Stai, politicienii ignoră idioții delăsători?!

BEC a luat decizia că cine nu și-a făcut viză de flotant până pe 4 septembrie nu poate vota. Aproximativ 140.000 tineri sunt în situația asta. Și au apărut idioții:

„Prin inacţiune, autorităţile ignoră un procent considerabil de locuitori ai Bucureştiului. Astfel, tinerii nu sunt încurajaţi să voteze, iar problemele lor ar putea ajunge să fie ignorate de o administraţie locală care nu îi reprezintă“, scriu reprezentanţii Declic într-un comunicat de presă.

Tinerii nu sunt încurajați să voteze? Problemele lor sunt ignorate?

Păi, știu eu o soluție să nu mai fie ignorate: să-și facă timp să-și facă măcar viză de flotant. Așa, pot vota și pot fi numărați în localitatea respectivă, nu la Bălăceanca sau pe unde mai au domiciliul tinerii bucureșteni.

Că nu poți să spui că ai probleme când tu nu ai domiciliul acolo, ci ești practic un trecător care mâine e aici, poimâine e dincolo și tot așa. Atât de simplu e.

Iar politicienii adoră asta (încă din 2009). Ești prea lepră să ai buletin unde stai? Nu avem nevoie de tine, fă gargară în altă parte. Nu poți să ceri să-ți asfalteze primăria strada dacă tu nu stai acolo. Nu poți să ceri să-ți facă primăria piste de biciclete dacă tu nu stai acolo. Nu poți să ceri să ai apă caldă dacă tu plătești gigacaloria la jumătate și stai acolo fără forme legale.

Atât de simplu e: faci buletin, votezi pe cineva să te reprezinte. Nu ai buletin și, chiar dacă ai, nu ieși la vot? Vor decide alții pentru tine. Nu doar primarul, ci și consilierii locali. Citiți aici cum consilierii locali dintr-un oraș blocau un proiect că voiau un viceprimar și nu le păsa de nimic altceva. OK, nu se alege omul tău, dar voturile alea se duc către niște consilieri care vor face treabă. Vor hărțui primarul incompetent. Vor face opoziție. Te vor reprezenta.

102009103710065610

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

88 comentarii

 1. Să ne pișăm pe el de vot!

  Indecis. Tu ce zici?4064
 2. Românii care și-au schimbat reședința și au scos o viză de flotant după data de 4 septembrie vor putea vota la alegerile locale în noua localitate de reședință pe listele suplimentare, a decis joi Biroul Electoral Central, completând practic decizia luată luni care aparent interzicea celor cu viză de flotant post-4 septembrie să voteze în noua localitate de reședință.

  Comentariu apreciat.373
 3. Comentariu ascuns de spiriduși!
  [Click aici]

  Comentariu nasol. 2675
  • cine plt, ma, cine plt
   of, miezule :)))))

   Indecis. Tu ce zici?1333
  • Sunt aceeasi oameni care au fost si in spatele „Salvati Rosia Montana” si Bankwatch. Primesc bani de la Ministerul Energiei din Germania, in timp ce ei militeaza sa inchidem minele de carbune ca cica polueaza. In acelasi timp, Germania dau in functiune noi Complexe de productie a energiei electrice pe baza de carbune.

   Scriu prin omisie interpretand realitatea, publica articole peste tot si incep sa faca referire in noile articole, la articolele mai vechi scrise tot de ei. La sfarsitul lunii trebuie sa puna si ei ceva pe masa.

   10
 4. Când a fost referendumul pentru familie a lucrat si în weekend Evidența Populației.
  A dracu dublă măsură.

  Comentariu apreciat.7724
 5. aham, dar sa vezi ce frumos este cand esti chirias si refuza sa vina cu tine la evidenta poulatiei pentru viza de flotant deh, nu este de ajuns un contract prin firma, nu nene, trebuie sa vina proprietarul cu tine de manuta sa confirme. Militienii ce fac in aceasta situatie de nu sunt in stare sa verifice starea de fapt? Iti faci flotant. Bun, te cauta militianul la ora 10 acasa si confirma ca locuiesti acolo…

  Comentariu apreciat.5316
  • Nu este adevarat. Daca ai contract de inchiriere pe persoana fizica, poti sa-ti faci buletin (sau viza de flotant) fara prezenta fizica a proprietarului.
   Cel putin in Bucuresti (in alte localitati nu stiu cum este).

   Indecis. Tu ce zici?2113
  • la bucuresti, uite oradea:
   Contractul de inchiriere/subinchiriere
   Daca este incheiat intre doua persoane fizice
   sa fie autentificat la un notar public
   sa fie atestate partile acestuia, continutul, semnatura si data certa de catre un avocat
   sa fie inregistrat la organele teritoriale ale A.N.A.F.
   Daca este incheiat intre o persoana juridica si una fizica trebuie sa fie inregistrat in registrul societatii, datat, stampilat si semnat de catre parti;
   Ce zici? Tu crezi ca isi bate proprietarul capul cu asa ceva pentru un rahat de flotant la chirias chiar daca contractul a fost facut prin agentie? NIci vorba, eu de exemplu cu proprietarul comunic 1 mesaj pe luna, cat costa intretinerea si pozele privind transferul bancar. Atat!

   Indecis. Tu ce zici?2310
  • @verdenpom: Nu e asa. Da, trebuie sa mearga proprietarul cu chiriasul la evidenta populatiei, dar se completeaza doar un formular de luare in spatiu. Nu trebuie niciun contract de chirie. Totul se rezolva in 5 minute.

   154
  • contract sau nu eu tot nu pot viza de flotant fara proprietar, ce te faci daca apartamentul este pe gicu, gicu este plecat in spania la cules dar de apartament are grija maria matusa fara nici o imputernicire? Iti zic eu. Te caci in el de flotant. Ce plm poate fi atat de greu de modificat legislatia? Zice clar lege, mai mult de 15 zile, trimite in mortii lui sectoristul la control lunar ca de aia este platit printre altele…

   510
  • Mutat anul trecut la Oradea, contract între proprietar (PF) și firma mea, m-am dus la Evidența Populației cu contractul, buletinul, cererea completată acolo și actul constitutiv din care reiese că sunt reprezentatul firmei, a mers fără nicio problemă, am flotant (și eu și soția).

   Luna trecută am prelungit viza de flotant, ne-au reprogramat doar pentru că trebuia un act adițional la contract (nu era trecută prelungire automată), în rest la fel de lejer.

   Mers apoi la Primărie pentru înscriere în Registrul Electoral, primit ieri soția mail cu secția unde trebuie să votăm.

   193
  • andrei intre firma si persoana fizica este usor, buba sunt chiriasii intre persoane fizice, cum sunt 99% dintre chiriasi

   Daca este incheiat intre o persoana juridica si una fizica trebuie sa fie inregistrat in registrul societatii, datat, stampilat si semnat de catre parti; adica fara notar, fara anaf
   Daca este incheiat intre doua persoane fizice

   sa fie autentificat la un notar public

   sa fie atestate partile acestuia, continutul, semnatura si data certa de catre un avocat

   sa fie inregistrat la organele teritoriale ale A.N.A.F.

   dupa cum vezi proprietarul are de umblat pentru flotantul tau si daca nu vrea nu vrea, eu tot nu am inteles de ce mai este de atatea drumuri daca am contract de inchiriere printr-o agentie, care este rolul agentiei in acest caz? doar de intermediere? caca maca, whalecum tu rumenia

   19
  • @verdenpom: Recent am avut de a face cu asa ceva. Nu e nevoie de niciun notar, avocat sau anaf. Chiar si buletin se poate face la fel de simplu, fara niciun contract de inchiriere. Eu cred ca e mult mai ok sa mergi impreuna cu proprietarul la primarie si sa rezolvi in 5 minute, decat sa te caute sectoristul pe acasa cand are el chef.

   41
  • aham, ia spune-ne mike cum ti-ai facut noul flotant fara nici un act si fara proprietar? adica ce, te-ai dus la domnisoare: buna ziua, doresc sa imi fac flotant pe aceasta adresa fara nici un act doveditor ca as locui acolo. sigur ca da, dati buletinul sa va lipesc eticheta si semnati aici…

   18
  • Unde am scris eu ca se face fara proprietar?

   21
  • @verdenpom: Recent am avut de a face cu asa ceva. Nu e nevoie de niciun notar, avocat sau anaf. Chiar si buletin se poate face la fel de simplu, fara niciun contract de inchiriere.
   serios, ai si uitat deja?

   010
  • Serios, mai citeste inca o data si da-mi citatul unde am scris ca nu e nevoie de PROPRIETAR.

   31
 6. Am și eu ceva emigrați din ăștia printre cunoștințe. Le pute orașul, totul este de căcat, bucureștenii sunt niște melteni (nu că nu sunt) și stau ilegal în chirie. Dar mamă-mamă, să vezi ce locuri fruntașe prind când ajunge discuția la drepturi. Ei cheltuie, ei fac, ei dreg, ei au drepturi. Nope, nu stai aici, nu ești de-al casei nici prin adopție, e simplu: marș la mă-ta acasă.

  Comentariu apreciat.6316
  • Cand explicam cum a ajuns Firea sa fie votata, cand in Bucuresti sunt peste 3.000.000 de oameni, mi-am luat injuraturi, ca ce-am domne cu provincialii.
   N-am nimic cu ei, ca doar am multi prieteni din provincie, cu buletin pe Bucuresti. Am doar cu majoritatea provincialilor :))

   Lasa, mai asteptam inca vreo 2-3 mandate, sa se mai prinda lumea de chestii. Macar e bine ca a inceput sa mai creasca prezenta la vot.

   Din pacate, e un mix de mai multe nasoale: Cei care stau in Ilfov sunt extrem de multi, de exemplu, aici in zona de nord, Greenfield ar fi prezentat ca fiind in Pipera sau chiar Baneasa. Dar este in Ilfov, efectiv nu tine de Bucuresti. Jumatate de Pipera este si ea in Ilfov, Voluntari.
   Sau dobroesti, care e pe langa Doamna Ghica/ Pantelimon, de ai impresia ca e Bucuresti, dar nu e. E tot in Ilfov.
   Si inca n-am ajuns la clasicul Militari Residence.
   Iar cei care stau in Ilfov si au buletin acolo, au treaba in Bucuresti si contribuie la nebunia din trafic.
   Aici apare conflictul intre Ilfov si Bucuresti, ca autoritatile nu au gasit o punte, sa colaboreze astfel incat sa le fie bine tuturor.
   In afara de faptul ca Pandele s-a deranjat, de anul trecut, sa bage multe autobuze noi in satele de prin Afumati, de acum chiar ai cu ce sa ajungi in Bucuresti (de exemplu, autobuzele care trec prin satul unde am casa de la tara, au capatul la Bucur Obor. Inainte erau microbuze insalubre, veneau greu, erau mereu pline de tot felul de dubiosi, acum vin din 15 in 15 minute si e mai ok, ca sunt mai goale si mai curate), in rest nu s-a intamplat nimic.
   Oricum autobuzele nu cred ca sunt din bunatatea inimii, ca ii pasa lui de taranii din Afumati, dar ca idee, daca se vrea, se poate, cu sifonare sau nu.

   Cred ca oamenii din comunitatile in care stau, ca e satul cutare din Ilfov, sau cartierul cuatre din Bucuresti, ar trebui sa puna presiune pe autoritati, sa faca ceva pe patratica lor.
   Aici nu mai tine neaparat de cine iese la conducere. Daca tu, ca comunitate, ii futi la cap ca vrei scoala, canalizare, asfalt, din nou si din nou, nu are cum sa nu se intample ceva. Din ce am observat, pe plan local lucrurile se misca, unde oamenii sunt implicati si chiar se unesc si cer chestii.
   Asa, daca se plang la tv si pe facebook, in timp ce asteapta ca primarii sa faca ceva din priprie initiativa, normal ca nu se face nimic. Cainii latra, caravana trece, se face ceva inainte de alegeri si cam atat.

   La o adica, pana si la privat se taie frunza la caini, daca nu te supravegheaza cineva. Altfel, doar iei salariul si rupi usa, te doare in fund de ce lasi in urma, ca nu toti simt nevoia sa fie amintiti ca fiind aia care au facut ceva.

   163
  • Te astept cu pasaport la Cluj.

   17
  • viza de flotant? o tampenie totala.

   daca nimeni nu foloseste sistemul atunci trebuie re-gandit ca nu functioneaza.

   uite o idee de prin afara: cand inchiriezi folosesti contractul sa te inregistrezi la primaria locala pt taxe si vot. sistemul nou te va re-aloca automat din fostul oras in noul. job done!

   118
  • @kmlx, păi nu cumva asta e viza de flotant la noi? Că tot trebuie să „te duci cu X act”, deci unde e diferența? :)))

   03
  • @ciuby „te duci”? stai, lumea inca se duce fizic pt flotanta?
   atunci situatia e mai grava decat pare.

   nu te duci nicaieri, ca nimeni nu are timp de tampenii. trimiti pe mail. preferabil iti faci si cont online la primarie.

   ideea era sa legi taxele locale si adresa curenta de un amarat de mail pe care il trimiti la primarie. ei dupa aia iti trimit ce taxe ai de plata si cu pdfu ala dai forward la curent etc pt trecerea pe numele tau.

   daca ai iesit din casa pt asta deja sistemul e failed si trebuie schimbat.

   12
 7. am inteles ca dintr-un articol ieri ca a fost unfel de fake news asta si ca BEC a revenit cu precizari si ca tinerii isi pot face in continuare viza ca sa poata vota.

  193
 8. Aia oricum nu votau. Ei sunt cool: se pisa pe vot dar comenteaza critic politicienii sorbind cu buzele ascutite o bere cu lamuie.

  Indecis. Tu ce zici?275
  • cum au fost ajutati acesti oameni sa voteze?
   ce revizii au fost facute in sistemul curent ca sa existe cat mai putine asemenea cazuri?

   that’s what i thought

   510
  • adevarul e ca nu vrem sa-i ajutam.

   ne doare undeva ca regulile sunt de acum 50 de ani.

   nu voteaza ca sistemul e prost.
   asa, si? evident nimanui nu-i pasa. nici de sistem nici de voturi.
   ce-i drept romanilor nu le pasa de nimic, nici macar de ei.

   si uite cum 30 de ani dupa revolutie romania inca e cea mai saraca si corupta tara din europa.

   success!

   02
 9. Radeti voi de Bucuresteni ca se pricopsesc cu Firea inca 4 ani, dar cine o sa fie dupa prima femei presedinte? Ratati imaginea de ansamblu. Chiar nu exista cineva sa o opreasca pe Firea peste 4 ani sa devina presedinte daca ia primaria anul acesta. Daca nu o ia, e o sansa sa pice in anonimat.

  234
  • Firea are un mare avantaj. Votantii ei sunt mereu disciplinati ca voteaza de frica. Bugetarii voteaza ca nu cumva sa vina un destept sa ii puna la treaba sau doamne fere sa isi dea seama ca treaba se poate face cu jumatate de personal. Pensionarii voteaza ca le ia nicusor dreptul de a se fute toata ziua prin autobuze sau sa nu le mai dea subventie la caldura.
   Discutii inutile, toate problemele astea sunt generate de faptul ca e un singur tur

   77
  • Am discutat acum ceva vreme cu un batran care, sa ma ierte Dumnezeu, chiar nu avea habar pe ce lume se afla (tot ce avea in cap erau predicile A3, Gadea si compania). Si imi zice:
   – Imi e cam sila de Firea, ca m-a lasat fara caldura cam toata iarna. Dar nu am ce sa votez altceva. Parca nu m-as duce la vot, dar daca nu ma duc eu, ajung sa voteze in locul meu toti analfabetii, betivanii si drogatii din Bucuresti si cine stie ce mai iese.

   Si va merge sa voteze Firea, fara doar si poate.

   66
  • Lck sau Ana birchall

   03
 10. problemuța e că bec modificase legea, practic, lege care spune explicit că viza de flotant poate fi pusă și în ziua alegerilor.

  14
 11. In Sibiu la evidenta populatiei se lucreaza numai si numai cu programare online.
  La sfarsitul lui august imi exipirau vizele de flotant ale familiei. Am zis sa le fac din timp sa pot vota (locuiesc de peste 7 ani aici) si prima data libera a fost 30 septembrie. Mai mult de o luna …
  Csf, ncsf

  43
 12. Asta cu viza de flotant e un jeg ordinar, ai putea să inregistrezi localitatea de reședință pe site la primărie, civilizat și fără gunoaie din astea, dar nu, in secolul 21 unde te poate localiza de pe telefon si asculta fără nicio jenă tu trebuie să îți faci viză de flotant, cu votul e simplu, bază de date digitală, votez oriunde vreau, am votat, pac baza de date s-a actualizat, mă duc să fac o măgărie bum sistemul le spune oamenilor de acolo că am votat deja.

  84
  • zi-i asta unui politician roman si zi-i ca e o sansa mai mare sa-si piarda locul. planul tau va fi anulat a doua zi.
   daca democratia nu poate fi controlata atunci nu e democratie autentic romaneasca.

   00
 13. S-a modificat modificarea. A revenit BEC si a zis ca teapaaaa!

  04
 14. Primarii si consilierii nu te reperezinta pe tine, ci isi reprezinta partidele. Nu muncesc pentru tine, ci pentru ei. Nu sunt cinstiti, toti sunt hoti, corupti si lichele. Daca nu sunt, devin in 3 zile de la preluare mandat. Firea e buna pentru ca nici ailaltii nu-s mai breji ca ea. Si aia fura. Toti fura, daca nu ar fura, orasele, localitatile, tara, ar arata muult altfel in bine. Dar nu arata si totata lumea se vaita, deci toti fura. Cat despre vot, merge si votati pe cei ce vor fura in urmatorii 4 ani.

  612
  • Stim, stim, am mai auzit povestea asta acum 4 ani. Mai ales in spatiile in care nu se pune problema sa se voteze pro-PSD.

   Si multi au crezut povestea in 2016 („da-l dreacu de vot, toti sunt la fel”). Si uite asa a ajuns PSD si satelitul ALDE la 55% in parlament si ne-a tras-o Dragnea vreo trei ani de zile. Fara alifie.

   55
  • Sica ti-a pus alifie de un an de zile!? 🙂

   35
 15. Comentariu ascuns de spiriduși!
  [Click aici]

  Comentariu nasol. 35145
  • am râs irl.

  • BGDN, folosești serviciile din București ? RADET (sau cum paștele mă-sii s-o chema acum), transport în comun, drumuri, poliție, salubrizare, etc ?

   Atunci dacă nu-ți convin cum sunt întreținute chestiile astea pe care le utilizezi zilnic, dar tu nu-ți miști curul să-ți faci o viză de flotant ca să votezi pe alții care le-ar putea administra mai bine, ești un idiot inutil pentru societate. Limba română nu cred că are cuvinte care să poată descrie în toată splendoarea cam cât de prost ești…

   Comentariu apreciat.10811
  • bravo bo$$. cred ca esti tare mandru cand iasa din nou firuca si va cumpara autobuze turcesti, si apa calda ai doar pe aragaz. ca doar nu te deranjezi tu sa faci flotant. tu doar traiesti si muncesti acolo. mi se pare logic.

   stii care-i partea faina? te uiti asa de departe la rationamentele voastre si te gandesti: ba, astia isi merita soarta si primarita 🙂

   bafta si sa fim sanatosi!

   Comentariu apreciat.369
  • Comentariu ascuns de spiriduși!
   [Click aici]

   Comentariu nasol. 3472
  • nu pot sa cred ca nu e trollaj, parca e caricatura dintr-o bucata de la Teo.

   Indecis. Tu ce zici?246
  • Stai aşa. Votezi în oraşul natal… ce? Şi de ce? Cu ce te influenţează pe tine ce se întâmplă în oraşul ăla?

   Pe lângă asta, 10% extra bani şi contract = taxe pe care tu nu le plăteşti. Adică eşti complice la evaziune. Şi dacă tu eşti un nesimţit evazionist, ce-ţi pasă dacă sunt votaţi oameni corecţi în Bucureşti?

   Comentariu apreciat.608
  • Nu e niciun trollaj. Daca nu sunteti capabili sa va gasiti mai mult de 250.000 de oameni care sa voteze acelasi personaj care sa nu fie Firea, nu-s eu de vina si nici ceilalti rezidenti neoficiali.
   Puneti mana, hotarati-va la unul singur si iesiti naiba la vot in ziua aia.
   Nu ma puneti pe mine pe drumuri, sa ma enervez la ghiseu, sa platesc ani de zile chirie mai mare, doar pentru ca sunteti voi incapabili sa votati.

   Hai ca m-am distrat cu voi, suparatilor!

   58
  • @Hoinaru: o sa platesc taxe cand banii aia n-or sa mai ajunga in buzunarele hotilor sau ale taietorilor de frunze la caini. Pana atunci, votati voi cum trebuie si poate o sa-mi fac si viza dupa aia.
   Sunt de parere ca orice oras din tara ar trebui sa aiba o administratie cinstita, nu doar acolo unde traiesc. Asa ca daca voi va faceti treaba aici si nu mai votati PSD, mi-o fac si eu in alta parte si uite-asa facem o tara frumoasa, nu doar un oras.

   37
  • Comentariu ascuns de spiriduși!
   [Click aici]

   Comentariu nasol. 2654
  • Din păcate ești mult prea prost ca să realizezi că ești parte din problemă. Trăiești aici dar alegi să nu te intereseze de cine este ales aici ? Păi ești exact la fel de tâmpit ca și bucureștenii care nu ies la vot. Nu este absolut nici o diferență între tine și ei.
   Populația bucureștiului este compusă în marea majoritate de oameni din provincie aduși/veniți aici. La prima/a doua/a treia generație, toți sunt bucureșteni adoptați, la fel ca tine. Doar că ție ți-e mai comod să stai cu palma pe cur și să-ți dai aere, când de fapt nu există nici cea mai mică diferență între tine și ăia care nu ies la vot.

   Comentariu apreciat.5412
  • coaie ai capul atat de adanc varat in cur ca ma mir ca nu auzi cu ecou prostiile pe care le debitezi.

   Da e bine macar ca lectie de asa nu, pacat totusi ca ti se ascund comentariile.

   Indecis. Tu ce zici?328
  • Comentariu ascuns de spiriduși!
   [Click aici]

   Comentariu nasol. 1445
  • Doar așa, de curiozitate, în ce oraș te duci tu să votezi la mă-ta acasă ?

   Indecis. Tu ce zici?1615
  • Comentariu ascuns de spiriduși!
   [Click aici]

   Comentariu nasol. 1750
  • @BGDN
   Intrebarea e: cat timp ti-ai propus sa mai fii pripas in Bucuresti? 10 ani nu ti au ajuns?
   De ce nu te duci inapoi la tine la tara, daca aici nu-ti place?

   52
  • Ba, eu inteleg o parte din ce zici tu acolo – si anume ca pula mea, unii se plang ca altii nu se obosesc sa-si faca viza de flotant ca sa voteze cum trebuie, dar in acelasi timp la vot ies 200k de oameni din cei 2 milioane care locuiesc oficial in Bucuresti. Pe bune, inteleg asta. Dar doar asta. Restul, ca nu-ti faci viza de flotant e total ampulea si ilegal (news flash – daca locuiesti intr-un oras, te obliga legea sa-ti faci viza de flotant) si in plus, tu ii iei la pula pe aia care nu ies sa voteze, ca-i doare-n cur, in timp ce faci EXACT aceasi lucru – nici tu nu te duci sa votezi…. Si sunt amuzante fracturile logice pe care le faci incercand sa justifici cumva asta…

   51
  • Păi e tare greu să nu fii făcut tâmpit în condițiile în care tu te lauzi că te duci să votezi într-un oraș în care nu locuiești și în plus îi consideri și mai proști pe ăia din București care nu se duc la vot. Păi între tine, care depune un efort inutil, și ăia care măcar stau acasă relaxați, nu știu cum să-ți explic, dar tu ești ăla mai retardat…

   Indecis. Tu ce zici?3613
  • blocu nostru de la porumb e facut si de primar, vreo 80 de ap/ 2x adulti, se aduna ceva voturi.

   ani buni dupa ce ne-am mutat am avut drum asfaltat pana la jumatate si cu piatra pana la poarta (era semi decent ingrijit, dar tot aiurea sa ai praf) primarul a zis ca nu pune asfalt pana nu rezolva utilitati si canalizare pentru toata zona si se cacaia cu lucrarile.

   Cand l-au tras de urechi vecinii omu ne-a zis clar, ca din tot complexul 11 persoane au buletin in localitate, Restu’ bucuresteni.

   12
  • Mi se pare incredibil cum gândesc unii și in plus mi se pare de-a dreptul penibila mentalitatea asta de „aici îmi câștig existența, aici mănânc, aici dorm etc dar ma doare in p** a de tot”. Prietene, când te duci la muncă muncești alături de oameni din ‘comunitatea’ in care locuiești, când te duci la supermarket ești alături de oameni de aici, când te duci să te distrezi sunt oameni tot de aici, aici TRĂIEȘTI! Cum poate să nu-ți pese deloc de lucrurile astea?! Faptul ca nu ți-ai făcut viza de flotant pot înțelege dar să te doară efectiv in p**a de toată lumea, mi se pare penibil și lipsit de orice urmă de respect și bun simț. Eu locuiesc in Chitila lângă București însă in București stau cea mai mare parte a timpului și pur și simplu mă doare când văd in ce jeg ne învârtim și poate nu crezi dar la jegul ăsta contribuiți și voi, ăștia care se pisa pe tot și pe toată lumea. Sunt si provinciali care s-au adaptat și fac parte din comunitate dar aceia au alt nivel de educație!

   Indecis. Tu ce zici?286
  • Comentariu ascuns de spiriduși!
   [Click aici]

   Comentariu nasol. 1748
  • Și cam care apreciezi tu că e limita de timp de la care poți fi considerat bucureștean ? 11-12 ani ? 15 ? Când o să vrei să-l duci pe fii-tu la școală în București și n-o să te primească că nu locuiești aici ?

   Indecis. Tu ce zici?266
  • Pai uite de exemplu o să mă consider bucureștean atunci când o să dau vina pe cei veniți din provincie pentru probleme pe care orașul le are de 30 de ani.
   Suna bine?

   Indecis. Tu ce zici?1740
  • Ca la copii: și tu ai dreptate, și tu ai dreptate, și tu ai dreptate

   BGDN pune greșit problema, ar cam trebui să-l intereseze locul unde, chiar și temporar, trăiește. Măcar n-ar trebui să facă o laudă din atitudinea lui.

   Dar e corect când spune că nu voturile alea lipsă au pus PSD-ul în fruntea Bucureștiului (ultima oară a fost cam 43-31, deci mult, chiar și în condiții de absenteism)

   215
  • Sunt bucureștean la a 2-a generație și nu, nu dau vina pe cei veniți aici. Dau vina pe toți ăia cărora le este lene să voteze unde locuiesc și găsesc diverse scuze pentru lenea asta. Ba că votul lor nu contează, ba că rula Tânăr și neliniștit la televizor, ba că ei de fapt se duc să voteze la mă-sa acasă.
   Pentru că, surpriză, nu contează de unde-ai venit, dacă locuiești aici în chirie sau altfel, ești bucureștean. Și dacă te tragi pe cur în loc să te duci la vot, ești un bucureștean tâmpit.

   Indecis. Tu ce zici?238
  • @BGDN: gresesti in rationament:

   In viata cetatii ai si drepturi, dar ai si obligatii. Nu mai est vizitator al cetatii daca stai aici de zece ani. Daca erai de 6 luni, un an, hai, treaca-mearga. Dar stai de zece ani aici, salariul tau este impozitat aici si firma iti plateste darile la PMB si tu zici ca nu esti de acord sa iti asumi obligatiile derivate din asta.

   Diferenta intre tine si un boschetar de pe strazile bucurestiului este ca mai esti si tupeist. Faci gargara ca esti mai destept ca toti. Dar, ca romanul tipic, dupa ce esti un pacatos tot anul te duci frumos de paste la biserica sa dai bine, „sa te cureti”. Asa suna declaratia ta cum ca te duci in orasul natal sa votezi.

   In acelasi timp, stai si imparti cloaca bucuresteana cu altii si sunt convins ca te plangi, ca toti ceilalti bucuresti de firea, de apa calta, de autobuze si tramvaie, de mizerie, de lipsa spatiilor verzi, de parcar etc.

   Esti de zece ani aici. Nu ma intereseaza de unde sosesti, dar esti vrei nu vrei, vrem nu vrem, parte a vietii cetatii. Asuma-ti!

   82
  • BGDN e ca baba aia din anii 90 căreia i se lua interviu cu prilejul alegerilor. De ce votezi cu Iliescu, tanti? Când o să fie altul președinte, cu el o să votez!

   156
  • @BGDN ai lilieci in pantofi si telemea pe dinti..pun pariu ca masina pe care o conduci e cumva cu nr de B ca doar nu vrei sa conduci in B 10 ani zi de zi cu numere de GR, IL sau TR.. altfel zis esti un basit, cu aere de Bucuresti dar cand scoti buletinu’ din portofel cade tarana.. hai sictir!!

   1610
  • Mna acuma eu am o teorie despre cum se poate „salva” cu adevarat Bucurestiul dar na e greu cu durere si fara apa calda.

   Mai iese nea Firea de 1-2 ori primar si o sa se intample doua chestii dupa treaba asta:
   1) Cei care au rate la apartamente(eventual) si cei care chiar vor sa ramana aici, o sa isi faca buletin si o sa voteze + cei care nu au mers la vot de obicei desi au dreptul asta in Buc de o viata.
   2) Multi o sa plece spre alte locuri si se mai goleste orasul pentru ca densitatea in momentul de fata e mult peste ceea ce poate fi numit decent (parerea mea).

   Dupa cele de mai sus, cred ca s-ar putea face ceva pe bune si pe termen mai lung. Daca iese acum celalalt candidat, o sa faca dar o sa ii fie imposibil sa rezolve tot sau sa faca tot ce promite (mai ales traficul), o sa aiba multe piedici inclusiv de la cei care il sustin azi. Peste 4 ani, o sa iasa o noua „Firea” ca lumea o sa uite cum a fost si n-am facut nimic pe termen lung, dar dupa 8-12 ani cu Firea, raman niste rani suficient de adanci si poate poate ceva sperante ca in 2050 sa avem o capitala ok. 😀 dada stiu n-avem timp pana atunci.

   17
  • Basti, inainte de Firea l-am avut pe Oprescu. Ti se pare ca a invatat cineva ceva din asta?

   71
  • Firea a avut parca 400.000 de votanti, toti. 150.000 de voturi o distrug, in rest nu vor face nimic altceva :))

   24
  • 250 000 Firea(42% din voturi exprimate) , 177 000 Nicușor Dan (29.8% din voturi exprimate) în 2016. Prezenta la vot, 33%.

   42
  • 250 000 Firea(42% din voturi exprimate) , 177 000 Nicușor Dan (29.8% din voturi exprimate) în 2016. Prezenta la vot, 33%.

   Ca să fie și mai clar ce s-a-ntâmplat în 2016
   Firea 13.86% din electorat
   Nicușor Dan 9.83% din electorat
   nu s-au prezentat 67% din electorat

   20
 16. Problema e ca au dat retroactiv un termen. Afli pe 9 ca nu mai poti vota daca ai facut viza dupa 4. Dupa au corectat cu listele suplimentare deci e ok.

  33
 17. Poate ar fi momentul sa discutam si despre cum in RO resedinta/domiciliul se stabilesc pe baza unui OUG din 2005 ce are la baza principiile unei legi din 1964. Sau despre cate drumuri si declaratii trebuie sa faca ala care vrea sa inchirieze o locuinta legal. Sau despre cum statul roman ma obliga sa votez acolo unde zic actele birocratice si nu ma lasa sa aleg unde cred eu ca ma intereseaza sa votez.
  Altfel, ne revoltam la efecte dar ignoram cauza.

  135
  • Cate drumuri trebuie sa faca cel care vrea sa inchirieze o locuinta legal?
   M-am aflat de ambele parti:
   – cu multi ani in urma am si locuit cu chirie legata, contract inregistrat; nu am avut de facut nimic
   – am ajutat (acum un an) o cunostinta sa iti inchirieze cu acte apartamentul. O vizita la ANAF apoi declaratia unica ddirect in SPV. Plateste online impozitul de CASS la plafon (ca a avut noroc sa moștenească un apartament mare in zona centrala…)

   21
 18. Cea mai faina chestie ar fi ca cei fara flotant sa plateasca intretinerea la pret intreg, fara subventii. De fapt toate serviciile sa fie la pret normal, nu doar incalzirea. Sa-i vezi atunci cum brusc toti vor dori viza de flotant plus contracte de inchiriere pe bune, nu la negru. Din moment ce te folosesti de infrastructura din Bucuresti dar nu contribui cu nimic la bunul mers al „cetatii”, esti doar un vierme parazit.

  60
 19. Părerea mea că legea privind închirierile ar trebui regândita. Nu ar trebui să fie o alegere dacă îți muți adresa unde locuiești sau nu. În primul rând ar trebui găsită o soluție de a fi înregistrate toate contractele de închiriere iar in al doilea rând cetățeanul care se muta in noua locuință sa fie obligat ca in max. X luni să-și mute si adresa. Prin Anglia de ex am participat la o mutare a unui prieten dintr-o chirie in alta și din ce am observat că după ce au semnat contractul au fost nevoiți să-și schimbe adresa peste tot: utilități, primărie, telefonie, internet etc. Din ce am înțeles, prima dată nu-ți poți deschide nici un cont în bancă dacă nu ai un loc unde stai ca să poți trece adresa.

  61
  • Ce ai baut boss ca vreau si eu.

   „Nu ar trebui să fie o alegere dacă îți muți adresa unde locuiești sau nu. ”

   Legile nu sunt facute pentru rupti in fund chiriasi. Asa e peste tot in lumea civilizata. Domiciliul il declari, locuiesti unde vrea muschiul tau.

   de aia bastanii au domiciliul in puerto rico da merg acolo doar cu amantele si stau in connecticut si Vermont in lumea civilizata.

   04
  • @alxzen, pai tocmai ca in lumea civilizata te înregistrezi la adresa respectiva. Du-te in Olanda de exemplu și încearcă să faci ceva cu adresa de RO. Oamenii aia de care zici tu au case de vacanță prin alte locuri.

   10
 20. Cred ca exista un substrat mai puternic al problemei.

  Unde stau cu chirie, proprietarul nu a vrut contract, nu vrea sa „ne legam la cap” sa facem viza de flotant, etc. Sigur, eu am facut propuneri. Abia acum, recent, cu virusul, a acceptat sa primeasca banii prin transfer bancar.

  Si acum, eu ce ar trebui sa fac? Pretul e mai bun decat oriunde altundeva, nu e deloc intrusiv, dar nu vrea sa-mi faca viza de flotant. Am incercat cu viza de flotant/facut buletin pe la prieteni, dar e iar bataie mare de cap pentru ei.

  De ce ne legam de o adresa din buletin, cand vine vorba de vot, dar cand vine vorba de platit contributii la stat, e simplu, stim ca omul ala obtine venit in orasul X, chiar daca adresa din buletin e in orasul Y. Nu ar fi mult mai simplu sa se voteze acolo unde se realizeaza veniturile? Poate eu o sa ma intorc in orasul natal dupa ce mi se termina contractul de munca, dar timp de Z ani am stat intr-un oras in care nu am putut vota, desi am platit contributii si am fost afectat de modul in care a fost administrat ( orasul ) de catre primarie.

  11
 21. La angajare ar trebui sa ti se ceara viza de flotant.

  Asa s-ar rezolva si problema votului si a proprietarilor care nu declara veniturile la ANAF

  31

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link, de la PCGarage prin acest link sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube