Ce soluție de cloud storage folosiți?

Cred că Digi Storage nu o să își mai revină, pentru că au trecut 16 zile de la al doilea anunț că au probleme și mi-ar cam trebui niște foldere sincronizate între două PC-uri, plus accesarea lor de pe iOS. 300Gb, nu mai mult. Foldere, nu partiții.

Ce folosiți, ce recomandați?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

130 comentarii

  1. Ai incercat Syncthing ? dot net :P

  2. Google Drive
    15 GB free
    100 gb – 99 ron / an
    200 gb 140 ron / an
    2 tb – 499 ron / an

    spatiul asta e shared cu toate serviciile google (gen gmail)

    https://one.google.com/about

    sau

    Mega.co.nz
    50 gb free
    business 10E x min 3 users / luna – limitless
    au si app
    au si encryption end 2 end – google nu are sau nu evidentiaza asta

    • Daca ai nevoie de chestii doar pt Backup cu sanse reduse sa le downloadezi intens efectiv poti gasi un app care iti face backup in Amazon Glacier. E cam cel mai ieftin pe storage pe care il poti gasi.

      $0.0045 per GB / Month – storage

      Retrieval Time Data Retrievals
      Expedited $0.036 per GB
      Standard $0.012 per GB
      Bulk $0.003 per GB

      Retrieval request pricing

      Retrieval Time Retrieval Requests
      Expedited $12 per 1,000 requests
      Standard $0.06 per 1,000 requests
      Bulk $0.03 per 1,000 requests

      https://aws.amazon.com/glacier/pricing/

    • 1 paragraf. nope.

    • Daca vrei ceva sa nu mai depizi de terti poti sa iti iei un NAS de la Synology dar comparat cu Glacier nu cred ca merita.

      Synology NAS e self-hosted, are un soft robust si interesant dar aici depinzi clar de conexiunea de net de acasa / birou.

      Paleta de produse e destul de mare de la home-use pana la enterprise https://www.emag.ro/search/nas/synology/c?ref=autosuggest insa tre sa ai in vedere ca HDD-uri ca si capacitate se vand separat si trebuie sa le configurezi in matrice RAID 1 (mirror) in caz ca pica un hdd. Eu am la birou o solutie din asta si de 5 ani n-a picat niciun hdd pana acum.

    • Mega.nz nu da 50 GB free, asta e doar marketing pentru cei care nu observa „steluta”. Din cei 50 GB initiali incep sa dispara „bonusurile” pana ramai cu 15 GB. Orice alte bonusuri ai adauga, pana la urma ele expira si tot cu 15 GB free ramai (si tot e bine, e printre cele mai mari capacitati oferite la cont gratuit).

    • @Kopan, au dat la inceput 50 GB free. Eu am un cont free facut la ei de cativa ani. Am 48 de GB urcati.

    • One drive, Office 365 Personal, 30 lei. Si aici am 1Tb cloub cu sync pe 5 pc-uri, office full pe 5 pc-uri. Ce-ti doresti mai mult?

      Daca ai abonament la telekom pe firma iti dau gratis office-ul de mai sus :)).

  3. incearca sa rezolvi digi storage cu…toporul…

  4. Sincer prefer un NAS local si gata e mai sigur sa tii datele tale la tine pe servere :)

    • E pe dreaq mai sigur. Trebuie să te apuci de pus HDD-uri în raid, să adaugi redundanță geografică, prostii d-astea. ..

      Cum ar putea să fie mai sigur să ții tu un NAS la tine în living decât într-un datacenter de la Google, a? Cum?

    • Și în caz că:

      – îți ia foc casa…?
      – ți se sparge casa și se fură NAS-ul?
      – mor HDD-urile?
      – ai rămas fără curent/net acasă și ești remote și ai nevoie de fișiere?

    • Daca au trecut atatea zile inseamna ca nu e „mission critical”. Si eu as inclina pentru aceasta solutie dpdv financiar. Folosesc de vreo 10 ani de zile un DNS321 ( https://support.dlink.com/ErrorPage.htm ) pentru backup in principal cu doua discuri de 1TB in RAID. La inceput il foloseam si pentru torente (are program specializat) ca sa downloadez fel de fel. Acum e in principal pentru storage, backup si din cand in cand pentru Plex. La vremea respectiva cred ca m-a costat sub CAN$ 400 (1200 lei azi si sub 1000 atunci) si solutiile de cloud din ziua de azi nu prea erau. Mi-am scos cu prisosnta banii si inca-l folosesc desi are viteza mica de transfer.

    • Pentru ca NU exista cloud ci calculatoarele altora. Si asa cum a postat si zoso linkul, proprietarii serverelor se cam pisa pe utilizatorii simpli…te trezesti cu date furate de catre sysadmini etc…. p.s. lucrez in IT de peste 12 ani ;) am nenumarate cazuri in care clienti de-ai mei ce tineau facturi in cloud si apoi providerul a zis ca 1 sapt are nush ce mentenanta si nu le da acces la date. Un nas profi e super simplu de configurat si cel putin esti pe banii tai in locatia ta.

    • @Alex T. – pentru ca NU exista „locatia ta” ci doar „locul tau” :p

    • @ciubi
      da, si la google sunt foarte sigure datele….not!

      https://searchengineland.com/google-lost-data-new-google-search-console-users-278708

      https://www.computerworld.com/article/2973600/google-cloud-loses-data-belgium-itbwcw.html

      Acum nu zic ca datele sunt mai sigure acasa pe un nas/home server, in nici un caz, dar nici pe clowd nu m-as baza prea mult.

    • atunci vine vorba aia: si virgina si campioana la supt p@ nu prea se poate :)

  5. OneDrive si Google Drive ,merg ambele ca unse.
    Cumperi un Telefon Microsoft Lumia (cel mai bashit) de pe olx si activezi One Drive.
    E gratuit 1 terra/1 an. Resetezi telefonul la un an si repeti schema (cu alt cont nou desigur)
    Storage free 1tb pe cloud cu 150 de lei/viata.

    Da stiu,sunt suedej.

    • Esti sigur ca merge cu resetatul? Eu am avut Dropbox cu samsung. S-a dus timpul, nu a mai mers cu nici un resetat.

    • @Robert3. La fel functioneaza cu asus si google drive pt 100 gb.
      So cheres prala?

    • 1qlee ,dropbox nu e a lu’ baietii aia de la microsoft. sunt la al2lea cont pe acelasi telefon deci sunt aproximativ 100% sigur ca merge cu reset

  6. Office 365 Personal cu OneDrive 1TB
    30 lei pe luna (sau 300 lei pe an)

  7. Eu am cloud-ul meu.
    E mai mult ceață, dar e ok.

    / numa mă laud.

  8. 1. Mega.nz sau Google Drive. Eu folosesc Mega pt transfer rapid intre device-uri si mai stochez fisiere neimportante.

    Dezavantaj: datele se pot pierde (vezi primul Mega al lui Kim dot com) si confidentialitate

    2. Server propriu cu NextClowd (Sper sa nu ma injuri ca e o solutie mai complicata)
    Iti iei o raie de calculator cu 2 hdd-uri in raid 1, pui un ubuntu si nextclowd si ai propriul tau clowd. Iti poti chiar vedea filmele si pozele salvate direct din browser plus ca poti asculta muzica.
    Daca reusesti sa pui un ubuntu pe el te pot ajuta eu cu instalarea remote de Nextclowd.

    • Acel moment când îți instalezi Linux ca să asculți muzică…

    • @Ionuț, Nextclowd poate fi accesat de oriunde dacă îți mapezi serverul cum trebuie in rețeaua interna, are și aplicație de mobil, deci iti poți asculta muzica de acasă de oriunde prin mobil sau browser web,la asta ma refeream și nu ca instalezi Linux ca să asculți muzica ca la Winamp.

  9. Folosesc: Onedrive, Gdrive, si Drive din G Suite. Recomand OneDrive din cele trei, ultima varianta de app e cea mai decenta.

    Gdrive are un filesystem sinistru, Filestream appul de drive de Gsuite (i know) e mai bun poate te tenteaza pricing la ala.

  10. Serverele din china ale huawei. Si nici macar nu vreau asta!

  11. Dintre toate cele 3 mari mi se pare ca Dropbox-ul e cel mai stabil si bine facut, dar si cel mai scump. Eu am preferat de 1 an sa trec pe one drive ca e la juma de pret si ai si office-ul inclus. Merge bine pe android (ios n-am). Singura problema a fost cu un folder care avea cateva 100k fisiere mici si pe care nu dorea sa-l sincronizeze si se oprea tot. Sau poate n-am avut eu rabdare sa-l las 1-2 saptamani :)

    Google drive parca e si el mai scump si acu cativa ani cand il foloseam mai intens tot dadea conflicte intre fisiere.

  12. Am un Pi care are 2 HDD externe pe USB (alimentate separat bineinteles) pe care il folosesc pentru storage, prin Nextcloud. Am totul in sync, inclusiv telefoane, pc-uri, backups, etc.
    Am si un Dell R710, cu 4 HDD in Raid5 doar pentru storage, cu care fac weekly offsite backups cu un prieten si viceversa. Pe G Drive si Dropbox doar lucruri neesentiale.

  13. Băi fa ce sfaturi pline de glume aveți! M-am râs! Mai revin poate văd ceva și fără poante dar pe subiect!

  14. OneDrive merge bine, poti sa dai 2-300 de lei/an pe o licenta de Office 365 Personal si ai 1TB si Office-ul inclus (da, stiu, Office costa 11,69 dolari liftime pe nustiuce site perfect legal).

  15. Daca ai posibilitatea sa iti faci cloud-ul tau iti recomand NextCloud ca si solutie. Un VPS, deploy la applicatie si ar trebui sa iti mearga out of the box.

    Daca vrei ceva managed de altcineva si sa nu ai tu treaba cu update-uri, iti recomand .

    Am folosit dar am migrat pe server-ul meu propriu.

    • Sub nici o forma nu va luati Hetzner. Sunt cei mai mari tepari chiar daca sunt nemti. Dupa ce am avut un dedicat f scump la ei m-am chinuit 1 an sa inchid relatia cu ei cu tichete si reclamatii. Pana la urma am inchis cardul ca sa nu mai imi ia bani in avans cate 3 luni. Tepari ordinari. Cititi pagina lor de FBQ.

    • Cred ca am avut pe mana pe putin 300 de servere dedicate de la ei. Procesul de termination a fost la 2 clice distanta. Pe data stabilita server-ul era canceled fara alte discutii. Nu stiu ce probleme ai avut tu dar eu lucrez cu ei de peste 8 ani si nu a fost nici o problema.

  16. One drive… Google drive
    Sau daca vrei ceva mai securizat – tresorit. E putin mai scump, dar merita. Cea mai ieftina varianta e 8,33 € pe luna pentru 200 GB.

  17. @zoso mie băieții de la gigistorage mi-au zăpăcit cativa GB de poze acum niste ani.. deci nu stiu cum ai rezistat pana acum.

    TL/DR OneDrive.

    Versiunea lunga/scurta:
    Am incercat asa:
    OwnCloud pe un i7QM (SandyBridge) cu 12GB RAM si SSD intel 320 de 256GB… Am renunțat pentru ca era prea lent (pe atunci aveam vreo 30k de poze, cele noi veneau din vreo 3 telefoane plus laptop/desktop-cele din aparat).
    Office 365 personal, 1+1 gratis (tableta cu Windows 8.1 cu bing si Lumia 930) apoi plătit, vreo 170-200 de lei/an.
    Pe langa ultima versiune de office primesti si ondrive cu 1TB la Microsoft in cloud.
    Clientul de windows 10 e genial – poti decide pe fiecare client ce foldere vrei sa sincronizezi (bing it ;)) cel de android e mișto. Pe iOS am încercat doar pe iphone SE. Nu m-am putut plange de nimic mai putin faptul ca raw-urile din A7 se vad aiure
    Pe windows 10 se integrează cu aplicatia Photos.

    • off topic… cand mai bre timp sa faci poze noi daca te tot uiti la alea 30k vechi?

    • @thebblack am ajuns pe la .5 TB… Si vreo 150k (aproximativ) de fișiere (99.(9)% poze).
      Timp de facut poze noi se gaseste. De uitat la cele vechi… ne facem :)

    • Io am cateva sute, facute majoritar de altii si primite pachet, pe care le plimb din inertie cand mai modific partitiile, ca oricum nu stiu niciodata in ce folder sunt. Mai am cateva sute si intr-un sertar, cu care aveam planuri mari, sa le scanez, etc…. Da’ dupa aia m-am gandit ca mai bine in timpul ala ma duc la munte sa admir peisaje noi, ca la poze nu ma uit oricum, nici pe ecran, nici pe hartie.

    • @thebblack eu stiu pe unde le tin dar, de cand cu onedrive atat in interfata web cat si in „photos” – vine default cu windows trebuie doar sa iti amintesti data pentru ca apar in „timeline”. In plus ai posibilitatea sa le pui in albume ;)
      Pana la urma sunt amintiri :D

  18. OneDrive si in banii aia ai si toate toolurile M$ online.

  19. google drive pentru ce am eu nevoie.
    multumit si de viteza de download atunci cand a fost necesar.

  20. Sunt 2 intrebari:
    1. Ce folosim noi?
    2. Ce recomandam pentru nevoia ta?
    Doar traduceam paragraful tau, nu intentionam sa raspund :)

  21. Nextcloud folosesc si eu, face ce spui ca vrei tu, dar nu stiu daca esti dispus logistic sa o iei pe drumul asta.
    Ca backup online – Amazon.
    Backup offline periodic.
    Nu am pretentia ca sunt mare specialist, dar pentru nevoile mele (backup, sync, full control) e ok de 5-6 ani.

    • Prea multe probleme cu soluțiile self-hosted dacă nu ți le faci singur și nu ești vre-un sysadmin/ceva la un data-center.

      – trebuie să asiguri și backup, just in case
      – și redudanță
      – conectivitate 24/7
      – VPS-urile cu spatiu mult costă
      – iar la serverele dedicate trebuie să mai ai și grija hardware-ului, downtime pentru upgrade-uri, ai grijă de actualizările OS-ului, patchuri de securitate etc.

      Adaugi costul serverului, costul cu configurarea (dacă nu te pricepi, trebuie să plătești pe cineva) și ieși mai scump ca un serviciu cloud.

      Sigur, ai 100% control asupra mediului în care sunt stocate, dar ai și 100% din responsabilitate.

      Eu pentru backup am trecut de mult pe Backblaze. $6 (era $5) pe lună, pentru un PC, spațiu backup nelimitat (am 2.7TB backed up), encryption, client care face singur toată treaba (sta în background și face continuu backup la fișierele modificate/noi), File/Folder history de până la 30 de zile, iar în caz de restore, ai posibilitatea să primești un HDD de la ei cu toate datele tale (plătești HDD-ul dacă vrei să-l pastrezi, sau îl returnezi după ce ai făcut restore).

      Sigur, backupul inițial e încet al dracu’ (la mine a durat aproximativ 3 saptamani pt. 2.5TB la vremea aia), dar nu-l simți.

    • Oh come on. Backup off-line fac, nu am avut niciodată probleme de conectivitate când am avut nevoie, sync ul merge pe 5 telefoane si 4 calculatoare fara probleme, hardware-ul e un HP Elitebook care e si server media în casa etc. Merge de 4-5 ani fara probleme, am trecut prin update de OS si hardware (2x1TB SSD).

      Sunt o persoana fizica, e de-ajuns, si adevărul e majoritatea nu au nevoie de 5-9s uptime and shit. Viața nu trebuie să fie chiar complicata fără să fie nevoie de fapt.

    • nu caut backup online, caut cloud storage and sync.

    • Nextcloud e „cloud storage”, nu „backup”.

      @avionaru: daca tie nu ti s-a intamplat, asta nu inseamna ca nu se poate intampla :)

  22. NOU
    #58

    Google One. 140 Lei/an pentru 200 GB.

  23. Norul meu. Cand aud de 300 lei pe an zau ca as plati. Mi-a luat 2 luni sa-l fac dar nu am incredere in el

  24. Bine, sunt subiectiv un pic, că fiind utilizator de Gmail la modul masiv…
    Am incercat OneDrive că dacă tot plătesc Office. E ok, se mișcă excelent, dar peste 1T e destul de scump și nu are sau nu avea concept de familie.
    Acum sunt in al doilea an de Google One. Extrem de rapid, dar dată centerul e la vreo 10km de mine, bine și isp-ul are peering local. Spațiul împărțit cu toată familia. Nu ieftin și mi-e groază când voi depăși 2T, cel mai probabil dacă nu bagă opțiuni de 3-4T voi fi nevoit să renunț la unele backupuri. M-au decât că nu vor mai sincroniza pozele spre Google Photos!
    O soluție foarte mișto de backup are Synology, dar trebuie storage de la ei. Hostingul e in Germania și se mișcă excelent.

  25. Amazon cloud drive.

  26. De folosit folosesc OneDrive, varianta de 6TB (împărțită la 6 useri) pentru 100 usd / an, și include și aplicațiile Office. Acuma pentru ce zici că ai tu nevoie, OneDrive e probabil cam scump.

  27. https://www.sync.com/

    Primii 5gb sunt gratuiti.

  28. Google Drive pentru chestii home. AWS S3 (Glacier etc) pentru chestii serioase și de business.

  29. PCloud: 500Gb / 175 EUR 4eva sau 48 EUR pe an (https://www.pcloud.com/cloud-storage-pricing-plans.html)

    Merg super bine, singura diferenta intre ei si Mega e ca daca vrei full encryption te costa in plus (dar tot iesi mai ieftin)

  30. Folosesc Office365 family, care are separat la fiecare instanta 1tb (5 instante).

    Nu ai nevoie mai mult de una. Pe langa avantajele mentionate de ceilalti, as vrea sa adaug „files on demand feature” – dupa ce a sincronizat totul, dai click dreapta pe fisiere sau foldere, si ai acolo remove from device, sau ceva de genul. Asta iti sterge fisierele de pe disc, dar le pastreaza in cloud. Partea buna ca structura iti ramane ca si inainte pe hardul local, ca un fel de simbolic link, doar iconul se schimba. Cand iti trebuie factura.pdf, dublu click, o ia de pe server, si o face locally available. Folosesti mereu un folder ? Click dr, make available. Done. Celelalte raman in cloud mereu, si local ca un fisier/folder semitransparent.
    Super folositor pe un laptop cu minim de spatiu unde nu ai nevoie de sync selectiv, sau all, dar ai vrea sa vezi toata structura din cloud. Ai 128G hardul din care doar 60 available si 1tb in cloud. Great.

    Dropbox a avut de mult asta, dar a facut-o disponibila doar la tier „pro” care nu merita banii doar pentru asta. Onedrive had it by default. And you get Onedrive for free when you get Office. Easy switch.

  31. Microsoft OneDrive pentru ca e în abonamentul Office, dar am cumpărat și 500 GB la pCloud.
    Recomand pCloud – poți plăti o singură dată și ai permanent spațiul cumpărat. Nu cu plată anuală. O altă chestie este că îți pune în sistem un disc virtual și vezi datele din cloud exact ca pe o partiție locală.

  32. Dropbox, 100 parai pe an. Era 1 tb, acum sunt 2 in aceeasi bani.

  33. Am un qnap de pe care syncronizez unele foldere pe gdrive de 100G…cam atata am nevoie

  34. Dropbox. Iar Dropbox Paper mi se pare genial.

  35. 300 de giga de p0rn cu influencere… nu-i rău. Dă și tu un share la oameni

  36. Numai avioane pe aici.

    Backblaze.com , 6$/luna, unlimited storage.
    Wasabi daca vrei ceva gen amazon 6$/luna

    Daca ai chestii care vrei sa uiti de ele dar totusi nu le-ai arunca:
    Amazon Deep Archive: $0.00099 per GB / luna

    • Niciun serviciu care oferă „unlimited” orice, nu păstrează partea cu „unlimited” prea mult.

      În afară de asta, low-cost e low-cost. Costurile reale pentru a furniza un serviciu bun sunt cele ale celor 3 mari (Google, MS, Dropbox). Cine oferă low-cost taie niște colțuri pe undeva (vezi digi) sau nu vor mai fi low-cost prea mult timp.

    • Cred ca ar trebui sa vezi întâi cine sunt backblaze…

    • backblaze sunt unii care în 2017 aveau încasări de 20 de milioane de dolari pe an*.
      În 2017, Dropbox avea încasări de 1 miliard.*
      Doar ca idee, Digi (al nostru) avea tot 1 miliard. ** Evident, nu doar din cloud storage.

      Există ceva care se numește economie de scară. Cu cât produci mai mult, cu atât o faci mai eficient, adică cu cost / unitate mai mic. Dacă și în aceste condiții Dropbox și restul sunt mai scumpe, înseamnă că în realitate nu oferă același serviciu, sau în aceleași condiții. There is no free lunch.

      * (sursa: articol pe businessinsider)
      ** (sursa: Tradeville)

  37. Google Drive – 2TB – 50 lei / Luna, viteza ok, nu la nivelul Digi Storage, dar asta e. Bine ca nu am continuat cu ei.

    Îți recomand Cloud.mail.ru. Hehe..

  38. Am folosit Digi Storage pana acum 1 an cand a trebuit sa sincronizez 200 Gb cu multe fisiere si Digi Storage a avut nevoie de minim 3 zile. De atunci folosesc Google Drive care se misca foarte repede pe foldere cu foarte multe fisiere mici.

  39. OneDrive. Cu O365 Home.
    In cel mai rău caz, ai 5Tb, cu 5 adrese the email diferite. Aplicațiile de iOS sunt Android sunt decente, plus că nu poți compara GSheet cu Word/Excel nici macar pe mobile. Fiecare email/membru din familie poate sa instaleze office pe 5 device-uri (laptop/desktop/mac/iOS/Android) diferite. Cu un singur abonament de ~$8/luna poți să împarți planul cu inca 5 persoane.
    Beat that, Google 1 😂

  40. Eu folosesc cloud.mail.ru, 1TB moca pe viață. Nu recomand însă pentru chestii importante, cine știe când se supără rușii și scot tot din priză. Și nici viteza nu e cine știe ce, eu țin pe el Camera Uploads și diverse alte mărunțișuri. Sync decent.

  41. Apple iCloud 45 lei pentru 2Tb cu integrare foarte buna in ecosistemul lor!

  42. Orange? Nu propun, doar întreb poate comentează cine cunoaște.

  43. NextCloud.com pe un VPS de pe contabo.com

    • Si redundanta?

      Da, am vazut si eu zilele trecute un NextCloud ruland pe un server de la Contabo, e misto, dar…

  44. Chiar tu ai facut promotie aici :
    https://www.goodoffer24.com/microsoft-office-365-professional-plus-account-for-5-device-32-64-bit.html
    Office 365 ofera 1T in OneDrive , au implementat sortarea automata a pozelor si pe parte de sync sunt ok .
    ~140 Ron/an pentru 5 conturi cred ca e ok . Eu il folosesc de 4 ani deja si ai si office la zi .

  45. Acum cativa ani foloseai SugarSync. De ce ai renunțat la el, parca erai tare încântat.

  46. Incearca Amazon S3

  47. Google drive

  48. Revin cu o precizare la Google Drive. Pentru sincronizare intre mai multe device-uri trebuie sa-ti muti folderele in folderul google drive. La foldere din afara, google drive, este capabil sa faca doar backup

  49. Folosesc dropbox, abonamentul de 11.99 euro.

    Pe an nu stiu cat e. E foarte ok, dar 2tb e mult pt tine banuiesc.

  50. PCloud, 500 GB pe viata cu 175 EUR sau abonament cu 4 EUR pe luna. Sincronizare, criptare, servere in Elvetia. Folosesc de cativa ani fara probleme.

  51. Google drive iar tu cum ai google for business, platesti 11 euro pt spatiu nelimitat. Uite si aici: https://youtu.be/y2F0wjoKEhg

  52. NOU
    #99

    +1 pentru Google Drive

  53. Am folosit pcloud (pentru 500GB plăteam cam 22RON). Au aplicatie super pentru pc si telefon. In PC iți vede spațiu ca un HDD separat.
    Am renuntat in favoarea Onedrive 1GB 140RON / an cu Office 365 inclus (am nevoie de licență Office).

  54. Dropbox – cu interfata excelenta pe iOS

  55. iCloud. Exista si optiune de family sharing.

    • Rlly, brici? Incearca sa faci upload la mai multe poze simultan. Nu 10, gen 100-200. Si ar mai fi cateva chestii…

  56. iCloud
    Folosesc si Drive dar de cand cu iOS 13 file meneger devine mai prietenos in iOS …iCloud clar.

  57. Google Drive si iCloud

  58. file manager

  59. Serifule, nu mai merge sectiunea de sub alte articole?
    Intram zilnic de cateva ori sa verific link-urile alea…

  60. @”Awww. Tocmai am castigat un premiu si trebuie sa platesc 58 de lei pentru a intra in posesia lui..”

    Giveaway?

  61. Prin anumite podcasturi am tot auzit reclama la Backblaze, care pare a fi ceea ce ai tu nevoie. (https://www.backblaze.com/cloud-backup-b.html) – 6 $ pe luna, storage nelimitat.

    Singura problema e legata de nr. de computere folosite pentru un account, poti folosi doar un device per account.

  62. Mega pentru poze si muzica(am vreo 4 conturi), google pt documentele zilnice

  63. ai de plm cati pareristi pe aici :)))).
    Eu folosesc Amazon doar ca app lor de mobil sucks si pe android si pe ios.

  64. daca ai ios si vrei sync, icloud drive e no brainer

  65. Daca iti place solutia digi poti incerca direct la sursa, acelasi soft doar ca ai spatiu putin:

    https://app.koofr.net/login

  66. 3/4 din ce îmi recomandați nu pot face acel simplu lucru numit „lasă-mă să îmi aleg folderele”.

  67. Dar cu digi ce …. se intampla? Nu poti afla?
    Daca e doar de la aplicatia de desktop nu se poate reveni la cea veche ?
    Mergea relativ decent….Nu inteleg cum au reusit sa o strice…
    I-au dat drumul fara niste beta testeri ? Fara o solutie de backup?

  68. Folosesc:
    Google Photos – pentru poze și clipuri;
    Google Drive – pentru sincronizarea conturilor și backup;
    Dropbox – țin diverse aplicații care le folosesc atunci când instalez windows-ul;
    Onedrive – țin proiectele la care lucrez.

  69. strategia lor e mondială: în loc să repare, cumpără reclamă. https://imgur.com/VfSuBYZ.png

  70. NOU
    #129

    Folosesc Google Photos pentru stocare nelimitate de Filme in format 720p si 1080p. Folosesc serviciul de 3 ani si pana acum am peste 7 TB + de Filme si Seriale in cel mai bun format High Definition. Nu trebuie sa platesti pentru asa ceva, trebuie doar sa cauti solutia cea mai optima, iar cei de la Google clar sunt cei mai buni la capitolul asta, pe deasupra ofera spatiu gratuit nelimitat pentru Poze si Video.

  71. Terabox – 1 TB free

    Eu am avut curaj sa-mi salvez pozele si filmele personale acolo.
    Documente nu prea imi vine sa salvez din motive de privacy dar si fiindca imi e suficient spatiul oferit de OneDrive.

    Am acasa un NAS (RAID) + sincronizare saptamanala la un alt NAS tinut in casa parintilor, ambele in Bucuresti.
    Cu ocazia invaziei Ucrainei mi-am dat seama ca ar fi safe sa mai am o versiune a pozelor si in afara Romaniei.

    Pros:
    – Free 1 TB
    – clienti de Win, Mac, Linux, iOS, Android
    – automatic backup la pozele din iPhone / Android
    – ofera 2FA
    – ofera 1 folder criptat de 200MB

    Cons:
    – nu poate fi customizat sa syncronizeze un anumit folder din Windows (asa cum ar vrea Zoso)
    – e administrat de chinezii de la Baidu deci in materie de privacy nu stim prea multe
    – pe servere din Japonia la distanta de 250-300ms, nu te poti astepta la viteza prea mare
    – pt multe fisiere mici merge incet, dar pt backup de poze e acceptabil adica am uploadat cu 70-100 Mbps (probabil e limitat de viteza ISP-ului meu)
    – download-ul e limitat in versiunea free undeva la 20-30 Mbps

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile