Situația la zi, marți, 7januar

Adi Brutarul are o rețetă…

Să ne bucurăm de aceste preturi mici, că în trei luni o să fie 8 lei.

Oamenii care ling bocancii bogaților și fiilor de nomenclaturiști nu au doi neuroni funcționali.

  

Unii dintre voi nu știți că ăsta era singurul desert pe care îl aveam pe vremea când eram suverani și stăpâni la noi în țară. Poate vreți să gustați un pic, să vedeți ce bun este. 

 

Glume:

 

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

35 comentarii

  1. Adi stie si sa cânte colinde frumoase…
    la mitraliera.

    Comentariu apreciat.613
  2. Eee, nu se mai face halva ca pe vremuri, mai tineti minte cum faceau bunicii nostri halva bio cu cacao, si daca le mai ramanea ceva materie prima faceau si o ciocolata Dubai pt tancii care se jucau in bătătura casei!

    Comentariu apreciat.885
    • Nu tin minte halva (nici nu imi place), dar bunicile faceau niste prajituri foarte bune, doar ca aveau materie prima rar, asa ca faceau doar de sarbatori. A, si vara facea strabunica galusti cu prune, mancam pana simteam ca imi vine rau :-) . Culmea, acum si nevasta-mea si cumnata-mea baga diverse explicatii de ce nu pot sa faca galusti cu prune …

      Indecis. Tu ce zici?4549
    • kilroy, de ce nu faci chiar tu galusti cu prune?

      Comentariu apreciat.8316
    • In schimb rahatul are aceeasi reteta si acelasi gust ca inainte de ‘89.

      Comentariu apreciat.732
    • Casnica, nu raspund la provocari :-)

      Indecis. Tu ce zici?1735
    • kilroy d-aia erau bune, ca le faceau doar de sarbatori. Nu aveau nimic special in ele, nici macar materia prima nu era mai buna atunci – de exemplu acum poti sa cumperi unt adevarat, nu mizeria aia alba cu 60% grasime.

      Comentariu apreciat.7013
    • Cacao crescuta in gradina din spate langa wc-ul rustic …

      Comentariu apreciat.357
    • killroy gasesti la lidl si uneori mega galusti cu prune, la congelate. Sunt aproape ce trebuie, daca le mananci in prima zi sunt chiar decente. 10 minute sa faci pesmetul cu zahar, 10 minute sa le fierbi, faci cate mananci si restul la congelator.

      80
    • bunicile faceau niste prajituri foarte bune, doar ca aveau materie prima rar, asa ca faceau doar de sarbatori.

      Și acum mai zic mamele „aia e o prăjitură scumpă, trebuie șase ouă”

      80
  3. Ok, hai sa facem un experiment mental si sa presupunem ca CG castiga alegerile si devine presedinte in RO. (destul de probabil din pacate :-( ) Cam ce credeti ca se va intampla in Gradina Maicii Domnului in primele trei luni ? Dar in urmatorul an ?

    Indecis. Tu ce zici?2732
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 3370
    • In primii 2 ani probabil ca vor ramane someri multi angajati necalificati de pe la marile companii care se vor retrage din Ro pentru ca de ce sa stai cand unul din fruntea statului te tot ameninta ca iti ia 51% din profituri ? Aia care scriu acum cat de naspa sunt Lidl si Kaufland ca scot profiturile din Ro. Lidl si Kaufland la care ei lucreaza ca altceva nu stiu sa faca.

      Comentariu apreciat.6622
    • Un lucru mi se pare sigur: PSD, AUR, POT si SOS vor da vina pe USR pentru tot. Se va invoca stabilitatea in continuare, doar sa accepte poporul la guvernare o combinatie intre cele patru partide

      Comentariu apreciat.6311
    • Nu se va intampla nimic. La fel de tari in gura erau si Fico, si Metsola, Kickl si alti suveranisti d-astia de catifea.

      Comentariu apreciat.6018
    • Horiab: nimic! Nu se ca intampla nimic! Va fi tot un mare rahat la fel ca si pana acum.

      Indecis. Tu ce zici?2813
    • Cea mai mare problema a Romaniei acum este faptul ca s-a cheltuit la greu din imprumuturi si nu prea s-au facut investitii. Prin urmare decontul acestor imprumuturi va trebuie cumva sa fie platit. Acum importanta functiei prezidentiale este fix pe zona de politica externa poti sa faci minuni sau sa te bagi in rahat.
      Fix plecand de aici avem urmatoarele scenarii mari late:
      1. CG se domoleste din discurs si preia din retorica populista specifica zonei(vezi Orban, Fico, Erdogan), insa in acelasi timp merge inainte cu masurile nepopulare, dar necesare. Pietele financiare internationale vor mai mari dobanzile in functie de cat de dur este discursul. Per ansamblu nu s-ar schimba nimic intrucat deja am intrat in zona asta. Singura necunoscuta este daca vine anu asta FMI sau intr-o sedere prelungita la Bucuresti.
      2. CG continua cu tematica promovata in campanie cu un discurs mai dur. Rating de tara categoria junk, FMI se pregateste pentru o sedere mai prelungita la Bucuresti. Stim povestea a mai fost prin 2010, probabil o devalorizare de moneda si asta este. Miscari timide in strada sau daca situatia o va cere mergem spre ceva mai dur cum a fost prin 2012. O importanta variabila in ecuatie o sa fie modul in care capitalul strain deja stabilit pe aici o sa reactioneze la noile realitati.
      3. O oarecare subvarianta a punctului 2, CG incepe sa vanture ideea unei iesiri din UE concomitent cu achitarea datoriei externe asemeni lui Ceausescu in anii 80, totusi omul este suveranist si nu vrea sa depinda de nimeni. In acelasi timp se poate instaura o stare de urgenta prin care se pot inchide granitele daca se fabrica o poveste misto. Plus desigur se poate incerca o nationalizare(a activelor importante) fortata in numele vremurilor pe care le traim. Stiu ca pare imposibil, dar prin pandemie s-au putut face multe chestii in numele urgentei sanitare nu vad de ce nu s-ar putea face si acum. Nu uitati ca multi romani vor pace si nu vor un eventual razboi sau o interventie a Romaniei in Ucraina sub orice steag.
      Astea sunt in mare liniile in care se va juca eventuala presedentie a lui CG. Sigur daca acesta nu castiga ramanem in discutiile daca vine sau nu FMI, respectiv cum o sa ne pozitionam in situatinea din Ucraina si numai odata ce Donald Trump este la butoane.

      Indecis. Tu ce zici?2932
    • Realist? Probabil nimic exceptional fata de ce s-ar intampla in mod normal.

      Companiile reactioneaza la masuri fiscale, nu la cine e presedinte. Un exemplu ce imi vine in minte sunt sanctiunile economice asupra Rusiei la inceperea razboiului: Auchan abia recent am observat ca au intrat in discutii sa-si vanda magazinele de acolo si sa iasa de pe piata. 2024. 2022 a inceput razboiul parca…

      Comentariu apreciat.446
    • @Horiab: nu se va întâmpla nimic. O să plece vreo câteva zeci de mii de nemulțumiți, dar nu neapărat de CG, ci pentru că prin alegerea lui CG li s-a umplut paharul.
      Apoi, depinde de ceea ce va (putea) face CG. În mod sigur, dacă continuă cu ideile crețe de la comuniști (51% din orice companie să aparțină statului român sau unor entități locale – asta e de sorginte chinezească; autosuficiența – asta e de la nord-coreeni, celebra Juche; neutralitatea României vizavi de “orice conflict” – asta e de la ruși) o să se împuțineze un pic investitorii străini și o să scadă vizibil nivelul de trai. Deja clasa de mijloc e subțiată destul de mult, o să fie societatea cam așa: cei cu conexiuni la partidul sau partidele conducătoare, care vor avea un nivel de trai bun spre foarte bun, și plebea, care va lucra pentru “clasa conducătoare” antemenționată, și vor avea un nivel de trai de la săraci lipiți la mediocru.
      Personal, cred că mersul va fi aproximativ așa: ieșirea din Schengen, că nu aveam nevoie noi de așa ceva; reducerea contribuției pentru bugetul de apărare, ca să “fim neutri”, lucru care va atrage marginalizarea în cadrul NATO și posibil excluderea; un fel de naționalizare a firmelor prin impunerea acționariatului majoritar românesc, lucru care va declanșa niște proteste din partea UE, probabil și ceva sancțiuni. Ieșirea din UE va fi ultimul lucru, va căuta să ia bani de acolo cât timp se poate. Va strânge legăturile cu Rusia și probabil va primi ceva ajutor din direcția aia, cât să prindă curaj pentru un Roexit. Inchiderea treptată a granițelor, cenzura asupra libertății de exprimare, muncă patriotică pentru a fi “independenți”, posibil crize de energie și de mâncare, un fel de Venezuela a Europei, ăsta ar fi traseul.

      Comentariu apreciat.3510
  4. Bucataru ala e meserias mai ales ca la o mana ii lipste degetul mare.

    224
    • Aia ca sa intelegi cum indeasa ardeii umpluti

      Comentariu apreciat.362
    • asa meserias ca a reusit sa convinga un reic…, ahem o germanie intreaga sa „cumpere” de la el.

      lipia noastra locala e mai buna, de vreo 77 de ani incoace ;)

      01
  5. A fost benzina si peste 9 lei acum cativa ani. Nu ai sa vezi multi romani ca vand masina. Tot de 50 de lei vor alimenta.

    Comentariu apreciat.4315
    • Incurci benzina la 9 lei (din cauza pretului petrolului sau a problemelor legate de razboiul cu Rusia) cu benzina la 8 lei din cauza accizelor si taxelor statului. Aici e vorba de lacomia statului dupa orice leuț, nu ca unii pun tot de 50 lei.

      Indecis. Tu ce zici?3217
    • Am ras la comentariul lui Octavian. Lacomia statului e rea, dar lacomia privatilor e ok … probleme legate de razboiul cu Rusia vezi doamne, nicidecum pretext sa creasca preturile aiurea :)))

      Indecis. Tu ce zici?317
  6. Am aruncat o privire pe istoricul planurilor făcute la masina. În anul 2022 a fost intre 8 și 9 lei prețul la motorina! Nu știu dacă cineva a fost afectat!

    Indecis. Tu ce zici?266
  7. A batut dar a si facut!

    224
  8. Doar săracii se uită la prețul combustibilului și nu cred că Zoso are cititori săraci 😎

    Comentariu apreciat.271
  9. Halvaua produsă la fabrica Unirea din Iași era cea mai bună. Din păcate, a dispărut o dată cu fabrica. Sortimentele made in Romania nu-mi plac. Halvaua made in Ucraina e mult mai bună.

    165
  10. Cea mai delicioasă Halva se vinde în Kauf. Made in Bulgaria.
    Se va scumpi leul, nu benzinele.

    45
  11. Mie imi place halvaua. Aia un pic lipicioasa, cu mai putin zahar. Culmea, facuta de bulgari. Feleacul mai putin.

    111
  12. Ai sa razi, dar la halva eu inca o prefer pe aia stil comunist cu fara cacao, fara vanilie, fara fineturi. Se mai gaseste ceva in genul ala prin RM, mereu iau cand o vad. Astea de la noi chair nu au acelasi gust.

    50
  13. Halvaua de acum din comerț e mult peste halvaua „aia”, fiind foarte des ne-trecută de termenul de expirare, o noțiune inexistentă atunci. Chiar și glucoza e mai bună acum decât atunci. Că da, aia era cealaltă alternativă.

    Și chiar și biscuiții „populari” sunt mult mai buni acum, și poți să-i iei la pungi de un kil. Ffs. Suveraniștii mentulei.

    32

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile