Știrile zilei – 1 aprilie 2020

  1. Blondă . Blondă . Blondă . Brunetă . Oraș . Brunetă . Șatenă . Roșcată . Blondă .
  2. Carantina împinge în față România
  3. 17 medici de la Universitar sunt infectați
  4. Minunatul nea Silvică
  5. Feminism, dar mai cu măsură
  6. ITP-ul nu se prelungește
  7. Barilul de petrol se vinde și cu 20$
  8. În Italia au început jafurile și plânsul
  9. Cronica de tehnologie
  10. Cronica de business

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

36 comentarii

  1. Aia cu ITP-ul mi se pare o aberatie maxima…

    • Exact, cum cacat sa ma duc eu la ITP daca am voie sa ies din casa pt. cumparaturi strict necesare, urgente medicale si un pic pe langa casa.

    • pai… la ce ai nevoie de masina daca abia ai voie sa iesi din casa pentru cumparaturi de stricta necesitate?

    • Pai n-am nevoie de masina, deci nici sa-i fac ITP. Dar cand se termina nebunia asta, o sa am ITP expirat, deci nu ma pot deplasa la service sa-i fac ITP (teoretic chem platforma,doar ca nu…ca probabil n-am sa-mi permit)

    • deci nenea ala care s-a mai suit inca in 5-10 masini in ziua aia sa se suie si in masina mea. nu e niciun risc de contaminare. aham.

    • Atunci o duci pe platforma.

    • Mersul cu masina la ITP intra la punctul 2 din declaratie: „asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice;”
      Transportul e necesitate de baza.

  2. Se cam termina cu latura cool a izolarii, incep sa apara problemele de supravieturie. In sudul si centrul italiei incep revoltele sociale si atacurile asupra magazinelor, pentru a fura mancare si medicamente. Deja au avut loc jafuri la drumul mare pentru ca se cam termina banii pentru multi si nu exista solutii. Acum iti mai primesti salariul intreg doar daca lucrezi pentru mafia – zice in articol. Probabil si la noi va urma fenomenul revoltelor, in Bucuresti dar si in tara. :( https://www.theguardian.com/world/2020/apr/01/singing-stops-italy-fear-social-unrest-mount-coronavirus-lockdown

    • Frumos sudul Italiei pacat ca e locuit de cei mai batuti in cap oameni. De zeci de ani se pompeaza bani in zona, ei fura tot, apoi se plang ca nu au sanse pentru ca Nordul bogat ia totul si saracii trebuie sa se dea cu mafia.

    • Pai deja în punctul asta e mai ok sa îți bagi picioarele în ea de izolare și să lași lumea să își vadă de treburi… Oricum vor ieși din case in căutare de furat/jefuit, etc. Așa mai bine ies sa se ducă la muncă cinstită.

    • hai las-o dracului de treaba, daca in Italia anului 2020 nu ai bani pt mancare o luna sau doua, inseamna ca te-a prins carantina in p..a goala, pe camp.

    • Pai da, pe mulți i-a prins în p…a goala, asta e și ideea.
      Nu numai acolo. Am citit ca 2 din 5 americani nu au de unde sa scoată 400 de dolari în caz de urgenta.

  3. ce mă tem e că, la nivelul administrației românești, după carantină, va fi un efect de recul puternic, în sensul că vor cere hărtii și semnături și mai multe, ca și hârtii și semnături și pentru documentele emise în această perioadă. și asta, pur și simplu, ca să-și justifice existența și salariile integrale luate în perioada carantinei.

    și apropo de aceste salarii (și vorbesc din perspectiva unui om care trăiește într-o familie în care jumătate din venituri sunt salarii bugetare): ce se întâmplă cu veniturile bugetarilor care nu lucrează în această perioadă e o crimă economică pe termen lung. faptul că nu ai niciun bugetar în șomaj tehnic, faptul că prin anumite primării se cheltuie banii pe măriri de salarii, faptul că parlamentarii iau indemnizația completă, deși nu mai plătesc nici chiria în bucurești și au cabinetele închise, toate acestea și sute de alte exemple sunt imaginea unui dezastru bugetar în desfășurare pe care mediul privat îl va suporta.

    • Total de acord cu tine, cu exceptia ca „mediul privat îl va suporta”. Mediul privat si-a inchis banii in beci sa nu care cumva sa piarda un leu ( valabil si in Romania si in afara) si sta cu mana intinsa la stat. Cetatenii o sa il suporte la fel ca si in 2008.

    • Am înțeles că parlamentarii, fiindcă nu mai „lucrează” în Casa Poporului, au pierdut sporul de antenă.

  4. Pe ăia de la DSP o să îi împingă în față în sensul că vor trece de la fax la dischete.

  5. „La acest moment există indicii că aceste decese sunt în legătură cu activitatea ilicită desfăşurată de funcţionarii publici din sistemul medical (personal din cadrul spitalului, precum şi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava), aceste persoane nerespectând măsurile dispuse de autorităţi în vederea prevenirii şi limitării efectelor epidemiei noului coronavirus, în perioada ianuarie-martie 2020.

    Pentru domnul presedinte Iohannis am o intrebare( stie el de ce):
    in personalul medical cu dosare penale deschise e inclus si prietenul dumneavoastra domnul Flutur, nu de alta dar ca sa fie testat de enspe mii de ori era trecut ca medic pe listele alea. Si daca nu , de ce?

    Si doi: care este data cand o sa putem vedea filmarea, facuta de un amator, cu fuga dumneavoastra cu elicopterul de pe CeCeu?

    https://www.youtube.com/watch?v=UWpI8oXU9cA

    • de unde să știe președintele care e treaba de fapt? ce, flutur e din PNL?

    • Eu de fapt mă refeream la gluma din ultimul paragraf:

      „După ce vor vedea și vor auzi oamenii ce realizări aveți aici, în Suceava, fiți convinși că veți avea musafiri din multe alte părți. Vă doresc să-i tratați foarte bine, să aveți numai pacienți mulțumiți! Felicitări!”

      Uite că musafirii aia au venit, de prin Italia…😁

    • Am scris si mai sus, la cum arata, spitalul de la Suceava e foarte decent, cand am vizitat-o pe bunica la spital am ramas placut surprins. partea a doua ca bunica era sa moara din cauza incompetentei doctorilor, dar asta e si problema principala la Suceava: personalul. Principala preocupare a doctorilor e sa faca bani si sa isi aduca pacienti clinici, iar cei care voiau sa faca treaba au plecat in strainatate (cunosc personal doctori care si-au bagat picioarele si s-au mutat cu toata familia din tara, desi aveau casa in constructie si planuri pe termen lung in Suceava), restul din angajati fura de unde se poate si ce se poate.

  6. în ce stagiu se află Italia, să văd cât timp mai avem, până când ajungem ca ei, fară joburi, fără bani, fără mâncare. stagiul în care ne aflăm e doar începutul.

  7. Parca nu mi-e mila de italieni. Oameni mai aroganti si nesimtiti rar am vazut, desi am cam vizitat toata Europa. De cite ori am fost in Italia tot timpul am avut sentimentul ca vor sa-mi traga teapa. Cind cumparam ceva, cind mincam la restaurant, cind vroiam sa ma cazez, tot timul aveam senzatia ca ma iau de prost. Stau in Germania, in noiembrie s-a mutat o familie de italieni originari din Sicilia in casa unde stateam. In februarie am fost nevoiti sa ne cautam alta chirie din cauza lor. Galagiosi, murdari, fumatori, dezordonati, in fiecare zi musafiri cu chefuri pina tirziu in noapte, iar cind incercai sa le explici incepeau sa zbiere la tine, sa te injure in italiana. Sa se spele cu virusul in cap, nu-mi pasa deloc de ei.

    • Am locuit trei ani in Torino, intr-un apartament închiriat de la o „signora” cu origini siciliene și rusesti ( :) ), iar colegi de apartament au fost Dario si Flavio, sicilieni din Augusta.
      Practic, o insulă (sic!) de sicilieni în Nord.
      Pe scurt, după ce am locuit cu ei zi de zi: vreau să fac turul insulei Sicilia pe bicicletă, cu cortul.
      Da, sunt dezordonati. Da, beau. Da, fumează zilnic iarbă și hash.
      Într-un an am să-mi iau bicicleta, pun pe ea portbagajele de excursie, cu cort și toate alea, și vreo două luni am să fac peste 1000km pe malul mării, inconjurand insula. Atât de mult îmi displac sicilienii… dupa ce ani de zile am locuit cu ei zi de zi. :)

    • ești tu mai gingaș, și nu știi sa te ferești de locurile turistice.

    • În Țările Nordice ai fost? Fă o comparație între ele. În care e cel mai bine? Dar între ele și Germania?
      Mulțumesc anticipat!

  8. La inceputul lunii martie mi-am pierdut locul de munca, nu intru in detalii ce si cum. Acum sunt in cautarea unui loc de munca. Am aplicat pana acum la vreo 10 anunturi, cu 9 vizualizari a CV-ului . Dar tare mi-e teama ca n-o sa-mi gasesc e munca prea repede cu situatia actuala. Vad ca piata locurilor de munca tinde spre total freeze.

    • Eu lucram „de probă” pentru unii. Mi-a placut mediu, știam că ei caută oameni, le-am spus ca aș rămâne la ei.
      Au zis că nu știu cum va fi situația, dar că momentan au pus pe hold angajarile.
      La fratele meu la serviciu au redus traficul și orele muncite de angajati, tăind din salarii. Ei sunt plătiți la fel pe oră, dar vin mai puțin la serviciu = mai puțini bani. Firmă de cauciucuri. Vindeau sute pe zi, săptămâna trecută au vândut două toată săptămâna. Cauciucuri de camioane, autocare, mașini mari in general. Se pot trage concluzii și ce se va întâmpla cu șoferii care brusc nu mai au nevoie de cauciucuri… și cu firmele unde lucrează.

    • @Vali Aceeasi situatie doar ca am aplicat la mult mai multe joburi. Daca nu mai gasesti joburi de aplicat, aplica speculativ la companii cararora le merge bine in perioada asta. (Pharma, retail, tot ce inseamna servicii de health&safety etc.- mai cauta in presa economica articole despre ce industrii merg bine in perioada asta). Exista cursuri, certificari pe care poti sa le faci de acasa care sa te faca mai angajabil? Simti ca ai undeva lacune in cunostiintele legate de job? Acum e momentul sa inveti. Daca nu stii de unde sa incepi, uita-te pe anunturile de angajare si vezi ce nu stapanesti si invata aia. Tine-te activ pentru ca atunci cand stai acasa iti pierzi din forta de munca si incepi sa te lenevesti. Bafta!

  9. NOU
    #34

    Apropo de barilul de petrol.
    A explicat Trump aseara ca acest pret este pus mai mult pentru a nu trece un prag psihologic.
    In realitate pretul pe baril se negociaza binisor sub 20 $ ajungand si la 14 -15 $

  10. @Vali: Am o dilema. Am citit cateva din scrierile lui Eftimie si mi se par relativ amuzante, cred insa ca ar fi si mai bune daca cineva i le-ar citi inainte sa le publice si i-ar corecta greselile gramaticale. Cred ca pe mine, de exemplu, un cititor oarecare, m-ar injura imediat daca i-as atrage atentia si m-ar face prost sau mi-ar explica ca n-am inteles nimic din ce-a scris, ca ma leg aiurea de chitibusuri etc. Si de aici dilema mea: presupun ca si tu ai citit povestea lui nea Silvica, ca altfel nu ne-ai recomanda-o. Pe tine nu te zgarie pe ochi greselile gramaticale? Te-ai gandit vreodata sa-i atragi atentia? Sau ti-ai spus ca nu merita?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.