Social Media: subscribe to fuckin’ comments!

protest_this_shit

Articolul se poate numi foarte bine şi “creşte interactivatea pe blogul tău fidelizând cititorii” sau, mai realist, “cum să nu fii prost”!

Aparent, 50% dintre oamenii care au bloguri nu ştiu cum funcţionează un blog. Pentru că îmi place să îmi fac prieteni, mă ofer să explic eu mecanismele. Şi o voi face simplu, să înţeleagă inclusiv managerii de online despre ce vorbesc.

Articol publicat pe blog. Io vin şi las comentariu. Aş vrea să am un buton care să mă anunţe când apar comentarii noi la acel articol. Poate îmi răspunzi tu. Poate îmi răspunde altcineva. Dacă nu ai acel buton, există două soluţii:

 1. revin când/dacă îmi aduc aminte să văd dacă mi-a răspuns cineva.
 2. bag pagina în bookmarks şi o ţin acolo până nu mai am loc şi o şterg.

Ambele situaţii necesită muncă din partea mea, munca ce poate fi evitată simplu, printr-un plugin de wordpress. Ai crede că oamenii care fac online zi de zi sunt destul de deştepţi să gândească până aici. Dar nu. Majoritatea nu sunt, ceea ce explică şi starea actuală a onlineului românesc.

Bonus la rahatul ăsta: a doua oară nu mai las comentariu, că n-am chef să urmăresc iar dacă mi-a răspuns cineva sau nu. Simplu.

ExtraBonus: link şi număr la comentariu. Vreau să dau link către comentariul 22 dintr-un articol şi nu pot pentru că un omosecsual de designer a scos linkul şi cele două linii din css şi nu apare nici link şi nici numerotare la comentarii.

Cât de greu e, băi nene, onlineul ăsta?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

17 comentarii

 1. De exemplu la tine si la Arhi pe blog, nu ma abonez la comentarii, am facut-o de 2 ori si mi-ati umplut mailul;)) Cand sunt interesat de un articol, prefer sa revin peste 2-3 zile asupra lui si sa citesc si comentariile. Acum depinde de fiecare, insa la blogurile mici ma abonez la comentarii.

  00
 2. De asta uitasem. Chiar mi-a atras cineva atentia ca vrea sa se inscrie la comentarii. Daca vrei neaparat, de ce nu? Link la comentariu am. :)

  00
 3. Eu de exemplu nu ma abonez la tine la comentarii decat foarte foarte rara pentru ca le primesc in format plaintext, text si link toate aiurea, zici ca e formatat de un copil de 5 ani.

  00
 4. Plus de asta ar fi binevenit si un buton de quote sau raspunde, cum e la Arhi de exemplu, ca sa dispara mizeriile alea cu @XYZ

  00
 5. De ce ti-ai umple casuta de email cu zeci sau poate sute de notificari ulterioare, mai ales daca apuci sa comentezi prin mai multe locuri seara dupa lucru?
  Email ca pe YouTube (daca cineva-ti da Reply EXACT la comentariul tau!) inteleg, dar notificare cu fiecare comentariu e prea mult pentru oricine. Compromisul pt mine e bookmark si revenire doar unde chiar ma mai intereseaza unde s-a ajuns cu discutia

  00
 6. bre nu ai auzit de „subscribe to rss feeds”? sau nu stii cum functioneaza un blog? :P

  mai adaugi la adresa din bara un „/feed” si ai rss-ul pentru comentariile acelui post… uite un exemplu https://zoso.ro/social-media-subscribe-to-fuckin-comments/

  00
 7. Pentru cei care au Community Server, e mai greu. Cum de exemplu este la mine. Mă chinui să fac o mutare pe WordPress, dar doare rău (importuri manuale, comentarii pierdute, horror).

  00
 8. Utilitatea acestei funcţii depinde şi de obişnuinţele cititorului, eu unul abonându-ma foarte rar la comentarii (ca mArS). Fireşte, este mai bine să existe opţiunea, nu cere de mâncare şi să fie disponibilă pentru cine/când are nevoie de ea.

  Însă am întâlnit de câteva ori şi extrema cealaltă, la blogeri de top: abonarea la comentarii era implicită. Cât i-am înjurat când din obişnuinţă sau neatenţie nu observam să debifez rahatul ăla…

  00
  • @Sakura: nu, aia e de la plugin. dacă bifezi de 3 ori să te aboneze el se gândeşte de capul lui si te abonează instant.

 9. Excelenta idee. Instalez acum :D

  As mai adauga – autodiscover la feed-ul de RSS

  00
 10. Da. Și mai sunt și ăia care acceptă doar utilizatorii înregistrați cine știe pe unde (de exemplu WordPress)… Retarzi.

  00
 11. Cotoioasă treaba cu old.tudorgalos.ro. Vechiul domeniu va fi probabil șters, deci tb să recuperez tot conținutul să-l înfig în noul domeniu. Și aici nu prea am găsit progrămele/soluții să facă treaba asta automat. Plus că RSS-ul e făcut să ia doar ultimele 25 de posturi (pe care le-am importat cu succes dealtfel).

  00
 12. Cum adaug link la comentarii? :(

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube