Stimaţi bugetari, vă rog să paralizaţi România!

  • E dreptul vostru, câştigat la revoluţie, să protestaţi. Vă rog, vă implor chiar, să o faceţi. Veniţi în număr mare, veniţi cu liderii voştri guşaţi, veniţi cu autocarele voastre personale, ocupaţi Bucureştiul şi dansaţi pinguinul!

  • Arătaţi-le privaţilor fraieri ce înseamnă solidaritate. Arătaţi-le că puteţi munci mai puţin acum, când vă plătesc mai puţin, decât când munceaţi la fel de putin pe bani mai mulţi decât ei.

  • Folosiţi scuze ca “eu am credite”, “nu mă pot descurca cu banii”, frazele astea vor merge cu siguranţă la inima tutoror românilor prosti care, şi ei ca şi voi, şi-au luat plasme, masini, telefoane şi alte minuni fără să se gândească cum le vor plăti şi dacă le trebuie cu adevărat.

  • Protestaţi împreună cu politicienii care v-au pus acolo unde sunteţi împotriva lor, care v-au pus acolo unde sunteţi şi v-au dat prime plinute, sporuri peste sporuri, al 13lea salariu, prima de belit mielu’ şi carasu’.

  • Protestaţi, dar nu suflaţi o vorbă despre colegii voştri numiţi pe criterii politice, care freacă menta toată ziua în birou! Ei nu trebuie deranjaţi.

O altă zi în România.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

48 comentarii

  1. „•Arătaţi-le privaţilor fraieri ce înseamnă solidaritate. Arătaţi-le că puteţi munci mai puţin acum, când vă plătesc mai puţin, decât când munceaţi la fel de putin pe bani mai mulţi decât ei
    Nu stiu daca am citit ceva mai adevarat decat fraza asta in ultima vreme. Peste tot lamentari triste, justificari si acuzatii. Putini au curajul sa o spuna cu glas tare, clar si raspicat! RESPECT!

    00
  2. Totusi…exista bugetari, fara credite la banci care acum primesc in jur de 700Ron…Aia ce ar trebui sa faca acum?

    00
  3. E o situatie de rahat totusi… Unii chiar au cu 40-50% mai putin si din pacate au aia care oricum aveau salarii mici… E nedrept ce li s-a intamplat pe deoparte, insa e la fel de nedrept si faptul ca fac aceste greve care ingheata tara, pentru cei care la privat care continua sa lucreze si au avut si ei salariile diminuate candva…

    00
  4. @silviu: se pot angaja oricand la privat pe un salariu mai bun. Asta daca nu le este frica sa munceasca!

    00
  5. la astia le este lene si sa protesteze. mai ales ca azi si ploua. si nici in cuba nu mai pot cere azil politic ca si castro disponibilizeaza un milion de bugetari. najpa ! :evil:

    00
  6. @ croif

    da si tu pe gugal sa vezi cati au fost disponibilizati in privat inca de anul trecut. vorbesti ca sa te afli in treaba?!? 8O

    00
  7. @Blonda de la Marketing – Eu nu cred ca nu poti gasi un loc de munca unde sa castigi peste 700 RON daca chiar iti propui acest lucru, mai ales in Bucuresti sau in orasele mari.
    Dar mai bine stai la cafele toata ziua pe banii statului si te plangi ca nu iti ajunge salariul.

    00
  8. @croif: nu e chiar asa simplu. Cunosc cazuri in care persoana care lucreaza la stat a aplicat la zeci de posturi pe e-jobs si nici macar nu s-au obosit sa o sune.
    Mai mult decat atat, a trimis cv-ul la diverse firme care fac angajari in mod direct. Degeaba.
    Nu prea se mai fac angajari nici la privat pentru ca nici astia nu sunt intr-o situatie prea buna.
    My 2 cents.

    00
  9. Mama a 2 fete, una la facultate una la liceu. Femeia lucreaza in invatamant (educatoare). A ales concediu fara plata pentru un an, ca sa mearga in Italia la munca.
    Fata de la facultate e o… nici nu stiu cum sa-i zic, se drogheaza si nici nu ii trece prin minte sa lucreze ceva…Cea mica invata de la sor’sa ce sa faca.
    Ce alte optiuni are mama lor? Tatal lor lucreaza tot pe vreo 700Ron…

    00
  10. @agre, restul care participa la subiect:

    Normal ca un fost bugetar nu se poate angaja la privat. Eu, dac-as fi patron si as avea de ales intre un fost bugetar si unul care a lucrat la patron toata viata lui, nici nu m-as uita la bugetar. Si e simplu: un bugetar, chit ca nu isi schimba domeniul de activitate, e invatat sa fie platit bine sau foarte bine si sa nu faca mare lucru in sensul asta. E-nvatat cu sporuri de zambet si sters la cur, cu program de lucru de 8 ore din care se munceste 2 ore, etc.

    Stiu ca e imposibil ca toti bugetarii sa fie asa, dar asta e imaginea pe care si-au facut-o singuri, si toti sufera pentru asta acum. Pacat de aia amarati, au de suferit din cauza celor multi.

    00
  11. @agre: la privat se mai fac si angajari pe criteriul competentei/calificarii etc.
    M-am plictisit sa dau reject la cv-uri de aranjori in rafturi la Carrefour, chelneri, zidari si mai stiu eu ce care au candidat pe post de Senior Programmer. Daca a candidat la zeci de posturi irelevante pentru pregatirea ei, degeaba.

    00
  12. Si nu uitati de Dansul Pinguinului. Tre să se vadă că sunteti indurerati.

  13. Romania e paralizata oricum.

    00
  14. Si daca am inteles eu bine, unul din motivele pentru care prostesteaza „bietii de ei” este faptul ca au ramas fara bilete de vacanta. wtf?

    00
  15. Salariatul are un contract cu angajatorul (particular sau de la stat), intelegere scrisa prin care fiecare doreste sa obtina cat mai mult. Angajatorul este mereu mai puternic, fiindca el detine mijloacele de productie. Numai PFA se normeaza singura. La ora asta am inteles ca protestele au incetat, ramanand numai politistii cu incetinirea ritmului de activitate.

    00
  16. Isi merita soarta fiecare in parte.

    00
  17. Aici e exemplul perfect de ce stiu romanii mai bine sa faca: sa carcoteasca.
    Voi nu reusiti sa ganditi o treaba simpla: pentru fiecare bugetar care sta si o freaca la munci exista un alt bugetar, mai proaspat in functie si cu „pile mai mici”, care nu e nici asa mare bautor de cafea si care, colac peste pupaza, face muca dubla.
    Bugetarii astia nu inseamna doar tantea de la ghiseul nr 8, inseamna mult mai multe.
    Si ca sa nu ziceti ca vorbesc in dodii, imaginati-va cum, intr-o zi, am primit un telefon de la barbat-miu’, bugetar, spunandu-mi „Pui, eu nu cred ca ajung in seara asta acasa, am treaba. Nici nu-ti pot spune prin telefon de ce.” Nu era ca se dusese la curve sau ceva, pur si simplu aparuse o „misiune”. Omul nu mancase de dimineata, avea pe el doar uniforma si n-avea bani la el. Imaginati-va ce vrute si nevrute au fost in mintea mea pana a doua zi dimineata cand a ajuns acasa si mi-a explicat ce a fost. Salariul lui? Minuscul. Pregatirea lui? Maxima. Volumul de munca? Triplu.
    In loc sa ii ironizati poate ar trebui sa fiti si voi acolo langa ei, ca sa le aratati cum se face o greva, daca tot stiti mai bine. In momentele astea ar trebui toti sa fim uniti, fara etichete degeabiste gen „bugetar”, „privat”. Nu e vina lor ca au avut „nesimtirea” sa faca o academie sau o facultate cu alta perspectiva. Nu toti sunt Marcica, functionara, satula de munca de acum 10 ani.
    Da’ noi stam la caldurica si facem misto. Adica la ce ne pricepem cel mai bine: carcoteala.

    00
  18. Ca intotdeauna, solidaritate 0 in Romania. Ce usor e sa comentezi asa aiurea ca-s lenesi, ca-s mofturosi fara sa ai idee despre cum stau lucrurile in realitate. Ma uit la taica-miu… om cu 20 de ani de experienta in domeniul financiar, cu studii si grade si a fost redus la un salariu de 10 milioane (o reducere de cam 80% in doar 3 luni). Si nici macar n-ar fi asta marea problema… insa e si tratat in bataie de joc, sefii (membri pdl desigur) primindu-si inca stimulentele si toate bonusurile. Pai sa nu protestezi la asa mizerii ?

    Ce sa mai vorbim de medici, politisti, profesori etc etc…

    Da nah, unii vor sa fie „deontologi” si vorbesc aiurea doar ca sa se auda.

    00
  19. si pe altii ce i-a oprit sa lucreze la stat ca sa aiba si ei „sporurile” alea? :)

    00
  20. Zoso, nu toti bugetarii lucreaza la nuclear electrica, au in alte companii patronate de stat… Si stii foarte bine ca salariul in privat a fost mereu mai mare ca cel de la stat, daca nu erai membru in vreun consiliu director sau de administratie. In marea lor majoritate oamenii sunt platiti foarte prost. Si pana la urma…e dreptul lor sa faca greva. Nu poate nimeni sa ii reproseze cuiva ca vrea bani mai multi. De primit, oricum nu au nici o sansa sa primeasca.

    00
    • @ad astra: stiu 3 bugetari in zone diferite ale aparatului administrativ. toti aveau in 2008-2009 salarii monstruoase. unul dintre ei avea in 2002, pe vremea cand eu aveam 200 dolari salariu (sau 250, nu mai stiu exact) vreo 400 de dolari.

  21. NOU
    #24

    Te asteptai la altceva? /:)

    00
  22. @zoso: cum cine? toti muncitorii astia adevarati.
    tu, cumva, compari pe nenea care da din gura la magazin (si atunci prost) ca sa vanda un produs cu nenea care a facut academia de politie, care a invatat inca vreo 2 ani inainte sa intre acolo, care s-a luptat pentru un grad in plus, intr-un sistem defect si plin de bosorogi care nu vor sa fuga la pensie, care risca viata familiei si a lui atunci cand prinde pe „cine nu trebuie”? Sau te referi strict la cei angajati prin ’90 care au avut atatia ani sa urce in functii si care, la fel ca orice a fost facut atunci, a profitat de hibele sistemului pentru a avea un salar mare?
    Adica majoritatea cunostintelor mele bugetare stau intr-un salar de 300 de euro, na.
    Da’ sincer, sper ca nu faci comparatie intre agentul de vanzari si majoritatea bugetarilor care mor de foame. Ar fi ignorant rau sa fie asa :)

    00
  23. Ai uitat pe cineva: pensionatii din anul 1990 (pensionati la 65 de ani si cu 45 de ani de munca) si care se incapataneaza sa traiasca cu incompetenta lui Boc/Udrea. Si ei vor sa paralizaze tara, alergand la 85 de ani la indemnul lui Geoana si Mihaela si in general al dusmanilor PD-L, fir-ar ai dracului de consumatori de medicamente cu oasele lor tocite cu tot!
    Nici-un cuvant despre capusa CNSAS care papa mai mult decat bolnavii si pensionarii pentru functionarii proprii? Vrei un document cu salariu de 2300 EUR la un CNSAS de provincie? Sau poze cu bordurile din Valcea si sensurile giratorii facute de firma Rizdi in toate aleile si scarile de bloc?
    Tara este paralizata de niste diletanti.

    00
  24. Hai sa nu mai fim naivi. Sa incercam sa gandim inainte de a ne exprima. De ce credeti ca fac bugetarii greva? Ca sa primeasca bani mai multi si ca sa lucreze mai putin?

    00
  25. poliţiştii renunţă la patrulare şi la amenzi şi blochează anchetele penale

    stai asa ca eu nu inteleg care e protestul. din ce vad practic nu se schimba nimic.

    era protest adevarat daca se puneau pe munca si faceau treaba.

    00
  26. Un om cu adevarat competent isi gaseste oricand un loc de munca. Stiati ca in SUA acum somajul e in jur de 10%, insa somajul in randul persoanelor cu cel putin o facultate e de 4-5%? Ghiciti de ce.

    00
  27. @agre – si asta nu iti/ii spune nimic ?

    poate e totusi un motiv pt care nu a fost chemat(a) la interviu. poate ca nu are prea multa competenta pe domeniu. poate ca are pretentii prea mari. poate ca a trimis aiurea cv-uri pt job-uri cu care nu are nici o legatura.

    mi-e greu sa cred ca daca are macar ceva competenta nu a fost chemat(a) la absolut nici un interviu.

    00
  28. cand s-a spart conducta cu concedierile din sistemul privat unde era solidaritatea?
    https://www.zf.ro/eveniment/unde-a-lovit-criza-firmele-private-au-dat-afara-200-000-de-oameni-statul-doar-2-300-4726368/
    asta este o stire din 6 august 2009 ,acum un an.
    se plang bugetareii ca au decat 700 lei salariul ,eu am bagat la o companie de telefonie mobila si nu pe post de call center si castigam 1065 .asa ca bugetareii si pensionarii care vor sa stea in centrele oraselor mari si sa le cumpere la copii si nepotei cate o plasma sau masina de spalat vase ma lasa rece.
    am si eu o bunica pensionara ,dar nu cred ca vreti sa stiti ce lucruri frumoase aude de la mine despre motivul ca are pensia mica ,ca l-a suportat pe ceausescu 25 de ani ,comunismul; 50 si inca vreo 12 pe iliescu

    00
  29. NOU
    #32

    nimeni nu face nimic, de ce?!

    FRICAAAA!!!!

    era intr-un film cu Nicolas Cage „You can’t live in fear!”

    ba da, uite ca putem!!! si ce bine o ducem :D

    ba…eu zic ce prosti sunt astia de pun taxe.. ne-ar lua toti banii daca ar pune taxa pe frica :)) ..a stai ca si ei se tem, welcome to feaRo-mania, fools garden!!! ;)

    00
  30. “Stimabile” Anonimus (a se citi Zoso)

    Mi-e lehamite de toti incompetentii care isi dau cu parerea despre cat de neimportanta e munca bugetarilor.
    Poate pentru voi, frustratii care “nu aveti loc” de asa zisii “bugetari”, munca lor e intradevar neimportanta, altfel nu ati fi ajuns sa scrieti incorect romaneste si mai ales sa va spuneti pe bloguri parerile “importante” folosind un limbaj de mahala…
    Intradevar profesorii si medicii si cercetatorii…si inca multi alti OAMENI cu multiple studii superioare sunt etichetati de voi drept “bugetari” care nu fac nimic, care traiesc pe spinarea muncii “privatilor”…
    Poate ca inainte sa aratati cu degetul ar trebui sa va uitati putin in oglinda si sa va intrebati ce vedeti…
    Voi…nonbugetarii, care va spetiti cu munca “pe salarii de mizerie”, ce faceti, de fapt???
    Faceti profit pentru niste firme private care nu-si platesc datoriile catre statul roman, datorii care se tot reesaloneaza pentru ca patronii vostri isi permit sa cumpere clientela politica, sa sponsorizeze campanii electorale si sa puna la carma tarii indivizi cu caractere indoielnice, care nu-si cunosc decat propriile interese, dar care cunosc mai bine decat oricine dictonul latin „Divide et impera”.
    Intradevar sunteti niste „fraieri de privati” (asa cum v-a etichetat posesorul acestui blog), care va plangeti ca munciti mult pentru bani putini, care ii judecati pe ceilalti care nu muncesc in sectorul privat pentru ca au ales sa aibă grija de educatia voastra, de siguranta si de sanatatea voastra si de inca multe altele, pentru care au invatat ani intregi si sigur inca mai invata…
    De ce sa solidarizam ?!?
    …mai bine sa „paralizeze” capra vecinului, ca poate asa o sa aveti ce „comenta” pe bloguri…

    00
  31. @zoso: oricum esti fara cuvinte…doar cateva gen „misto” te-ar putea caracteriza…

    00
  32. @teo- uite cum ai reusit tu acum, cu un comentariu pertinent si nepartinitor, sa ne faci sa ne fie extrem de dragi „bugetarii” . Nop.

    00
    • @nina: mie mi-s dragi, bre, astia ca teo. iti dai seama ca daca nu o angajau la stat trebuia sa fie internata intr-un spital de copii speciali?

  33. „pentru ca patronii vostri isi permit sa cumpere clientela politica, sa sponsorizeze campanii electorale si sa puna la carma tarii indivizi cu caractere indoielnice, care nu-si cunosc decat propriile interese”

    Poate va fi un soc pentru Teo, dar campaniile electorale… carma tarii… oameni aceia sunt tot bugetari. Ei accepta sa fie cumparati, dar cu toate acestea raman neprihaniti, e doar vina patronilor pentru asa marsavii.

    00
  34. Fiecare sistem are hibele sale, numai ca , doar cel PRIVAT produce, STATUL doar consuma bani. Cine afirma ca toti bugetarii sunt incompetenti e un retard, dar sa le plangi de mila e ipocrizie.

    Diferenta intre cele doua sisteme nu este salariul ( sunt salarii echivalete, apropo: un operator bancar ia in mana 800 de ron dupa 3 ani de munca , fara al 13 salariu ) dar ceea ce conteaza este CALITATEA muncii depuse. Un „privat” nu ii este permis sa greseasca , este concediat imediat.

    00
  35. @Teo: epic fail doamnă, epic fail!

    00
  36. @Teo: amice esti un idiot.

    00
  37. defectele bugetarilor care se vor subliniate in postul asta sunt niste exceptii. e imatur sa faci pe ”privatul”(de fapt, angajatul, la stat sau nu, ca e o tampenie sa te identifici cu tipul angajatorului tau) bosumflat si frustrat de lenea, indiferent daca generalizata sau nu, a bugetarilor, cand aici e vorba de destabilizarea tarii si falimentarea unei parti mari a poplatiei. daca e cineva vinovat de ceva,aia sunt cei care au luat si iau deciziile importante in ceea ce priveste statul. ei trebuie sa rezolve ce au facut prost. bugetarii n-au nici o vina ca sunt prea multi pt posibilitatile (nu necesitatile) statului. nimeni n-are obligatia sa fie solidar cu masurile de austeritate, ba chiar sa ne opunem masurilor care ne fac rau ar fi o obligatie, pentru ca cei care iau deciziile sa gaseasca altceva. pt ca statul nu e facut sa fie in slujba unor indicatori, ci in slujba oamenilor. iar daca o corectare a unor indicatori face rau unor oameni care n-au nici o vina, care n-au facut nimic ilegal care sa afecteze indicatorii aia, cei care au fost votati trebuie sa gaseasca alta solutie. iar daca nu pot, sa demisioneze. ca i-au votat oamenii, nu valoarea bugetului, a datoriei publice sau a deficitului.

    00
  38. In mare parte sunt de-acord cu ce-a zis Teo, iar titlul si textul ironic din acest articol ma fac sa cred ca Zoso e un alt idiot, din multimea de idioti ce scriu pe bloguri numai tampenii.

    00
  39. @Zoso: In primu rand nu tin cu nicio tabara( partid, privat, bugetar), pe cand tu vad ca esti indoctrinat.
    Limbajul folosit de tine nu face decat sa-mi dea dreptate.
    O zi buna.

    00
  40. Eu am o firma si scopul meu este sa produc soft ca sa castig bani. Bun. Scopul statului este (sau ar trebui sa fie) acela de a-mi sprijini activitatea astfel incat daca eu castig, si el castiga.

    Cum imi poate sprijini activitatea? Sunt cateva moduri. Am citit undeva o fraza care mi-a placut si pe care am tinut-o minte: „Cel mai simplu mod de a castiga bani este sa incetezi sa-i mai pierzi.” Eu nu-mi permit sa fiu solidar cu cineva care imi iroseste timpul inutil, care imi pune zeci (literalmente) de piedici in activitate. Daca acel cineva nu-si vede interesul, e problema lui. Interesul bugetarilor este ca privatii sa produca (nu sa vanda o marfa la a n-shpea mana adaugadu-si un adaos comercial).

    Am fost zilele trecute la Tribunalul Sectorului 2 (ala mare si frumos de pe Unirii) si am asistat la (aproape) o bataie la coada la Registratura. Oameni multi si inghesuiala a generat animozitati.

    Si acu’ intreb ca proasta: Ba frate cat dracu’ e de greu sa pui un sistem de-ala cu bonuri de ordine? La primaria sectorului 6 este unul (deci se poate). Iti iei bon, te uiti pe afisaj („aha, mai am vreo ora”) te duci unde mai ai treaba, te intorci in timp util si-ti rezolvi problema. Elegant si civilizat.

    Acu’ sa vad bugetarii aia care se bat cu pumnu’n piept. Cat dracu e de greu sa va puneti capul la contributie pentru a imbunatati sistemul?

    Da’ e mai simplu sa stai pe fund 8 ore si sa zici ca muncesti, nu? De fapt muncesti, este adevarat. Muncesti de-ti sar capacele, bugetarule. Problema e ca muncesti INEFICIENT, intr-un sistem INEFICIENT si nu faci NIMIC pentru a schimba situatia. Si daca EU, PRIVATUL, iti atrag atentia, te basici. Du-te-n ma-ta. N-am cum sa fiu solidar cu tine.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)