Starea jalnică a presei române #19561

72.000 știri până acum despre premierul britanic. Nici una nu avea nici cea mai mică referire la impactul pe care îl are demisia asupra României, Europei sau a orice dincolo de granițele Britaniei.

Pentru că presa română traduce știri fără să gândească vreun pic. Iar analiștii vieții sunt ocupați să fie proști, nu au timp de analize decât dacă le traduc și ei din alte părți.


Apropo de știri pe negândite, tipul ăsta e un prost megaloman. De ce ai lua de bun tot ce zice? De ce ai traduce insistent fiecare știre cu el? Care e interesul legitim aici? Cât de prost ești dacă faci asta insistent? Cât de prost ești dacă îți lași redactorii proști să facă asta constant?

202210215821070202

 

 


Tot din categoria proști, cam toată presa a tradus “crime” cu “crimă”, că nu îi duce capul să știe să “crime” în americană înseamnă “infracțiune” nu “crimă”.

202210214521073636

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

20 comentarii

  1. Presa romaneasca este ca si alte multe ramuri ale economiei romanesti.
    Este total deprofesionalizata, iar problema e veche si se rezuma la „lipsa banilor” de decenii.
    Cand ati platit ultima data pentru informatie direct?
    Ne amagim ca platim prin reclama, dar care ina fara de TV, nu prea aduce bani de mancare.

    Cauta sursele de finantare ale presei si vei descoperi rapid ca… ele nu prea exista.
    Candva erau mogulii, care foloseau presa ca arma economico/politica.
    Mogulii au murit/saracit in mare parte, iar ce a mai ramas e ce vedem acum.
    O industrie care vinde la kg afisari si asteapta spaga politica.

    „Da click aici sa nu ramai prost” e un strigat de disperare.
    Stirile sunt scrise la kilogram, nici dracu nu le verifica, iar bonusurile se dau strict in functie de numarul de afisari facute in ultima luna!

    00
  2. Ceea ce în România se intitulează pompos „jurnalism” e o insultă la adresa noțiunii de presă. De fapt, la noi nu au existat niciodată analiști competenți, sau presă de investigație, cum vedem în lumea ceva mai răsărită. Cei mai citiți au fost, din interbelic până azi, autorii de scandaluri, șantajiștii și/sau oportuniștii lustruitori de pantofi de politicieni, de la Stelian Popescu și Pamfil Șeicaru până la „maestrul” Cristoiu cu faimoasa lui găină vivipară. „Servitele” gen Tolontan și alți băieți deștepți nu țin loc de presă. Concluzia: de unde nu e, nici Ăl de Sus n-are ce pretinde.

    00
  3. Nici cu presa din Marea Britanie nu imi este rusine. Este predominant suportul conservatorilor si au reusit nenumarate “smear campaigns” impotriva opozitiei. Lumea este suparata inclusiv pe BBC aici, care este acuzat ca este vocea partidului de guvernamant (conservator de 12 ani de zile).

    00
  4. Klaus Iohannis „Nu am niciodată o temperatură exagerat de mare în casă pentru ca am empatia unei sobe de teracota”

    00
  5. Adică: l-au prins băut e o stire. Le-a furat mașina de sub nas e a doua știre. Nu l-au prins prea repede a a treia știre. I-a fost ușor să (uzurpare de calitate oficiala?) se dea polițist, să oprească aiurea șoferi in trafic, să colecteze șpăgi pe care să le bea și să le toace la păcănele ce e?

    Toate la un click distanță:

    https://www.g4media.ro/masina-a-politiei-furata-din-parcarea-biroului-rutier-sibiu-un-tanar-a-facut-pe-politistul-si-a-oprit-masini-iar-banii-i-ar-fi-jucat-la-pacanele.html

    00
  6. Azi dimineata am intrebat la Worlclass dc plm e asa de frig in sala.
    Inca nu au primit de sus voie sa dea drumul la caldura (curent; ac) si mi-au sugerat sa imi intru repede in forma, deci dupa 10 minute de banda deja nu imi mai era frig.
    Deci temperatura scazuta e sanatoasa, pt ca te forteaza sa faci sport.
    Si poate ajuta sporul natural al populatiei.
    NB laba nu se pune.

    00
  7. Kadarov e un fel de Gigi Becali cu mitraliera in maini si p**a lui Borcea in pantaloni.
    Pe cale de consecinta, romanii sunt interesati de subiect.

    00
  8. Asta nu-i nimic.. sa vezi revista Capital ce titluri are… doamne fereste !!!

    00
  9. Ce pierzi tu din vedere este că 90%+ din ce apare scris prin presa românească sunt știri cu o doză de can-can. Cam toate sunt scrise ca să-l facă pe Ion Mediu să se simtă mai bine și mai deștept, că uite, guvernul nostru o fi plin de ticăloși proști, dar măcar e stabil. Și „ha ha, ce distrus mai e și Kadîrov ăla…”. Și tot așa…
    Au apus vremurile când presa se făcea cu analize și editoriale. Alea nu aduc click-uri că acolo e de citit și e greu cu cititul. Ah, dacă face cineva cu țâțe pe TikTok analiză la situația politică din UK, asta-i altceva, o să adune niște vizualizări acolo…

    00
  10. 1.la National sunt 2 echipe de serviciu..una mai prorusa alta mai putin prorusa.prorusii, cezar, marcu, borcea , scriu niste bazaconii pe care foarte usor CNAul ar putea sa le amendeze , orice om cat de cat rational nu poate sa le creada.
    2.cat s-a manjit CNN cu asocierea Cu A3 care continua cu aceleasi teme pe care le infasoara acum in jurnalism de investigatie .deci se intampla si la case mai mari.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.