Știrile zilei – 1 iulie 2022

  1. Brunetă . Brunetă . Brunetă . Brunetă . Pistrui . Blondă . Blondă . Roșu .
  2. Mai cresc ratele un pic
  3. Hai că toți avem 5.000€. Dacă nu, ne dau băncile
    Că abia așteaptă, sărăcuțele, dacă tot nu mai merg imobiliarele…
  4. UMB a cerut reziliere contractelor de construcții
  5. Problemele Tiktok
  6. Mașinile electrice sunt bune
  7. Cronica de tehnologie
  8. Cronica de business

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

17 comentarii

  1. 4. omul probabil si a facut calculele si a rezultat ca trebuie sa vina cu bani de acasa pt a termina lucrarile…

    00
    • De aia se înghesuie toți la afaceri cu statul, că vin cu bani de acasă. Omul și-a făcut calculul și a realizat că e o oportunitate foarte bună de a cere, pur și simplu, mai mult.

      00
    • @ubercool poate ca ramas aproape singurul eligibil cu ceva experienta in astfel contracte. Cum se numea in economie acest lucru?

      00
  2. acu’ vreo lună, mr. president Biden anunța că eliberează din rezerva SUA o cantitate uriașă de petrol pentru a mai tempera inflația, cel puțin pe partea de energie. acuma, răuvoitorii au observat încă de atunci că administrația rezolvă o problemă care de fapt nu există: raportările săptămânale au continuat să arate că există un excedent de petrol pe piață și fără intervenția guvernului american.

    și atunci, dacă oferta este atât de generoasă de ce nu scad prețurile? that’s a very good question. și următoarea, în ordine logică: de fapt, are cineva idee pe planeta asta cum se formează prețul la petrol? explicația simplă cu cererea, oferta și piața liberă este exact ceea ce te aștepți de la un manual: să livreze o teorie simplă, convingătoare și complet aiurea.

    dovadă că așa stau lucrurile – nimeni nu controlează și nu înțelege formarea prețului la petrol – este că ministrul lor de finanțe (Mrs. Yellen, secretary of the treasury) a propus săptămâna asta înghețarea la nivel global a prețului la un anumit nivel. stai și te întrebi: da fapt, câte FED-uri, OPEC-uri și bănci centrale co-există în anul domnului 2022? există cineva, vreun Soros, Bilderberg, Rothschild, whomever, care să aibă resurse de a ordona piața? sau fiecare este cu bucățica lui, toți reacționează (cu mai mult sau mai puțin talent) la evenimentele în curs, exact ca la biliard, și ce-o fi să fie, aia e, God help will us să fie bine și să nu fie rău.

    00
    • Una e pretul petrolului, alta e pretul motorineu sau benzinei la pompa.
      Am auzit si vazut diversi specialisti in fizica cuantica vorbind despre neutrino, o particula mai mica decat bobul de mazare, deci foarte mica, si am inteles mai mult decat ce ziceau specialistii in economie referitor la formarea pretului benzinei.

      00
    • rothschild da, poate sa manipuleze orice piata…se profita din plin de situatia postpandemica si de razboiul din ucraina…acum se fac cei mai multi bani pt oamenii cu foarte foarte multi bani…cauta discutia intre biden si ceo exxon mobil, care a zis ca nu va scadea preturile…noi astia din popor nu avem decit sa asistam la spectacol, pazindu ne buzunarele sa nu se rupa de tot…

      00
    • interesul producătorilor, că-i Chevron, Exxon, OPEC sau Rusia, este să vândă cât mai scump – ceea ce-i și logic, și legitim. întrebarea este de ce pot să impună și să mențină un asemenea nivel de preț, fiind evident pentru toată lumea că nu există nicio problemă cu cantitatea disponibilă. or, mrs Yellen, care are și inteligența și sprijinul poilitic și toate celelalte resurse necesare pentru a investiga ce se întâmplă pe piața petrolului, zice că se impune o intervenție administrativă.

      so much about the self-regulated economy that runs on the laws of demand and supply. just another beautiful story, too good to be true.

      00
    • Piața de petrol nu mai era concurențială de mult mult timp. Păi OPEC ce sărăcie e, nu e oligopol? Efectiv se întâlnesc ăia acolo și decid și cât să producă și cu cât să vândă.

      Problema e că cererea este enormă. Nu știu dacă cineva înțelege cu adevărat diferența dintre cerere și ofertă azi. Chiar dacă sunt disponibile cantități destule, cererea e așa mare că petroliștii pot sta relaxați să taxeze cât vor fără nici o problemă.

      Repornirea după pandemie chiar a fost foarte puternică. Se va calma atunci când cererea va scădea, pentru că azi oriunde arunci cu motorină, ai cine să o cumpere. Când nu mai ai, scazi prețul sperând să furi clientul vecinului.

      00
  3. 2 … pentru el 5000e e un efort minim … cum a zis si Boc .. „mi-am cumparat ca toata lumea, un IPad…”… oameni rupti de realitatea maselor.

    00
  4. 3. cu 5000 euro faci absolut minimul, care nah, e mai bun decat nimic, dar o izolatie ca lumea incepe de la 12000 in sus, si daca n-ai la fundatie si la acoperis pus la punct nu ai facut nimic, incalzesti pamantul degeaba.

    00
  5. 4. nasol dacă reziliază, chiar lucrează la nădășel și speram la încă o porțiune terminată

    00
  6. #2 4,06% din octombrie. Mă speriasem singur că o să fie la început de iulie. Până la 1 octombrie are timp și euro să crească, să recalculăm accize, puncte. Partidul Național Socialist nu mărește taxe.

    00
  7. 3 virgulă ceva e pi… știa el ceva, dar n-a picat pe subiect.
    https://www.reddit.com/r/Romania/comments/voh48i/declaratieiq/

    00
  8. @5.Problemele Tiktok – pe ce spune gigel ala de la FCC in scrisoarea aia in nume propriu unde isi foloseste greutatea de andajat la FCC, ar trebui ca apple si google sa opreasca 90% din aplicatiile din store-uri bonus sa iasa si ei din afaceri pt. tot ce trag prin OS-urile lor

    toata lumea ia orice informatie si o stocheaza cu speranta ca fac bani dupa din vanzarea acelor baze de date create

    00
  9. @2) Doar ce am primit notificare saptamana trecuta ca de la 1 mi-au crescut rata cu vreo 20%. De la inceputul anului si pana acum mi-a crescut cu vreo 60% fata de decembrie.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube