreciat.302
    • Se reglează din inflație…

      60
    • Lucian, unei țări din EU nu i se va pune niciodată stop. Suntem în clubul elitist al țărilor planetei (așa cum suntem, desculți, băgați cu chiu cu vai) și putem face acele datorii fără probleme.

      105
    • eu + doamna avem credite de 3.8x venitu pe an. Si, s-ar putea sa il cresc la 4x. Deci, 1.62 nu e asa mare problema.
      Problema e aia cu 8% investiti si ca vor sa lase fiecare minister sa isi faca agentii si cacaturi de halit banii

      01
    • animaloo, tu și doamna să înțeleg că aveți și cheltuieli anuale de 118%? Adică acel ceva ce face imposibilă plata respectivelor credite, oricare ar fi ele, ba chiar sunteți obligați de la an la an să faceți credite noi doar pentru a acoperi consumul? La stat nu există conceptul de „grad de îndatorare”, cel puțin nu cum este la persoane fizice.

      Flat, nu știi despre ce vorbești. UE are reguli clare legate de deficit și datorie.

      Teoretic încă suntem în limite cu datoria, practic crește atât de repede încât în 4-5 ani nu vom mai fi în limite, iar UE va începe să aplice amenzi și să ne taie fondurile la 90% grad de îndatorare. În 2019 aveam 400 miliarde datorie publică, în 2023 am trecut de 800. Adică în 4 ani am dublat datoria din ceilalți 30 de ani, iar ritmul crește, tocmai din motivul pe care animaloo nu-l înțelege.

      Însă nu e nevoie să ajungem acolo, tot UE are reguli și legate de deficit, care trebuie să fie sub 3%, dacă trece de 3% și intri în procedură de deficit excesiv 4 ani la rând, în al 5-lea an ți se taie placa. România este în deficit excesiv din 2021. Asta înseamnă 2021, 2022, 2023 și acum, 2024… măi să fie, ăsta este al 4-lea an consecutiv de deficit excesiv. De aceea suntem curioși de ce se va întâmpla de la anul, că UE te obligă să iei măsuri draconice de reducere a deficitului dacă mai vrei fonduri după 4 ani de deficit excesiv.

      10
    • ziceam doar de datorie si venituri. Aia cu deficitu da, e o problema. Se intampla in unii ani sa ai deficit, ca d-aia faci credit.
      Problema e ce faci cu deficitu ala. Ca daca ai deficit ca tu vrei sa o pui de autostraji si cai ferate si mai trantesti si niste piste de avion si cresti un aeroport doo, nu e problem. Ca treaba asta se rezolva la final

      daca ai deficit ca tu ai „pensii speciale” si ministerele au voie sa isi faca agentii fara numar…avem o problema
      evident, noi suntem in partea a doua a discutiei.

      01
    • Avem 90 miliarde deficit pe 2023 și doar 39 miliarde s-au dus pe investiții. 39 miliarde investiții din tot bugetul, adică 521 miliarde. E clar că ne împrumutăm doar pentru pensii și salarii, statul este în faliment. Nu ai cum să crești colectarea nici măcar cât să acoperi cheltuielile din prezent, nu mai vorbim de promisiunile făcute pentru la vară/toamnă pentru creșterea salariilor și a pensiilor care o să ne bage și mai adânc în groapă. E pur și simplu inconștiență.

      Iar cu datoria este o altă problemă, cum am zis, UE are reguli stricte și pentru asta, iar noi ne apropiem vertiginos de pragurile impuse. Primul prag este la 60%, prag pe care îl vom atinge în curând, dar mai grav este deficitul pentru că deja vine scadența la anul.

      10
  11. Printre altele, vipera arata ca stie si ea sa bage batul prin gard: „Gabriela Firea a respins ”categoric” aceste teorii, spunând că nici măcar dacă Marcel Ciolacu ar ruga-o să preia conducerea PSD .. nu ar face acest lucru”. Ei, dar daca poporul i-ar cere, ar fi alta chestie :-)

    170
    • La cîți oameni parșivi a întîlnit Băsescu în viață aș putea spune c-a mers la sigur cu previziunea asta…

      102
  12. Dacă datoria publică a depășit 52% din PIB, mai are rost să discutăm de concepte ca siguranță națională, suveranitate?! Nu de alta, dar celelalte au rămas la nivel de discuții (siguranța frontierelor, siguranța energetică, apărare militară…)

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile