Flanco, sau cum cumperi pe (aproape) nimic

Asesoft a anuntat joi că a cumpărat Flanco, retailerul de electronice aflat în derivă de ceva vreme. Ca şi in cazul preluării eMag, Asesoft a cumpărat ieftin o companie cu potenţial mare. Câteva idei pe tema asta:

 • Asesoft distribuie electronice pe zona IT şi de curând au intrat şi pe zona de white goods. Ei ştiu destul de bine ce se întâmplă în zona retailului offline si online.

 • Flanco, firma, are noi acţionari. 60% dintre acţiuni sunt deţinte de Asesoft, restul de 40% de 3 bănci, afacerea (brandul, magazinele, marfa) fiind evaluate astfel la 25 milioane de euro. Tranzacţia nu a existat, nu au fost plătiţi bani foştilor acţionari, aceştia şi-au pierdut acţiunile şi drepturile asupra Flanco când a fost declarată insolvenţa. Iulian Stanciu va lăsa eMagul pe mâna lui Radu Apostolescu şi se va ocupa de noua firma în calitate de administrator. Radu va da iar maşini angajaţilor şi va cheltui iar toţi banii magazinului :)

 • Asesoft va investi în Flanco 4 milione de euro în 7 ani. Tot în 7 ani băncile speră să îşi recupereze cei 10 milioane. Flanco avea nevoie de lichidităţi, marfă, marketing şi management, lucruri pe care Asesoft le are.

 • Iulian Stanciu compară Flanco cu eMagul în momentul preluării. un business bun, dar condus prost, care a făcut performanţă pe val şi a picat în nas în criză.

Retailul clasic nu va dispărea prea curând în favoarea celui online, dar  nevoie de minţi luminate, nu de plozii lui Ţiriac sau Adamescu pentru a face bani şi succes în domeniul ăsta. Şi oriunde altundeva.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

19 comentarii

 1. cred ca ai vrut sa spui ASESOFT

  00
 2. dar e nevoie de minţi
  Aseseoft a anuntat joi

  In rest ok articolul, ca tot e moda cu articole despre business-uri.

  00
 3. deci e super sa fii actionar in Romania. Vreau si eu la Realitatea. S-o pun pe Carmen sa faca abdomente cu genunchii la urechi.

  „nu au fost plătiţi bani foştilor acţionari, aceştia şi-au pierdut acţiunile şi drepturile asupra Flanco când a fost declarată insolvenţa”

  00
 4. Singurii care ies prost de tot din chestia asta sunt creditorii negarantati, care vor lua cand se trage linie „mai mult decat in cazul falimentului”, ceea ce poate insemna orice. 2 lei si putin praf de pe toba lu’ masina lu’ Cinca.

  00
 5. kramer, creditorii o sa ia mumu. a avut grija casa de insolventa transilvania sa aranjeze treburile bine.

 6. NOU
  #7

  Sper ca esti rautacios doar pentru senzational, ca tot se poarta. Altfel, sunt mandru ca eMAG a ajuns unde este si ca am participat la constructia lui in ultimii 9 ani.

  00
 7. binefacerile crizei – acum se dovedeste cine este un bun manager. ;)

  00
 8. strike-ul e pentru ca nu mai da apostolescu masini la angajati?:))))

 9. Arhi, creditorii furnizori de marfa nici macar nu apar pe tabelul creditorilor la Flanco, pentru ca marfa se lua oricum prin Flamingo International SA (care, culmea, a votat si el planul…)

  00
 10. Este clar ca Asesoft a luat o pozitie excelenta si are 99% sanse sa castige batalia cu ceilalti importatori de IT&C si electronice prin integrarea pe verticala, respectiv achizitia si dezvoltarea retailului.
  Deja controleaza 70-80% din e-tail, prin Flanco si Flamingo, plus e-Mag Showrooms va controla curand si peste 50% din retailul clasic.
  Deci, orice distribuitor local sau international ar vrea sa intre pe piata, sa creasca sau macar sa isi mentina cota … nu prea va avea cui sa vanda.
  Very smart!
  Ce nu stiu inca e cum vor dezvolta retailul: pe modelul Flamingo (magazine mici, multa marfa, scumpe), Flanco (suprafete mari) sau e-Mag Showroom (preturi de online in offline, stocuri mici).

  00
 11. Oare magazinele Flanco vor fi rebrand-uite in showroom-uri eMAG?

  00
 12. Asesoft par sa faca o treaba foarte buna si daca mai fac 1-2 achizitii, nu mai are nici o sansa concurenta.

  00
 13. @Mugur ai mare dreptate. Asa pot sa-si asigure monopolul pe distributie, iar mai apoi si pe retail :)

  00
 14. vorbiti de cat de misto ii e firmei asesoft… ca si cum monopolul pe distributie ar fi ceva extraordinar pentru cumparator…

  00
 15. Mai bine monopol pe distributie decat in retail. Daca nu-i scotea Asesoft din kkt probabil mureau, si ramaneau doar Altex & Domo, care sunt muuuult mai hoti . Cat despre monopol in distributie – oricine poate sa aduca un papuc de laptopuri Acer din Ungaria sau Germania ( ca de-aia se si aduc :) )

  00
 16. Cred ca evaluarea Flanco la 25 de milioane de euro e gresita cu vreo 10 milioane, tot de euro.

  00
 17. Ma fratilor,hotie mai mare ca la astia nu am mai pomenit.Dau sa cumpar un laptop in campania asta jegoasa cu datul TVA-ului inapoi.Cand colo la final costa mai mult decat la orice concurent.Au nevoie doar de trafic in magazin?

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube