Situația la zi, marți, 9 martie 2021

Ministerul de Interne s-a exprimat că nu e corect să spunem că toți polițiștii sunt nașpa, doar pentru că 0,1% au fost prinși făcând mizerii. Ceea ce este, teoretic, corect, doar că MAI ignoră un lucru simplu. Două de fapt.

Primul e că “doar ăia au fost prinși”. Se cam complică treaba când pui problema așa, nu? Și doi, cetățenii văd și simt pe pielea lor cât de coruptă e poliția. Nu ai cum să nu îi convingi că nu sunt corupți și leneși când îi vezi cum se comportă.


Contribuţia angajaţilor la fondul de pensii, de 25% din salariul brut, nu ajunge pentru plata pensiilor, statul fiind nevoit să aloce o subvenţie de 18 miliarde de lei pentru acest an.

OK. Ați auzit vreo măsură a Guvernului prin care să se mărească numărul de angajați? Ceva? Orice? Nope, e mai ușor să dai din gură și să te plângi că nu sunt bani decât să creezi locuri de muncă.

Știu, nu statul trebuie să creeze locuri de muncă, statul trebuie să creeze un mediu stabil pentru companii, șosele, legi mai bune, porcării din astea. Adică muncă, și cărui politician îi place munca?


O listă lungă de magazine care înșelau cumpărătorii. Pentru că e ușor să crezi că ai prins reducerea aia bună, care nu e pe siteul oficial. Ușor și prostesc.


Mi-a plăcut articolul ăsta. Nu el în sine, nici pilda lui, ci pilda din spatele lui. Cade tencuiala pe oameni pe acolo pe unde te plimbi tu? Nasol. Ia uită-te la tine în bloc/casă, acolo nu cade? AOLEU, păi ce făcurăm, Bobiță?

imobiliare-casa-veche

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

36 comentarii

  1. Și lumea vrea să fie făcute concedieri masive în sistemul administrativ…

    00
    • Ma uit la guri de metrou câte 3-4 persoane la ghișee și încă una care sta pe lângă aparatele care dau bilete. Aproape in fiecare stație de RATB e un punct de vânzare in care se lucrează in ture pentru a vinde bilete. Persoanele respective nu ar trebui sa facă altceva? De exemplu in uk cumperi bilet direct de la șofer dacă nu ți-ai procurat online sau de la aparate(cel puțin așa era acum câțiva ani).

      00
    • ce bine ar fi sa fie in aproape fiecare statie. pe mine m-a amendat taica controlorul ca m-a vazut in statie ca butonam site-ul pe telefon incercand sa platesc online. m-a lasat cateva secunde dupa care pac, biletul al control. pai stai ca uite, asta incerc sa fac, da’ nu stiu excat cum. nu conteaza, legea… tehnic corect. uman, un gunoi. i-a pierit din zambet cand l-am pus sa imi dea chitanta pe langa cartonul lui care imi era inutil, ca oricum nu aveam decat tramvaiul ala pana acasa.

      00
  2. Guvernul ar vrea sa creeze o gramada de locuri de munca, pt sotii, pt fiice, pt amante. Doar ca lumea e rea…

    00
  3. Uiti de aia 1.3 mil de it-isti nou inrolati in câmpul muncii.

    00
  4. Pensionarii si-au platit pensiile in avans. Alta e buba.

    00
    • Au plătit pensiile părinților lor. Read more.

      00
    • Mereu acelasi bla bla cu „am platit 30 de ani, sa imi dea pensia”. Ok boomer, intrebare de 100 de puncte: te-ai interesat vreodata unde se duceau banii aia? Ce ai votat in ultimii 30 de ani? Aaaa acum tipati ca nu vrem sa renuntam la fondul privat de pensii, ca suntem egoisti.

      In plm, tara de cacat. Mai se si plang astia ca e natalitatea scazuta, pai cum plm sa faci copii cand ai de tinut juma un pensionari si juma de bugetar in fiecare luna.

      00
    • Nu cred că vreun pensionar in sistemul de stat și-a plătit pensia in avans, asta e o chestie rostogolita așa generic.

      Sa ne imaginam momentul 0 când s-a decis introducerea pensiilor – că o fi anul 1895, că o fi 1910 sau alt an habar nu am, dar în mod cert pe vremea lui Decebal sau Stefan cel Mare nu existau pensii.

      Ei la momentul 0 statul a venit și a spus că ar trebui date pensii. Crede cineva că oamenii ăia au platit mai întâi 40 de ani contribuții și abia după aceea au început să fie plătite primele pensii SAU de fapt plata primelor pensii a inceput dupa doar câțiva ani de plata a contribuțiilor ????

      Eu cred că a doua variantă este corecta, adică la un moment dat s-au introdus pensiile și după câțiva ani unii oameni au început să ia pensie FARA sa fi contribuit 40 de ani – adică, in principiu, pensiile mereu s-au dat din contribuțiile strânse de la cei aflați în activitate nu a existat un fond de pensii care să rămână acolo.

      Chiar ar fi interesant dacă are cineva date concrete în acest sens.

      00
    • Nu inteleg cu ce sunt de vina pensionarii ca statul nu e in stare sa gestioneze banii de pensii si traieste dintr-un credit in altul.

      NU e ca si cum ar fi avut de ales, contributia la pensii e OBLIGATORIE. Si nu stiu cum as putea sili statul sa puna deoparte acei bani pt mai tarziu si sa nu-i cheltuiasca acum, indiferent cu cine votez.

      Ca e la stat sau la privat principiul pensiei e acelasi, primesti bani in functie de cat ai contribuit.

      Asa ca da, „sa imi dea pensia” pentru ca m-a obligat sa platesc cotizatiile.

      00
    • Pentru @Cipper
      Care este rolul și relevanta in discuție a documentului la care ai dat link ??? – deoarece acel document prezintă evoluția contribuției la pensie începând cu anul 1990 – doar că pensii se plăteau și înainte de 1990.

      Cel mai tare este că alți oameni au dat like – la ce or fi dat like ?????

      00
  5. Nu scrie nicaieri ca trebuie sa primeasca orice om pensie. Cand se naste un copil nu are deja semnat un contract ca traieste, este sanatos si cand ajunge la 65 de ani va primi pensie. In Africa sau Asia nu stiu cati oameni primesc pensie. In USA se munceste pana mori, nu se gandeste la pensie decat cel care a strans bani adevarati in viata (afaceri, mosteniri, pensie privata, medici, etc).

    00
    • Africa și Asia nu ar trebui să fie populate. 😎

      00
    • @Catavencu, in Asia sau in Africa nu stiu cati oameni constribuie la fondul de pensii.
      Iar in SUA varsta medie de pensionare pentru barbati este undeva pe la 64 de ani, iar pentru femei pe la 62 de ani. Desigur, unii muncesc si dupa aceasta varsta, dar asta nu insemna ca toata lumea munceste pana moare.

      Momentan facem parte din Europa, chiar daca este vorba de partea saraca a continentului. Deci trebuie sa ne raportam la tarile europene, nu la cele din Asia/Africa unde este o alta cultura si unde copii raman in casa parinteasca si ii intretin pe batrani. Iar acestia, la randul lor, au grija de nepoti.

      00
  6. Nimeni nu zice nimic de anularea pensiilor speciale. Dacă s-ar anula, ar fi bani pentru toți pensionarii.
    Tu-l în guriță stat român.
    Muistul MAI pretinde că doar 1% din personalul său e corupt. Așa putem spune că și cancerul e 1% sănătos.
    Dragă MAI, îți doresc o moarte cruntă și lentă-n chinuri.

    00
    • nu achiesez in nici un fel la pensiile speciale. sunt o aberatie. dar daca le tai pe toate, de tot, inclusiv pe alea care NU tin de ministerul muncii, cum sunt cele militare sau din justitie, si luam toti acei bani si ii redistribuim la toti, ar fi o crestere un pic peste 100 de lei pentru fiecare.

      evident, pentru aia cu 500 ar fi o chestie. pentru aia cu 1500 n-ar fi rau dar nici nu e vreo pomana. pentru aia cu 2500 ar fi aproape nimic. asta daca impartim egal.

      daca impartim relativ la contributivitate, cei mai multi bani se vor duce inapoi la oamenii de la care i-ai luat.

      sa ii impartim invers contributivitatii, mai mult de ca ar fi de departe cea mai aberanta si injusta solutie nu comtentez.

      00
  7. eu vreau sa ajunga la 6,3% din salariul brut contributia la Pilonul 2, asa cum au promis „aia” si „astia” nu vreau mai mult, vreau sa cotizez la un sistem transparent si concurential, unde capitalismul face ce promite: imbogateste pe bogati ;)

    00
  8. „nu e corect ” pai confom legii functionarimii nu poti sa ii dai afara. politistii aia o sa sufere un transfer undeva pina uita lumea de ei.

    „Chestorul de poliție Vasile Oprișan, fostul șef al IPJ Bacău, a fost adus la București, pe funcția de consilier în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR)!”

    „Adjunctul IPJ Bacău, comisarul șef Adrian Claudiu Tuluc, de asemenea destituit de minister după gravul eveniment de la Onești, a revenit, de fapt, pe funcția unde era titular, de șef al Poliției Municipiului Bacău!”

    00
  9. Banii de pensii nu ajung pentru ca exista niste pensii foarte mari (exagerat de mari) care nu sunt meritate. Sa nu mai zic ca sunt unii bugetari (de lux) care au si pensii (tot de lux). Trebuie facuta o curatenie, nu se poate si angajat la stat si pensionar. Apoi trebuie facuta o curatenie prin conducerile tuturor institutiilor publice pentru ca avem oameni care au vreo 4-5 functii (pe care nu le pot indeplini in acelasi timp) si au inca vreo 4-5 consilieri (bine platiti) care sa le zica ce sa faca. O singura functie ca bugetar, 8 ore pe zi, cu fisa de prezenta si evaluare la final de an!

    00
    • Oricât mi-ar place și mie să rezolvăm treaba cu pensiile speciale, alea sunt plătite prin bugetele ministerelor respective, nu prin bugetul general de pensii.

      Problema pensiilor e structurală, și se știe de ani de zile de ea.

      Sunt doar 4 milioane de plătitori de cas în țara asta, mă refer la cei de la privat, că cei de la stat (am fost șocat să aflu) nu sunt standardizați în revisal, și e un haos general în care nu știi dacă se plătește cas sau nu (bine, știm că tehnic practic doar s-ar muta banii de la stat la stat deci mare lucru nu ar fi).

      Cum poți plăti 5 milioane de pensii din contribuția de 25% a 4 milioane de salariați? E un deficit imens.

      Și stai că din acei 4 milioane majoritatea au salariul minim.

      Și nici nu e bine să știi ce discret se ține ascuns faptul că peste 10 ani când încep să iasă decrețeii la pensie o să fie un colaps total.

      Cei cu potențial de salarii mari pleacă pentru că degeaba îți permiți mercedes dacă nu îți e asfaltată strada și în spitale riști să fii legat de pat.

      Așa că va fi un stat de pensionari cu 3 milioane de lucrători pe salariul minim. Probabil vor da drumul la imigranți că altă soluție nu văd sincer.

      Să vedeți atunci partide extremiste :))

      00
  10. NOU
    #26

    Cea mai simplă soluţie ar fi privatizarea in totalitate a sistemului de pensii. Fiecare își alege investiţiile pe termen lung și primește fix cât a contribuit.

    00
    • O da, abia așteaptă bancile să descarce asset-urile neprofitabile la un investitor din ăsta instituțional care poate investi în orice cât timp e legal.

      Dai o șpăguță frumoasă acolo la managerul fondului și te-ai descărcat de problemă.

      Iar cât timp dpdv legal a făcut due diligence nu poți să îi faci nimic, e doar o investiție proastă dar legală.

      00
  11. „cade tencuiala” sa zicem (nu ca as fi de acord) ca e mai complicat de rezolvat, iti trebuie un milion de avize de la diverse institutii daca e o cladire declarata de patrimoniu sau daca te alearga Salvati Bucurestiul ca vor sa o salveze.
    Dar aia cu „cad turturi” e complet iresponsabila.

    00
  12. Dacă ar fi puțini polițiști corupți, am afla imediat care sunt ăia. Probabil că sunt secții întregi corupte, în funcție de cine le conduce și cât de capabil e să-și corupă subalternii.

    00
  13. Fac si eu putin offtopic. Aici este o lista cu muzeele virtuale din tara: http://www.cimec.ro/muzee/muzee-cu-tur-virtual.html#ListaMuzeelorCuTurVirtualSiImaginiPanoramice

    În lista respectivă avem Muzeul Poliției de Frontieră Române – GIURGIU – https://muzeulpolitieidefrontiera.ro/

    Cum de site-ul respectiv e practic un magazin online cu link-uri de afiliere? A saracit Politia Română?

    00
  14. Referitor la fondul de pensii, lumea uita sa vorbeasca despre:
    – inflatia din anii 90 care a devalorizat banii stransi din contributii in fondul de pensii.
    – pensionarea anticipata a diverselor categorii de angajati ai Statului (mineri, militari, etc)
    – cresterea sperantei mediei de viata in ultimii 20 de ani cu 10% la 76 ani. De mentionat ca intre 1980 – 2000, speranta de viata a ramas constanta la 69 de ani.
    https://www.macrotrends.net/countries/ROU/romania/life-expectancy
    – scaderea numarului de angajati
    – salariile platite in medie in Romania

    Practic fondul de pensii din Romania este in faliment. 18 miliarde de lei subventie la un fond de pensii de 80 miliarde de lei e enorm.

    Solutii?
    – cresterea salariului mediu
    – cresterea numarului de angajati
    – cresterea numarului de firme care platesc impozit
    Pe cat de usor de enumerat sunt solutiile, pe atat de greu sunt de implementat.

    00
    • Sint foarte surprins ca desi sint foarte multe comentarii legate de pensii,nimeni nu a adus in discutie frauda cetatenilor.Concret ma refer la pensionarii pe caz de boala si la cei cu acele grupe de munca.La pensiile pe caz de boala orice control cit de cit serios ar arata ca o mare parte sint bolnavi pe fals,iar afacerea cu grupele de munca e la fel de usor de demonstrat.Problema este ca nu se vrea.

      00
  15. atitudinea MAI ului e precum a omului bolnav de cancer in stadiu terminal dar care nu a fost la medic sa fie diagnosticat. Deci nu are cancer. E pe moarte fiindca o vrajitoare a pus blesteme pe capul lui.

    Hotul neprins e negustor cinstit.

    00
  16. Daca tot nu ai stirile zilei, uite una de zilele trecute. Cica in timisoara se fac investigatii ca niste politisti au agresat niste jurnalisti. Nu prea s-a scris in multe publicatii, pt ca oamenii au vazut filmarea si de fapt se vede ca erau niste isterici care ii impiedicau pe politisti sa isi faca treaba. probabil ca aia i-au cam imbrancit, dar cand am vazut filmarea imi dau seama ca au fost blanzi, ca probabil puteau fi si retinuti pt impiedicarea actiunii.
    https://www.youtube.com/watch?v=4JE8qlRKNfg
    https://www.stiripesurse.ro/video-jurnalisti-agresati-de-politisti-la-timisoara-la-o-descindere-ipj-a-demarat-o-ancheta_1677350.html

    00
  17. NOU
    #36

    Cine este Bobiță?Intreb si eu pentru un prieten…

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube