Un startup care funcționează

Apropo de discuția de aici, cu folosirea tehnologiei într-un mod util pentru consumatori, ce face imoradar de pildă mi se parte foarte mișto: anunțul ăsta e pus de 12 ori la 12 prețuri, ia de aici o listă. Frumos. Util. Excelent.

Ar fi mișto să meargă un pic mai departe: să detecteze din poze că e același apartament și să le grupeze mai bine.

Asta, sigur, până când încep agențiile imobiliare să se plângă și cer să fie interzis site-ul, că le strică business-ul onorabil.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

23 comentarii

  1. imoradar e afiliat imobiliare ro, deci e foarte greu sa fie inchis…

    00
  2. in ce sens „functioneaza”? adica produce bani pt fondatori si valoare adaugata pt utilizatori?

    si @geo, nu este afiliat lui imobiliare.ro ci este al lui imobiliare.ro

    grosul banilor banuiesc ca vin de la agentiile imobiliare, fiindca proprietarii privati sar ca arsi daca le ceri 10 euro sa-si posteze anuntul. asa ca nu poti sa iei masuri prea draconice impotriva agentiilor fiindca iti tai craca de sub picioare.

    dar poate oricine, oricand sa faca un gest super altruist si sa ne faca un site de imobiliare(sau auto) onest fara agentii, anunturi fake, anunturi duplicate si ce ne mai supara….

    00
  3. Imoradar face o treaba buna, însă doar pe jumătate.

    Adică dacă același apartament este pus de 12 agenții de fapt, de cele mai multe ori, este un anunț al unui proprietar repostat de cele 12 agenții în nume propriu – deci ar fi mult mai util dacă ar identifica și anunțul initial al proprietarului.

    În mod concret mecanismul este următorul:
    -un proprietar își scoate apartamentul la vânzare și postează un anunț pe un site oarecare;
    -agențiile au programe/softuri dedicate si plătite care detectează imediat anunțurile noi;
    -dacă pretul e bun raportat la zona unii agenți suna proprietarul și ii propun sa reposteze și ei anunțul, eventual la un preț mai mare;
    -de obicei agenția va lua un comision de circa 4-5 % din care jumătate de la proprietar și jumătate de la cumparator;
    -unii proprietari accepta, gandindu- se ca au o promovare mai mare , deci cresc șansele de vanzare și ca oricum agenția va cere mai mult, deci va plăti comisionul și o sa ii rămână și lui cat dorea de la început.

    Problema este ca în acest mod site-urile de anunțuri sunt inundate cu anunțuri repetate, ca să nu mai zic de anunțurile de-a dreptul false, pentru apartamente care nu exista și despre care când suni afli ca s-a dat acum o săptămână dar au altul mai scump și mai rău.

    Și ca sfat pentru proprietarii care vor sa vândă – dacă eu ca și cumparator nu știu de Imoradar și nici de schema de mai sus cu agentii si caut pe un site un apartament – si acolo vad același anunț repetat de 12 ori îmi pare o vrăjeală, ca este ceva în neregulă, deci voi evita sa sun.

    00
    • cel mai ok e să pui numărul tau de telefon pe anunț. să nu-ți mai fute nimeni pozele.

    • @Vali, BINGO.

      Am facut asta si m-au sunat vreo 3 agentii sa-mi zica sa scot watermarkul de pe poze. I-am refuzat si mi-am luat carne.

      00
    • Dar ei cu ce drept iau pozele??? Daca tu nu vrei sa scoti watermark-ul, aia e…

      00
    • Dupa ce am tot patit si eu nasoale cu marlani cu ifose de agenti imobiliari (tot respectul pt cei 1% care au habar cu ce se mananca businessul asta), am apelat la watermark cu „comision 0, nr tel…”. Beat that, „am pe cineva interesat, vreti sa dati comision?” For fuck sake, nu e ca si cum postez undeva unde are acces doar gigel imobiliare, deci de ce sa iti dau bani?

      00
  4. Tare site-ul, nu stiam de el. Merci.

    00
  5. Ma bag in seama aiurea sa ma mai mir o data ce haos e la noi in anunturile imobiliare si ce diferenta e fata de o tara gen Finlanda (ca acolo am locuit, prin alte parti nu stiu cum e). Deci acolo in anunturi avem neaparat: releveul (vad ca s-au mai invatat si la noi, dar sub jumatate din anunturi), adresa exact cu marker pe harta (fara mizerii gen „la 5 minute de”, alea 5 minute fiind de fapt noaptea daca nu e trafic, toate semafoarele pe verde si cu 90 km/h), an exact constructie, materiale, teren etc. si, ce e f important acolo, un raport despre ce renovari au fost facute si ce renovari urmeaza (alea de schimbat tevaraia sunt obligatori la vreo 20-30 de ani si costa de rup, 10-15k euro per apartament, dar dati in rate), ce imprumuturi mai are asociatia si cat costa asociatia (cred ca minim e vreo 150 euro per apartament la care se adauga ratele din renovari, nu cred ca am vazut asociatie sub pretul asta). La noi haos total.

    00
    • corect, dar ca sa poti pune adresa exacta cu marker ai nevoie de exclusivitate tu ca agent, fiindca altfel poate oricine sa iti „sufle” vanzarea/inchirierea fara sa plateasca comisionul si atunci tot efortul tau si banii investiti in marketingul anuntului sunt pierduti. iar in finlanda de-aia functioneaza, fiindca exista acea exclusivitate si se plateste acel comision(nu stiu de catre cine, vanzator sau cumparator, in functie de specificul tarii).

      dar in romania nu ne place sa platim comision(myself included) asa ca ne complacem in aceasta mocirla in care noi vrem sa ii fentam pe agenti, iar agenti ne fenteaza pe noi si totul s-ar putea rezolva civilizat prin acea exclusivitate.

      si atunci agentii ar avea mai putine anunturi si le-ar cunoaste in detaliu si s-ar stradui mai tare sa faca vanzarea fiindca ar avea garantat comisionul la succes.

      00
    • @Michael. inamicii tai sunt agentii nu clientii care suna direct propetarii. ca arati oamenii cu degetul ca suna propietarii te fac infect din start .|.

      00
    • Nu ne place in plm sa platim comision, pentru ca au contract de exclusivitate cu vanzatorul si platesc eu 2% pe apartament si nu ma ajuta cu nimic pe mine, il ajuta pe vanzator. Kind reminder Remax

      00
  6. O dată că n-am avut probleme cu el un an de zile.
    A doua oară mi-a redus numărul de taburi de la 15 la 5(ar fi 3 dacă particulari punct ro ar avea filtru comun pt 3 și 4 camere)
    În continuare e greu de găsit anunțul original, proprietarul.

    00
  7. Aplicatiile astea, care aduna date de pe toate site-urile, le filtreaza si elimina duplicatele, exista de cel putin 10 ani, nu-i nimic nou, doar ca pana acum doar agentii imobiliari aveau acces la ele. Si nici nu-i scump abonamentul, la un moment dat era 50E/luna, posibil sa se fi schimbat.

    E fun ca, daca pui un anunt ca vanzator direct, agentii imobiliari afla imediat ca e un anunt nou, apoi il copiaza instant in alte 10 anunturi. De-asta este foarte greu ca vanzator sa faci orice direct, ca astia afla rapid.

    00
    • Watermark cu nr de telefon (eventual si pret) pe pozele tale de proprietar. Pot sa foloseasca si mama softului, pe toate siteurile apare acelasi numar, al tau. Daca vor sa faca munca de promovare cu atat mai bine.

      A, si folositi numar nou cand vindeti ceva. Cu esim merge din aplicatie, daca nu un prepaid ceva. Altfel o sa fiti sunati de zeci de oameni la zeci de luni dupa ce ati vandut deja.

      00
    • Imi spusese cineva (semi-samsar pa Germania) ca asa se face de multi ani si pe piata auto. Muritorii de rand afla ultimii/din noroc/niciodata despre ultimele anunturi, pentru ca le gasesc robotii pe loc si cine trebuie deja rezerva masinile….

      00
  8. Acum vreo 2 ani decide frumoasa mea ca trebuie sa ne mutam.
    Asa ca a facut poze la casa, a scris frumusel un anunt, a bagat un pret, si a postat anuntul pe XLO.
    Pe urma m-a anuntat ce a facut. Asta nu a fost nimic, frumos a fost ca dupa 2 zile am gasit pozele casei mele pe site la o agentie imobiliara. Descrierea luata aproape copy paste din anuntul initial, pretul mai mic decat cel cerut:))
    Asa ca am sunat sa cer detalii. Ca in filmele cu prosti a fost….am sunat o tanti necunoscuta sa ii cer detalii despre propria mea casa:)))
    Am si programat un interviu, dar din lehamite/scarba/alte treburi am lasat balta totul.

    00
  9. Asta ar insemna falimentul pt agentii

    00
  10. Offtopic: Eu nu pot sa inteleg de ce este atat de multa mobila in apartamente oricum foarte mici. Nu-s destul de inghesuite??

    00
  11. Ideea este foarte buna insa implementarea poate sa fie mai buna ca nu costa asa mult. In exemplul tau anuntul original este la 64 de mii, alea la 64 si 65 sunt repostari – insa restul pe la 72, 79k sunt pur si simplu alte apartamente si softul lor ar trebui sa recunoasca asta.

    As aprecia un titlul la lista aia, ca sa stiu si eu ce reprezinta – acelasi anunt repostat, anunturi similare ca pret sau anunturi similare ca zona/numar de camere? Practic cred ca este lista cu apartamente similare doar ca similare sunt anunturile identice de la alte firme :)

    00
  12. Ghid rapid de pornit/oprit un startup.
    – Salut boss (aşă mă alintă fi-miu), am nevoie de suma de x euro. Vreau să pornesc un startup. (Mi-am aprins o țigaretă, urma cu siguranță să fiu impresionat). Pe baza algoritmului de procesare de pe platforma y, eu împreună cu un coleg colectăm cookie şi după ce le studiem, transformăm cu alt algoritm sistem de evaluare ..
    – Pentru ce ai nevoie de bani?
    – Păi ți-am explicat mai înainte..
    – Bă…te mai întreb odată.
    – Să-mi iau un Iphone.
    – Da? Atunci marsh la muncă fmm de putoare.
    Startup falimentar.

    00
  13. Am cateva anunturi salvate pe olx de peste 1 an jumatate si care sunt active bine mersi. Cu preturile de atunci.
    Daca suni pun pariu ca “ne pare rau, tocmai s-a dat”

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)