O soluție simplă pentru a lecui panicații de antene GSM

Avem și noi panicații noștri: oamenii se plâng că antenele telecom le dau dureri de cap, ca să arate că îl au, și cred că asta e de la antene, ca să arate că e gol.

Mai mult, consilierul local Adrian Codreanu a inițiat o petiție online pentru a solicita autorităților competente mutarea antenelor din perimetrul cartierului. „Am avut discuții cu mai mulți președinți de asociații de locatari din zonă care s-au plâns că nu vor asemenea antene, ținând cont că sunt nocive. Unii angajați de la magazinele din zonă au susținut că au început să aibă dureri de cap, după ce s-au pus noile echipamentele telecom. (sursa)

 

Bun. OK. Uite cum facem: toți semnatarii să renunțe la abonamente GSM. Simplu și rapid. Se descurcă ei și fără, până la urmă e vorba de sănătatea lor, nu ne jucăm.

Și nu ne jucăm nici cu vorbele. Dacă tot susținem că de acolo e problema, hai să începem cu rezolvarea de undeva. Hai să dăm noi exemplu. Deci da, hai să vedem. Că nu merge să te plângi de ceva și apoi să continui să folosești, deși susții că îți face rău. Ar însemna că ești prost.

Soluții, nu plânsete.

 

gsm-tower-turn-telecom

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

104 comentarii

 1. Plansete, nu solutii! Spogan electoral de actualitate

  Comentariu apreciat.946
  • Ești diabolic, Lucifer!

   „Uite cum facem: toți semnatarii să renunțe la abonamente GSM”

   Ce poate sa fie mai simplu decât să treci pe prepaid?

   Comentariu apreciat.429
  • Comentariu ascuns de spiriduși!
   [Click aici]

   Comentariu nasol. 328
  • Aoleu ca opaci la bancuri sunteti!

   110
  • George1000 – da bre, m-ai prins, îs prost. Și nu de ieri-alaltăieri, îs prost de când eram mititel.

   Dar treaba cu prepaidu e ca vorba lui miliardarul mustăcios: dacă ai parale, mănânci; dacă n-ai, nu-ți e foame.

   (Nu te istovi să pricepi gluma asta, că-i tot pentru proști)

   96
 2. Comentariu ascuns de spiriduși!
  [Click aici]

  Comentariu nasol. 85234
  • Radiatia e uni-directioanala, la un anumit unghi vertical si orizontal. Daca stai fix sub antena, acolo nu bate. Pe langa asta puterea de emisie variaza cu traficul GSM, care nu e nici mare, undeva la 40W.

   Comentariu apreciat.5720
  • Microunde ai de la vreo 300 MHz deja, până la 2-300 GHz. Radiațiile ionizante se cumulează, undele radio NU sunt ionizante dar produc încălzire și alte efecte mai puțin cunoscute pe termen lung. Expunerea directă dă tot felul de probleme, dar nu faci cancer dac-ai stat câteva secunde în fața unei antene, însă nici bine nu-ți e. O spun din proprie experiență, pentru că am avut un coleg tâmpit care făcea experimente la fel de tâmpite, unul fiind acela că a pornit un transceiver conectat la o antenă într-o clădire, lucru total INTERZIS. Am aflat după o săptămână că el „studia interferențele”. După ce am interferat un pic cu coastele și rinichii lui, am început să am dureri de cap și insomnii care persistă până în ziua de azi. Suficient cât să am motive de pensionare pe motive medicale, dar na, pensia de boală e o glumă proastă, așa că muncim printre migrene și depresii.

   Comentariu apreciat.11733
  • Eu credeam ca numai caii pot face cancer galopant.

   Comentariu apreciat.18536
  • @Marinel
   Bo$$ nu uita si de masinile electrice caci si bateriile lor te iradiaza si te baga in mormant!
   #CancelTechnology
   #BackToTheCave

   Indecis. Tu ce zici?3446
  • @Outlaw

   Adica te-ai pensionat pentru ca a pornit unu 2 sapt antena in cladire?
   Intai l-ai batut si apoi te-ai pensionat pe caz de boala.

   Simply mindblowing!

   Indecis. Tu ce zici?5330
  • A ieșit la pensie pe caz de boală, handicap mental!

   Marinel, Vezi că nu se folosesc antene omnidirecționale în gsm. Panourile folosite au o direcționalitate și sunt ecranate în partea de jos. Datorită frecvențelor mari (2,5Ghz) mai multă putere nu te ajută, apar interfețe și goluri de undă, ce nu face bine unui semnal digital.
   Ăia de se plâng de antene ar trebui să se gândească că și telefonul emite către aceeași antenă și nu are zeci de Wati. Degeaba emite antena către tine dacă tu nu emiți înapoi. Nu este același lucru cu emisia TV sau radio, ce sunt unidirecționalwe, adică doar de la antenă către receptor

   Comentariu apreciat.4112
  • Multe comentarii a unor oameni care nu prea au dat la orele de fizică când se vorbea de radio și electromagnetică.

   Dacă radiațiile de la turnurile 5g sunt periculoase, nu mai ieșiți frate din casă, soarele v-ar ucide instant.

   https://youtu.be/g-gGeAe-PJA?si=j24kGnr9HvySWggv

   Comentariu apreciat.4816
  • Fisher le amesteci de-ai făcut ghiveci. Antena TV sau radio sunt unidirectionale doar în sensul ca ei emit tu receptionezi (nu emiți ca și un celular). În rest sunt omnidirectionale dpdv al emisiei TV/radio, și radarul de care vorbea marinel este practic omnidirectional ca trebuie sa acopere o zona mare de cer. Directionalitatea semnalului este o caracteristica a antenei.

   Comentariu apreciat.353
  • Cum de toți oamenii ăștia atât de informați nu știu un lucru elementar. 5G nu se referă la frecvență ci la tehnologie. Operatorii acum renunță la 3g (tehnologie) pentru a refolosi frecvența pt altă tehnologie (4 sau 5g). Este penibil să zici că 3g este ok iar 5/6g nu doar pt că acea antenă este legată într-un alt tip de device care folosește alte protocoale (soft).
   Marinel daca o să citească comentarile cu explicații f bune de la postarea lui tot nu o să creadă/înțeleagă dintr-un motiv f simplu, existența unei conspirații îl face să simtă bine/important/special.

   Indecis. Tu ce zici?3520
  • @IoanC
   NU ii mai confuza!
   Si statul in casa este periculos si cand o sa afle „aplatizatii” ca pana si frigiderul „emite unde criminale”, o sa se apuce toti sa si arunce pe geam electrocasnicele.
   numai TELEVIZORUL este sanatos si emite doar good vibes!

   Comentariu apreciat.3510
  • am venit sa zic si eu ce-a zis Ioan.

   antene, 5g, microunde, plm. la vara mergem in antalya si stam toata ziua la soare….

   197
  • @Trl ești prost! Simplu.
   Pentru că omnidirectional și unidirecțional nu înseamnă același lucru.
   Nu există radar omnidirecțional, nu ar funcționa. Radarul emite un semnal și calculează când se întoarce, în funcție de timp, viteza fiind constantă (c).
   Omnidirectional înseamnă în toate direcțiile, și nu există antenă omnidirecțională care să aibe lobul de emisie sub forma de cerc perfect.
   Antenele de TV și radio nu sunt omnidirecționale din motive practice, poate vrei o acoperire mai bună către o anumită direcție (nu peste graniță spre exemplu)
   Unidirecțional înseamnă de la A către B. TV, radio, difuzor, microfon, etc.
   Bidirecțional înseamnă de la A către B și de la B către A, fie în același timp (telefon mobil) fie pe rând (semnal morse).

   Acum zi mulțumesc și fugi la bibliotecă de cere niște manuale școlare

   Indecis. Tu ce zici?2310
  • @Gogu: bine ales numele cu care comentezi, dincolo de citit textul nu mai merge. Unde am scris că m-am pensionat imediat? Nu, gogule, a durat vreo zece ani și am renunțat eu la dosar, că implica să mor de foame cu pensia aia.

   @Fisherman spre deosebire de tine și de alți handicapați intelectual, care emit păreri despre orice, ba mai și aplaudă pe ăia care cred că pot face orice fără consecințe, pe evaluarea mea psihiatrică scrie „QI peste medie” și „depresie cronică”.

   Indecis. Tu ce zici?1627
  • Depinde la că medie te referi : copii de 5 ani, 10 ani…. Pe acolo ești. Că un om cu iq peste medie nu ar avea motive să fie depresiv 10 ani. Și-ar folosi inteligența în a-și găsi un loc de muncă satisfăcător, un partener de viață ce i se potrivește, ar vedea partea frumoasă a vieții. Faptul că știi să faci un puzzle nu te face deștept!

   Indecis. Tu ce zici?1631
  • @Marinel, @Outlaw, la ce companii lucrati voi?

   – Marinel, daca acel coleg al tau a murit in urma unui astfel de incident cred ca familia a primit despagubiri destul de mari, nu?

   – Outlaw, nu te-ai gandit sa initiezi un proces impotriva colegului si a companiei ca sa mai suplimentezi pensia aia amarata?
   Adica eu nu as trece atat de usor peste un accident de munca ce mi-a provocat o invaliditate pe termen lung.

   210
  • @Fisherman: văd că tu ai numai certitudini, am intuit că ești handicapat intelectual. Mai vrei să te dai și spiritual, dar nu treci de nivelul de grădiniță, asta cu indulgență.
   @Andrei G: compania nu mi-a făcut nimic, iar împotriva prostului a fost cam târziu, după ce l-am articulat. Oricum a plecat urgent după întâmplare.

   98
  • @Outlaw, te aflai la serviciu si prespun ca experimentele s-au realizat cu echipamente de la companie, nu aduse de acasa de colegul tau.
   Dar chiar si daca echipamentele erau aduse de acasa, pentru simplul fapt ca te aflai in sediul companiei in timpul programului de lucru, incidentul este incadrat la accident de munca.

   151
  • @Outlaw : eu ți-am demonstrat cu argumente că ești prost! Tu ai demonstrat cu argumente că ești violent, incapabil de relații interpersonale, și prost educat.
   Acum demonstrează cu argumente de ce sunt eu la nivel de grădiniță. Di

   612
  • @Fisherman – esti prost pentru asta: ‘. Că un om cu iq peste medie nu ar avea motive să fie depresiv 10 ani.’. Există n motive care duc la depresie cronică, majoritatea independent de IQ-ul celui care suferă.

   163
  • @Fisherman: da, le ai cu argumentele, să cităm din comentariul #9: „A ieșit la pensie pe caz de boală, handicap mental”

   Ești prost că ai numai certitudini, ești prost că nici să te exprimi corect nu știi (corect e „handicap mintal”, acum hai bagă aia cu „scriu de pe telefon, autocorrectul e de vină”), ești prost pentru că ai fracturi de logică, ești prost pentru că numai un prost își bate joc de un om bolnav (acu’ bagă aia cu „depresia nu e o boală, numai proștii suferă de ea”), ești prost grămadă pentru că ții să comentezi în continuare cu argumente de grădiniță („că așa zic eu”) și să pari amuzant, deși nu ești decât cu gura mare.

   @Andrei G: lucrurile sunt mai complexe decât par, a început cu dureri de cap, care au devenit migrene, care s-au făcut nopți nedormite, care… Un efect de bulgăre de zăpadă, pe parcursul a 10 ani, încheiat cu evaluare psihiatrică și recomandare de pensionare pe caz de boală (depresie cronică), cu care nu am fost de acord. Am plecat din firma aia la vreo câțiva ani după incident. Colegul a plecat înaintea mea, după un an de la eveniment.

   113
  • Îmi mențin ideea că intri în depresie dacă ești prost, puturos si narcisist (ego enorm). Că ai timp. Să îți plângi de milă, să te gândești că ți-e greu, că oh că vai.
   Nu ești hater dacă ai dreptate și nu e vina oglinzii dacă tu ești urât. Societatea se duce pe pulă pentru că nimeni nu vă pune la punct, toți ratații social dau vina pe depresie, lucru, soarele în quadrantul lui Venus, doar pe ei nu. Și toți le cântă în strună, nimeni nu le zice să se ridice dracului de jos și să adopte niște responsabilități serioase!

   În privința chestiilor tehnice încă ești dator cu o demonstrație că nu am dreptate….

   414
  • Nu, „coae”, nu ți-s dator nimic. Sunt unul dintre cei care au pus umărul când s-a băgat 4G în România, știam arhitectura sistemului de la cap la coadă, dacă știam că am contribuit să dau voce tot prostului de pe internet mă duceam mai bine să pasc oile pe câmp!
   Într-adevăr, miliardarii ăia care au dat în depresie și unii s-au sinucis erau proști, narcisiști, leneși și ratați sociali. Nu știau ei sa intre pe net și să ia lumină de la cine trebuie.

   73
  • Iluminează-mă tehnic, o tu zeu al 4G!

   Miliardarii de se sinucid, ori nu au nimic de făcut, nu au responsabilități și ceva important de făcut, ori sunt sinuciși ( rușii)

   17
  • Uite aici ala de ești exemplificare perfecta de Dunning Kruger. Ai trecut prin fizica de liceu ca rata prin apa, nu s-a prins nimic de tine.

   https://www.srcinc.com/products/radar/omni-directional-weapon-locating-radar.html

   Ceva ce spui tu de la înălțimea expertizei (dubioase) ca este imposibil

   Ce pula mea sa faci cu un radar care NU este aproape omnidirectional (nu am spus 360 de grade în exemplul meu dar de obicei ai de supravegheat o zona de granița cu un radar fix deci ar fi de preferat sa acopere un sector cât mai mare, iar la radare mobile din nou cât mai mult este mai bine) ? Te scarpini la cur chiar înainte sa te lovească un air-surface ceva ? Unele rezolva asta prin rotirea antenei, dar modern este ceva similar cu linkul.

   Și sa te iei de cineva pe motiv ca este deprimat, de-a dreptul josnic. Sa nu ajungi tu în situația lui, ca poate nu faci 10 ani de depresie.

   21
  • Analfabet funcțional…
   through a non-rotating, electronically steered antenna
   Ce înseamnă asta? Că are o antenă formată din panouri puse într-o configurație de 360°, ce sunt activate electronic, pe rând, încât să elimine necesitatea rostirii antenei radar. Radarul emite un semnal (și este foarte important ce fel de semnal și cât de sensibilă este antena în recepție) și în funcție de timpul de întoarcere și mărimea (amplitudinea) semnalului întors determină distanța și înălțimea. Dacă ai un singur băț de antenă unidirecțional, nu poți știi înălțimea, pentru că nu ai mai multe întrări (grid area antenna)……
   Dar tu ai văzut omnidirecțional radar și gata, ai sărit ca musca în căcat…..

   13
  • @TRL :
   Omnidirectional- radiaza in toate directiile
   Directional- radiaza preferential pe o directie

   Ce zici tu cu unidirectional probabil te referi la topul comunicatiei- daca e doar receptor, doar receptioneaza, daca e doar transmitator, doar transmite dar poti sa ai si echipamente care-s 2 in 1- si emit si receptioneaza (transceivere se numesc).

   Restul sunt povesti care par sa nu fie stapanite chiar bine de interlocutori dar sunt (erau?) destul de bine in fizica de liceu – recomand clasa a 11-a.

   00
  • @TRL – ex. Transceiver-ul poate fi denumit bidirectional. Dat acel transceiver poate emite omnidirectional sau unidirectional (on functie de tipul antenelor folosite) in timp ce isi pastreaza caracteristica de bidirectional.
   Ain’t physics a bitch? Auzi poa’ sa fie omnidirectional cu comunicatii bidirectionale. Ale dracului sisteme nestudiate la timpul lor.

   00
 3. Am lucrat multă vreme în telecom și prima instrucțiune de protecția muncii în domeniu era să nu stai pe axa antenei. Apoi să nu intri în perimetrul unui site până nu a fost oprită partea radio. Un cuptor cu microunde e util, dar nu stai cu capul lipit de ușă când funcționează, nu?

  Comentariu apreciat.16410
  • Comentariu ascuns de spiriduși!
   [Click aici]

   Comentariu nasol. 545
  • Mihai, nu stiu despre ce vorbesti tu acolo dar sa stii ca Outlaw chiar stie ce spune si e foarte adevarat. Sursa: eu eram ala din celalalt capat al calculatorului care oprea emisia radio pe toate purtatoarele de la un site unde se lucra: 2G, 3G, 4G. Tot eu le si porneam dupa ce primeam confirmarea ca omul a plecat de acolo.
   Bag de seama ca in toata discutia asta (ca si in cea despre constructii din celalalt articol), problema cea mai mare e sa distingi amatorii de profesionisti in diferitele domenii despre care se discuta.
   Apoi ne miram de propuneri ca ale lui nea Ceşcuță ala din Brasov. E ridicol si trist.

   Comentariu apreciat.557
  • outlaw, daca armatura aia e intacta poti sa stai linistit si cu capul si cu oualele lipite de usa.

   daca nu e intacta si totusi il folosesti de fapt e chiar recomandabil sa sa stai cu capul si oualele lipite de el.

   216
  • Om fi fost colegi, am configurat sute de echipamente in care se conectau antenele 2/3/4g și NICIODATĂ nu s-a făcut asta. Și nu vb doar de Romania ci și de Olanda, Spania, Elveția. Hai să îți zic din experiență cum îmi dădeam seama că colegul a mutat cablul greșit, pur și simplu se întrerupea apelul, așa că m-ai făcut curios, cum te suna să dai drumul la antenă dacă el nu avea semnal, e telefon fix instalat în fiecare site? Multe site-uri sunt shared (deținute de un operator într-o zonă cu densitate mică unde nu renteaza să își facă fiecare operator site așa că îl împart) cum puteai tu să oprești antena unui operator concurent? Ce sens are să oprești antena când mereu este instalată la înălțime, cum poți să intri in raza ei, colegul tău zbura? A, că antena trebuia schimbată și automat scoasă din priză, este normal și logic dar asta nu înseamnă că e o conspirație la mijloc ci pericol de electrocutare. Eu cred că voi sunteți de fapt colegi pe un grup de conspiraționisti.

   Indecis. Tu ce zici?2512
  • Mihai, ai auzit de multiplexor? Adică mai multe echipamente pe aceeași antenă? În plus, nu poți să oprești o antenă, pur și simplu nu îi dai semnal. Iar dacă un coleg trebuiea să deconecteze fizic antena, înseamnă că nu funcționa sau făcea un upgrade…. Și zici că ai lucrat în domeniu….

   119
  • Am lucrat in domeniu, ce spune Outlaw e corect. Eu opream antena sau cautam persoana responsabila sa opreasca antena, pentru ca inginerul tehnic din locatie sa poata trece in siguranta (era vorba de catarare) la echipamentul pe care trebuia sa il repare. Din cate stiu, oamenii din teren nu numai ca sunt instruiti dar au si detectoare de radiatii si ceea ce depaseste o anume valoare e de protectia muncii.

   70
  • Mihai, nu cred ca am lucrat impreuna :)) de obicei am lucrat cu francezi si cativa arabi pentru un operator din Franta, majoritatea cazurilor in Normandia, Bretania, Pays de la Loire si Hauts-de-France.
   La noi tehnicienii aveau cel putin doua telefoane mobile si nu erau neaparat de la operatorul a carui emisie o opream. Erau oricum third party, din ce stiu aia e practica in domeniu, cel putin la oamenii astia. Operatorul nu prea avea tehnicieni interni.
   Tehnicianul suna, opream emisia, dupa ce incheia lucrarea suna din nou si porneam emisia. Mai era o varianta sa actualizeze tichetul in sistem si atunci nici macar nu mai sunam, porneam direct pentru ca stiam ca era plecat de pe site.
   Interventia pe site era ceva foarte bine pus la punct si rar se intamplau probleme si atunci mai degraba legate de accesul la site nu de altceva.

   20
 4. Radem, glumim, dar o sa aflam la un moment dat ca sunt nocive, cum am aflat de azbest după 50 de ani de stat cu el în case.

  Comentariu apreciat.17318
  • La fel cum sunt nocive absolut toate mijloacele de transport care au motor termic, pesticidele, carnea, ecranele etc.
   Destul de multe lucruri necesare sunt nocive, dar sunt compromisuri pe care oamenii le-au facut.

   *Aici mai am eu o mentiune: mereu m-au amuzat oamenii care se plang de mancare nesanatoasa, radiatii de la telefon poluare si alte d-astea, da’ n-au nicio problema in a da peste cap o sticla de cola, fuma un pachet de tigari, manca tone de zahar sau bea litri de alcool.

   Comentariu apreciat.13330
  • Cristi, vezi că avem o sursă și mai puternică de radiații. Îi zice soare. Eu zic să-l interzicem și p-ăla!

   Indecis. Tu ce zici?3516
  • >> Radem, glumim, dar o sa aflam la un moment dat ca sunt nocive

   Folosim unde radio din 1897, cam cat mai dureaza?

   Indecis. Tu ce zici?3513
  • Doar ca se stie foarte clar cum este cu undele electromagnetice, respectiv ca distanța de la sursa și puterea de emisie sunt critica.

   Hai să interzicem focul pentru ca nu putem sta cu mâna pe flacără atunci când gătim.

   Indecis. Tu ce zici?219
  • Uite unde era prezicatorul. Ce faci matale aici se numeste manipulare prin asociere cu jumatati de adevaruri (dovada manutele verzi).

   Am vazut si eu in Meli-Melo o bila de cristal, ma gandeam s-o iau acasa, pacat ca e asa scumpa (vreo 300 lei). Poate dupa vreo 2 ore de holbat in ea incep sa vad chestii.

   01
 5. Doar nu o sa ii doara capul de la vinul indoit cu zahar de la bunica sau de la tuica de corcoduse de la vecinul. Ce ai ?

  Comentariu apreciat.5712
 6. Antenele astea nici nu ar functiona daca pamantul ar fi rotund, ca nu s-ar mai vedea antenele intre ele din cauza curburii pamantului.

  Comentariu apreciat.21418
 7. Stai asa sa afle lumea ca de cativa ani majoritatatea masinile noi au 2 radare pe spate si unul in fata, minim. Altele au si 5. Si astea merg pe 77GHz.

  Comentariu apreciat.707
 8. Wi-fi, 2.5, 5 GHz, Bluetooth…

  A fost plumbul, pe urmă azbestul, acum sunt micro-plasticele.

  Comentariu apreciat.516
  • Fear-mongeringu e la nivele colosale în comentariile astea. În general sunt 2 tipuri de argumente, la fel de incorecte.

   Mai întâi sunt cele bazate pe experiențe personale de genul „știu eu pe cineva care a stat lângă antenă și a făcut cancer la bibilică”. Pe lângă faptul că lumea mai și minte pe internet, asemenea corelații nu au nicio valoare pentru că e probabil să nu existe legătură între cele două acțiuni. Eu cunosc pe cineva care a mers la un spectacol cu Loredana și săptămâna următoare a aflat că are cancer. Tind totuși să cred că nu e de la Loredana.

   Apoi sunt echivalențele false de genul a fost plumbul, azbestul așa că la fel e cu undele GSM. De ce? Faptul că s-au dovedit anumite lucruri nasoale în trecute nu înseamnă că tot ce e nou e nociv. LED-urile sunt o invenție relativ nouă si sunt complet inofensive.

   La toate astea se adaugă un lung șir de cercetări care demonstrează că în condiții normale nu putem spune cu certitudine absolută că este pericolul este 0, dar cu siguranță este extrem de mic:
   https://www.europarl.europa.eu/RegData/etudes/STUD/2021/690012/EPRS_STU(2021)690012_EN.pdf

   22
  • Ai uitat de teflon/PFOS ca sunt mai multe. Si cele inca care nu sunt cautate ca nu se stie de ele.
   Uleiul vegetal, zaharul si noxele de la diesel TDI

   132
 9. Adică nu poți juca Candy Crush pe telefonul fix?!

  Comentariu apreciat.348
 10. 😂😂😂😂 spune-i prostului că în urma petiției https://www.facebook.com/adriancodreanuconsilierlocal această pagină nu va mai funcționa în bazinul lui electoral.

  93
  • Frate ce bou, poate da un telefon, dar el a ales sa-si faca campanie cu un cablu.

   Uite pe mine nu m-a dus capul sa-mi fac campanie electorala cu gropile de pe pista de biciclete.

   Eventual sa-si faca program electoral cu o portie de sarmale gratis zilnic pentru fiecare brasovean, cred ca strange mai multe voturi.

   12
 11. Atata timp cat alesii au spor de antena (intr-o cladire unde ai semnal doar la geam)…. de ce sa nu aiba si citizenu’ aceleasi drepturi. + spor de calculator!

  Comentariu apreciat.541
 12. bai ce aveti cu antenele. voi stiti cati bugetari isi iau spor pentru mediu periculos de lucru pentru ca au cate o antena pe institutie? pai ne batem joc. sa nu mai zic ca unii din ei lucreaza si in fata monitorului sau cu copiatoare. mina de uraniu e mic copil pe langa ce sufera ei.

  Comentariu apreciat.505
  • Exact domnu’ Zoso Petcov, vreau sa primesc spor de radiatii si perecolizitate pentru ca citesc aici la acest blog in fiecare zi…

   Ca sa nu mai zic de ce mai vad pe aici, ba ma ia durerea de cap, ba ma iau cardieshele nu mai rezist.

   Banii sa se vireze aici – RO32TREZ53921150201XXXXX in data de 10 a fiecarei luni.

   Multumesc, pwp!

   124
 13. Man, contează și cine și de ce și mai ales CÂND face. Ăstea sunt populisme de campanie.

  Codreanu ăla pe lângă faptul că n-a făcut nimic nimic tot mandatul și a fost una dintre necuvântătoarele din CL, mai e și prost de bubuie. E în CA la CSȘ Brașovia, unde sunt și eu membru, și nu s-a prezentat acolo O DATĂ în patru ani de zile, dar în schimb s-a dus la un colegiu profesoral, unde le-a promis ălora marea cu sarea și au făcut o listă cu fantezii complet nesustenabile, pe care a zis el că li le rezolvă, deși nu are CUM.

  Cealaltă experiență de-a mea cu el a fost că acum vreo doi ani am lăsat un comment random pe un grup de FB și m-am trezit cu imbecilul ăsta că mă suna pe FB. La ora unșpe jumate seara. Insistent. De trei ori. I-am scris și l-am întrebat ce naiba vrea de la mine și a zis că cică ”să vorbim”, că mă vede cetățean activ. L-am întrebat dacă ne cunoaștem personal și dacă știe cât e ceasul. A zis că nu și-a dat seama.

  Mna, ăsta e consilier local PNL. All you need to know. Oamenii ca ăsta au ”inițiative.” ;)

  Mx

  Comentariu apreciat.383
 14. Ăsta pare mai prost ca ăla cu legea pisicilor

  165
 15. Aia vor sa dea o hotarare de consiliu sa mute antenele la minim 300 metri de orice locuinta, practic sa lase Brasovul fara semnal GSM de calitate. Cea mai buna solutie ar fi instalarea mai multor antene cu putere mai mica astfel incat telefoanele sa consume si ele mai putin.

  83
 16. Pai stai man ca daca o dam asa cu renuntat la ce nu ne place, ar trebui sa le luam internetul si aifoanele la toti astia care zic ca capitalismul e cah. Unde ajungem, asa?

  186
 17. NOU
  #74

  Si pe mine ma doare capul de la Antene.

  Antena 1, Antena 2, dar mai ales Antena 3.

  Comentariu apreciat.751
  • La mine acasa, A3, RTV si Realitatea sunt blocate din meniu. Ma murdaream prea mult cand butonam telecomanda.

   Indecis. Tu ce zici?276
  • Raz tu dar sunt case unde programele astea ruleaza non-stop. Se inchina aia la TV ca la moaste.

   60
 18. Au dureri de cap de la vorbitul la telefon.

  162
 19. am vopsit niște rafturi și am inhalat vopsea. DAU IN JUDECATĂ KOBER!!!

 20. Stau la etajul 10, sub antena GSM, din anul 2006. In afara de faptul ca nu comenteaza pensionarii ca nu trebuie sa plateasca nici un ban pentru problemele asociatiei de proprietari, nu am simtit nici un efect secundar.

  Indecis. Tu ce zici?247
  • Pentru ca ai o placa de beton sub antene care te protejeaza. Dar sa vezi vecinii din celelate blocuri ce dureri au.

   Indecis. Tu ce zici?1515
  • @om bun
   Ajung și la el radiații destule din lobii secundari și unda reflectată, că trec prin plasa de sîrmă din ‘coperiș, aceasta avînd ochiurile mai mari decît lungimea de undă. Dar le va simți în timp, cînd va fi prea tîrziu.

   1413
  • Se zice lobsterii secundari, incultu-le!

   25
 21. Eu propun ca o perioada sa se monteze antene false, sa vedem atunci pe cati o sa ii doara capul.

  Comentariu apreciat.602
 22. Când ies la plimbare cu cățelul, unul din locurile lui preferate să facă treaba mică ( e mic, deci folosesc cuvinte adecvate ) e la baza antenei GSM din vârful dealului. E, de la primul și până la ultimul strop incepe să bâzâie. Ceva gen viespe aflată în perioada de împerechere. Sunt un pic îngrijorat, el în modul normal pe vibrații.

  240
  • Se poate ca bazaitul sa fie de la arcul electric ce se formeaza intre mictiune si metalul rece. Se poate ca acest efect sa fie de la diferenta de temperatura.

   122
  • Asa era si cu copilul ala care voia sa faca pipi doar cu bunica, ca-i tremura mana.

   242
 23. nu ma pricep la telecom, dar logic vb, ne te afecteaza mult mai mult antena telefonului care practic e la cativa cm de coae decat antena care e la cativa km sau sute de m distanta?

  215
  • >> dar logic vb

   Ete pla vii tu cu logica ta. SE STIE ca 5G-ul da cancer si sterilitate pana la a treia generatie.

   245
  • Ba da, și aia te afectează, cu cât ești mai departe de releu cu atât mai tare, dar bănuiesc că nu ții telefonul în buzunar când vorbești.

   57
  • depinde, daca am casti il tin fix langa coae daca merg, daca sunt prin casa si am casti posibil sa fie pe o polita ceva

   151
  • @Outlaw, corect. Atunci cand vorbesti la telefon il tii langa ureche, adica aproape de creier. Ramai fertil in continuare, dar incepi sa ai probleme ca cele care te-au determinat pe tine sa iesi la pensie pe caz de boala: dureri de cap, insomnii, depresii.

   94
 24. Agenția Internațională de Cercetare a Cancerului (IARC din cadrul WHO) a clasificat undele de radio frecvență în categoria 2B (posibil cancerigene) prin 2011: https://www.iarc.who.int/wp-content/uploads/2018/07/pr208_E.pdf

  „Limitele” prezente în normativele din diverse țări sunt de mii de ori mai mari decât nivelurile la care s-au descoperit efecte biologice. Găsiți aici niște studii pe tema asta: https://bioinitiative.org/wp-content/uploads/pdfs/BioInitiativeReport-RF-Color-Charts.pdf

  Altă chestie, vei găsi limite între țări care diferă de la 10x la 100x, sau țări care interzic/limitează antenele în preajma școlilor/grădinițelor/spitalelor/azilelor/etc. România merge după limitele setate de ICNIRP în urmă cu vreo 30 de ani. Și atunci doar s-au „reștampilat” vechile limite setate și mai înainte.

  Sigur, Vali are perfectă dreptate: nu te poți plânge de ceva antena cât timp tu umbli cu mini-antena în buzunar. Inverse square law ne zice că mini-antena din buzunar te afectează mult mai mult decât una de la distanță: https://en.wikipedia.org/wiki/Inverse-square_law

  216
 25. In Franta ma plangeam la inceput ca nu am semnal GSM in interiorul cladirilor, mi se parea absurd, banuiam ca tehnica lor e arhaica. Acum nu ma mai plang, inteleg de ce…

  233
 26. Fisherman, cred că ai vrut să comentezi la altcineva că nu văd legătura cu ce am zis eu.

  12
 27. ce misto e sa vezi niste specialisti pe o chestie tehnica cum se cearta si iti dai seama ca ala care nu are dreptate e posibil sa fie cel care fute niste echipamente si sa fie convins ca stie ce face.

  190
 28. bleah. toti stie.

  mai putin diferenta intre ‘directionalitatea’ antenelor si comunicațiilor.

  antenele unidirectionale sunt ca laserele. au o dispersie nesemnificativa relativ la distanta pana la destinație.
  alea omnidirectionale sunt ca un bec. emit in toate directiile. poti sa le pui un abajur din diverse motive dar asta nu le face unidirectionale.

  pe partea ailalta ai comunicatia.
  poate fi unidirectionala, o antena care doar emite si sinuna sau mai multe care doar receptioneaza.
  sau bidirectionala adica ai doua dispozitive capabile atat sa receptioneze cat si sa emita si musai sa se inteleaga intre ele.

  antenele gsm sunt toate, prin definitie, omnidirectionale. ca trebuievsa te gaseasca si la munca, si in madina, si pe stadion, si pe buda. intrand in detalii inutile, da, e posibil ca antenele gsm de pe blocuri sa simuleze omnidirectionalitatea prin mai multe antene si abajururi. dar sunt detalii nesemnificative la discutia asta. rezultatul final este omni.

  mai departe, multi gâjâie ca nu e semnal in blocuri. au auzit ei ceva de cusca faraday, da’ a fost de ajuns. pentru ca nu tine exclusiv de dimensiunea celulei.

  in final… sunt niste oameni suficient de destepti care au reusit sa faca chestia asta sa mearga. pe ce facem pariu ca NICI MACAR UNUL dintre ei nu combate aici?

  70
  • Ai dreptate relativ cu gsm omnidirecțional, se obține punând mai multe antene panou spate în spate. Nu există antenă omnidirecțională (ca aia de la stația auto) în gsm. Nici măcar celulele mobile (alea în dube sau camioane aduse lângă stadion sau festival) nu au așa. Dacă tu găsești puse pe undeva, recunosc că sunt ignorant (spre bucuria lui @Outlaw).

   23
 29. La Kathrein in Timisoara, in camera unde se testeaza antenele, si unde nu are voie nimeni sa stea in timpul testarii, buretii de absorbtie de pe pereti trebuie schimbati odata la cateva luni pentru ca se topesc. Si nu, nu de la caldura. Dar antenele nu afecteaza corpul uman, sigur ca nu. De aceea operatorii RADIOCOM refuza sa treaca prin axa antenei, nici macar pentru cateva secunde. Iar cei care urca antene pentru colocare pe stalpi, o fac la termene de timp foarte bine stabilite, pentru a limita expunerea.

  Mai ramane sa ne spuna careva ca fibra optica nu dauneaza si ca e OK sa te uiti in conectorul unei fibre live, preferabil cu un transceiver de 40-80 km range conectat la capatul opus.

  Comentariu apreciat.281
  • Stai, că vin unii să ne explice cum e cu direcționalitatea antenelor și cum suntem noi proști și conspiraționiști că nu ne băgăm în axa antenei și că intervenim pe site numai după oprirea transceiverelor. Sau ăia care schimbă feederele live că nu e semnal în antena potrivită.

   112
  • @Outlaw chiar si antenele directionale au leak de semnal, intr-un fel sau altul. Stai sa vezi ce misto e cand iti iei penthouse de sute de mii de euro si constati ca dezvoltatorul a inchiriat acoperisul pe 10-20 ani pentru un sit wireless, fie ca discutam despre retele GSM, fie ca discutam despre retele de tip PtP sau PtmP. Faci un gratar cu prietenii si va fierb creierii. Pentru ca asta fac microundele, agita particulele de apa. De aia de multe ori mancarea este calda pe dinauntru si rece afara, ca pe dinauntru are mai multa apa.

   Prostii care spun ca sunt ok antenele nu fac corelatia intre ce face cuptorul cu microunde si ce face o antena asemanatoare ca principiu de functionare.

   Adica gen microundele se folosesc pentru tratarea tumorilor totusi…

   https://www.researchgate.net/figure/Cooled-shaft-microwave-antenna-used-in-this-study-The-radiating-segment-black-arrow_fig5_255959858

   20
 30. NOU
  #104

  Acum cativa ani s-au plans puscariasii ca ii doare capul si le este rau de la dispozitivele de bruiat antenele GSM. Inainte de a le fi bruiate antenele, puscariasii nu aveau nimic, erau perfect sanatosi. Deci in concluzie antenele GSM sunt benefice organismului uman… :)

  81

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube