Situația la zi, marți, 13 decembrie

Am auzit eu că Bill Gates a zis ceva de spălat vase, dar nu pot să zic și eu tot de spălat vase, că o să pară că îl copiez. Așa că zic de măturat. Și împrăștii 6 frunze adunate cu mâna și le mătur. Sunt deșteaptă.


Nu poți accepta ca România să fie umilită? Pulică ăsta, care pretindea că e ministrul al comunicațiilor, a fost la putere vreo 3 mandate până să plece parlamentar european, că îl prindeau din urmă dosarele. N-a făcut nimic în afară de a da din gură. Hai, pulică, fă ceva. Orice.

Asta e problema cu toți gargareii ăștia. Gargaresc. Îndemnau proștii să-și scoată banii din bănci. Îndemnau să cumpere produse românești. Ciolacu era cu vestă de sute de euro pe el, plângea de mila oameni. Oprișan la fel. De fiii lui Dragnea sau Năstase nu mai zic. Toți mor de grija poporului, toți se înghesuie să nu facă nimic pentru el.


Dragostea e ceva minunat. Divorțul la fel.

 

 varan-2

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

39 comentarii

  1. Temperaturi au început să scadă în România și se văd deja primele urmări. Trei oameni au murit din cauza frigului, conform anunțului făcut de autorități, marți dimineața.

  2. Romania indeplineste toate conditiile tehnice de intrare in Schengen. Toate. A fost munca temeinica a unor oameni politici din toate partidele minus unul, de la USR la PNL. A functionarilor. A politiei de frontiera.Toti care au contribuit.

    Oamenii astia trebuie felicitati, nu injurati. Si Austria trebuie laudata, pentru modul in care au ignorat faptul ca Romania indeplineste toate conditiile de intrare in Schengen, ca sa extinda un cunoscut mesaj pentru Dragnea la toti romanii.

    00
    • Votul pentru Schengen a fost unul eminamente politic. Mai mult Austria nu a avut nici o pozitie oficiala pozitiva pe tema asta desi geniile noastre politice au spus contrariul. Pe langa asta boicotul asta austriac ii salveaza pe politicieni de la alte intrebari deoarece este ceva emotiv si mesajul este bun. Foarte asemanator cu modus operandi de prin alte dati prin urmare este lesne de inteles cine il arunca mai departe.
      A doua dimensiune a aderarii la Schengen o reprezinta costurile pentru tot ce tine de asta(instruire personal,infrastructura frontaliera, etc.). Ei bine aceste costuri au fost platite de statul roman in ultimii 10 ani fara nici un beneficiu real economic. Si in fond deja ceea ce se anunta un castig economic devine o pierdere prea mare pentru a-si mai bate capu cineva. Banii astia nu stim cum o sa-i recuperam daca ii recuperam, insa nu-i nimic astept o acciza ceva special.
      A treia dimensiune este fix cea in care spatiul Schengen mai este relevant. Recent am facut un drum prin diverse state Schengen, iar Cehia, Danemarca, Suedia au reintrodus controalele la frontiera din varii motive. Poate ca pozitia Austriei cu privire la migratie(demagogica in situatia data) arata ca ceva trebuie schimbat aici. In acelasi timp daca se va intampla ceva pe aceasta tema sunt sigur ca Romania nu va avea un cuvant real de spus, pentru ca nu are cu cine ceea ce ne arata drama in care suntem si mai ales defazarea dintre societate si clasa politica.

      00
    • Sunt curios cati din cei care spune ca indeplinim TOATE „conditiile tehnice” stiu la ce se refera.
      Vad ca toata lumea le cunoaste, toata lumea baga mana in foc ca asa este

      00
    • Le stie bossulean, toate conditiile, doar ca ii este rusine sa le expuna aici. Are trac.

      00
    • Aici nu era vorba de cine stie toate conditile pe de rost, tre sa fii idiot sa iti incarci memoria daca nu esti in domeniu.

      Ziceti voi o conditie tehnica de intrare in Schengen pe care Romania nu o are pusa la punct. Florin, Andyan, stiti vreuna? Ca de facut misto de munca altora e usor.

      00
  3. mi-e dor de Coloja!

    00
  4. ultimul punct: daca celalalt parinte al copilului e javra (sau a disparut ca magaru-n ceata), exista forma de cerere de chemare in judecata, pe calea ordonantei presedintiale, in urma careia hotararea va tine loc de actele pe care ar fi trebuit sa le semneze celalalt parinte.
    nu e automata, judecatorul mai intreaba una-alta, mai cere una-alta, ca sa dovedesti ca nu fugi cu copilul, dar orisicat, nu e ca si cum nu poti face absolut nimica-nimicuta.

    00
    • Adica vrei sa spui ca ai voie sa iesi cu copilul din tara chiar daca tatal nu este de acord? In plus nu este ca si cum un copil de 1 an si jumatate trebuie neaparat sa se plimbe prin alte tari fiindca altfel ii afecteaza dezvoltarea intelectuala.

      00
    • dar daca faci asa ceva nu mai poti sa te plangi in presa si sa cersesti atentie ….

      00
    • Mă refeream la general.
      Și d-aia am zis că nu se admite automat cererea.

      Și copilul s-ar putea să fie necesar să iasă din țară pt o problemă medicală și tatăl n-a mai dat un semn de viață de x luni, nu răspunde la telefon/mesaje/și-a schimbat numărul sau nu-l interesează, nu vrea să se complice cu notari și acte, sau pur și simplu vrea să-i facă rău femeii făcându-i rău copilului. Am întâlnit toate specimenele.

      Și am folosit termenul „celălalt părinte”, că am întâlnit și „mame” d-astea.

      00
    • e interesant că ele află că sunt javre abia după ce lasă javrele să se golească în ele, e plină lumea de femei cinstite însămânțate de javre.

      00
    • Păi probabil tipul are bani, la bărbații cu bani e la fel ca la femeile foarte frumoase, li se iartă multe în speranța că a fi bine.

      Bine, la femei e și naivitatea cu ‘îl schimb eu, scot bărbat din el’.

      Care există și la bărbații cu bani doar că acolo e ‘o schimb eu, cu alta’. :))

      00
  5. ” „Ea se numește Diana, e de ajuns, nu? Ne cunoaștem de ceva vreme și de mai puțină vreme ne cunoaștem mai bine”, a spus fostul iubit al Cristinei Cioran.”

    Adică i-a dat-o la întors de curând, nu s-a lăbărțat pe spate de la prima întâlnire. Ăhăă, de-abia la a 2-a.

    „Întrebată cum și în ce condiții s-au cunoscut, iubita lui Alex Dobrescu a mărturisit, la vremea respectivă, cum și-a întâlnit partenerul. „Noi ne-am cunoscut acum o săptămână, prin prisma unor prieteni și asta a fost.”

    De ceva vreme (de mai sus la el) înseamnă 2 săptămâni (la ea)
    –––––
    Ce mai?!?! Telenovelă mai ceva ca „Sclava Isaura”, mai ceva ca „Știrile de ora 5”.

    00
  6. Dan Nica a făcut un singur lucru bun: a spart oligopolul Orange-Vodafone.
    Cum l-a făcut e un lucru mai puțin bun. Totuși nu e ca și cum harnicii de la Cosmote nu s-au înțeles cu ceilalți harnici de la Romtelecom.

    00
  7. Oare astia care indeamna oamenii sa retraga bani din banci au idee ce se va intampla daca chiar ajung sa puna o banca in impas? A mai fost cu ceva timp in urma o panica de genul asta parca cu BT (cred ca vroiau unii sa o preia mai ieftin), cand aratau astia la tv ca vin masinile cu bani si ca sunt destui sa nu-si mai scoata banii. Nu-mi sunt simpatici deloc austriecii, dar o panica din asta indusa cu retrageri masive ar afecta tot sectorul bancar.

    00
    • Cand exista un bank-run, si banca e solida dpdv financiar ( cum sunt astea austriece ) , atunci ele incep sa se imprumute de la BNR, la niste dobanzi destul de mari, pentru a-si acoperii obligatiile financiare fata de clienti.
      Imprumuturile se fac in schimbul unor garantii ale bancii din romania si a bancii mama ( din austria ). Daca banca nu reuseste sa acopere imprumuturile atunci banca din romania e pusa la vanzare de catre banca mama.
      Fiind o banca sanatoasa, cu profit consistent, vor exista garantat potentiali cumparatori, a caror singura grija va fi spalarea brand-ului de „banca austriaca” .

      00
    • Astăzi se poate face transfer. Nu au nevoie de cash. Dar dacă își transferă banii 5/10% din clienți tot e nașpa treaba. Că nu pleacă ăia ce iau salariul (oricum ăia golesc bancomatele la salariu – în mare parte -). Ci cei ce au economii, sume considerabile. Să vedem în ianuarie cum stau băncile austriece zic….

      00
    • Și pentru mine e un mister vehemența asta cu bcr, omv, raiff, etc.

      Adică, nu avem dubii, da? POLITICIENII austrieci au fost muiști, au alegeri, au interesele lor. Dar aici la firmele astea au bani românii, unii depozite, alți credite în care sunt blocați. La ghișee și birouri lucrează poate rude, prieteni, care și așa sunt cu joburile din banking la marginea prăpastiei.

      Visceral e greu să separi politicul de economic, dar mi-e că iese mai urât decât e cazul. Colapsul unor bănci nu e o chestie cu care să glumești.

      00
    • O să intrăm în istorie că s-a prăbușit o bancă austriacă pe la noi și pe urmă panică în Austria și a intervenit BCE-ul și n-a reușit să calmeze piețele și toată zona euro s-a dus pe moașă-sa pe gheață.
      Hai să ne trezim puțin, Pentagonul a rătăcit 2 triliarde și nici la ora asta nu le-a găsit. Plus vreo $80mld echipament în Afganistan.

      Dispar acum niște bonusuri la management de sfârșit de an, scad niște acțiuni?
      Asta chiar e o problemă.

      00
    • Nu va da nici o bancă faliment.

      Schema e simplă, să fie acolo o scădere, 2,3,5%, puțin, nu contează, dar ce e important e ca în timp ce alte bănci similare vor fi pe creștere, ei să nu fie. Și asta va afecta prețul acțiunilor (care probabil va afecta niște bonusuri acolo pe sus unde contează).

      Asta îi va face pe niște oameni puternici și conectați politic să dea niște telefoane.

      Nu ne vor băga în Schengen pentru 5% clar, dar…important e să existe discuția, să fie presiune de PR, să apară în ziare, corporațiile să ia aminte, dar mai important, politicienii să ia aminte.

      Normal că nu falimentăm nimic că doar n-am inventat noi gaura-n macaroană, suntem realiști.

      Dar nici să zici că nu are nici un efect nu e chiar OK să zic, pentru că are, e plină presa de ‘discuții și negocieri’ pe tema românia austria schengen…

      00
  8. Suntem supt vremuri, vorba cronicarului.
    Azi: „stai liniștită,/ am vrut să te aștept/ nu mai ești binevenită/ am deschis doar să te întreb/ de unde vii la ora asta?/ pe unde ai umblat?/ vii cu haina șifonată și cu părul deranjat.” Smiley Pistol
    Acum 50 de ani: „Singuratecă ea mă așteaptă să-i vin acasă,/ în lipsa mea ea se gândește numai la mine,/ ea cea mai dragă și cea mai aleasă/ dintre roabele sublime./ Ei i se face rău de atâta singurătate/ ea stă și spală tot timpul podeaua/ până o face de paisprezece carate/ să calce pe dânsa licheaua./ Ea spală zidul casei cu mâna ei/ și atârnă pe dânsul tablouri/ ca să se bucure derbedeul, e-hei/ căzut de la ușă-n ecouri./ Ea își așteaptă bărbatul bețiv/ ca să-i vină acasă/ și degetele albe și le mișcă lasciv/ pentru ceafa lui cea frumoasă./ Pregătindu-i-le de dezbătat/ ea ține în boluri și zeamă acră/ părul lung și negru și-l întinde de la ușă spre pat/ să nu greșească bărbatul niciodată / drumul predestinat.” Nichita Stanescu

    00
  9. Cioranca o sa iasa din tara cu copilul cand va intra Romania in schengen, nu va mai fi hartia aia stupida ca nu va avea cine sa o citeasca.

    00
  10. deci cei din tara in care zilele astea au murit cativa oameni de frig , atentie, in propriile case, nu homeless-i , pentru ca nu isi permit incalzirea, sunt foarte ofuscati domle ca isi bat pula de ei niste lache carora le-au dat pe tava resursele…ce bha , noi nu suntem africani ! sigur coae ?

    00
  11. Ma ajuta si pe mine cineva sa inteleg 3 chestii la articolul cu Cristina Cioran?
    1. Te-ai despartit de consoarta, ok, presupunand ca nu sunteti retardati si vreti totusi binele copilului, de ce nu ai da semnatura sa plece copilul in vacanta? Care e justificarea? Indiferent ce e intre tine si maica-sa, copilui trebuie ferit de consecintele bataii dintre voi. Copilul ala nu are nici o vina ca nu sunteti in stare sa va comportati normal. E bagat la mijlocfara voia lui.
    2. Ai stat cu o femeie, ai facut un copil, nu mai merge intre voi, de ce nu puteti sa va despartiti amiabil?
    3. Ca femeie/barbat, daca vezi ca celalalt nu are toate tiglele pe casa, de ce te bagi sa faci un copil cu acea persoana?

    00
    • despărțirile sunt de obicei amare. vin cu certuri și reproșuri. acum gândești cu mintea limpede, dar când sunteți la despărțire ești nervos că te-a înșelat, că ți-a cheltuit banii, că nu făcea de mâncare cum voiai tu, că bla bla bla.

    • eu inteleg si sunt de acoed cu ce zici doar ca te culci si a doua zi te trezesti mai
      relaxat. Cu fosta poti sa stai in continuare in lupte (desi nu merita) insa copilul nu are nici o vina.

      Faptul ca tu nu dai semnatura sa plece copilul in vacanta, nu iti aduce tie absolut nici un beneficiu. E doar orgoliu ca celalalt e la mana ta si tu vrei sa te rwzbuni acum afectand de fapt copilul si nu pe fosta

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube