Cum devii influencer de travel, cu Răzvan Pascu

Răzvan Pascu, blogger de turism agramat, îi învață și pe alții cum să fie influenceri de succes pe turism, într-un parteneriat cu deja ilustrul Doru Pelivan.

Eu sunt fan. Am urmărit cu sufletul la gură primele două clipuri (noroc că se poate schimba viteza) și informația e interesantă și corectă. Sunt două probleme însă, legate una de alta, care împreună anulează tot ce vrea Pascu să transmită. Prima e că nu suflă nici o vorbă despre cum a ajuns el în atenția publicului și cum a ajuns să facă piarul pentru diverse linii aeriene, în condițiile în care activitatea lui publicistică nu îl recomandă deloc pentru așa ceva. Sigur, muncă, dedicație, bla bla, dar asta nu e tot.

A doua e că oricine poate întreba „care e al doilea blogger mare pe turism” și poate afla din răspuns cam cum stă treaba. Raluca Mureșan nu e blogger, chiar dacă are și blog, fetele de la Travelgirls s-au măritat și au abandonat lupta, Tudoran s-a lăsat de muzică și s-a apucat de prostii, Ana Matei e mai mult pe Instagram, poate Simona. De ce nu sunt 2-3-5 oameni la vârf, general cunoscuți și acceptați? Pentru că nu se fac bani doar din asta. Și dacă mai faci ceva și pe lângă, trebuie să faci tot felul de prostii, de pildă să scrii pozitiv despre țepele lui Ovidiu Tender. Ca să faci bani din nișa asta trebuie să produci conținut bun și mult, trebuie să dai niște mii de euro pe echipamente, trebuie să basculezi vreo 2-5 ani gratuit ca să poți să ajungi măcar în preajma unor campanii din care să faci bani, deci trebuie să ai job de zi, și cu ăla nu prea poți să călătorești.

De asta zic, sfaturile alea sunt foarte mișto, dacă ești naiv și credul și crezi că Air France și ambasadele l-au căutat pe el din aer ca să le facă piarul.

Și mai e ceva. Dacă aveți 10 minute la dispoziție, puteți folosi acest link și găsi toate campaniile cu bit.ly de la el de pe blog și puteți afla cam cât de mult a contat blogul pentru el și pentru a ajunge unde e acum. Spoiler, aproape deloc. Când te lauzi cu 300.000 oameni interesați de călătorii, scrii de călătorii și 300 oameni dau click pe link, parcă ceva nu pușcă.

La final, ceva pozitiv: Răzvan e un tip muncitor, nu poate să îi ia nimeni asta.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

57 comentarii

  1. Nu stiu cum dar pe blogurile de calatorii toti sunt fericiti. Ca si la revistele auto. Altminteri. buna dimineata!

    01
    • Oricine e fericit atunci când nu plătește din buzunarul său.

      00
    • Imi permit sa te contrazic. Daca ne citesti sau ne urmaresti pe noi o sa vezi ca nu suntem deloc in extaz mereu. Ba chiar sa stai la mama dracului departe de casa cate 9 sau 7 luni, oricat de eliberator poate sa fie, vine la pachet cu alte probleme. Te simti deconectat, ai cu totul alte interese si afinitati decat prietenii normali pe care ii ai. Nici prieteni adevarati care sa fie ca tine nu prea iti poti face pentru ca e greu sa alergati unii dupa ceilalti in jurul lumii.
      Ma rog, mai apar si chestii legate de familie: tatal cade de pe casa, mama face pusee de tensiune 23 iar tu esti la mama dracului pe coclauri. Hai, acum treci la explorat, filmeaza si zambeste in fata camerei, ca doar din asta traiesti.

      Nu ma plang deloc, dar noi povestim des despre lucrurile astea si militam pentru sanatate mintala si echilibru.
      Kudos.

      01
    • atunci stai la cratita.

      31
  2. Adica e si Razvi bagat in politica?

    00
    • NOU
      #6

      cand excursiile Lui sunt mai scumpe cu 20-30% fata de cat te-ar costa daca ti le-ai face tu, atunci da poti spune ca este bagat si in politica :)

      00
    • As zice ca-s minim dublu.
      Targetul lui sunt oamenii de varsta a 2-a si a 3-a care vor sa vada chestii fara vreun pic de bataie de cap si comfort maxim.

      00
    • E normal ca pachetele turistice sa fie cu 20-30% mai scumpe decat daca iti configurezi tu singur o vacanta, dar e prea lunga lista de pros & cons si de o parte si de alta ca sa detaliez aici. Dar e perfect normal.

      00
    • NOU
      #9

      @Loredana:
      – Da este normal daca n-ai ce face cu banii si nu vrei sa te legi la cap cu itinerariul, cazarile, zborurile, inchiriatul de masini etc… daca esti comod si ai bani atunci dai pe orice, oricui :)
      – Fact: Eu + Ea, 5 saptamani in SUA (chiar pe coasta de Vest) = aprox 6500 E
      – la Pascu, 2 saptamani, 2 persoane, coasta de Vest = 8000 E
      Do the math!
      *ca exemplu noi am facut tur in Silicon Valley, Sacremento, LA-ul, Santa Barbara, San Francisco, etc …

      00
    • @Vlad este normal si pentru ca omul traieste din asta. Nu cred ca sta cineva sa isi bata capul cu 20 – 30 de turisti de amorul artei. Este normal ca tu pe cont propriu sa iti gasesti un hotel mai ieftin (de exemplu) – intotdeauna este ceva mai ieftin / mai scump – dar el alege probabil ceva care sa multumeasca cat mai multe tipuri de turisti. Idem si cu atractiile alese, obiective turisitice etc.

      Altfel si eu prefer pe cont propriu – dar din motive de „libertate”. Vreau sa imi configurez excursia cum cred eu (sa stau cate zile vreau, unde vreau, sa vizitez cand si ce vreau). Nu vreau sa urmez un program fix si batut in cuie – fac asta destul la munca :).

      00
    • @Loredana: de fapt nu e chiar „normal” pentru că cel care construiește pachetele are putere de negociere cu providerii („eu vin regulat cu 20 de oameni, ce preț îmi dai?”) pe când eu pot maxim să contactez direct providerul să încerc să șuntez intermediarii (booking, etc) cu riscurile și eforturile aferente. Acum na, prost e ăla care dă nu ăla care cere. E „normal” doar prin prisma maximizării profitului pentru cel care face pachetul.

      10
  3. Din ce am citit, și cei de la Aventurescu au fost în aceeași situație: vreo 2-3 ani în care au muncit practic pe gratis, după cele opt ore de la job, pentru a-și dezvolta site-ul și a-l ține plin cu conținut relevant.

    De călătorit se poate călători și când ești angajat. Ai concedii. Ai weekenduri, unele extinse, pentru city break-uri. Sau poți să-ți cauți un job care presupune deplasări și să mai ciupești și ceva timp personal pe lângă. Nu e obligatoriu deloc să rupă contul din bancă, dar e nevoie să iei o decizie conștientă că vei pune activitatea asta pe primul loc ca și prioritate pentru timpul personal, cel puțin până ajunge să se auto-finanțeze.

    Deci nu cred că ce spune Pascu e invalidat, ci mai degrabă trebuie calificat. E nevoie de muncă extra, fără să fii plătit pentru ea, și fără vreo garanție că o să-ți iasă.

    Cred că ajută mult să-ți placă să călătorești – și nu mă refer la partea în care stai pe plajă în Thailanda, că aia ne place tuturor. Ci la restul de „logistică”: să cauți în fiecare zi promoții de avion și cazare, să te trezești cu noaptea-n cap ca să mai câștigi o zi plină de city break, să afli unde se mănâncă bine și ieftin, să-ți faci prieteni printre localnici, care să te ajute cu ponturi, să-ți însușești cât mai multe lucruri despre istoria locului… și apoi să și scrii despre toate astea.

    Și abia pe urmă să ajungi la ăia cu care să faci bani.

    00
    • Pascu e exemplul clasic de persoană care nu e bună pe subiect dar e foarte vocal și insistă până îl crede lumea – la fel și cu nevastă-sa pe care a promovat-o. Nu inspiră nici o pasiune, textele sunt insipide, pozele la nimereală. Măcar tedoo te mai vrăjește cu o ayurveda ceva (îți mai dai ochii peste cap gen), la Pascu parcă citesc mersul trenurilor. Pascu e un fel de Nickelback, banu’ să iasă că muzica se face ea.

      10
  4. Zoso, ai putea face un catalog al influencerilor de unde firmele sa-si aleaga ce vor in acel moment. Evident, sa-l dai gratis fetelor de la PR si Marketing ca sa-si ia si ele un bonus pt asta.
    Tu ii stii pa toti.

    00
  5. să-mi bag pl, înainte mai citeam genul ăsta de articole, din curiozitate. De ceva timp simt că până și eu pierd prea mult timp cu ele.

    00
  6. „cum a ajuns el în atenția publicului și cum a ajuns să facă piarul pentru diverse linii aeriene”

    Pai spune-ne si cum, nu ne lasa asa.

    00
  7. Eu mă uit pe youtube la BackPackYourLife. Mi se pare un vlog de călătorie (nu de turism) fără vrăjeală. Nu încearcă să-ți bage prea multe produse pe gât (în afară de cardul ăla Curve; așa îi zice). Călătorii prin Asia de Sud Est, America de Sud… mi se pare interesant.

    00
    • Daca poti suporta cocalarismele de rigoare… Mi se pare dragut cum se abtine sa bage cate un „sa moara mama” la fiecare 3 fraze.

      00
    • 7even, nu mi s-a părut că ar fi excesiv de cocalaristic limbajul. Mi se pare că omul vrea să fie simplu, fără fasoane. Și el a recunoscut că mai scapă câte un „aicea” în loc de „aici”, dar omul nu pretinde că e nici Teleenciclopedia nici BBC Word Service.

      În fine, chestie de preferințe. Asta e mișto la YouTube, că poți găsi tot felul de lucruri, pe toate gusturile.

      00
    • ca sa intelegeti cat de jegos si infect e backpackyourlife trebuie sa va uitati la videoul asta : https://www.youtube.com/watch?v=vYu4GqIfCbo
      in special de la 5:35 incolo dar toata filmarea arata exact cat de nesimtit e omul. tot el e ala care ii face prosti pe votantii psd, spune ca romanii sunt prosti etc. omul vede o usa pe care scrie „staff only”, pune mana pe cheie si o deschide sa filmeze si el ce e acolo…
      dupa ce va uitati la video cititi si comentariile ……

      00
    • astea sunt vloguri de calatorie: „BEAT MORT in cel mai SMECHER loc din BALI (FINN’S BEACH CLUB)”, „preturi la UNDER ARMOUR si TAIWANEZE BUNE RAU!”, „frate, LOCUL asta arata ca o GHENA!”, „taiwanezele sunt BOMBA! (beau chestii dubioase🤢)” ?

      00
    • Eu aș fi curios să-i văd vorbind liber 5 minute pe o temă aleasă de ei, pe toți vitejii ăștia care strâmbă din nas la cum vorbește vlogger-ul ăla sau ăla. Numai critici și artiștii vieții!

      00
    • printeaza replica asta si uita-te la ea de fiecare data cand ai de gand sa critici pe cineva:
      „Eu aș fi curios să-i văd vorbind liber 5 minute pe o temă aleasă de ei, pe toți vitejii ăștia care strâmbă din nas la cum vorbește vlogger-ul ăla sau ăla. Numai critici și artiștii vieții!” .

      00
    • Mie mi-a placut cum explica el ca nu e greu deloc sa calatoresti prin toata lumea,
      uite el are o casa de la maica-sa,
      a mai mostenit una pe care o inchiriaza -ceva de genul,
      cumva explica ce simplu e sa te eliberezi, trebuie dacat sa vrei

      00
    • babaetzi, am impresia ca ati ratat-o pe aia cand boschetarul ala a borat pe un turist in aeroport :lol:

      00
  8. Brad nu se incadează la categoria asta? Tedoo.ro

    00
  9. „blogger de turism agramat”. Oh, the irony! :)

    00
  10. Fiți atenți aici, unul și mai tare!
    Mi-a fost recomandat de YouTube fiindcă și făcut reclamă plătită ca să fie recomandat.
    Vedeți cât de bine vorbește și are talent și e captivant. Și când intri pe site-ul lui vezi că e o prostie făcută în grabă cu doar două-trei produse și nimic mai mult. Și atunci îți dai seama că totul e doar gargară ca să facă bani din vizionări pe YouTube.
    https://youtu.be/6fFcfdlmw4s

    00
  11. Nu e piata aici. Daca ma apuc sa caut informatii despre unde as pleca pt ce m-as uita la vloggeri/beggeri/influentari romani ? Ai tone de informatii si poze si orice daca stii ce si unde sa cauti.

    00
    • Sunteți multi care nu realizați cam câți romani nu cunosc o limba străina.

      Plus ca eu de exemplu sunt genul de sălbatic fără TV în casă, drept urmare nu sunt obișnuit cu emisiunile de divertisment, urăsc formatul ăla de conținut cu agitație, oameni falși și exagerat de fericiți, cu tot felul de oameni care insistă să te mintă că rahatul e marmeladă. Mi-e mult mai ușor să mă identific cu unul ușor cocalar ca backpackyourlife cu care am destul de multe în comun decât cu un străin care e tot numai o hăhăială și o laudă (ca Buhnici).

      10
  12. Ori am îmbătrânit eu, ori… „să călătorim!”, „life on the road!” mai sunt la modă?
    Acum vreo 10-12 ani eram disperat să călătoresc, mergeam chir și în hosteluri infecte cu 5 euro pe noapte (în Berlin!) numai să văd și să cunosc cât mai mult.
    Azi, generația următoare, care acum au vârsta mea de atunci… nimic. Și nu sunt săraci, tocmai. Sunt mai bogați decât eram eu.
    Parcă nu mai au chef de „scandal”, să-si facă bagaje, să caute avioane… Și nu poți spune că muncesc mai mult sau ceva.
    Repet întrebarea: „moda” asta de a călători mai e populară printre tineri? Mai au chef cei de 20-30 de ani să călătorească?

    00
    • Nu.

      00
    • Cristi, eu cred ca nu mai mergi tu pe unde mergeai cand erai tanar.
      Eu I-am vazut in toate tarile pe unde am umblat. Sunt tineri, frumosi, destepti, prietenosi, cool, dornici sa cunoasca oameni si locuri noi.
      Erau pline hostel-urile de ei pe unde am umblat. Si pot spune ca am umblat ceva…
      Egzista speranta :)

      00
  13. Cică TravelGirls se vor întoarce, mai fabuloase ca niciodata :))

    00
  14. Travel influencer in era internetului imi pare cam pompos si degeaba.

    Poti gasi si singur cazare/bilete samd, chiar convenabil (flexibil, raport calitate/pret etc). Chiar si in locuri mai exotice, ca Patagonia, Iran, Madagascar sau Noua Zeelanda (9K euro un circuit de o luna, de anul nou, in care am adaugat mers cu elicopterul pe ghetar, fiorduri, drumetie pe vulcan, Hobbiton kayak sau altele).
    Cat din ce face tine de „travel influencer” si cat e agentie de turism, care vinde pachete standard, in destinatii ultra cunoscute?

    00
  15. Asa cum spunea cineva mai sus: sfaturi de genul „fa un barter”, „hai sa inveti cum sa faci un barter”, „cum sa structurezi un mail” si altele din sfera asta nu sunt invalide. Ci sunt doar o mica bucata de adevar. Pentru cineva care nu cunoaste absolut deloc domeniul (un inginer, arhitect, avocat, cineva care nu a lucrat niciodata in comunicare si marketing) sunt sfaturi utile.

    Noi de exemplu ne gandim des ca nu prea am indrazni sa facem un curs despre cum sa ajungi nomad digital. Chiar daca de patru ani ne plimbam prin lume, nu ne-am vandut nici un ficat, putem sa refuzam foarte usor clienti ce nu se aliniaza cu noi si cred ca avem lucruri relevante de spus despre asta.

    Pentru ca nu exista o formula magica valabila. In primul rand trebuie sa iti placa, sa o faci pentru ca asta iti doresti tu sa faci si esti dispus sa platesti pentru stilul asta de viata. Nu de dragul ocaziei de a sta intr-un hotel de cinci stele si de a merge moca la Predeal, asa cum vor multi sa o faca. Importanta e premisa de la care pleci.

    Tu ai dreptate: cativa ani lucrezi din greu, te plimbi in mare parte pe banii tai. Si acei cativa ani nu se termina aproape niciodata, in functie de timpul de continut pe care vrei sa il faci.

    Dar se castiga bani din asta si se traieste bine. Cred ca noi si aventurestii suntem cele mai elocvente exemple ale zilelor noastre. Nu te contrazic, spun doar ca se poate.

    Ca noi am decis sa facem si freelancing, ca sa avem ce pune la CV, nu doar ani de calatorit prin lume si scris pe blog, asta e o decizie personala, a noastra. Daca compar totusi ce castig din freelancing si ce castig din blog pot sa iti spun ca prima sustine cheltuieli lunare si un nivel confortabil pentru psihic (stiu ca am incasari recurente clare), in timp ce blog/vlog/instagram este bucata care aduce minim 60% din venituri. + tot ce inseamna contract de freelancing.

    Problema pe travel e si ca dupa o oarecare varsta incepi sa obosesti si daca nu inveti cum sa iti dramuiesti aceasta oboseala te lasi de calatorii si iti gasesti alte lucruri de facut. De exemplu acum sapte ani erau mult mai multe blogguri de travel foarte active, o parte dintre ele sunt azi fie in pauza, fie abandonate de tot, dar au aparut altele noi. Aventurestii sunt un exemplu foarte bun.

    Un alt exemplu de blogger misto de travel e Alexandra, de la blogul de calatorii, isi monetizeaza blogul prin patreon. http://bloguldecalatorii.ro/sustine-blogul-de-calatorii-ro

    Ca sa inchei intr-o nota pozitiva: eu cred ca piata asta are si mult potential, dar si multi oameni cu potential foarte mare. Yey pentru faptul ca revin fetele de la Travel Girls!

    00
  16. Ai zis Pelivan şi spus totul.

    Mai lipsea fratele său (în sens vasluian), Pera cel Alfa.

    00
  17. Am interactionat cu Razvan. Pare genul de om scump la vorba daca nu duce spre un rezultat, de aici toate observatiile valabile de mai sus, inclusiv vocabularul limitat si articolele meh.

    Dar pe partea pe care o face el, o gramada de doamnele de bine pe care le plimba in jurul lumii se jura ca e cel mai tare cine sunt eu sa le contrazic.

    Se poate si reversul medaliei, sa scrii bine si sa faci putin.

    00
  18. Salut!

    Sunt Răzvan.

    In seara asta am deschis inscrierile la Cursul Online Travel Influencer –
    Cum sa calatoresti mai mult si sa castigi bani din pasiunea ta pentru calatorii.

    Iar pentru ca tu ai participat LIVE la webinar, ai o oferta speciala, dar cu timp limitat.

    Pana la ora 23:59
    Ai 10% reducere cand te inscrii

    Asta inseamna ca pentru tine pretul cursului este 497 447€ .

    Daca nu ai acum toti banii pe card, stai linistit – plaseaza comanda prin Transfer Bancar si poti plati in urmatoarele 3 zile.

    Beneficiezi in continuare de oferta.

  19. 450 euro curs online? Pomana curată! O să dea pe afară de influenceri de travel.

    00
  20. acum e redus de la 999€ la 499€

  21. Salut Vali,

    Multumesc pentru articol, de data asta chiar e unul informativ si dragut.

    Ma deranjeaza putin doar cuvantul „agramat”, pentru ca stim amandoi ca nu este ceva real. Ai ramas cu chestia asta de ani de zile, ma astept totusi ca un tip inteligent ca tine sa mai vina si cu alte invective mai noi, nu cu acelasi „agramat”.

    In rest, iti multumesc pentru aprecierile pozitive … si chiar sunt surprins de ele („informatii interesante”, „un tip muncitor”, „informatie corecta”, etc).

    Legat de curs, indiferent cate persoane se vor inscrie, a fost un test si pentru mine, am vrut sa fac asta de mult timp, dar nu aveam timp si nici nu ma pricepeam sa o fac. Cred ca daca aceasta industrie si aceasta nisa va creste, voi creste si eu si voi avea de castigat. Tu esti suficient de inteligent sa intelegi asta, in aceasta situatie banii castigati din curs sunt ultimul criteriu pt care am decis sa fac asta (da, da, stiu ca iar vor fi comentarii ca sunt arogant). :)

    L-am cunoscut personal pe Doru Pelivan acum cateva luni si propunerea a fost din partea lui sa lucram impreuna pe acest proiect si sa se ocupe de asta. Daca l-ai cunoaste personal cred ca ai avea o parere mai buna despre el, are o echipa mare de oameni, toti cu care am interactionat mi se par super profi, iar de la el am auzit obsesiv de des cuvinte precum „calitate”, „termen lung”, „sa-i invatam pe oameni”…

    Mi-am dorit deseori sa vin la Biz SMS Camp, inclusiv ca sa te cunosc personal pe tine, insa probabil stii cat de mult si des calatoresc intercontinental, asa ca nu am putut ajunge, in fiecare an in acea perioada eram plecat cu zeci de turisti faini prin lume. Poate voi reusi in viitor, imi doresc asta. Cand ma vei cunoaste, probabil nu doar ca urmatoarele articole vor fi la fel de pozitive precum acesta, dar vei renunta probabil si la cuvantul „agramat”. :)

    In rest, fata de acum cativa ani cand ai scris despre mine ca ma voi duce in cap la fel de repede precum am crescut, sa stii ca tot a mai fost mult loc de crestere de atunci. :) Si, asa cum bine stii, ca si in cazul tau, atunci cand faci lucrurile cu adevarat din pasiune e imposibil sa nu ai succes.

    Te salut si iti doresc sarbatori fericite, tie si tuturor celor care au comentat mai sus!

    00
    • pot să îți arăt pe ultimele texte de pe blog că tot nu știi să scrii corect românește, deci da.

      doru e un tip minunat, se vede asta, vă asemănați mult. :)

      cand ai scris despre mine ca ma voi duce in cap la fel de repede precum am crescut

      ți-am sub estimat instinctul de conservare.

    • Arata-mi oricand. Daca e vreo eroare o voi corecta si iti voi multumi. Insa ma indoiesc ca vei gasi.

      Insa nu uita ca in viata e mai util sa te analizezi mai mult pe tine decat pe altii. Altfel, vei ramane toata viata ta la fel de „evoluat”…

      * si apropo de greseli…se scrie „ti-am subestimat”, este un singur cuvant, nu „ti-am sub estimat”. :))

      https://dexonline.net/definitie-subestima

      00
    • „Ma consider antreprenor dintotdeauna.”
      „De cand a crescut frecventa calatoriilor mele recunosc ca am tot cautat metode sa imi eficientizez plecarile si bagajul.”
      aici e nevoie de un pic de finețe să te prinzi ce e greșit.

      „studiile au aratat ca folosirea Philips Sonicare Diamond Clean Smart reduce placa bacteriana, ingrijeste gingiile si elimina petele.”
      limbaj de lemn.

      „Deja am calatorit impreuna cu periuta electrica Philips Sonicare Diamond Clean Smart in Israel si Tanzania si cred ca facem echipa buna, m-am obisnuit rapid cu ea.”
      formulare tâmpă.

      și-ți mai găsesc. zeci. rămâne cum am stabilit: pretinzi că ai un job cu scrisul și le spui viitorul studenți că blogul contează și tu nu prea te descurci cu formularea frazelor și ai un blog praf (temă învechită, fonturi urâte, zeci de scripturi aiurea, desigur că plugin de cache, că rupi la trafic). nu prea practici ceea ce spui.

      ps: cum e să lansezi ceva către comunitatea ta de 300.000 oameni și să ai 0,2 CTR? https://bitly.com/CursulTravelInfluencer+

    • ps, dap, nu stiu cum a apărut spațiul ăla acolo, subestima se scrie legat.

    • Deci tocmai ai explicat ce inseamna pentru tine cuvantul „agramat”: „un blog praf (temă învechită, fonturi urâte, zeci de scripturi aiurea, desigur că plugin de cache)” ….

      Iar la tine impartirea in 2 cuvinte a verbului „sub estimat” inseamna ca a picat un spatiu din cer. :)) Funny.

      Esti bun. :)) Si amuzant. :)

      Bravo, o sa pastrez aceasta conversatie si pentru data viitoare cand vei mai folosi acelasi cuvant despre mine. :)

      Vezi, e usor sa fii rau gratuit. Orice prost poate asta, dar tu esti mult mai smart de atat, sigur iti poti folosi inteligenta si intr-un mod mai util.

      Cat despre vanzari, nu iti face griji, eu vand excursii exotice de 3 milioane de euro/an cu doar niste postari pe blogul meu „praf” si pe pagina mea de Facebook. Cand te vei apropia macar de o treime, mai vorbim. :))

      Toate cele bune si Craciun fericit!

      00
    • ai dat la o parte prima parte și ai păstrat-o doar pe aia cu blogul praf. perfect. practic, nici nu există ca tu să fii agramat, doar am eu ceva cu tine.

      uite două fraze tipice ție https://i.imgur.com/7XBjtkf
      din nou, nu știi ce în neregulă cu ele. n-ai cum.
      știu că n-am cum să te conving că ești agramat. ar fi culmea. tu o să o ții pe a ta. un spațiu aiurea e la fel cu o frază construită prost, cu o virgulă aiurea, cu inabilitatea ta a de a scrie o frază coerentă. :)

      „eu vand excursii exotice de 3 milioane de euro/an”
      awww. eturia srl, cifra de afaceri 9 milioane euro, profit 150.000€. tu vinzi de 3 milioane, restul de 56 angajați 6 milioane. :)
      îmi povestea cineva că într-o vreme susțineai că turiștii nu au nevoie de agenții de turism, că își rezervă direct de pe booking. ce te-a făcut să te schimbi și să colaborezi cu eturia?

      ps1: ai idee de ce e burcea de la paralela45 în featured image la postul ăsta?

  22. răzvănel a trimis un mail în care se bate cu pumnul în piept că merge la măruță și că ambasadorul israelului e prieten cu nevastă-sa, dar nimic despre oameni care s-au apucat de treabă în urma webinarului lui. nici un exemplu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube