Polițiștii sunt un pic opăriți că a durat 6 luni o nenorocită de anchetă, când nu era nevoie decât de niște percheziții după articolele din februarie. Hai că percheziție sună urât, verificare. Bună ziua, am văzut în presă ceva, facem și noi niște verificări să ne asigurăm că ăia mănâncă rahat.
Dar dacă făceau asta, apărea sora doamnei Firea în acte și nu era bine. Așa că s-au prefăcut că investighează.
Ceva frumos cu Imobiliare in Dubai: a trimis 50.000€ avans fără nici un act.
Și ceva frumos cu „vecinii noștri”:
uite aici, romani romanind:
https://adevarul.ro/stiri-locale/tulcea/revolta-turistilor-romani-sa-boicotam-bulgaria-2281952.html
Vor boicot ca un peasan a parcat sub semnul cu parcare interzisa si i-au ridicat aia masina !!!
Din ce citesc, vor boicot pentru hotelurile scumpe care nu oferă parcare, ceea ce mi se pare cinstit.
100% de acord cu tine, daaaar…
Daca ai fi ajuns tu personal in bulgaria ai intelege problema
Huhu .. acțiune în răspundere contractuala când nu exista contract scris ?! bafta multa
Există contracte care nu necesită formă scrisă pt a fi considerate valabil încheiate.
Regula pt contracte nu este forma scrisă. Regula pt contracte între persoane fizice spune că sunt valabil încheiate după ce părțile au stabilit prestația, contraprestația și termenele (s-ar putea să mai fie niște condiții, dar în mare, astea sunt): ” eu îți zugrăvesc apartamentul în 2 săptămâni, tu îmi dai 5000 lei, jumătate după o săptămână, jumătate după ce termin și asiguri materiale, sculele le aduc eu” „de acord”.
Și gata contractul. Poate fi dovedit cu orice mijloace de probă.
Inclusiv interogatoriu: Gogule, de ce i-ai vopsit pereții reclamantului și apoi te-ai cărat, nu cumva te angajase să-i vopsești toți pereții?!
Ăăă, nu știu de ce i-am vopsit pereții, eu sunt somnambul și când m-am trezit, vopseam pereții în casă unui străin, așa că am plecat acasă.
Apoi statul a constatat că există contracte mai delicate, sau care pun probleme de probate și a zis că pt anumite contracte este necesară forma scrisă strict pt a proba existența lui.
Contractul este valabil incheiat cu o strângere de mână, dar pt a se proba existența lui e necesară forma scrisă. – ad probaționem, cum se zice pe limba jurirică.
Și în sfârșit, pt contracte super delicate, cu impact asupra terților (vânzare-cumpărare imobile, de exemplu), statul a zis că trebuie făcute în forma scrisă inclus pt a fi valabile. Contractul nu e considerat valabil, că și cum nu ar exista, dacă nu e făcut în formă scrisă. – ad validitatem, în limba menționată mai sus.
Bine, forma scrisă e mai simplu de dovedit, dar nu înseamnă că acel contract nu e valabil sau imposibil de dovedit.
La ce gramatica are, sigur se gaseste un avocat sa ii ia banii :))) Apoi vezi postare pe grupurile de avocati „Avocatul Xulescu care mia preluat cazul, mia dat teapa facanduse ca munceste”.
PS: greu sa imit un analfabet dintr-asta, altceva decat sa nu pun cratimele cum trebuie nu m-a dus capul, sigur un analfabet autentic mai facea niste greseli pe acolo.
Oricum nu o ajuta contractul, că e foarte puțin probabil să știe sa citească
Ca doamna a pierdut, probabil, cei 50.000 euro, este un fapt, dar relevant cred ca este ca acum ne dam seama de profilul investitorilor in imobiliare in Dubai
‘doamna’
imbredelita rau.
Comentariu ascuns de spiriduși!
[Click aici]
Comentariu ascuns de spiriduși!
[Click aici]
Da, băi, nu mai lipiți toate astea de Firea. Să nu mai spuneți că Stefan Godei, ăla care era administratorul unuia din aziluri, e fostul șofer al lui Firea de la primăria capitalei. Nu mai spuneți că soră-sa a lucrat la Asistența Socială din Voluntari și a fost mutată chiar după ce au apărut articolele alea din presă la DGASPC Ilfov, adică instituția care făcea niște plăți către ăștia.
Ăsta e limbaj de antenist/pesedist (de fapt, nu e doar limbaj, e strategie de comunicare/manipulare), ori mi se pare mie?
Comentariu ascuns de spiriduși!
[Click aici]
Limbaj de idiot util, spălat pe creier de a3, rtv si cloaca de Facebook pt boșorogi cu iq la temperatura camerei deținuta.
Nasol sa ajungi in halul asta.
Leave Gabița alone!!
eu as fi curios sa aflu ligica prin care gunoiul ala de popescu este nevinovat dar japita asta da…
ori sunt amandoi, ori nu e niciunul.
Mă introduc în această discuție din postura de offripic-er. @Remington Steele, cum ți-ai ales alter-ego-ul de internet că mi se pare cool nick-ul :))
De acord cu poziția ta în această discuție.
„…de ce sa risti sa-ti pierzi credibilitatea inventand sau incercand sa ii lipesti de ce chiar nu au facut?”
Chiar nu a facut :)))) Daca chiar nu a facut atunci e ok :)))))))) Eu credeam ca nu prea a facut. Dar daca stii tu sigur ca chiar nu a facut atunci e ok.
Nu poti sa iti mai bati p*** de psdisti milionari in euro din salarii de bugetar de nimic, cu vile si terenuri peste terenuri inexplicabile, cu toate rudeniile angajate pe la stat ca sa extraga cat mai mult din avutia statului – ca te cearta Motociclist-ul ca nu esti integru :))))
Si eu, nimeni in drum, un cetatean semi-sarac, care trage in zona privata si intelege cat de greu se fac banii in piata reala, imi voi pierde CREDIBILITATEA daca critic in spatiul public evidente cum ar fi: este imposibil ca acest gen de business finantat 100% de stat, localizat in satul Voluntari (unde primar este cel care isi uda cucul in Duamna in timp ce zice Tatal Nostru) sa nu fi fost cunoscut de ei si toata reteaua lor de neamuri psdiste.
Si daca nu au ajutat activ, indiferenta criminala este in cazul asta mult mai rea.
@Adrian: Je suis FiiRea.
TrandaFiiRea, Patraulea! Dormiți ma?
Să îi fie învățare de minte! Banii înainte se dau doar la c… și nicăieri în alt loc. Prin zona mea refugiații și-au făcut echipe și lucrează bine și mai ieftin, dar dacă încerci să le dai bani înainte chiar ei îți spun ce poate face tentația… Nici un meșter serios nu îți va cere sau lua banii înainte.
Amin!
Eu știu de la socrul meu, care era inginer proiectant: „ai luat banii înainte, s-a dus cheful de muncă”.
au pus basarabenii gater în siberia, că na, pică lemnul pe tine; cînd se dă drumul efectiv la debitare, merge director basarabean acolo, că știa tehnologie, verificări de calitate etc; după ziua de salariu, nimeni în hală:
– unde-s iștea?
– păi, s-o dat salariu’…
– așa, și?
– aaaaa, trii dzîli, pînî ter’nî banii, nu vini nime la lucru…
La faza cu transferul, eu stiu ca era ceva lege dar nu mai stiu cum ii zicea, ceva cu sume castigate necuvenit sau ceva de genul.
Concret, am primit la un moment dat echivalentul a vreo 10k euro de la o companie RCA, cand ei trebuiau sa-mi restituie doar restul politei.
I-am anuntat si le-am virat banii inapoi.
Comentariu ascuns de spiriduși!
[Click aici]
Cred ca de asta era vorba.
” Art. 216.(Însuşirea bunului găsit) – Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut, sau de a dispune de acel bun ca de al său, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare în posesia făptuitorului.”
Pe civil poate fi îmbogățire fără justă cauze.
Cu siguranță se poate găsi ceva și pe penal.
Pyro, nu e aplicabil articolul acela în cauză. Când faci o plată fără temei juridic (datorie), dar cu intenția de a stinge o datorie, ai plată nedatorată (e fapt juridic care generează obligația de restituire), or îmbogățirea fără justă cauză (când îti sărăcește patrimoniul, iar, în schimb, sarăcirea ta e cauza îmbogătirii altuia, fără o cauză justă). De la caz la caz se aplica astea două. Dacă există un contract a cărui încheiere poate fi dovedită, lucrurile sunt mult mai simple, practic vorbim de neexecutarea obligațiilor din contract în virtutea cărora ceri fie executarea silită în natură(în cazul unei promisiuni de vanzare, poți solicita instanței chiar să dea o hotărâre ce să țină loc de contract de vânzare), rezoluțiune (implică restituirea prestațiilor executate, de pilă plată prețului), daune-interese (executarea prin echivalent) sau rezilierea (la contractele cu executarea succesivă, cum e ăla de abonament).
Iar în cazul cântareței, în realitate, banii ăia au fost remiși cu titlu de împrumut (l-au împrumutat pe tip), însă în absența unui contract scris (ca mijloc de probă). Până la urmă, au gândit că, având afaceri în imobiliare, poate să le dea la schimb un apartament, însă nu le-a mai răspuns. Au intentat o acțiune în răspundere contractuală având ca obiect neexecutarea obligației de rambursare din contractul de împrumut. A fost respinsă pe motiv că nu a fost probată existența contractului (nu trebuie să ai neapărat unul scris, însă trebuie să deții mijloace de probă din care să rezulte existența lui). Ca idee, la transferul sumei nici nu au făcut mențiunea „împrumut”, ci „alimentare cont” sau ceva de genul. Acum să judecăm ce e mai grav. Cred că să dai 50,000 euro împrumut fără contract…
Ar putea să meargă pe îmbogatire fără justă cauză sau plata nedatorată mai departe dacă și instanța de apel confirmă că nu sunt probe suficiente care să dovedască că s-a încheiat contractul.
Daca nu a luat de la Pascu…
La cazul cântăreței lucrurile stau un pic diferit de cum sunt prezentate în articol. Și e și mai grav decât e prezentat în articol=))) De curiozitate, sunt portale de jurisprudență gratuite unde puteți căuta în funcție de instanță, obiectul cauzei și dată, chiar dacă numele părților sunt anonimizate. Încă râd. Repet, e vorba de mult mai multă prostie decât vă puteți închipui. Iar soluția instanței e corectă în lumina datelor (adevărate) din speță, nu cele din articol.
Referitor la imobiliare
A dat banii pe ochi frumosi, pe combinatie, sa iasa ceva. Cand faci combinatii nu faci acte, ca nu are rost sa platesti taxe.
Acum ca a luat teapa, repede apeleaza la lege si la acte, nu mai vrea combinatii.
S,au repezit sa dea banii aia fara sa vada casa, dar sa,i mai dai si unuia pe care.l cheama Birlic, inseamna ca esti mai Birlic ca el…(aici imi vine in minte Birlic ala din 2 lozuri) unii chiar merita sa plateasca taxa pe prostie si lacomie.
Tre’ sa stii si cine a fost Birlic. Multora nu le trezeste nicio emotie.
Ea nici macar nu stia exact care este numele celui carui i-a dat 47.000 euro si pe care acum l-a dat in judecata. Il cunostea doar dupa porecla.
Nu stă și un anumit vlogger de tech prin Corbeanca?
Domnului Predoiu și domnului inspector general le doresc să sune la pompieri, că le arde casa și pompierii să vină după șase luni
Sunt convins ca doamna cantautoare are impozitele la zi. Anaf e o instituție care chiar lucrează.
Sau nu?
Am fost acum câteva luni la un botez. Bunica paternă a tot turnat bani la maneliști. Ea, bugetară. La masa ei, bugetari, inclusiv de la Anaf. A 2 a zi, artistul a depus declarația, am auzit.
https://financialintelligence.ro/alina-gorghiu-il-contrazice-pe-catalin-predoiu-dosarul-azilul-groazei-a-fost-inregistrat-la-diicot-in-luna-februarie-a-acestui-an/
Dosarul “Azilul Groazei” a fost înregistrat la DIICOT în luna februarie a acestui an, fiind vorba de o procedură accelerată într-un caz foarte complex, anunţă ministrul justiţiei Alina Gorghiu.
Departe de mine sa iau partea politistilor si procurorilor, ca mi-e lehamite de ei. Dar totusi cred ca la cazuri mai complexe se incearca sa obtina si alte tipuri de dovezi – am vazut ceva stenograme deci cred ca au asteptat si ca sa poata sa ii prinda zicand chestii penale. Altfel daca descindeau direct poate ca patronii ar fi zis ca ei nu-s vinovati, ca nu stiau ce se intampla ca doar ei le dadeau de toate la angajati.
6 luni in care au mai murit unii, au mai facut foamea altii, s-au mai umplut de jeg si boli cativa…
Da’ avem interceptari , f_tem-as in ele, ca vor scapa jegosii aia cum au scapat si altii.
Firea e cu tupeul de borfas la vedere, barbat’su tocmai si-a anuntat a VII-a candidatura.
Napalm merita !