Statul social, note pe marginea unui dezastru

Stefan Vlaston face o cronica a statului social, pornind de la Keynes si oprindu-se in Romania ultimilor ani.

In alte stiri, s-au cocoşit tata ca anul asta n-o sa mai fie subventionata gigacaloria incat doua saptamani mai tarziu au anuntat si planurile de subventionare. Ca inainte, toata lumea ia 50% din start, iar asistatii iau pana la 90%, ca n-au de unde, saracii.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

15 comentarii

 1. probabil e vreunu din guvern care importa centrale de apartament, ai vazut cati s-au debransat si si-au montat asa ceva … :lol: :lol: :lol:

  00
 2. io as merge pe mana nemtilor ->

  Modelul conservator, aplicat in majoritatea tarilor europene in frunte cu Germania, are o pronuntata baza ocupationala si asigura proportionalitatea beneficiilor sociale cu veniturile directe obtinute din munca. Avand in centrul sau sistemul traditional al asigurarilor, securitatea sociala este finantata nu din impozite platite statului ci din contributiile angajatilor si angajatorilor la fondurile autonome de asigurari. Fiscalitatea este rezonabila iar politicile economice au un pronuntat caracter liberal.

  LIBERAL :P

  00
 3. Şi dacă vom compara Suedia cu SUA vedem şi câtă dreptate are. Săracii suedezi sunt în pragul falimentului naţional în vreme ce americanii prosperă, n-au nici o datorie…

  Sau tu de fapt făceai mişto de Vlaston şi nu m-am prins eu?

  00
 4. „Sa plecam cu toti la mare, o tara de orase goale”. „Sa asteptam toti sa ne dea statul”. Ati vazut cel mai nou filmulet de pe site-ul spaniol Marca, apare din nou expresia „Cersetor Roman”.

  00
 5. Dar care-i faza cu widgetul de curs valutar?

  00
 6. din pacate am ajuns o tara de asistati social, cu mentalitate de asistati social… :|

  00
 7. Bha, mie imi put rau preturile pentru caldura & shit. Is extrem de mari. Daca ar fi lasate nesubventionate – toti s-ar debransa. De ce nu vor ca lumea sa se debranseze? Pentru ca ala de da caldura n-ar mai lua bani.

  Ii atat de scump incat cu banii aia ti-ai putea lua centrala de apartament.

  00
 8. Vrei sa vezi cati altii il mai instaleaza pe blog doar pentru ca l-ai pus tu? :P

  00
 9. @nwradu: eu nu!

  „Muncesti sau nu muncesti, acelasi salariu primesti” chestia asta stiu ca e de vremea …comunistilor!

  00
 10. @ Cristian Banu: Sa stii ca nenea ala de pe hotnews nu vorbeste chiar aiurea. Nici modelul suedez nu e chiar atat de cool pe cat ne place sa credem:

  https://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_Sweden

  00
 11. Grecii inteleg asa de putin ce li se intampla, cum de nu mai functioneaza „momeala”, incat o tin din greva in greva, in plin sezon turistic, cand PIB-ul Greciei rezulta, predominant din turism. Asta inseamna sa inoculezi poplatiei ideea pe cat de mincinoasa pe atat de periculoasa ca bunastarea depinde de un anume guvern, nu de munca fiecaruia.

  Oare cati or sa inteleaga asta?

  00
 12. Am ajuns o tara de mare CACAT :|

  00
 13. @dJtiBy: Daca te-ar auzi cei cu care mi-am inceput eu articolul de astazi ai merita impuscat fiindca s-ar rascoli in morminte!

  Din pacate nu suntem departe de un dezastru general !

  00

Euro2024Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la de la Aceeași Mărie.