Sony a6000, înlocuitor pentru NEX-6 și NEX-7

Sony a anunțat azi modelul A6000, un mirrorless mic, care vine să înlocuiască două modele din linia sa: NEX-7 și NEX-6. A6000 are același senzor de 24 megapixeli (altul decât cel de pe NEX-3 și Nex-5), dar cu îmbunătățiri la calitate, la focus, 340 grame și baterie mai bună. Va costa 800$ cu obiectiv și 650$ fără.

NEX-7 fusese lansat în 2011, NEX-6 în 2012, ambele modele fiind poziționate în partea de sus a gamei de mirrorless-uri de la Sony, dat fiind prețul și capabilitățile (NEX-7 e absolut bestial în materie de calitate și rapiditate).

Din poze, ecranul tot nu se rabatează așa cum ar trebui, a dispărut una dintre rotițele de sus și a venit una cu modurile de fotografiere în locul ei și urechiușele de prins cureaua de agățat de gât sunt fixe.

sony-a6000-1sony-a6000-2

 

via dpreview

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

17 comentarii

 1. Astia scot aparate pe banda, dar oferta de obiective e slaba atat ca diversitate cat si ca pret.
  De ex, Canon are obiective bune de 50mm de la 400 lei la 7000. Iei ce vrei/iti permiti/ai nevoie. Ma rog, am dat exemplu 50mm, dar e valabil in cam toate celelalte cazuri.

  00
 2. Urechiușele alea par neschimbate. În prima poză piesa aia triunghiulară lipsește (se pot da jos), dar în a doua poză e acolo.

  00
 3. Prevăd prezenţa unui NEX în listă la următorul anunţ de vânzări… 🙂

  00
 4. Informaţia din text e un pic greşită:

  “A6000 are același senzor de 24 megapixeli (altul decât cel de pe NEX-3 și Nex-5)”

  NEX-3 şi NEX-5 au senzor de 14.2 megapixeli şi aparent senzorul de pe A6000 e altul decât cel de pe NEX-7. Procesorul e acelaşi ca cel de pe A7/A7R, conform The Verge:

  “The A6000 has a 24.3-megapixel APS-C sensor that Sony assures me is different from the 24.3-megapixel APS-C sensor on Sony’s NEX-7, along with the latest Bionz X processor (the same one in the A7 and A7R)”

  De pe dpreview.com:

  “The new 24 megapixel ‘Exmor APS HD’ CMOS sensor has on-chip phase detection like its predecessor, but covers a much larger area of the frame. Sony promises better AF tracking, especially when shooting continuously.”

  Subliniez aceste lucruri pentru că pare să fie o îmbunătăţire faţă de NEX-7, la un preţ mai mic (body-ul de NEX-7 se vinde cu un pic sub $900 pe B&H). În alte cuvinte, deşi sunt pe Nikon, Sony-ul ăsta îmi face cu ochiul destul de zdravăn 🙂

  00
 5. Raman la Fuji X . 16Mpix de calitate X-Trans …

  00
 6. vali, nu aveau, dar au acuma. la timpul ala nimeni nu avea mai multe.

  cand te bagi in ciorba altcuiva, ar trebui sa te compari cu respectivul la nivelul la care e atunci cand te-ai bagat in ciorba lui, nu la nivelul la care era acu 10 de ani.

  00
 7. Legat de obiective, o altă menţiune: primul DSLR scos de Canon e D30-ul, care a apărut în mai 2000 şi putea folosi obiective cu montură EF, cât timp se folosea un adaptor. Montura respectivă a fost introdusă de Canon în ’87 şi până în 2000 aveau suficient de multe obiective, inclusiv cele din seria L. În noiembrie 2001 a apărut al doilea DSLR Canon, numit 1D, care era compatibil cu toate obiectivele EF, fără a necesita un adaptor.

  Când vine vorba de Nikon, cam orice obiectiv apărut după ’59 funcţiona cu D1, primul DSRL scos sub brandul Nikon, fără să fie nevoie de adaptoare. Singurele excepţii sunt obiectivele de tip fish-eye care aveau nevoie de foarte mult spaţiu în interiorul aparatului, acolo unde acum este senzorul.

  Din păcate, Sony foloseşte E-mount pentru obiectivele de pe NEX/Axxxx, altfel ei având şi o gamă destul de largă de obiective A-mount (la care se adaugă şi obiectivele Minolta) pentru seria lor de DSLR-uri. Ar fi fost drăguţ să găsească o soluţie astfel încât să poţi lua obiectivul de pe DSRL şi să-l pui pe mirrorless, ca să nu mai vorbim că mulţi fotografi ar fi fost tentaţi să migreze pe Sony-uri.

  00
 8. despre nex:
  1. senzorul e foarte bun. pozele sunt stricate de postprocesarea sony care umfla culorile si le da o tenta rosie-mov
  2. obiectivele sunt foarte proaste (chiar si zeiss 1.8 nu e stralucit).

  00
 9. Nu mai există subiectivităti in materie de aparate foto, NEX-urile,intr-adevar sunt extraordinare, chiar daca esti pasionat foto, si-ti șade mai bine cu un DSLR decat cu un mirrorless, uitati-vă la fotografiile facute cu astfel de aparat, un NEX pana in 2000 lei bate la gama dinamica, ISO si un D7100. Ca sunt firave , baterie, setari (temperatura Kelvin) si alte chestii, e adevarat , aici sta mai bine un DSLR. Dar NEX pt. cine nu e fotograf PRO (subliniez PRO) e perfect.

  00
 10. gollum, procesarea JPG de la Sony este muci, dar magenta cast este o problemă specifică NEX-7, nu și pentru restul gamei.

  Sony are și obiective foarte mișto (10-18, 16-70, 24, 35 sau 50), ce le strică este controlul calității.

  00
 11. Am tot cautat un o camera foto/video pentru drona si in decembrie anu’ trecut, am luat un Canon EOS M tot mirrorless.

  @Po: pe partea de mirrorless, Canon sta foarte prost la obiective. Disponibile sunt doar 3: 18-55, 20mm, 11-22mm. Norocul meu e ca mie imi sunt bune cam toate. Evident, exista si adaptor pentru obiectivele Canon EF dar…

  00
 12. @pigbrother, si la nex c3 si la 5n e aceeasi problema magenta cast (din experienta).

  00
 13. @Andrei Exista un adaptor de la Sony, are codul LA-EA2 care permite sa montezi orice obiectiv EF de DSLR pe mirrorless.

  00
 14. Vali
  Nex 7 are optiunea de a descarca aplicatii ca la nex6, gen time-laps?

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link, de la PCGarage prin acest link sau de la Finestore.