Smart money leaving, dumb money entering…

 

202102045404161919

Oare oamenii ăștia nu realizează că băieții deștepți le vând acțiunile fraierilor și apoi îi bat pe spate că fac chestii mărețe și le-o trag fondurilor de capital și sunt eroi?

Odată ce prețul a stagnat o săptămână și presa urla de scandaluri, era clar că nu o să mai crească și că ar fi momentul să vândă, mai ales dacă au cumpărat la 4 sau 17 sau 50$.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

56 comentarii

  1. Typo „smart” nu „smat”, cred…

    00
  2. in general in momentul in care o chestie dinasta ajunge in presa, ala e semnalu ca s-a fumat

    00
  3. Au devenit toti experti in bursa de cand cu GameStop, nu doar la noi ci si la „ei”. Este de urmarit toata treaba asta pentru a vedea si intelege de ce bursa este o jungla. Nu este pentru oricine, si cu siguranta nu acum e momentul sa te bagi si tu in joc, daca nu ai mai facut asta niciodata sau daca nu iti permiti sa pierzi banii aia cu care ii inveti minte pe cei din hedge funds.

    Zicea bine un articol, ca acest „castig” al celor mici este tot o schema caritas si ca cineva va pierde mult de tot la un moment dat. Actiunile alea umflate de cei de pe Reddit tot umflate sunt si acum si nu reflecta perspectivele companiei GameStop, care tot proaste raman.

    00
    • @Ionut Popa – asta cu valoarea companiei este o chestie subiectiva. Traim intr-o era in care suntem aproape de .com bubble, ai x companii care cresc ca fat frumos si in special pe baza de previziuni. Previziunile sunt mereu optimiste.

      Uber nu a produs nici un leu si creste si tot creste. Tesla a crescut de 4 ori intr-un an, de la 200 la 800 de dolari. Nu cred ca exista exemplu de afacere sau bun care sa creasca de 4 ori intr-un an si tine cont ca de acum incep sa apara tot mai multe autovehicule electrice pe piata si concurenta se ascute pentru Tesla, o sa le fie tot mai greu sa creasca.

      Musk este un zeu. Daca Musk spune „eu as investi in firma Y” actiunile firmei vor creste cu 10% intr-o zi. A spus „Use Signal”, oamenii au inteles ca e vb de o firma de echipamente medicale si brusc actiunile au crescut cu 400%.

      Vrei sa imi spui ca are legatura cu firma reala sau ca pretul actiunilor este pur si simplu un obiect a carui valoare e data de oferta si cerere?

      00
    • TSLA a crescut de la ~80 usd în aprilie la ~800 usd acum. Atîta tot că ăia 80 usd erau pre split. Adică cei 80 din aprilie s-au transformat în 5 acțiuni a 800 acum. Eu aș zice că a crescut un pic mai mult decît 4x.

      00
    • @BigBear Oricine zice așa ceva și are ca efect creșterea prețurilor acelor acțiuni e un „zeu” (a se citi păcălici). Deși mai degrabă aș zice că e un efect temporar, cauzat de așa-ziși analiști de căcat, care nu știu decît să se uite la past history și să facă analogii, fără să înțeleagă dacă compania despre a cărei acțiuni e vorba chiar justifică creșterea/scăderea aia de preț a acțiunii.

      TSLA nu a crescut din cauză că Musk sau tanti Omida au zis că [insert wise prediction here]. Ci pentru că fundamentele companiei justifică asta. Și o să mai crească mult și bine. Dacă nu fac split iar, pînă în 2025 prețul acțiunii va trece de 2000 usd. Că toți analiștii gen Gordon Stupid Johnson le cîntă prohodul nu înseamnă decît că looserii ăia nu au înțeles că TSLA nu e o companie de fabricat mașini ci o companie de energie, care vine cu massive disruption (a se citi că au potențial de a face foarte mulți bani din alte domenii conexe celui cu mașinile, pe unele avînd chiar cvasi-monopol deocamdată) și are creștere exponențială (a se citi se dubleză numărul de mașini produse de la an la an – ceea ce e adevărat din 2012 pînă acum). Așa se întîmplă disruptive innovation: ani la rînd acțiunile stau la un nivel modest, în timp ce compania investește constant și crește, iar cînd încep să monetizeze și chiar și gordonii încep să priceapă, explodează și pretul acțiunilor/cota de piață se multiplică an de an.

      De urmărit de exemplu https://www.youtube.com/watch?v=ZSQTA2EMWk8
      Nota bene, în video ăsta Cathy Wood vorbea de prețul acțiunile pre-split. Deci dacă ea estima 15x pînă în 2025, deja am ajuns acolo.

      00
    • @ Ionut – ti-ai dat si tu cu parerea pe langa asa ca sa umfli un pic numarul de comentarii si sa nu te abtii sa comentezi pe subiect. Stii ce face GameStop? Stii de unde toata isteria asta? Nu stii ca nu te-a interesat.

      00
  4. niște amici cu XRP zilele trecute, rupeau comentariile pe Reddit: „stați, țineți de ele, nu cedați, o să îl facem 5$”
    în timp ce ei vindeau cu profit 80-90%.
    Ce vreau să zic e că sper că băiatul citat de Vali a făcut la fel și nu a pierdut tot :))

    00
    • Nu stii tu nimic despre F U N D A M E N T A L S. Se termina procesul cu SEC si XRP face lambo! Ce imi place mie mult la ripple e ca ei vand XRP si fac cadou XRP altora (care il vand) ca sa isi dezvolte tehonologia pe care incearca sa o vanda bancilor dar care nu nevoie de XRP in nici un fel.

      00
    • Ce amici gretzosi ai.

      00
  5. Trebuie ca troleaza. Dar k s m laud am cumparat AMC la 9$ si am vandut la 14$. Un 50% in 2zile. Not bad.

    00
  6. Dupa cum am tot zis (si data trecuta pe acest blog si am primit minusuri de la destui care au probleme in a intelege realitatea), pump and dump ca la carte a fost… si nu doar pe GME, ci si pe BB, NOK, AMC si cate si mai cate…

    00
    • PS: GME a fost o loterie de la inceput… puteai sa castigi o tona, dar putea si sa pierzi daca nu intrai cand trebuie (adica de vreo 2-3 saptamani, cand era lejer sub 100) si atentie, nu stie nimeni cand era momentul bun de intrat, nici eu, ca daca era simplu, faceam si eu bani :) . E usor sa privesti asa in urma…

      Dar uite, in ultima luna, eu am castigat spre 5% la bursa cu plasamentele mele pe SUA. Mult, putin? E mult mai putin decat cu GME, absolut, dar eu cred ca e improbabil sa ma imbogatesc din bursa si atunci imi creez un fond de economii pe termen lung si 5% este ceva fabulos intr-o luna, daca marchez si 2-3% pe luna in medie timp de 20 de ani ma pot retrage la pensie mai devreme. Dar sa crezi ca te poti imbogati asa, peste noapte, din bursa denota o deconectare de la realitate imensa. Adica da, se poate intampla – si s-a intamplat, dar probabilitatea sa ti se intample tie e incredibil de mica. Si sa risti toti banii in directia asta e o imbecilitate mare cat casa… deh, oameni anafabeti financiar peste tot…

      Aaa, si am aruncat si eu 100 de dolari intr-o yolo trade din asta, ca nu ma durea sa ii pierd, tocmai ca sa diversific, pe ideea ca daca o fi ceva ce nu vad eu, sa nu spun ca nu am diversificat. S-au evaporat multi din ei :) .

      00
    • Am 12 ani de cand tranzactionez pe bursa, forex etc. Overall sunt pe plus. Abia in ultimii 3 ani am inceput sa iau decizii corecte si sa urmaresc 2-3-4% in siguranta in loc sa vanez cai verzi pe pereti. Bursa e despre disciplina si despre studiu dar e ok ca unii se cred zei ca au prin un raliu pe BTC sau GME. Asa ca Silviu sa curga minusurile. Mai nou toti care au un revolut si 100£ cheltuiti ae cred investitori

      00
  7. Fără chitanțe e doar o altă postare pe Reddit/FB ș.a.m.d.

    00
  8. Hedgefund managers sint laudati cind speculeaza si fac milioane pe seama omului simplu care vrea sa investeasca la bursa. Cind se intimpla opusul atunci toti sar in sus ca piata e manipulata si trebuie controlata.
    Culme ea e cei care trebuie sa reglementeza piata bursiere sint intr-un fel sau altul in pat cu hedgfunds managers.
    Si uite asa incet se creaza doua seturi de lei: una pentru cei cu bani si putere si alata pentru popor.

    00
    • Ideea e că NU s-a întâmplat opusul. Cele mai multe acțiuni la momentul declanșării nebuniei le aveau tot investitorii instituționali. Evident, alții decât cei care erau short. Ăștia au vândut masiv la 200-300. Deci de fapt majoritatea banilor s-au mutat de la niște hedge funds (care de altfel și-au luat-o complet meritat) la altele.

      Tot investitorii insituționali au intrat la short când prețul era sus, și ar fi intrat și mai masiv dacă existau mai multe acțiuni de împrumutat. Iar acum pierd și cei mici.

      Unii au încercat să-i prevină pe investitorii de retail că strategia „diamond hands” e o prostie, dar așa e când se formează un groupthink, îți bați gura de pomană. Chiar și acum sunt destui care continuă să cumpere cu planuri să vândă la 1000 de dolari.

      00
    • Asa zbierau si parintii la Caritas cand isi vindeau casele si apartamentele sa bage banii la Cluj..

      00
  9. Daca „tesla a deschis sucursala” e cel mai stupid titlu, pe situl unui ziar de vrancea gasim cel mai inteligent titlu:
    https://
    monitoruldevrancea.ro/2021/02/04/dsp-vrancea-ii-sfatuieste-pe-cei-care-vor-sa-si-inceapa-viata-sexuala-sa-consulte-un-profesionist

    00
  10. Sau, și mai simplă explicația, e fake și a postat pentru karma gratis.

    00
  11. Faza cu spartul de bani de stock-uri este cam asa …

    This is not a game. The people who originated this meme like to have fun with stupid stock bets, we like to pretend we’re monkeys throwing darts, but though we enjoy talking like idiots, we actually do know the difference between delta and theta. We understand what role a clearinghouse performs. We were playing GME weeks ago, at $10-$50, as it became clear that DFV was actually right. We put in money we could afford to lose, because we knew we were speculating on a potential short squeeze.

    If these statements don’t describe you – if you don’t know options greeks, if you don’t understand how the market works, and especially if you are gambling with money that would cause you problems if you didn’t have it anymore – then pull your head out of your ass, return to the real world with your real obligations and expenses, and don’t increase your exposure any more. There’s an emotional high in gambling, especially when you’re doing it with lots of other euphoric people. Don’t let it screw up your life.

    This is not an epic crusade to get retribution on the financial sector for its reckless greed and the damage it’s done to people’s lives. It’s just a stock play, undertaken to make money off of some hedge funds who got caught in an overexposed position. The financial industry as a whole does not care. This is just a blip on its radar.

    de aici

    00
  12. Logica din spate e simpla, tineti pretul sus ca atunci cand vine scadenta pentru Melvin, sa le cumpere la pret mare.

    Problema a fost cu stirile platite si botii hedgefund-urilor care au spart comunitatea.

    Morala: elita castiga intotdeauna.

    00
  13. NOU
    #27

    eu dupa faza asta am inceput sa caut tutoriale ca sa inteleg cum functioneaza bursa – asa pentru a avea o idee dincolo de ce am vazut in Wall Street. am ajuns la „long”, „short”, bid-ask, orders. dar youtube nu e neaparat locul unde gasesti si tact pedagogic la cei care se pun sa explice lucruri. chiar mi-ar prinde bine niste recomandari, asa doar pentru a intelege la nivel general cum functioneaza.

    00
    • Nu mai cauta aiurea. Deschide cont cu bani real si invata. La mine asa a mers. Nu am invatat nimic din conturi virtuale sau carti. Am inceput sa invat pe masura ce tranzactionam si intelegeam ca mai am nevoie sa inteleg in indicator, dupa inca unul si tot asa.

      00
    • Eu m-am apucat cam de vreo saptamana de ”invatat” cu bursa, folosing Etoro (cu contul virtual de $100,000). Nu am trimis inca datele / documentele la ei sa-mi verific contul, tocmai ca sa nu fiu tentat sa trimit prea multi bani pe real. Momentan ma joc pe virtual, 0 dolari pe real.

      Am zis ca dupa ce fac $200,000 din cei $100,000 virtuali, atunci ma apuc sa invat pe real. Cel mai bine e sa testezi singur, sa vezi ce merge si ce nu merge, initial pe bani virtuali.

      De exemplu, fiind super incepator, am picat si eu in plasa cu XRP si am cumparat de cateva mii (dar pe virtual). Momentan am pierdut.

      In acest moment in fiecare zi astept sa se deschida bursa, ma uit la fiecare categorie care este cea mai in crestere (gen 20%-30% pe ziua respectiva) si investesc devreme. La finalul zilei garantat sunt actiuni care-mi scot 100-200$ la $1000 sau chiar $500 investiti. Acum nu toate merg, unele mai scad, alte cresc, totul e sa inveti.

      00
    • Investing for Dummies (nojoke, chiar e f ok pentru concepte de baza si explicatii clare) si The Financial Times Guide for Investing (nivel mediu).

      00
    • Tot repet recomandarea, Biblia pentru incepatori: One Up On Wall Street de Peter Lynch.

      00
  14. Avand in vedere cat de tare s-au activat presa americana + politicienii + aplicatiile care interziceau sa cumperi actiunile respective, clar niste oameni imoprtanti puteau sa piarda foarte foarte multi bani. Chiar si acum vor pierde bani, dar la pretul asta probabil e ceva mai usor de inghitit.

    00
  15. nu numai ca s-au activat toate viespile, dar au ajuns pina la biden cu miorlaielile :D mi-a placut, o sa mai fie

    00
  16. in fiecare secunda se naste un fraier.
    totul este sa-l gasesti.

    00
  17. Nu ma pricep la bursa deloc dar pentru mine tot ce s-a intamplat in ultimele zile parut un fel de scam. Cred ca multi de pe reddit sunt boti facuti sa posteze mesaje incurajatoare sa investeasca toata lumea pentru a-i face pe simpli utilizatori care se viseaza Robin Hood ”sa bage bani sa distruga hedge funds” si hedge funds fac o gramada de bani din shorting acum. Ca la schemele alea de barbut, te lasa sa castigi de vreo doua ori si la final pleci in pl goala si fara casa

    Mai auzisem acum 2 zile cand stocul era la $120 cum nu stiu ce mare miliardar expert in bursa a intrat pe reddit sa raspunda la intrebari (ask me anything) si recomanda sa nu le vanda ele ca asa ar face el “daca ar avea”. Si toti ca oile luau de buna treaba aia. Repet, nu ma pricep deloc la bursa dar cand vine unul si imi recomanda sa fac ceva dar el nu foloseste produsul ala si nici nu are de gand pe viitor sa il foloseasca, ma uit putin reticent.

    00
  18. Oare parintii studentului stiu pe ce toaca alienatul banii? Da ce e asta, sunt unii care vor să se opuna unui short-seller-ilor capitalisti diabolici si fac asta cumparand spot? Tampenie mai mare n-am auzit.

    00
  19. Waw … cati cunoscatori aici … cat ati castigat voi?

    00
  20. Am vazut un clip cu un nene din asta miliardar, „dar de partea poporului”. A spus o chestie faina: „Vrei sa faci bani pe bursa si prinzi un pont din asta? Investeste, cresc actiunile, SCOATE CE AI INVESTIT, apoi joaca-te cu ce ramane. Daca pierzi tot, macar nu ai pierdut investitia initiala.”
    Mi s-a parut el mai fain sfat dat de un „rechin”. Vrei sa risti pe bursa, sa fii in pozitia sa risti pe bursa doar banii pe care ii faci din bursa, nu aia munciti pe bune.

    00
  21. Daca creste cum a crescut la VW in 2008? …iti ceri scuze?

    00
  22. Ce nu inteleg eu e cum creste bursa. Adica toata smecheria cu bursa e ca e un joc mereu pe +.
    Daca te uiti la indicii burselor din lumea intreaga, tot cresc si cresc. De unde frate? O explicatie ar fi ca bursa e un mare joc piramidal. Si cat ai bani noi (aka investitori noi), bursa creste.
    Cred ca in ultimul an bursele au crescut enorm, oarecum in contrast cu economia globala. Sigur, unele sectoare (tech, medicina) au inflorit in pandemie. Dar per total a cam fluierat vantul si prospectele pentru 2021 sunt sumbre.
    Mi-as explica asta ca statele au printat bani in delir iar o parte din banii astia au ajuns in bursa, umfland balonul artifical.
    Nu doar ca balonul se umfla, dar asta scade valoarea banilor din lumea reala. Daca ai stat pe bara anul asta (ca mine), esti mai sarac dupa un an comparativ cu unul care si-a bagat economiile in bursa (si nu vorbesc de astia care fac intraday, ci de unii care cumpara relaxati, long term un Apple, Microsoft sau Amazon).
    Intrebarea e cat va mai continua asta?

    00
    • Ai zis că nu înțelegi, dar totuși scrii wall of text să-ți dai cu părerea. Ca să te lămuresc, bursa crește din doua motive:
      – cel enunțat de tine, se tot baga bani
      – cel pe care nu îl înțelegi: firmele respective tot evoluează și performeaza, nu stau pe loc. Vând încontinuu produse/servicii, fac tot mai multi bani așa că cotația lor la bursă crește pentru că valorea companiei crește. Un exemplu cel mai potrivit e momentul după raportările financiare (care sunt doar periodice, de câteva ori pe an): azi prețul e X și firma anunță că tocmai ce și-au dublat veniturile în ultimul trimestru, așa că dintr-o dată toată lumea cere +10% pe acțiunile firmei respective, chiar dacă nu a mai băgat nimeni bani în acțiunile firmei, însă după recalculare firma valorează mai mult

      00
    • Nu omule. Bursa, ca orice alta piata de pe planeta asta de cand am inceput sa culegem mure.. Creste odata cu interesul..

      Nu doar numarul de actiuni vandute conteaza ci si numarul tranzactiilor si tendinta lor. Practic, un milion de oameni cu tendinta de cumparare (indiferent ca doar cate o actiune) sunt imposibil de ignorat la pret. Daca am 1000 de mere si un milion de cumparatori, pai pretul e clar mult mai mare decat daca am 1 singur cumparator ce cauta 1000000 de mere si imi ia si alea 1000 ale mele.

      Balonul asta ce s-a umflat a fost previzibil ca o sa si scada. Pe bursa chestiile astea in mod normal sunt ilegale tocmai fiindca creaza un balon, da e cam greu in situatia asta sa urmaresti pe „rau facator”. Si e si discutabil daca sunt rai facatori sau nu.. Ca nu e o companie ce-a incercat prin 100 de alte mici companii sa duca pretul in sus (ilegala treaba clar). Si nu e Musk ce a anuntat ca a trimis un om pe luna deja sa-i creasca pretul (ilegala treaba clar).

      Ironia e ca situatia asta arata clar ca in mod normal bursa functioneaza cat de cat corect. Ca asa ceva nu se intampla zilnic. Nici Apple, MS sau Amazon nu vor continua mereu sa creasca. Si ala e un risc, pana la urma (doar ca unul mult mai mic). Si acolo poti pierde sau castiga bani. Ti se pare ca toate bursele tot cresc si cresc dar nu prea e asa. MS poate da chix de la un an la altul foarte nasol. Un singur scandal urias au distrus in trecut multe companii. Ai castigat 10 ani cu o companie sa pierzi totul dintr-o greseala a ei.

      Tu, cu banii tinuti la sigur risti maxim inflatia. Cel mai mic risc posibil contra unui cost ce ar trebui sa fie cat mai mic. Nu risti ca intr-o dimineata sa te trezesti cu o alerta pe telefon cum ti s-au dus 25% din valoarea banilor economisiti.

      00
    • Dan, si cum creste pretul unei actiuni? Cresterea indicelui bursei = cresterea banilor investiti in bursa.
      Daca compania X creste, nu inseamna neaparat ca investitorii vand Y ca sa cumpere X. Daca ar fi asa, indicele (care cuprinde X si Y) ar ramane constant.

      Now. Cu cat creste cantitatea de bani investita, cu atat un crash va fi mai dur. Cand investiile sunt doar banii pe care ne permitem sa-i fufaim, e ok. Dar cand din ce in ce mai multi oameni isi risca toti banii…
      Nu m-ar mira sa fie multi care imprumuta bani ca sa „joace la bursa”. Dobanda la banca e mult mai mica decat un 20-50% castig la bursa.

      00
  23. Eu, stand pe margine și privind toată agitația asta absolut neimplicat, obiectiv…
    – niște băieți au zis că acțiunile GameStop trebuie să cadă, că businessul nu merge. Băieții ăștia au pariat împotriva GameStop când acțiunea era.. cat? 5 dolari? Băieții ăștia sunt „aia rai”
    – niste „băieți buni” au zis „hai sa le dam muie la băieții răi” așa că au cumpărat în draci, de s-au dus prețul acțiunii la 500 de dolari (sau cat s-o fi dus) deși – încă o dată – businessul ăla nu merge așa că nu există nici o bază pentru aia 500 de dolari decât naivitatea unora, care o vor musca urat de tot.
    – băieții răi de la început, care făceau bani daca acțiunile scădeau de la 5 dolari la cat or fi scăzut cred că-i freacă mâinile de bucurie ce pleașcă le-o căzut pe cap. Dintr-o dată nu vor mai face bani dintr-o scădere de 5 la 4 dolari, ci de la 500 la 4. D-aia nici n-au avut probleme in a găsi companii/fonduri dispuse să sară din scurt cu câteva miliarde.
    – până la urmă „aia rai” vor face MULT mai multi bani decât ar fi făcut fără isteria generată de Reddit, iar aia care se băteau pe spate că au învins Wall Street ul se vor lovi de o realitate crunta și neplacuta

    00
    • nu e asa. cauta explicatii despre „shorting”, sa înțelegi de ce plangea un miliardar la TV.

      00
    • Aia ce-au facut short la 5$ au pierdut prima oara o gramada de bani. Majoritatea dintre ei irecuperabili. Pe scurt unii dintre ei au fost nevoiti sa cumpere chiar si cu 500$ si sa vanda cu 5$ (in exemplul tau) cu o pierdere neta de 495$ pentru fiecare actiune promisa altcuiva la pretul de 5$.

      Dar altii, categoric au castigat muuuult. Acuma, cate dintre astea sunt fonduri sau companii infratite cu cele ce-au pierdut, nu stiu ..

      00
    • @cristi, cosmin
      Ce ziceam eu e ca daca aia faceau bani pariind ca actiunile vor scadea de la 5 dolari, pai atunci inchipuie-ti cati bani se pot face pe shorting din niste actiuni care acum sunt la 500 de dolari desi ele nu valoreaza nici macar 5.

      00
    • Altfel, da, explicati-mi cat de putin inteleg eu si alte chestii, desi nu v-a sarit in ochi treaba asta.

      00
    • Sabotor, shorterii nu vand actiuni pe care le au. Ei promit ca peste 30 de zile o sa vanda cu 5 dolari. Isi iau angajamentul sa faca asta. Si sper ca actiunea sa scada intre timp, iar peste 30 de zile ei sa cumpere la sa zicem 2 dolari si tie sa iti vanda la 5. Daca peste 30 de zile actiunea se face 500, ei intra in faliment, ca trebuie sa cumpere cu 500 si sa iti vanda tie cu 5. Nu o sa faca asta, dar o sa piarda toata suma depusa ca un fel de garantie (apel in marja).

      00
    • @Dan
      Deci sa-mi bag pula, voi chiar sunteti batuti in cap. BAI, nu discut despre metoda prin care se fac bani din shorting, ci, repet:
      – niste fonduri au zis ca actiuinle GME vor scadea de la 10 dolari (ca m-am obosit acu sa vad exact care erau preturile) pentru ca businessul merge prost
      – niste redditeri si-au zis ca dau ei o muie la fonduri asa ca au cumparat si au indemnat toata lumea sa cumpere, ceea ce a dus actiunile GME la 300+ de dolari
      – pretul ala de 300+ de dolari e total nesustenabil si absolut nerealist, era asa sus doar pentru ca s-au cumparat masiv intr-o perioada scurta actiuni GME. Drept urmare, asa cum s-a intamplat, odata ce s-au oprit din cumparat redditorii, pretul s-a prabusit. Da, initial niste hedge funds au fost in dificultate (datorita cresterii temporare), dar:
      – si acum partea cea mai misto: daca hedge funds erau pregatiti sa faca bani din shorting cand actiunile erau 10 dolari, gandeste-te ce bani sunt de facut cand actiunile s-au dus la 300 de dolari. Pentru ca – inca o data – pretul ala de 300 de dolari pe actiune GME nu are nici un alt fundament decat niste descurcareti care a convins o masa de imbecili sa cumpere masiv. Dovada, ce faceau shorterii la sfarsitul lunii Ianuarie, cand actiunile GME erau la maximul istoric? Asta: „Still, short sellers mostly are holding onto their bearish positions or they are being replaced by new hedge funds willing to bet against the stock.”. EXACT ce povestesc eu aici.

      Concluzii: hedge funds care au facut shorting la pretul de 10 dolari pe actiune au fost puse initial in dificultate de cresterea aia exploziva. Dar nu cred ca s-au ingrijorat foarte mult, stiind si ei ca 300 de dolari pe actiune e absolut total nerealist. Ba dimpotriva, cred ca au trantit un chef pe cinste si s-au pregatit sa faca shorting de la 300 de dolari si nu de la 10 cum a fost initial. Si d-aia si alte fonduri s-au grabit sa pompeze peste noapte miliarde, CA INTELEGEAU SI EI CA E LOC DE FACUT SI MAI MULTI BANI. Castigatori: hedge funds si aia care au pornit nebunia cu cumparatul de actiuni, ca ei au cumparat cand actiunile erau jos. Pierzatori: niste idioti care s-au bucurat ca prostii, ca – vezi dom’le – ce palma au dat ei Wall Street-ului cumparand la 300 de dolari niste actiuni care nu valoreaza nici 10. Cred ca pe Wall Street – inclusiv la Merlin aia – ii doare burta de cat au ras.

      In rest, hai, continuati sa-mi eplicati cum functioneaza shortingul, ca asta scriu eu acolo – cum functioneaza shortingul… PULA MEA, ma.

      00
    • dar sabotor, stai să-ți explic cum funcționează shortingul și de ce am cumpărat acțiuni GME de 30.000€…

    • Ce esti bre asa spurcat la gura?

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.