Soluție simplă pentru a nu mai fi ultimii la consumul de pastă de dinți

Știți statisticile alea cu românii care consumă în medie un tub de pastă de dinți pe an? Fiți atenți aici la o soluție simplă: cumpărați tuburi mai mici. Tuburile mai mici se termină mai repede, crește media. BANG!

Noi suntem deja la al doilea tub pe anul ăsta grație acestei metode revoluționare.

ps: clepsidra pentru periaj e chiar mișto dacă aveți copii.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

55 comentarii

  1. Eu cand eram prunc aveam cabinet de stomatologie in scoala. Acum ciuciu ca nu am mai vazut… oricum la noi puradeii astia colorati bronzati iarna trag media in jos…

    00
    • Asa e, totul porneste de la educatie. Si cum in scoli….

      00
    • @M
      Cum in scoli, cum in biserici, cum in soseta, cum peste tot…
      Google-cum-I’m feeling lucky sau Ma simt norocos – bafta

      00
    • Ba, Psionics, sunt aproape sigur ca nu stii de ce ai luat asa multe voturi negative. Iti spun eu: pen’ca esti cum penibil. Te-ai prins? “cam penibil” hahaha mori pa.

      00
    • Dacă nu ai văzut tu, nu înseamnă că nu mai există. Este adevărat că ultimele dotări au fost făcute în anii ’80 9cel puțin la școala unde este fiul meu), dar există, este funcțional și pot trata copii gratuit.

      00
    • Ce treabă are școala sau dentistii?! Până la 6-7 ani trebuie sa știi de mult cat de des sa te speli pe dinți.

      00
  2. Fiți atenți aici soluția, tuburi mai mici, tuburile mici se consumă mai repede, le aruncați mai des, creșteți producția de gunoi, BANG !!

    00
  3. Nu stiu daca se mai face, dar cand eram in clasele mici, primeam direct de la scoala pasta de dinti. Era ceva campanie cu Colgate(la modul ca ne spalam pe dinti si la scoala, era foarte misto), erau super tuburile alea mici, chiar era competitie care se spala mai des pe dinti.

    00
  4. Două minute trebuie să te periezi pe dinți?
    Chiar dacă te speli zilnic? Wtf?

    00
    • o sa fii si mai uimit cand o sa afli ca trebuie sa te speli cate 2 minute de 2 ori pe zi – recomandat dimineata si inainte de culcare.

      00
    • sa vezi cat dureaza sa-ti cureti maselele cu ata dentara!

      00
    • s-a adunat lumea sa dea cu minus, ei se spala mai mult de două minute.
      Puneți cronometrul, două minute nu e puțin să faci o operație atât de simplă.
      Întrebarea rămâne: de ce două minute?

      00
    • Nu trebuie să speli toți dinții, doar cei pe care vrei să-i păstrezi.

      00
    • Ați sărit ca hienele, dar doi dinți se pot spăla rapid.

      00
    • E Cristi, ce naiba…lasati-o moale

      00
    • Tarane, exista periute de dinti electrice care te anunta cand trec 2 minute

      00
    • de ce doua minute? Pai uite de ce: imparti gura in patru semi-arcade. Rezulta 30 de secunde pentru fiecare dintre ele. Fiecare semiarcada are 3 suprafete. Aia dinspre obraz, aia cu care mesteci/musti si aia dinspre limba. Inseamna cate 10 secunde pentru fiecare. Ti se mai pare mult? Iar daca vrei sa fii uimit cu adevarat, spala-te o data pe dinti cat poti tu de bine si de mult, clateste, iar apoi, de curiozitate, da cu ata dentara printre dinti, sa vezi ce iese de acolo dupa ce tu credeai ca te-ai spalat. Eventual poti sa si mirosi resturile alea. Iti garantez ca peste cele doua minute de periaj mai adaugi doua pentru ata dentara. Ei…si daca chiar vrei sa nu le dai mult de lucru dentistilor mai pui inca 30 de secunde pentru apa de gura. Mai adaugi o vizita profilactica la stomatolog si un detartraj o data la 6 luni si…ce sa vezi? La 50 de ani inca ai toti dintii in gura si nici nu vei fi dat niste zeci de mii de lei pe lucrari dentare.

      00
  5. Oare natalitatea scazuta din romania are legatura cu consumul de pasta de dinti si sapun? Adica, vreau sa zic ca… daca-ti pute gura si picioarele nu futzi?

    00
    • fuți una care te acceptă așa, că și ei îi pute gura.

    • A cui natalitate scazuta? La noi asita albiciosi sau la ei aia colorati? Noi albiciosii stam rau, coloratii stau bine mersi, tot cate 4-5 puradei pana la 25 de ani si inca unul la pachet.
      Pentru putoare bucala:
      https://youtu.be/OKu1UIlMoP0?t=49s

      00
    • In majoritatea cazurilor, mirosul gurii nu vine de la nespalat pe dinti ci de la cauze gastroenterologice.

      00
    • Mi-e greu sa cred ca sunt multe spalate, cu dintii spalat, eventual si epilate, care sa faca mai mult de 2-3 copii. Aia cu double digits cand vine vorba de mostenitori au atat de multi ca nu-si mai prea permit luxul de a se spala toti. Si atunci ce mi-e cu putoarea, daca macar e caldut in casa.

      00
    • Și natalitatea scăzută din vest cu ce are legătură?

      00
  6. Poate pasta de dinti trebuie ieftinita…in Germania este mult mai ieftina, si fac pariu, mult mai calitativa…zic si eu

    00
    • Sunt paste de dinți la 3-5 lei tubul, oricum te ține câteva luni

      00
    • Nu știu de unde aveți multi tendința să folosiți calitativ in felul asta. Si doar de câțiva ani a apărut asta. Cine o fi pacientul zero? Calitativ inseamna legat de calitate (buna sau rea), nu de calitate buna.
      Cu placere.

      00
    • Ba, daca vrei sa te speli, o faci si cu peria simpla si apa, daca nu ai bani de pasta. Important e sa nu iti ramana printre dinti meniul. Un tub de pasta e 5 tigari la bucata si te tine minim o luna, daca nu il mananci. Sa-mi bpl, suntem o natie de scuze. E scumpa pasta, e uda apa, nu e de calitate, in germania era mai ieftina. Ba, daca vrei sa faci ceva, faci. Indiferent ca vrei sa bati un cui la gard, sa te speli pe dinti sau sa te apuci de munca, sa iti poti permite pasta si cuie.

      00
  7. Consumul e dat de cine are nevoie de pastă de dinți, adică de cetățenii cu dinți.
    Ori aici cred că ar fi de detaliat.

    00
  8. Toata copilaria si ceva din adolescenta am urat cu patima spalatul pe dinti. Eram de groaza, sunt si acum plina de plombe, nu mai stiau ai mei ce sa-mi faca… Intr-o zi am dat de o pasta fara rahatul ala mentolat, mi-a placut si acum n-am treaba, mi-e mult mai drag spalatul. Intre timp s-au inventat si paste pentru copii, care nu ustura chiar asa, dar imi pare rau ca eu n-am dat mai devreme de ele si am stat atatia ani cu scarba (si de spalat, si de mine) din cauza odioseniilor care zici ca-s facute sa te arda, nu sa te spele. Cum adica sa te speli pe dinti in sculare si apoi sa mai ai pretentia sa iei micul dejun, de parca ai mai distinge ceva din mancare sau din sucul de portocale. Pana si pe Listerine scrie sa nu te clatesti cu el mai mult de 30 de secunde, ca-ti duci papilele-n coma, daramite 3 minute de „senzatii tari”. Pentru un copil, e jale si n-o sa-i fie drag, oricat de dragut ar fi ambalajul.
    Daca la mine a functionat cu schimbatul pastei, poate o merge si la altii, astept atotstiutorii sa latre ca „n-are efect” daca nu te pisca. Recomand Etera si Astera homeopatica (dar nu aia cu gust de anason).

    00
    • Te speli pe dinti dupa ce ai mancat si nu dupa “sculat”.

      00
    • Nu prea inteleg sensul spalatului pe dinti inainte de micul dejun. Adica te speli pe dinti inainte de culcare, daca nu mananci in somn esti ok. Stiu ca bacterii & shit peste noapte, dar cu floss si apa de gura dupa periatul de seara se dezvolta mai putin. In felu asta te bucuri si de micul dejun.
      Parerea mea e ca scopul periatului e sa-ti tina dintii curati cat mai mult timp. Adica te speli seara, pana la micul dejun ai 8 ore de dinti curati. Apoi te speli dupa micul dejun, inca 4 ore de curatenie pana la pranz. Deci juma de zi esti safe, nu faci carii.

      00
    • Am cumpărat Lacalut dorind să mai schimb brand-ul. Toată viață Colgate pentru că marketing. Când am realizat că nu e mentolată parcă m-a luminat St. Mary. Nu știam că există și pastă de dinți fără mentol până în acel moment magic.

      Colgate, Blend-a-med și orice pastă de dinți recomandată de 9 din 10 medici dentiști: Fuck You!

      00
    • Nu contează marca cît timp te speli.
      Nici dacă este recomandată de stomatolog.

      00
    • @deedee
      Adolescenta? Cred că ar fi trebuit doar să-ți spună careva că o sa fugă băieții de tine și te lecuiai. Adică voi femeile faceți lucruri și mai dureroase pt fizic decât spălatul pe dinți…

      00
    • @maynard
      Avea Vali un articol cu mâncarea de la americani, din cauza căreia îți pute gura dimineață. Într-adevăr, la români se întâmplă mai rar, se pare. Adică nu-ți semnalizează gura că ar fi cazul sa te speli, daca ai făcut-o seara.

      00
    • @Big T, Lacalut, Parodontax și încă vreo 2-3 sunt recomandate de către dentiști în caz de semne de paradontoză. Unii susțin că nu suportă gustul (parodontax e ușor sărat), eu una nu m-aș mai putea întoarce la Colgate și restul nici plătită.

      00
  9. Flx clepsidra din aia de la DM am si eu

    00
  10. Cum plm 1 tub pe an? Eu pe aici pe unde sunt am media de 1 tub normal nu dala mic la 1 luna jumate maxim. Cum plm un tub pe an?!? E pe bune statistica asta? Mai lipsește un bidon de gel de dush la 6 luni, și unul de șampon la 1 an și aia e.

    00
  11. Periuța mea are temporizator, nu am nevoie de clepsidră :D
    Da, se consumă un tub de pastă de dinți în medie pe an pentru că românii sunt abia la a 3-a sau a 4-a generație de oameni care se spală pe dinți frecvent și cu pastă de dinți, mai avem de recuperat. Bunicii mei se spălau cu sare pe dinți și se spălau cu săpun de casă.

    00
  12. In 2 luni un tub mai mic la 2 persoane care se spala, teoretic, de doua ori pe zi… cam subtire. Sau e un tub fermecat, care se consuma mai lent?

    00
    • „sau n-am înțeles că autorul glumea și am luat de bună informația și acum e de porc că am picat de bleagă”.

    • De ce sa fie de porc adica? Dar multa importanta isi mai acorda autorul… Vestea buna e ca autorul glumea, deci igiena orala, a sa si a jumatatii sale, se afla in parametri normali.

      00
    • Ma spal de minim doua ori pe zi, am o pasta de dinti Sensodyne pronamel si nu imi ajunge una pe luna, o folosesc doar eu. Iar la doi ma gandesc ca inseamna un consum mai mare, nu?

      00
  13. Vali, cred ca ar trebui sa pui la unele articole (S) de la Sarcasm in loc de (P).

    Si, poate cautam solutii la probleme romanesti in loc de „solutii romanesti” la probleme.
    Cum ar fi modele de incurajat igiena.
    Sau distribuire de paste si periute de dinti din partea producatorilor/comerciantilor (cu deducere de taxe, etc.) sau macar ca actiune benevola cu prezentare pe toate posturile de stiri.
    Si mai veniti si voi cu idei, facem un brainstorming, poate iese ceva bun :)

    00
  14. Citeam acu vro 2 ani pe cocoon.ro ca pasta de dinti contine fluor care e otravă… si Soros vrea ca vaccinarea etc.

    00
  15. NOU
    #53

    Eu am vrut sa consum dar nu are gust bun.

    00
  16. Iti zic eu care e cauza: sunt din ce in ce mai multi romani care folosesc periuta electrica, iar aceasta necesita putina pasta. Baam, economie and shit :D

    00
  17. Clepsidra? Nu ai auzit de app Disney Magic Timer de la oralB..
    Sa vezi cu aia ce frenezie la spalat pe dinti..

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile