Statul susține afacerile: 200 controale în 3 ani!

controale-dsvsa-calarasi

Orice om normal la cap ar renunța dacă ar avea 200 controale în trei ani. Nici daca ar fi produs cocaină nu se justifică, sub nici o formă, 200 controale în trei ani. Cinci controale pe lună, la o firmă, de la aceeași instituție. Uneori veneau în control de două ori pe săptămână!!!

Așa arată corupția. Așa sufocă statul român afacerile din țară care nu dau șpagă. Că ăia nu veneau ca să controleze, hai să fim serioși. Vii o dată, vezi nereguli, dai amendă sau închizi. Nu vii săptămânal, așa, că ești tu îngrijorat de situația de la firma asta. Doar de la firma asta. La alte firme te duci săptămânal? De ce nu? Ah, că alea dau șpaga care te face să nu fii jegos?

De câte ori credeți că se întâmpla asta pe zi, zi de zi, în România? De la toate instituțiile abilitate să controleze, Poluția Locală, Pompieri, Sanepid, ANAF, Patrula Furnicilor și cine naiba mai e? Mai ales dacă nu dai șpagă.

De asta nu duduie industria de afaceri românești. Că jepcarii vin săptămânal în control, poate înțelegi mesajul, care este “nu contează ce faci, important e să dai șpagă”.

(sursă poză)

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

63 comentarii

  1. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 18188
    • contează? e nevoie de 1 control săptămânal?

    • Vezi că există folosiri legitime, cânepa nu e doar pentru droguri.

      Comentariu apreciat.1284
    • O fi făcut ceva. O fi zis ceva.

      In general, asta e o probleme veche în România. De pilda, pus presiune pe firma sa nu declare venituri reale și sa plătească onest taxe, ci dimpotrivă sa dea spaga, si sa facă evaziune.

      Sau frecat la ridiche pt ca prăvălia ta face concurenta prăvăliei de casa.

      Sa nu te superi, dar trebuie sa fii căzut în cap sa crezi fie și pentru o secunda ca instituțiile statului sunt pline de oameni cinstiți și profesioniști.

      Comentariu apreciat.1082
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 28134
    • @Lorin
      Ba, Fortuna, tu esti? Te-au inviat gorilienii?

      Comentariu apreciat.5010
    • Dacă ai înțelege ce citești, nu ai mai comenta ca:

      1. Esti etichetat drept bătut în cap. Nu ești, deși meriți.
      2. Din faptul ca lumea critica abuzurile statului nu decurge ca se ia partea antreprenorului. Logica de clasa a 9a nene. Da-o in sărăcie.

      E dureros sa vezi pe cineva cum se zbate și eșuează sa înțeleagă un text și nu stapeneste notiuni elementare de logica.

      Comentariu apreciat.436
    • @Sabotor:
      Din pacate, Lorin Fortuna RIP since 2016… Altfel, un om destept, dar care a luat-o razna.
      https://ro.wikipedia.org/wiki/Lorin_Fortuna

      93
    • @Lorin
      Esti fumat ?
      Daca era ce vrei tu sa insinuezi, erau demult jandarii, poliția, crima organizata și tot ce mai vrei pe acolo, și nu mai era discuție de 3 ani+200 de controale.

      262
    • @Lorin nu e hate. E compătimire, milă, înțelegere, dezamăgire și ceva empatie prin comentarii.

      183
    • Lorin Fortuna RIP since 2016

      Pai de ce crezi ca l-am intrebat daca nu cumva l-au inviat gorilienii?

      Cat de destept a fost Fortuna… nu prea am auzit de oameni destepti care sa se laude ca-s combatanti ezoterici care se lupta cu reptilienii, stii ce zic?

      56
    • @Lorin

      Cam ce crezi ca ar justifica 1 control/sapt in FIECARE saptamana, TIMP DE 3 ANI?

      100
    • Povestea e multa mai complexa aici. Cezar Petrescu s-a luat la tranta de vreo 4 ani cu primarii frati Iacomi (Lehliu Gara si Dor Marunt) si cu alti smecheri de prin Calarasi. I-a rupt pe aia pe unde i-a prins…..iar ei s-au razbunat cum au putut.
      Gasiti aici pagina lui Cezar: https://experimentullehliu.ro/

      30
  2. lucrez cu o institutie care are in grija un anumite tip de echipamente. inspectorii au dreptul sa le dea autorizatie pe maxim 2 ani, dar daca echipamentul este uzat sau foarte vechi, are dreptul sa dea si pe 1 an sau 6 luni.

    eh, exista o sucursala in oltenia unde nu se da niciodata mai mult de 1 an indiferent daca echipamentul are 2 ani sau 20 de ani. cand m-am interesat, mi s-a zis ca ei au putine echipamente pe judet si au timp sa le vada din an in an. pai domn inspector gadget, da le vezi pe banii mei ca nu vii degeaba.

    asa ca pe unde am un numar important de echipamente, odata la 2 ani, sacrific o zi. Le urc frumos in TIR si le duc in judetul urmator unde aceeasi institutie imi da autorizatia pe 2 ani, asa cum este normal pentru niste echipamente intretinute.

    Comentariu apreciat.1771
    • In cazul acesta, nu au luat totusi in considerare faptul ca institutia respectiva are prea multi angajati? ma gandesc ca daca era doar un singur angajat, avea incarcare maxima pe cate echipamente trebuia sa verifice.

      112
    • 200 de euro/buc in fiecare an e mai bine decat la 2 ani. Business învățat la scoala de bugetari

      230
    • @Zz: in lupta cu institutiile statului, adaptarea e absolut necesara… ce sa le ceri unora care n-au incercat niciodata sa produca ceva util? Taiatori de frunze la caini, plimbatori de hartii. Inteleg nevoia anumitor reglementari, dar de cele mai multe ori e doar birocratie si hartie, nimic concret.

      Cam cum e „examenul medical pentru schimbarea permisului de conducere”… teoretic ar fi bine, practic e doar o modalitate pentru „niste firme” sa faca bani usor, mimand ca fac ceva si stampiland hartii la comanda.

      La fel ca politstii care l-au amendat pe amaratul ala cu picioare amputate, acu’ vreo 2-3 ani, pentru cersetorie, ca n-avea hartia stampilata in care sa scrie ca e persoana cu handicap(legea prevede ca nu poti amenda persoanele cu handicap pentru cersetorie).

      230
  3. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 980
  4. Io nu neg ca e exagerat, dar ala si-o cauta. Trec peste faza cu cultura de canepa. Daca aveti curaj si stomac tare, intrati pe experimentullehliu.ro, „ziar” de circumstanta intretinut de domnul inginer (eu oricum am o problema cu astia care se semneaza ing. Cutare).

    Nicio institutie locala nu ramane neterfelita acolo in stil sosocaro-auristic, mafia iudeo-adventista e peste tot, bordel la ITM, clanuri mafiote in politie, primarul e sectant, consilieri judeteni sunt pedofili, inspectoratul scolar face trafic cu minori, jurnalistii locali sunt consiglieri pentru mafia din Italia. Ar iesi un serial superb.

    De-aia am zis ca si-o cauta.

    Comentariu apreciat.7341
    • NOU
      #24

      Eu cred că a clacat și din cauza terorii a ajuns așa. (cum altfel poți descrie asta decât teroare sau teroare sistemică)

      Deschide-ți firmă dacă poți, cu toți nervii incipieți pe ritualul umilirii (nu mai zic lunare cu raportarea veniturilor) și pe urmă să te viziteze diverși în trei doi într-un singur an, săptămânal(!), controale și amenzi*.

      Ia zi tu, Rumbule, tu nu ai claca? Tu nu ai vedea inamici peste tot? Tu nu ai începe să înnebunești de nervi (justificat) că nu poți să încerci, să-ți îmbunătățești viața, doar și fiindcă nu aparții de protecția unui partid politic/serviciu secret?!

      *verificări și amenzi – Pentru cei ce nu știu și nu au avut în viața lor un SRL: orice control/percheziție se traduce automat prin amendă. Am bold-uit să vadă și Occidentul de la care ne inspirăm.
      Cine vă zice sau v-a zis contrariul, a cotizat la partid/e securist sau asociat cu securiștii, ceea ce îi conferă imunitate. Unfair advatange.
      Am citit că serviciile armatei vor și ele să fie persoană juridică, să-și desfacă monopoluri(+protecție) pe piață. Piață liberă & oportunități egale coae – nu!?!

      Comentariu apreciat.799
    • are fusta scurta si decolteu adanc!

      Indecis. Tu ce zici?277
    • “Si-o cauta” sau nu dar institutiile statului irosesc resurse sa-l persecute pe ala de 200 ori on 3 ani? Pe de alta parte cati altii “si-o mai cauta” intr-un fel sau altul?

      Indecis. Tu ce zici?266
    • NOU
      #28

      P.S.

      Problema proștilor – ăia siniștri – care se chinuie lunar, cu viața lor, este că își închipuie fiecare business (indiferent de „activitate”) cum că are în secret un robinet de unde se scurg bani nelimitat sau computer secret de unde se dau bani direct prin ctrl+c, ctrl+v.
      Proști, proști, proști, și ăia care se chinuie, și ăia care au job de stat cărora le cere „fișa” deontologică să bifeze. A, bineînțeles, când e vorba de partide/servicii secrete, atunci le cad rinichii de frică, se iau de băeții deștepți/cu ochii albaștri.
      Deontologie până la frică, nu? Exceptând ăia care n-au protecție/n-au cotizat.

      Sictir.

      1310
    • @rumbu tot abuz e si cand cineva face ceva imoral dar legal. Sa stii ca ai voie sa iti bagi p*la in oricine si orice in Romania nu e treaba statului sa faca abuz de putere.

      unde a explodat cisterna aia de GPL statul nu si-a facut timp sa ia masuri… in schimb aici a avut resurse.

      Comentariu apreciat.593
    • O fi făcut el ceva, o fi zis ceva.

      Rumbu 2023

      Da bre, pt ca din taxele noastre este absolut firesc sa se plătească salarii pt niște dobitoci care îl verifica pe unu în vreme ce nu își facă treaba pe motiv ca și-o cauta.

      Chestia asta nu ar trebui sa ne racaie pe creier în lista lunga de bătaie de joc fata de cetățean, pe banii cetățeanului.

      Comentariu apreciat.461
    • @Rumbu, nu ştim tot ce se întâmplă acolo, dar nu există scuză pentru sute de controale. E vreo problemă? Închizi/suspenzi activitatea firmei. Altfel, pute a corupție şi şpagă.

      Comentariu apreciat.491
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 845
    • NOU
      #33

      @Rumbu

      Un an are 52 de săptămâni.
      Atât mai voiam să-ți precizez.

      251
    • Asta cu amenda obligatorie la control probabil că e valabilă unde sunt şi condițiile pentru aşa ceva: absurdități legislative, ‘jde mii de autorizări şi certificări, etc.

      Altfel, şi eu pot să spun că am firma de 19 ani (mică, true) şi n-am avut decât două controale, şi alea că am cerut rambursare TVA, totul a mers ok. Dar şi eu am prostul obicei de a rupe primul uşa de la trezorerie cu plățile lunare.

      Indecis. Tu ce zici?274
    • A lăsat Rumbu ăsta vreun comentariu ok aici? Eu mereu îl văd comentând doar să se afle în treabă.

      Indecis. Tu ce zici?1636
    • Andreiski, apasa ma pe manuta rosie, sa nu faci vreun AVC.

      Indecis. Tu ce zici?2535
    • bordel la ITM, clanuri mafiote in politie, […] consilieri judeteni sunt pedofili

      Cel puțin o parte dintre acuzațiile alea sună a România tradițională pe care o știm cu toții.

      61
    • @Rumbu:Eu am mai urmarit clipuri cu el si parea normal acum 5-6 ani. Si eu cred ca a clacat. Publicatia de care zici e mizerabila intr-adevar, insa mi se pare ca pur si simplu si-a pierdut mintile.

      40
  5. Imi pare rau de situatie, e de cacat acum cu toata isteria asta anti-iarba fara sa se deosebeasca intre aia care te face high si aia care chiar este cu adevarat pur medicinala.
    Am cumparat diferite produse de la ei in ultimii 2 ani (in special unguiente pentru durere) care au avut efecte foarte bune!

    Indecis. Tu ce zici?2613
  6. Am s-o zic clar si raspicat chiar daca nu va convine. Omul si-o merita pentru ca are acelasi nume de familie ca Dan Petrescu. Dan Petrescu care a ratat o ocazie buna in 2000. Pai plm, tu crezi ca lumea uita ce ne-a facut?

    Comentariu apreciat.4911
  7. S-a uitat cineva la profilul de facebook al persoanei? https://www.facebook.com/profile.php?id=100008831178400

    parca nu mai e asa dubios ce s-a intamplat :D

  8. Totusi asta e si lipsa de educatie juridica a romanului. In vest daca patea asa se ducea frumos la avocatul firmei si ii prezenta problema, ala cel mai probabil ar fi depus niste plangeri pentru abuz in serviciu. A facut asta? Sau doar se plange pe facebook?

    Indecis. Tu ce zici?247
    • Justitia in Romania e o gluma. Faci plangeri pentru abuz in serviciu, desigur, iar la plangerile tale va raspunde acelasi stat care te controleaza saptamanal.

      Comentariu apreciat.432
    • Omule, sunt nenumărate localitari unde toată lumea e în cârdășie. Călărași e exemplul clasic.

      Poți sa mergi tu unde vrei primar, politie, Anaf, judecatorie, ma-sa și ta-su, si se pisa pe tine de la înălțimea lefurilor de bugetari cu sporuri si cu dragoste pentru șpagă,basca.

      Comentariu apreciat.471
    • Da, stiu ca sunt judete asa…dar daca mai multi ar face plangeri cand e cazul autoritatile alea ar fi puse sub presiune si la un moment nu ar mai merge.

      Iar in judetele alea…desi sunt o mare familie, cand treaba nu mai merge isi dau in cap unul altuia mai rau ca in judetele mai mari, unde sunt mai multe gasti.

      02
  9. NOU
    #51

    Ciolacul ce parere are de anuntul de mai jos :

    Vând vitea în vârstă de doi ani gestanta în 7 luni din mamă foarte bună de lapte este foarte blândă este învățat și pe stabulație și la pripon e foarte mancacioasa. Nu răspund la mesaje mulțumesc. Se află în Sat Letca Veche județul Giurgiu. Nr telefon 0762763570 prețul este 70 milioane negociabil .

    147
  10. In principiu daca este adevarat ceea ce spune omu este deja abuz si variantele nu prea sunt imbucuratoare pentru el. Adica fie da o spaga si se rezolva problema temporar, ori alege sa inchida si merge mai departe.
    Din pacate in Romania realitatile sunt oarecum diferite in functie de locul in care te afli. Daca esti intr-un oras mare si-ti platesti darile la zi vor veni sa te intrebe de sanatate mai rar sau numai daca cineva iti doreste „binele” ori ai facut vreo nasoala. Prin Dor Marunt unde nu sunt prea multe ferme asa ca o sa vina des si foarte des pana cand intelegi mesajul ca trebuie sa fi om.
    Insa chiar si asa principalul motiv pentru care nu mi-as deschide firma in Romania este fix statul si modul in care se comporta cu mine. Stiu ca la o adica este paradis fiscal raportat la ce taxe si impozite sunt, dar riscurile mi se pare prea mari raportat la ceea ce pot face. Patriotism economic marca PSD.

    161
  11. 200 de controale?
    Asa zice domnul inginer, care zice multe pe paginile lui.
    Inclusiv in notificare zice multe.

    Orice control trebuie sa se incheie cu un proces verbal de constatare a contraventiei, conform OG2/2001.
    Cate contraventii s-au inregistrat?
    Cate procese verbale a atacat in instanta si cate procese a castigat?

    Apropo, pe pagina de internet unde isi vinde produsele, nu apar datele de identificare ale firmei, ceea ce nu e conform cu cerintele legii 441/2006.
    Contraventia se sanctioneaza cu amenda de la 2500 la 5000 lei.
    Si asta o vad eu ca nespecialist.

    In loc sa scrie texte stupide, sa isi vada de dezvoltarea afacerii si de conformarea cu cerintele legale.

    Indecis. Tu ce zici?2810
    • NOU
      #54

      De la ce partid ești, drăguțule?

      12
    • NOU
      #55

      Sau ‘servici’?

      12
    • Amice, esti prost?

      CBD Oil
      DESPRE NOI
      II PETRESCU MV CEZAR; RO 31303888

      E efectiv primul rand in pagina „Despre noi”. Dar cumva lumea iti da like ca faci referire la numere de legi, pare ca stii ce spui.
      Asa cum SC=societate comerciala
      II = Intreprindere individuala.

      Conformarea cu cerintele legale? Ai vreo firma? Ai primit controale? Prietenee, pai nici aia care te controleaza de multe ori nu stiu legea sau vin cu idei de conformare scoase de nicaieri.

      61
  12. Daca o fi facut ceva nasol, ma gandesc, nu e nevoie de 200 de controale pentru o sanctiune, o amenda ceva.
    Sa te deplasezi de 200 de ori undeva implica totusi niste cheltuieli. Cine plateste?

    Eu am facut o reclamatie la DSVSA. Au venit dupa 2 luni la adresa gresita, la km distanta de adresa mentionata de mine in reclamatie, cu nume, numar strada, etc, plus coordonate GPS. Le-a mai luat o luna si ceva sa-mi trimita un PDF in care-mi spuneau ca n-au gasit nimic. Le-am raspuns ca au gresit adresa si aia a fost… au disparut ca magarul in ceata.

    230
  13. Alte povești cu controale mai găsiți și aici:

    https://www.petreanu.ro/antreprenor-romania/

    21
    • Constienta fiind ca exista mult prea multe legi, regulamente, norme care de multe ori se bat cap in cap, si ca se vine in control ca sa se amendeze ceva, plecand direct cu prezumtia ca nimeni nu functioneaza fara sa fie absolut nimic in neregula, am citit articolul.
      Prima: sageti rosii in loc de verzi. Daca sagetile verzi sunt cele omologate in norme, cand cumperi semnalistica si nu o printezi tu cum iti trece prin cap, atunci ai sageti verzi. Fara sa mai vorbim ca in general in mentalul colectiv verde e „pe aici”, rosu e „nu pe aici/interzis”. Si respectivul se revolta ca pompierii au gasit nereguli fix la semnele de evacuare, ca si cum vezi doamne ar fi trebuit sa controleze daca au biscuiti la sediu sau ceva, nu fix ce tine de munca lor.
      A doua: suntem in anul domnului 2023, exista nenumarate sisteme de semnat online, dar daca stiam ca asta e legea/normativul, de ce sa il respectam si sa implementam un sistem, mai bine nu ne batem capul si vedem noi la control. (nu discut cat de logic e sa semneze zilnic, nici ca de fapt daca ar functiona mai multe entitati legal, si nu ar sta cu morcovul in fund, bine pititi sa nu ii ia nimeni la ochi, s-ar putea organiza sa puna presiuni pentru schimbarea legiilor)
      A treia: fara sens, probabil se putea anula in instanta/printr-o contestatie
      A patra: Nu exista sa comanzi material/materie prima si sa vina fara document/mentiuni de compozitie. Ok, ca tu mergi in magazinul de materiale de la colt si iei de acolo si nu iti da nimeni informatii e una. Dar ca tu, ca producator esti responsabil in fata clientului, care nu are informatii despre producatorul materialului, ci cumpara de la tine, asta nu te absolva de vina daca este o problema cu materialul respectiv. Deci, cumpara material de unde iti vine cu informatii despre compozitie.
      A cincea: Deci sa faca bine sa vina in control cand ai tu factura, ca in restul zilelor sa te creada pe cuvant. Plus doua semnaturi pe o hartie pot fi de la semnaturile unui contract pana la avem o foaie alba si am vrut sa ne exersam semnaturile, nu ca erau doua pe o hartie e esentialul/justifica sau nu amenda, ci ce era documentul respectiv.
      A sasea: magazinul alimentar de unde comand cumparaturile acasa (alta tara decat Ro) are pretul/kg la absolut toate produsele sub cel nominal, ei cum pot?!
      A saptea: Idem, in tara in care lucrez nu ai voie sa ai spatiu de lucru fara lumina naturala minim un anumit numar de ore pe zi.
      A opta: Nu se mai fabrica! https://www.promed.ro/oscilometru-pachon/
      A noua: ok, care e norma pentru numarul de puncte de apa/spalat pe maini la numarul de persoane din frizerie? Ca nu cred ca au cerut chiuvete/mp
      A zecea: deci da, se poate si sa contesti ceva nedrept/gresit si sa se repare. Nu zic ca ar trebui sa fie trecute cu vederea greselile/aberatiile, doar ca uite totusi ca functioneaza sa contesti.
      Revenind la intro: da, o tara cu mult prea multa birocratie, reguli, norme, etc. dar si antreprenorul pleaca la drum cu ideea ca eh, lasa ca fac eu cum stiu/vreau, ca si-asa cine sa si faca respectand? Si dupa aia considera abuz cand sunt sanctionati ca nu respecta ceva.

      145
  14. Statul roman este intr-o foame cumplita dupa bani, au crescut taxele si o vor face si in primavara 2024 si tot nu vor reusi sa micsoreze dificitul fiscal. Companiile vor migra in tarile vecine sau se vor inchide! Statul traieste pe spatele privatilor, nu vor sa taie pensiile speciale, cresc pensiile, salariile s.a.m.d. Nu trebuie sa fii expert, dar cand Romania nu mai produce nimic si tot ceea ce facem este sa ne imprumutam si sa consumam. In ultimii 20 ani, Romania s-a imprumutat pentru achitarea pensiilor si salariilor, investiile in economie sunt 0…Clasa politica din Romania este formata din cei care au terminat o facultate „la apel de seara” sau nu isi gasesc diploma de bacalaureat…Deci ?!?!

    170
  15. Situatiile de genul asta se pot termina foarte repede cu 2-3 inspectori de genul asta injunghiati in timpul controlului. Pur si simplu, poporul trebuie sa dea un semnal ca asa ceva e inadmisibil. O situatie similara a pornit privamara araba, doar ca in cazul respectiv omul nu a injunghiat inspectorul ci si-a dat foc in fata unitatii de politie care il hartuia cu controale.

    135
  16. … cand vine vorba de statul roman, nu cred ca exista cancer mai mare decat autoritatiile astea de control. N-am sa uit niciodata cand au venit in control la magazinul de cartier al parintilor mei cei de la „Sanepid”, iar magazinul era imaculat, mama mea fiind destul de stricta cu curatenia si alte alea. Dupa un control de 1-2 ore, au intors tot magazinul pe dos, n-au gasit probleme… dar la final totusi le-au dat o amenda pe motivul ca era praf pe clanta si nu poti avea praf pe clanta daca vinzi paine… bine-nteles ca s-a negociat amenda, iar cartusul de tigari aferent a fost preschimbat in de-ale gurii, pentru ca agentul nu era fumator si s-a simtit lezat.

    160
  17. Mi se pare amuzant cum se vehiculează elucubrațiile unei persoane cu serioase probleme psihice în lipsa oricărei dovezi doar pentru căcântă folclorului ăla „care ne place”. Noi trebuie să-l credem pe cuvânt. Aștept articolul despre tunelurile de sub Bucegi cu aceleași surse credibile #sursareddit.

    73

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube