Situația politică la zi, 30 august 2019

O poveste tristă cu o curvă tristă. Omul ăsta nu vrea deloc să înțeleagă că e terminat și insistă, în loc să își caute un loc călduț în lada de gunoi a istoriei.

Faza cu votul din străinătate e un eșec continuu. Nici nu contează câți oameni s-au înscris, dar sunt puțini de tot. Prea puțini față de câți se adună pe la ambasade. Cine a gândit-o a fost magistral și toată diaspora e în offsaid acum.

Tot nu înțeleg ce dracu fac oamenii de la CNAIR și Ministerul Transporturilor toată ziua. OK, vin la birou, stau 2 ore la cafea, de la 11 la 2 pleacă la masă, dar tot se adună 3 ore pe zi în care ar trebui să muncească. De ce naiba durează atât de mult să facă orice? Da, știu, vine iarna, fix atunci vor da drumul la lucrări…

În prezent nouă economii principale sunt în recesiune sau în pragul recesiunii: Argentina, Brazilia, Germania, Italia, Mexic, Rusia, Singapore, Coreea de Sud şi Marea Britanie, unele afectate de politicile greşite, iar altele de evoluţia comerţului global, scrie Christopher Dembik, Saxo Bank.  (sursa)

Cine intră acum la guvernare fără susținere parlamentară, să poată tăia în carne vie tot ce poate și tot ce trebuie, o să o pățească rău de tot la alegeri.

Un tip teribil de dubios candidează la președinție. Nu, nu Diaconu. Nu, nu ăla de la unguri. Nu, nici ăla de la partidul dac. Ăla de i-a murit nepoata. E trist că e luat în serios.

 

fun-barbati-coaie-mici

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

35 comentarii

  1. Ăla despre care vorbești în ultimul paragraf îmi provoacă greață doar când îi văd fața. Am intrat de câteva ori pe pagina lui și citeam comentariile… Durere în inimă. E incredibil cât de ușor sunt manipulați oamenii.

  2. Tariceanu – un hot care a crezut ca poate pacali o haita de hoti (PSD)
    Votul din strainatate – li se cere un document pe care nu-l au sau nu vor sa afle autoritatile unde locuiesc „copia documentului care dovedeşte dreptul de şedere, eliberat de autorităţile străine”

    • Știi care e problema cu Tăriceanu? Nu, nu el are problema – el e problema.

      E un pilon vechi, destul de important, de pe vremea privatizărilor și platforma continentală a Mării Negre după ce-a câștigat România procesul împotriva Ucrainei.
      De-aia a rezistat atât de mult. În fond, el de fapt le atrage atenția celor din spatele PSD-ului și PNL-ului că, dacă el cade, s-ar putea să-și dea drumul la gură… sau poate că nu, că nu vrea să înfunde pușcăria, dar nu poate fi nici ignorat fiindcă poate scoate niște dezvăluiri și niște nume grele.

      Nu știu dacă s-au prescris ceea ce el, Tăriceanu, știe și a făcut blat, de-asta rămâne să vedem ce va face (sau nu va face).

    • Pai unde-s milioanele care voiau sa voteze? De ce nu se inscriu?
      Si de ce nu au drept de sedere? Nu vor sa plateasca taxe?
      Nu ei ne tineau tara in viata? Sau ei vor corectitudine?

    • Daca locuiesti in UE ai automat dreptul de sedere, nu poate sa ti-l dea/ia nicio autoritate straina. Ce document se cere mai exact? Stie careva cum se cheama?
      Poate dovada domiciliului.

    • Eu sunt una din creaturile legendare care s-au inscris la vot din Diaspora.
      Am facut asta si in 2014, cand era ceva mai complicat decat acum. De data asta totul a fost foarte simplu si complet online. Documentele alea nu sunt deloc complicate. Aproape orice merge, si un singur document din lista lor este suficient. De exemplu pentru SUA ai nevoie de unul din astea 1. permis de reședință permanentă
      2. permis de muncă
      3. viză aplicată în pașaport
      4. formular I-797 sau I-797A
      5. permis de conducere
      6. ID-card. Mie mi s-a parut foarte decent.

    • @krakatau,’ Nu ei ne tineau tara in viata? ‘ ai votat prost cu 2 maini. Nici mu are sens sa spun nimic, logica te-a dat de gol🤣 du-te si fa o liniuta la pacanele, pune 2 lei la caiutz

    • Fac pariu ca aia care nu vor sa afle autioritatile unde stau, daca ii aduci 2 saptamani in romania, susutin cu doua maini „prepay cu buletinul”

  3. Mai devreme n-am putut accesa site-ul.
    S-a întâmplat ceva, ți-a fost atacat serverul?

  4. Eu zic ca până pe 15 septembrie cade guvernul

  5. Dacă ar fi introdus în paralel și votul electronic probabil că ar fi mult mai simplu pentru diaspora. Cred că există posibilități, dar probabil că votul celor plecați ar avea un impact mult prea mare pentru ca dacopații să sară in sus și să urle „să voteze numa’ăia care își mănâncă mămăliga pe plaiurile mioritice „.

    • Ce ii opreste sa se inscrie? Principalul motiv pentru care se face inscrierea la vot e pentru a aprecia corect numarul de urne si personal de care este nevoie in ziua alegerilor.
      As vrea sa vad aceeasi masura si in tara.

      Votul electronic. Cine dezvolta sistemul? Cumva firmele cu care a lucrat statul pana acum?

    • Scumpule, votul electronic există deja, s-a practicat masiv la ultimele alegeri :) Și, da, au votat cu cine trebuie! Servim patria!

    • Sunt 3 idioti pe lumea asta:
      1: Americanii au inscenat aselenizarea, productie Hollywood-NASA.
      2. Pamantul e plat.
      3. PSD a fost furat la alegerile organizate de PSD in 26 mai 2019.

    • iata c-a aparut si prostul electronic!

  6. Turul 2 al alegerilor este in 24 noiembrie. Sa presupunem ca in acea sapt cade si guvernul. Pana la 31 dec nu vad cum se noua alianta va reusi sa se imparta pe ciolan, adica sa-si negocieze ministerele. Bugetul pe 2020 ar trebui facut inca de anu asta, lucru care nu se va intampla. Abia spre sfarsitul lu februarie cred ca se va contura ceva. Tre sa fii tampit ca sa te pui la carma unei tari care e ca o masina fara frane si fara faruri noaptea pe serpentine.
    Anul 2020 va fi ultra benefic pentru PSD pentru ca va fi condus de baronii locali si vor castiga masiv alegerile locale. De ce? Pentru ca noul guvern va fi nevoit sa taie masiv exact de la votantul PSD-ist.

  7. Măcar e vineri!

  8. NOU
    #24

    Alexandru Lumpanasu e o incercare (jalnica) a unei parti din Secu de a provoca o Lebada Neagra.

  9. Strict legat de secțiunea 5 din autostrada Sibiu Pitești, e corect dacă ar preciza că nu doar CNAIR e implicată în licitație ci și consiliul de soluționare a contestațiilor unde se duc ofertanții să se plângă de rezultat.
    Cum bine zice și la articol, stai să ajungă prin tribunale, la judecătorii imparțiali și cu pensii speciale..

  10. O sa auziti des narativul asta acum: USR nu isi asuma guvernarea, sunt buni doar de latrat de pe margine, etc.
    Zat jivinelor, votantii USR sunt mai inteligenti decat va duce capu pe voi!
    Du-te tu Victoras singurel in buda si miroase basinile lasate in urma de Dragnea!! Si sa nu uiti sa ii strangi si chilotii lu Vasilica de pe jos!!

  11. Eu votez Unchiu Presedinte 2019! Ne scapa de mafie neamule!!!

  12. 1.Tariceanu are o carisma pentru pensionari. cred ca pentru femei, mai mult. vad ele ceva in el.
    2.cu diaspora am citit si eu. daca unii au reusit sa se inscrie, nu cred ca a fost fail. romanii comportandu-se ca romaanii, probabil.
    3.asta cu autostrada si CNAIR e ilogica. adica daca sunt 8 firme si eu aleg una, aia o sa faca contestatie ca de ce nu i-am ales pe ei. inteleg ca poate vrei sa stopezi coruptia si sa nu fie aleasa firmea lu` X. dar nu are logica ce se intampla. atat asta cat si aia de la Brasov o sa fie intinsa pe multi ani, sa faci treceri prin munti e greu in Romania.
    4.or sa taie de la bugetari, in rest o sa fie naspa de astia cu rate. nu-mi doresc criza, dar parca prea au urcat preturile astea la imobiliare. ajungi la 100.000 pentru un apartament cu 3 camere in Brasov, in Tractorul.
    5.no comment

  13. Chestia cu documentul care dovedește dreptul de ședere e o mizerie: eu când m-am întors din Finlanda am intrat pe siteul postei și mi-am declarat adresa in Romania, iar că să votez la parlamentarele lor am intrat pe un site, mi-am pus adresa și am cerut să votez din străinătate. Mi-a venit un plic, l-am trimis cu votul și asta a fost tot, fără nu știu ce documente trimise sau alte manele birocratice.

  14. Inregistrarea (pentru vot la sectie in strainatate) dureaza 2 minute, trebuie pdf/jpg dupa buletin.
    Pt vot prin corespondenta tot asa, dar ai 2 optiuni:
    – formularu’ livrat la adresa de acasa (nu prea foloseste)
    – livrat la reprezentata diplomatica, dar platesti tu returul (nici asta nu e mare smecherie)

    Concluzie: au facut asta doar ca sa aiba acoperire cand apar cozile (nimeni nu s-a inscris fratele meu).

    Vot prin corespondenta > aberant cum au gandit-o, evident ca vor fi fix 1234 plicuri. Cine are nevoie de el acasa? Cine se duce la ambasada sa-l ridice si plateste returul? Care e practicabilitatea??

  15. deci un bula care se urca pe cadavre pentru o candidatura… si o incercare de punere in practica a votului in diaspora bazat pe teoria platii impozitelor in tara (multi bloggeri inca o mai ard cu capsunarii samd, poate era asta valabila acum 10 ani, acum multi au ramas fara parinti/rude care au murit in tara sau si-au luat familiile in ei in strainatate, diaspora nu mai pompeaza banii de altadata in bugetul tarii de aici si faptul ca a aparut teoria impozitului pentru a putea vota)

  16. Este incredibil cat timp i s-a trecut cu vederea lui Cumpanasu ca e un ticalos atunci cand sustinea institutiile represive ale statului in actiunile lor abuzive. Atunci era un ONG-ist respectabil, care vrea sa schimbe tara asta de kkt. Sau?

  17. M-am inscris eu ptr vot in strainatate. Trebuie sa trimiti o poza a unui act de indentitate dar NU se cere dovada ca locuiesti in strainatate, cel putin nu in prima faza!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile