Sony A6600 review

A6600 e cel mai avansat model cu senzor APS-C de la Sony. Mai sus de el e gama A7, care are senzor full frame. Ca și A6400, publicul țintă e format din oameni care fac mai mult video și mai puțin foto. Cei care vor foto au la dispoziție modelele inferioare (A5100 și A6100).

Avantajele masive ale modelului și ale Sony în general când e vorba de camere foto mirrrorless sunt autofocusul (cel mai bun din clasa lui), culorile excelente, bateria mare (140 minute filmare continuă) și stabilizare în body (IBIS). Când dai 6.000 lei pe o cameră foto, nu te aștepți la greșeli. Dar ele sunt aceleași, și Sony se încăpățânează să nu le repare, că vând și așa:

 1. Ecranul se rabatează în sus, dacă pui ceva pe patină nu se mai vede nimic. Problema e cunoscută, am scris de ea aici. Știu discuția, cine dă 1.500€ pe body și 2.000€ pe obiectiv mai scoate 1.000€ și pentru un ecran extern.
 2. Portul pentru card este cel clasic Sony, pentru SDXC și MSPro. Am mai stricat un Sandisk Extreme testând câteva zile camera asta. Și ele sunt carduri proaste, și portul ăsta e mizerabil.
 3. Adresa unde sunt clipurile este h:\PRIVATE\M4ROOT\CLIP\. Nu putea fi ceva mai la îndemână, în rădăcina cardului. Prea logic pentru Sony.

De asta zic, nu le pasă atâta timp cât vând oricum. Iar oamenii strâng din dinți și cumpără, că nu au încotro, dacă vor cea mai bună tehnologie de pe piață.

Body-ul costă 6.000 lei, un obiectiv 16-55mm (pentru video) costă 6.000 lei.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

13 comentarii

 1. pentru 1 există extensie de patină, care-o „mută” în lateral. Personal prefer ca ecranul să fie pe aceeași axă verticală cu obiectivul.

  00
  • Lol, pentru ca dau atât de mult pe body si obiective ca sa corectez cu onpiesă after-market o greşeala de design.

   Toata lumea s-a plâns, i-a durut la patină 🤣.

   Eu cred ca un executiv are acțiuni la Ulanzi, altfel nu-mi explic…

   00
  • +1 cu ecranul pe aceeasi axa verticala cu obiectivul. Din punctul meu de vedere, cel mai misto ecran rabatabil era la A77… Cat despre carduri… ia si tu unele care tin, sau niste Sony tough. Confortabil insa sa nu iti mai pompeze autofocusul la filmare ca la micro 4/3-ul tau, nu :-)?

   00
  • Nu e greseala de design, asta vrea lumea. Camera de vlogging. Te uiti la ecran drept in fata, oamenii vad ca te uiti la ei. La camerele cu ecran lateral ai nevoie musai de ecran extern, altfel arati super ciudat tot uitandu-te in lateral.

   00
 2. Ai filmat și tu vreun vlog cu camera și obiectivul 16-55? Ceva poze din beci?

  00
 3. Display-ul este full touch sau la nivel mediocru ca la 6400? p.s. Eu am 6400.

  00
 4. Ah… lentila aia 😌

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Top articole

7 zile