Social media: like-uri pe Instagram și boți pe Twitter

Instagram a cuvântat că ar vrea să mai trieze din roboții care abuzează de platformă și le dau ocazia unora să cumpere like-uri aiurea. Și prin aiurea înțelegem “care bat foarte tare la ochi”.

“Recently, we’ve seen accounts use third-party apps to artificially grow their audience,” the platform noted in a new release posted to its website. “People come to Instagram to have real experiences, including genuine interactions. It is our responsibility to ensure these experiences aren’t disrupted by inauthentic activity.”

O să zgârie un pic suprafața, o să închidă câteva servicii prea ieftine și cam gata. Pentru că știu și ei cât de multă interacțiune e pe platforma lor, care sunt boții și așa mai departe, dar nu pot face nimic, pentru că acționari și bursă.

Peste gard, la ceilalți prizonieri ai propriei lașități, 34% din știrile false sunt propagate de boți evidenți. Nu cocleți care dau share la știri false, no roboței cu activitate cât de cât validă, boți din ăia de n-au poză, nu urmăresc pe nimeni, dar dau share la unele știri no-stop.

Deși au șters 70 milioane conturi, Twitter tot plin de boți e. Știu, „specialiștii” insistă că e un fenomen marginal. Nu e marginal când influențează alegeri și burse.

Și da, există un bot pe Instagram care dă follow și apoi unfollow după o zi, ca să atragă noi followeri, pentru că să se știe că oamenii dau follow înapoi.

 

say-photos

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

13 comentarii

 1. „boți din ăia de n-au poză, nu urmăresc pe nimeni, dar dau share la unele știri no-stop.”

  Pai astia concret cum au vreun efect ? UNDE dau share ? Ii urmareste pe ei cineva ?

  00
  • au un bot care dă follow la toată lumea. caută hashtaguri, dă follow, 10% din ăia dau și ei follow și așa se creează influența.

 2. Patesc asta pe instagram de prim primavara. Prima oara ma speriasem,credeam ca am devenit Orlando Bloom peste noapte. O domnita cu vreo 400 de mii de followeri mi-a dat follow.

  10
 3. Marele consultant Dragoș Bucurenci mi-a dat follow pe Instagram de vreo trei ori. 🙂 Mă rog, botul, nu el. Sau, na, cine știe. Apoi mă targhetează pentru conferințe pe care le susține din postura de miez al comunicării.

  10
 4. Si pe facebook sunt tot felul de „bunaciuni” care iti dau add. Sa stiti ca daca pare prea buna e fake :))

  00
 5. Am patit-o si eu cu „bunaciunile” pe facebook. Mi-au dat add, le-am dat „follow”, ca sa constat ca era de fapt un canal porno care imi trimitea clipuri porcoase…

  00
 6. Cred ca a devenit o bisnuinta in randul „hartistilor”.
  S-au cam prins si copiii ca ceva nu e in regula. Captura de pe Fb: https://image.ibb.co/fzHN9q/vunk.jpg

  00
 7. Ambele muze fabuloase mi-au dat follow din senin la interval de cateva zile. Eu nu le urmaresc si nu le dau like, m-am mirat cum de fiintele umane Diana si Alina au decis sa dea follow contului meu obscur. Acum mi se explica ca niste boti au dat follow, de fapt. :-/

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la Finestore.