Situația la zi, marți, 30mai

Deșeuri aruncate pe deal.
OK. De ce aruncă lumea gunoaie și mașini de spălat pe terenuri virane? De ce oare? Că ăștia sunt particulari, nu firme care construiesc blocuri.

Hai să îi primim gratis pe privați la rampa de gunoi, să își aducă ei singuri o saltea, o mașină de spălat, 4 saci de moloz, din astea.


ITiștii caută joburi mai lejere și mai puțin stresante.
Da, ăia care și-au făcut suma, au luat 4 apartamente care produc venituri și acum își permit să stea pe spate.


Greva polițiștilor a trecut neobservată și va trece neobservată. Nu e ca și cum se spetesc cu munca.


Oare acoperișurile românești rezistă la așa ceva?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

29 comentarii

 1. Greva polițiștilor… Adică nu vor mai fi în trafic sa dea amenzi? :))

  Comentariu apreciat.865
 2. Oare la negocierile cu sindicatele din poliție vine și bombardierii? Are si ei ceva de spus la activitatea poliției noooo?

  Comentariu apreciat.623
 3. „Majoritatea polițiștilor sunt în stradă” – lider sindicat polițist acum pe TV

  Comentariu apreciat.382
  • o premieră. sunt oare cu radarul în boscheți?

  • Am una mai bună: „Grefierii amenință și ei cu proteste: Avem capacitatea necesară să blocăm sistemul judiciar ”

   Comentariu apreciat.402
  • oh, nu, procesle care durează 7 ani vor dura cât? 8 ani?

  • Și surpriză: protestul oamenilor din penitenciar.
   Nu i-au eliberat Tudorel și Predoiu pe recurs compensatoriu?
   Nu s-a prescris faptele?
   Nu se cheltuie pe un deținut cât câștigă un profesor?

   România Condamnată și Damnată

   169
  • Breaking news: cei din penintenciare își vor respecta regurile la sânge. Adio droguri, telefoane, control anti-terorist la piele, adio acvariu cu pești.
   Aștept revolta din penitenciare și a vameșilor.

   Comentariu apreciat.382
 4. Primit gratis la groapa de gunoi?
  Aici, Irlanda, a fost aproape mană cerească momentul când firmele au început ele să ia produsele. Adică s-a stricat mașina de spălat, plătesc mașină nouă, transport și instalare. Măcar nu îmi cere 40/50€ să o iei pe aia stricată.
  Că dacă e să o duc eu…unde o bag, unde o duc. Și ăia la reciclare îmi cereau minim 30€!

  Am pățit-o cu espresso în 2016. S-a dus pompa, avea 4 ani, reparat dura minim o lună și costă cât una nouă. Am cumpărat una, dar atunci nu acceptau „schimb”. Am dus-o la reciclare. Are plastic: 30€. Acum o lună s-a stricat aia din 2016. Mers cu ea la magazin, luat altă, lăsat aia stricată gratis.

  Soluția bună ar fi un loc unde cineva îți spune fără bani ce poate fi realistic reciclabil. Și te taxează sume rezonabile pentru ce nu se poate (cum ar fi jucării de plastic rupte). Altfel, când o mașină de cafea costă 30€ cum să nu o arunci pe deal dacă ai ocazia?

  Suntem prea departe cu reciclarea! Nu avem nici o idee ce e reciclabil și ce nu. Costurile sunt aiurea că economie de piață, e greu să nu crezi că ei le aruncă dar te taxează. E mult de muncă! Și ai perfectă dreptate: să ia totul gratis, sau ieftin. Nu există nici o strategie care să nu ne forțeaze să le aruncam aiurea. Am vorbit cu politicienii locali, că aici ăia există, nu sunt mizde de partid. Dar durează…

  Comentariu apreciat.379
  • man, aduc 10 saci de moloz. varsă=i pe o bandă și vezi ce poate merge la concasor și ce poate merge la hârtie/plastic. e material gratis. de ce nu l-ai accepta?

  • Fix asta vroiam sa intreb eu: vreau sa imi schimb salteaua cu una mai buna. Intrebarea e ce fac cu cea veche? unde o duc ? o rezem de o pubela mare de gunoi si aia a fost o iau baietii de la salubritate dimineata ? nu e de kkt ?

   Comentariu apreciat.351
  • @N: intrii într-un grup fb local, gen „București Area”, spui clar DONATIE, și îți va fi luată de acasă, destul de sigur. Mai ales ca din ce spui nu e praf.

   Indecis. Tu ce zici?923
  • Stai asa ca nu-i asa simplu cu reciclarea! ” ONG-ul de mediu Greenpeace susține că plasticul reciclat poate fi mai toxic și nu reprezintă o soluție pentru poluare. Plasticul ar fi, pe de altă parte, incompatibil cu economia circulară. Statele se pregătesc să discute un tratat referitor la această chestiune. „

   56
  • Eu când am cumpărat saltea aveau opțiune de colectare a celei vechi

   00
 5. Asta cu ITistii mi-a adus aminte de cum acum vreo 4 ani am închiriat o vila intr-un sat dragut pe malul lacului Como iar proprietarii ne mulțumeau pt alegerea facuta si isi făceau si o prezentare cine sunt cu ce se ocupa etc : Un cuplu tanar de 30-35 „lucratori” in IT in Londra si care mai dețineau 3 proprietati in locuri prizate de prin Italia.
  Daca-s bou……ITist trebuia sa ma fac.

  Comentariu apreciat.346
  • Daca era asa usor, viata asa faina si castigurile asa mari pe cat credti voi, toata lumea se facea ITist.

   80
 6. Preambul:

  https://retim.ro/utile/puncte-de-colectare/

  „Pentru a preveni abandonul deșeurilor și sancționarea cetățenilor, Primăria Municipiului Timișoara împreună cu RETIM Ecologic SA au deschis patru puncte de colectare gratuită a deșeurilor vegetale, voluminoase de uz casnic si deșeuri rezultate din construcții și demolări.

  Începând cu luna ianuarie 2022, deșeurile din polistiren și carton provenite din ambalaje ale unor obiecte voluminoase sau electrocasnice pot fi predate gratuit la centrele noastre.

  În conformitate cu prevederile HCL 405 din 19.07.2019 de aprobare a Planului de prevenire și măsuri privind evitarea și reducerea cantităților de deșeuri abandonate pe domeniul public de pe raza Municipiului Timișoara, cantitățile preluate în mod gratuit în aceste patru centre sunt:
  • Deșeuri vegetale: 3 mc/persoană /lună
  • Deșeuri voluminoase de uz casnic: 5 mc/ persoană/lună
  • Deșeuri rezultate din construcții și demolări: 1 mc/persoană/lună”

  Si cu toate astea, gasesti multe deseuri aruncate peste tot prin oras si localitatile limitrofe si gasesti plin de anunturi cu „ridic moloz”. De ce ? De lene, d-aia

  00
 7. Da Dealul Melcilor de ce nu îl amenajează ca și parc public? Am încercat recent să mă plimb și era sa ma mănânce o haită de câini. Am avut noroc chior ca am scăpat cu viață.

  162
 8. Nu ai pus corect problema, nu e vorba despre acoperisuri romanesti, este vorba despre acoperisuri bine facute. In general, cel putin in Ardeal, sunt bine facute.
  La noi nu prea e cazul de asa ceva, avem o diferenta mare de clima.

  02
 9. Deseuri – in Franta unde stam sunt locuri unde duci tu aproape orice fel de deseu si le depui acolo, fara taxa suplimentara ca persoana fizica, 1 mc pe zi maxim. E drept, platesc impozit de casa pe an 2100 euro. Dar nu trebe sa ma mai gandesc unde dracu arunc ambalaje, iarba, moloz, cauciucuri…

  It-istii cauta joburi fara stress – man, nu e chiar floare la ureche nici aia. Ca e greu sa pui toti banii jos pt 1 apartament fara credit. Si cu credit diferenta ce iti ramane nu e mare. Mie nu imi permite inca sa nu mai lucrez si avem 8 deja, majoritatea luate pe credit. Plus ca si acolo mai ai bataie de cap, mai renovari, neplata, nebuni. Sa sari de la venit mare stresant la unul mic + chirii care nu sunt sigure mereu e si aia complicat.

  58
 10. Urmeaza sa schimb termopanele prin iunie la 3 camere de apartament in Brasov, daca reusesc sa le demontez eu cu grija, ca-s toate complet functionale, in prima faza le scot la vanzare pe olx, iar daca nu le vrea nimeni, le fac bucatele si le duc la ghena. Normal ar fi ca cei care vand astfel de produse sa le preia gratuit, prin lege, pe cele vechi, mai ales ca e vorba de multa sticla si armatura metalica, glafuri de aluminiu, nu doar PVC.

  61
  • Dar de ce nu le donezi?

   23
  • punKreas, stai linistit, le-as pune la pret modic, gen 100 lei toate, numai sa vina sa le ia. Donatiile sunt uneori considerate jignitoare, dar le dau gratuit cu draga inima.

   10

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube