Sony HDR-GW77V – cea mai tare cameră video!

UPDATE: aparent HDR-GW77V e una şi aceeaşi cu HDR-GW55V, având nume diferite pentru Europa şi America.

Prin 2009 am pus mâna pe o cameră video compactă Sony HDR-TG3, pe care probabil oamenii de la Sony România o aveau aruncată prin birou şi nu făceau nimic cu ea. Din ce ţin minte nu am văzut comunicate cu linia asta de camere, deşi au mai apărut şi TG5 şi TG7. Ca să fie tabloul complet, TG7 nu apare pe site decât la căutări, iar HDR-GW55VE, care este similară, nu este prezentă în nici un magazin online din România.

Şi, cu toate astea, camera asta e superbă. Design compact, optică bună, ergonomică, uşoară, aş prefera-o oricând camerelor video clasice. Problema stă însă la preţ: o cameră clasică şi bolovănoasă costă 900 lei, în timp ce minunea asta cu carcasă metalică are un preţ de 450 dolari. Probabil de aia Sony România nu se agită prea tare cu ea.

Afară însă au anunţat deja versiunea HDR-GW77V, cu senzor de 20 megapixeli, Full HD, zoom de 10x, 16 giga memorie internă, GPS şi rezistenţă la apă şi şocuri. Dacă mi-ar plăcea să filmez şi n-aş avea două aparate foto, un telefon şi un GoPro care fac asta, mi-aş lua camera asta.

sony-hdr-gw77v

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

9 comentarii

 1. Acum un an mă uitam la camerele compacte şi la un moment m-am întrebat oare dacă pui deoparte criteriul preţ, găsesti ceva demn de reţinut în formatul acesta? Şi aşa am dat de seria aceasta de la Sony. Sunt scumpe dar par să-şi merite din plin banii dacă de asta ai nevoie. Iar la mâna a doua sunt cât se poate de accesibile.

  00
 2. deci nu face sa arunci 2 aparate foto, telefonul mobil si GoPro-ul…

  00
 3. am zis, am deja camere care filmează HD.

 4. Am văzut şi seria Xacti. Însă în timp ce Sony e destul de plat ca să poată sta şi-n buzunar (dacă chiar trebuie), Sanyo o face mai greu din cauza diametrului mare al lentilelor rotunde. În schimb este mai comod de ţinut în mână. Dacă s-ar pune problema unei achiziţii aş purica din nou oferta pieţei, aşa însă pur declarativ aş alege Sony. Îmi plac aparatele solide, dar să vedem şi cât îi ţine bateria. Observc că treptat Sony începe să se împace şi cu formatul SD pentru memorii.

  00
 5. Mai off-topic dar tot legat de Sony şi chestiile interesante pe care le scoate câteodată: boxele cu fluid feromagnetic în loc de difuzoare cu membrană, pentru iPhone şi nu numai. Mă întreb ce tristeţe o fi în sufletul lor ca după ce au dominat timp de decenii piaţa muzicală (portabilă) au ajuns să scoată accesorii pentru Apple.

  00
 6. mi-as permite sa recomand achizitionarea unei astfel de camere doar dupa o testare live. daca intentionezi sa o folosesti fara trepied sau alti suporti, e bine sa vezi daca “iti vine bine” in mana. am avut o camileo si pt mana mea era un challenge sa filmez mai mult de 2 minute

  00
 7. Deci ca unul care a lucrat aproape 2 ani in MediaGalaxy acum cativa ani si am vandut (aproape) numai camere foto/ video … Sanyo e dint-un alt film, nu suporta comparatie cu Sony; singurele camere video care se apropiau de calitatea celor de la Sony erau pe vremea aia Panasonic cu 3 CCD.

  00
 8. Prefer telefonul, sa stie sa faca de toate poze, filme etc. daca poate face si gratare ar fi minunat, dar am decis ca atunci sa il schimb.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la PCGarage prin acest link.