Situația la zi, luni, 28nov

Presa nu se mai satură de porcăria asta de știre. Nu se mută nimeni acolo că nu ai ce să faci. Nu se mută nimeni acolo că trebuie să investești între 30 și 50.000€ ca să repari casa.

Cum arată luna decembrie pentru omul obișnuit. 

Nordis are deja reclame inspiraționale. Venit pasiv, apreciere în timp, toate cuvintele bune. Piața imobiliară duduie.

 

Îmi plac fazele astea. Te-au angajat pentru că erai cea mai bună pe meseria ta, de aia umbli numai decoltată, nu? Și porcii se dau la tine, de aia preferi să umbli singură? Aham.

 

Dumbo be himself.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

42 comentarii

  1. Musk has gone from:
    „I support free speach. No censorship!”
    to
    „I support free speach? No, censorship”

    00
    • Mai mâncați mult căcat despre Twitter? Nu moare nimic.

      00
    • Eloane, tu ești mă?

      00
    • @Serban
      Nu e de mirare atitudinea.
      A spus cineva ca moare? E vorba doar de transformarea unei Tesla intr-un Spring! Atata tot. Chinezismele se vor vinde intotdeuna, xls-lul va arata bine pe incasari si toti investitorii vor fi fericiti. La capitolul produs bani Musk stie si nu contesta nimeni asta. Volum vs. calitate. Doua modele de biznis separate cu avantajele si dezavantajele aferente. E vorba doar de calitatea produsului. Cand dai bifa tuturor si readuci continutul de “libertatea” pe o platforma cat de cat mai “curata” iti mai iei si “ue”. Spor la Oculta mondiala, soros, corporatii, reptilienii din guvernul sua, etc. E o strategie si asta de a lua toti paranoicii de pe Tik Tok si FB-ul pentru audienta dar vine si cu niste conecinte. Urlam ca e lumea proasta si se uita la Acces Direct si vrem la Tv numai Discovery si Arte si cand colo rupem mesele pe manele si apoi ne intrebam de ce? Pentru ca asta ne place de fapt: gunoiul, balastul, scandalul, fake news-ul si paranoile izvorate din mintile luminate ale internetului.
      *a nu se intelege ca Twitterul a fost inainte de Musk vreo Dilema Veche

      00
    • Macar daca folosesti engleza, spell check.

      00
    • @vlad oltean ai folosit Twitter înainte și după achiziție?

      @Alin(a) m-ai prins

      00
  2. Apropo de Revelion: ca sa fii dezamagit, trebuie sa ai asteptari. Daca esti relaxat (frant de beat), totul este absolut OK :-))

    00
    • Nu e doar Bucureștiul. Toate orașele au imobile vechi și neîntreținute. Totuși de București îi mai pasă cuiva, că tot auzim știri din astea, dar nu auzi niciodată știri de genul: imobilele cu risc seismic din Ploiești/Pitești/Miercurea Ciuc/whatever. Ok, raportul e disproporționat, dar totuși.

      00
    • Doar ca in Miercurea Ciuc (Ardeal in general) nu e asa de mare pericolul la cutremur, da un Google dupa „harta pericolului seismic Romania” si vezi.

      00
    • @Ninja bine, Ninja, am dat un exemplu aiurea cu Miercurea Ciuc, totuși Ploiești este un oraș cu risc seismic. Buzău, Focșani, Giurgiu la fel.

      00
    • Un cutremur care ar pune la pământ toate acele blocuri și ar lăsa atâția oameni fără adăpost ar fi mană cerească pentru dezvoltatorii imobiliari, vă dați seama. Mii de blocuri noi în zone bune ale Bucureștiului, cel mai probabil o schemă în care statul dă bani dezvoltatorilor ca să asigure locuințe pentru cei rămași fără adăpost, profituri enorme…acum pe bune, de ce ai consolida?

      00
    • @oxymoron – Deliric X Silent Strike – Romania Vrea Sa Ma Ucida (feat. Vlad Dobrescu)

      00
    • @oxymoron deja mă gândesc cum așteaptă dezvoltatorii încetarea războiului din Ucraina. O grămadă de bani din EU și SUA așteaptă să fie cheltuiți pentru reconstruire.

      00
  3. Da, practic Twitter e pe moarte, acuşi acuşi îşi dă ultima suflare. Băi, ce distractiv o să fie când în maxim 3-6 luni toți ăia (sau, hai, majoritatea) care au plecat scârbiți se vor întoarce. Va fi o frenezie a „reevaluărilor”, copywriterii vor avea viață grea să înghesuie cuvinte frumoase şi inspiraționale.

    Şi stai să vezi când o să se prindă şi alte companii că minim un sfert din oamenii lor sunt degeaba şi că treaba merge (chiar mai bine) şi fără ei. Vremuri interesante.

    00
    • Munca de creație efectivă dintr-o companie este făcută de nr rădăcină pătrată din numărul total de angajați. Dacă Ai 100, 10 contează, ai 10.000? Doar 100 fac 50% din treaba….

      00
    • Când îți pleacă „talentul” (inginerii), dar în același timp și ăia are plătesc („advertiserii”), ție ți se pare că o duci bine ca companie?

      Nu fi eloncel.

    • @Znuff, răbdare. Am zis 3-6 luni. N-am Tesla, nu folosesc activ Twitter, nu zbor în spațiu, nu cad în cur de admirație pentru individ. Și, relax, din ce am mai citit nu știu cât ”talent” adevărat a plecat și câtă umplutură.

      00
    • @Znuff, btw, trebuie să-ți placă faza cu Hotz. Să-ți chemi în ajutor cvasi-nemesisul (și ăla să și vină, doar pentru provocare) e o lecție de umilitate pentru toți ”maeștrii”, ”doctorii”, ”specialiștii” de la noi și de aiurea.

      00
    • cat tamtam la romani pentru o platforma folosita de o mana de oameni in tara noastra.
      nu inteleg frenezia.

      00
    • Musk. Preluare ostila Twitter. Twitter este ucis putin cate putin, Musk stie foarte bine ce face. Va castiga bani si din sinistrul asta total. Au mai fost si alte firme preluate ostil, in ideea de a le distruge. Dar poate gresesc.

      00
    • @adyzah
      Ceea ce face Musk acum la Twitter este o abordare normala daca privim faptul ca o afacere trebuie sa fie si profitabila dupa un timp. Insa modul si abordarea lui este o incepere a unor hunger games.
      Privitor la faptul ca Twitter trebuie sa fie o companie profitabila s-a scris destul de mult. Modelul de afacere al companiei este unul in care publicitatea este vanduta unui public care foloseste platforma respectiva. Aici treaba este oarecum simpla cu cat ai public mai numeros cu atat mai mult poti cere mai mult pe publicitate. Este fix abordarea a televiziunilor/evenimentelor unde reclama intotdeauna este mai scumpa acolo unde public este mai numeros. Un exemplu foarte americanesc este fix finala super-bowl unde 30 de secunde de publicitate costa in medie 6 milioane de dolari. Cam astea sunt bazele afacerii numita Twitter pana sa vina Musk la butoane.
      Principala problema a Twitter/Meta a fost fix audienta. Mai precis cate din conturile de utilizatori sunt dublate de oameni din viata reala si cate din conturile acelea sunt folosite in mod regulat. La intrebarile astea nimeni nu o sa poata da un numar precis, deoarece acest numar influenteaza pretul publicitatii. Si cum vremurile in care banii aveau dobanzi negative s-au cam dus, Twitter a fost intrebat o chestie ciudata cam cat de profitabili sunteti? Si de aici a inceput nebunia in care compania se afla acum.
      Ca in orice amplu proces de restructurare oricine s-ar uita pe cifre ar descoperi ca forta de munca costa destul de mult. Si ca in orice multinationala aflata in criza s-au inceput listele cine pleaca,cine ramane, noile conditii si alte cele. La toate aceste lucruri Musk a mai agitat lucrurile prin diversele emailuri, tweeturi si alte cele. Foarte pe scurt orice angajat de acolo traia intr-un stres mai mare daca intelegea bine treaba. Urmarile au fost previzibile cine era constrans(credite, viza de munca in SUA etc.) a fost dedicat 110% marelui sef, cine si-a facut plinul a plecat fara mari regrete din companie unii fiind cautati sa se intoarca inapoi. Si de aici ideologii au inceput sa aiba o clasica ciocnire a viziunilor. Liberalii se uita si aplauda cat de bine isi face Musk treaba unii spunand ca deja Twitter a devenit o companie mai profitabila doar din concedieri. Socialistii plang despre viata grea proaspetilor someri, respectiv o buna parte din oamenii ce stau prin Europa multumesc sistemului in care traiesc.
      Timpul ne va spune cum se va modela Twitter dupa intrarea la butoane a lui Musk. Insa in acest moment lumea se uita la ce se intampla acolo ca la un experiment. Daca Twitter devine sanatos financiar si profitabila chiar si dupa aceste concedieri, toti vor lua exemplul de acolo cu rezultate surpriza. Daca Twitter se va afunda si mai mult lucrurile vor ramane ca acum cu oarecare mici modificari.

      00
  4. Doamne cât de nașpa e faza cu domnișoara aia. Emana singurătate și disperare prin toți pixelii.

    00
    • La ce ”guvizi” (de pompă de chiuvetă) are e și păcat să n-o chemi să mai desfunde instalația sanitară din cînd în cînd…

      00
    • Zici? O doare la savarina !…Trust me ! Cunios psohologia femeilor !
      Sunt multi barbati prosti sau care nu au vazut vreo femeie in viata lor si care balesc la ea ! Unii dintre ei sunt si bogati !….
      Vei cazul Andreei Tonciu…..

      00
    • Se joaca. All is fun and games. Inclin sa ik dai dreptate lui AdrianT.

      00
  5. Nu știu de voi, dar eu în weekend am aflat ca exista Manelion. Încă odată: MANELION!

    Suna de nici nu cred ca pot sa ma supăr…

    https://www.onevent.ro/evenimente/manelion-2023/

    00
  6. Mda, singura cu laptopul si gandurile ei la Burj Khalifa. Seems legit….

    00
  7. Am studiat si eu la un moment dat problema caelor la „1 euro” din Italia, din Sicilia, pana in Liguria. Si in esenta e precum spune Vali: trebuie sa bagi o groaza de bani in ele. Iar singura chestie viabila cu care te poti alege este o casa de vacanta pe care sa o folosesti in concediu, o luna pe an. In rest, daca cercetezi cu atentie, nu te repezi ca bizonul inainte, vei vedea ca nu merge nimic: nici sa iti gasesti de lucru acolo, nici sa iti deschizi o mica afacere, nici macar o pensiune turistica, localitatile astea sunt departe la minim o ora de orice aeroport sau autostrada si nici nu au ceva „wow” de oferit turistului, ceva ce nu gaseste in alte 1000 de localitati din Italia sau din alta tara occidentala.
    Dar pentru cineva care vrea sa se laude ca are o casa de vacanta in Italia, e ok…

    00
    • Daca au energie electrica si internet de mare viteza poate fi interesant.

      00
    • ,,localitatile astea sunt departe la minim o ora de orice aeroport sau autostrada,, Spre deosebire de alte țari unde orice cătun are aeroport, autostradă și night club la doi pași.
      Daca tot ,, ai studiat tu problema,, care e condiția obligatorie să-ți iei o căzătură pe acolo ?

      00
    • Că foștii proprietari (sau moștenitorii lor) le-or fi părăsit de proști…

      00
  8. la postarea ioana_dorohoi se traduce prin „nici unul dintre barbatii pe care i-as vrea eu in viata mea nu vor sa ma ia in serios asa cum ma astept eu sa fiu luata in serios”.

    E fix faza cu vulpea si strugurii acri. Si oricum e mai mult pentru impresie pe social media.

    00
  9. @hash, Din pacate, casele oferite la „1 euro” in Italia, mai ales cele din Sicilia, nu au nici un fel de utilitati (apa, energie electrica, gaze etc.) de multe ori sunt case care nu mai sunt locuite de 80 sau chiar 100 de ani, deci nici vorba de internet de mare viteza.
    Nici macar agricultura nu poti face acolo, multe terenuri au fost deja exploatate intensiv si nu le mai poti utiliza. Vorba unui amic italian: „crezi ca daca erau niste locuri bune acolo, nu le cumparau deja italienii?” Si are dreptate omul, nu prea vezi italieni dispusi sa cumpere casele astea „la oferta”, in ciuda eforturilor autoritatilor locale.

    00
    • Sicilia, adica la mafioti? Am auzit povesti horror, ca pana si semafoarele de pe strada au grilaj si lacat la becuri, se fura tot ce misca.

      00
  10. Nordis dezinformeaza cu succes – nimeni nu poate sa prevada concret viitorul, aprecierea este o chestie subiectiva si se poate doar estima in functie de trecut. Ceva de genul – daca in ultimii 20 de ani piata a crescut in medie cu 3% pe an probabil va continua sa daca asta – insa nu e o garantie ca o sa cresca si in viitor la fel.

    00
  11. @Paco nu fi hater gratuit. Intelegi prea bine la ce ma refer. Am si explicat mai in detaliu care sunt problemele cu aceste case. Iar despre conditia obligatorie, aceasta difera de la caz la caz aproape. In unele localitati se cere sa ai sub 35 de ani, in altele mai trebuie sa depui si o garantie minima de bani, am intalnit cazuri in care se specifica clar ca sunt eligibili doar cetatenii italieni, sub o anumita varsta. Eu chiar m-am interesat de problema si am ajuns deja la concluzia expusa in primul comentariu.

    00
  12. Măi, dar ce fată inteligentă: îşi ia laptopul cu ea pentru că acolo are ea gândurile. În memoria din capul ei nu e loc.

    Uneori mă gândesc la monologul acela memorabil al agentului Smith din „The Matrix”, ţinut în faţa lui Morpheus încătuşat… Avea dreptate, nu-i aşa?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.