Situația la zi, luni, 8 februarie

Șeful Executivului a cerut angajaților din administrație, inclusiv din sistemul de sănătate, să iasă din birouri și să-și facă treabă, avertizând că altfel vor fi dați afară. (sursa)

N-am mai râs de mult la o asemenea glumă. Auzi, să iasă leprele din birouri și să se pună pe controale. Păi, ei fac deja asta, dar controalele se fac pe caiet, nu pe amenzi date.

Și o idee foarte amuzantă: să se înceapă controalele din parcările secțiilor de poliție și primăriilor. Să explice proprietarii mașinilor de zeci de mii de euro cum le-au achiziționat.


Studenții critică decizia premierului Florin Cîțu de a discuta limitarea transportului gratuit cu trenul și cer Guvernului să înceteze aceste demersuri. (sursa)

Da, mizeria aia de subvenție trebuie eliminată sau înlocuită cu una normală. 2 pe lună sau 1 pe lună. Terminați cu prostiile, majoritatea abuzați de orice vi se permite.

Ar trebui deschisă și discuția despre ale pensionarilor. Da, gratuit între 10 și 16. După care tira în casă, că oamenii muncii au ei nevoie de locurile alea în autobuz.


Retailerii de îmbrăcăminte din Europa şi America au acumulat stocuri nevândute şi au decis să îşi reducă comenzile pentru sezonul de primăvară astfel că fabricile de textile din Bangladesh trec printr-o perioadă dificilă, transmite Reuters citat de Agerpres.

Poate, cine știe, vedem mai puțin fast fashion promovat prin online și ne apucăm să cumpărăm produse mai bune și mai durabile.


ANAF scoate la vânzare gioarse la prețuri de lux. Ford vechi de 20 de ani cu 3.500 lei. De banii ăia cumpăr lemne și îmi fac singur un coteț pentru găini, că mașina aia nu mai e bună de altceva. Și tot așa.


Coaliția pentru Dezvoltarea României și Alianța pentru Turism susțin că pandemia va îngropa firmele din industria ospitalității dacă – în loc să le despăgubească la timp – Guvernul le va taia și puținele forme de sprijin, cum sunt voucherele de vacanță. (sursa)

Ați văzut pe undeva vreo idee sau conferință pe tema “cum facem să oferim servicii care să-i facă pe clienți din turism să revină”? Nu prea, că e greu, voucherele de vacanță sunt bune.

Anastasiu nu zice nimic că prețurile au crescut din cauza voucherelor. Nu știe el din astea. El latră și ține mâna întinsă, poate pică ceva.

mori-vant-1

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

45 comentarii

  1. „Ar trebui deschisă și discuția despre ale pensionarilor. Da, gratuit între 10 și 16. După care tira în casă, că oamenii muncii au ei nevoie de locurile alea în autobuz. ”

    O subventie ar merita cei care au salariul minim si care folosesc transportul in comun nu un pensionar care merge din Militari in Berceni ca sunt cartofii cu 50 de bani mai ieftin…

    00
    • În CT sînt pline autobuzele la 7 dim și se plimba din market in market, că-s puse fix la capetele liniilor. Școlarii și muncitorii nu mai au loc în autobuze. E stația fix sub geam. Mă duc la 8 la cumpărături, după ce duc soția la muncă și toate legumele sînt deja răscolite și storcite de ei, fără a avea ceva prin papornițe.

      00
    • Bosilor, incercati cu un pahar de vin bun: https://zoso.ro/un-vin-bun-pentru-ocazii/

      00
    • Cand ai 10 milioane pensie din care dai 3-4 pe intretinere, lumina etc. aia 50 de bani devin extraordinar de importanti.

      00
    • @Sagi iti propun o idee revolutionara: Ce ai zice daca ca pensionar in Constanta, Bucuresti sau alt oras mare unde imobiliarele sunt la mare cautare, ai vinde si ti-ai trai batranetile frumos intr-un orasel mai mic ? Ce spui ?! Nu mai pot copiii sa profite dupa aia din chirii sau preturi umflate artificiale pt ca „asta e piata domnle” ?

      00
    • @N – sunt de acord atunci cand doi pensionari stau intr-un apartament de 4 camere in centrul Bucurestiului si nu le ajunge pensia nici de intretinere.

      Mi se pare de cacat sa trebuiasca sa-ti vinzi casa/apartamentul pentru a-ti permite sa cumperi paine, dupa ce ai muncit si contribuit 40 de ani. Si chiar daca fac asta, in orice oras s-ar muta, tot ar lua autobuzul pana la piata din celalalt capat daca-i mai ieftin. Nu rezolvi problema, doar o muti in alta parte.

      Sunt de acord cu ce a zis Vali, gratuit doar intre anumite ore si astfel lasi orele de varf pentru muncitori.

      00
    • @N: cred ca ai gandit-o mult pe asta. Iti e foarte greu sa te muti cand esti tanar, dar cand esti la capatul vietii. Si unde sa te duci? Stiu, din spatele tastaturii e simplu.

      00
    • @Bipbip nu am zis ca e simplu, dar nu ti se pare aiurea sa stai intr-o casa evaluata la zeci de mii de euro si sa te plangi de traiul orasului in care traiesti ?

      00
    • sagi, da’ unde darcu locuiesc aia de nu le ajung 10 milioane pensia si intretinerea e 3 4 milioane? la buckingham sau la luvru?

      00
    • @N
      cam cat de usor crezi ca se poate muta o familie de pensionari de 75+ bolnavi , atehnici, etc ? Cauta locuinta in alt oras, du-te la vizionare, fa ti bagajele , muta-ti mobila ca in mod clar nu ai bani de alta, etc.
      Da, stiu , o sa spui ca pot apela la agentii si servicii dedicate. Ai citit probabil pe aici ce inseamna agentie imobiliara.

      00
    • @Sagi: „Sunt de acord cu ce a zis Vali, gratuit doar intre anumite ore si astfel lasi orele de varf pentru muncitori.”
      Care muncitori???Corporatistii/IT-stii aia superbogati plini de fitze si cu Lamborghiniul la poarta?

      00
    • @Adib: „…si care folosesc transportul in comun nu un pensionar care merge din Militari in Berceni ca sunt cartofii cu 50 de bani mai ieftin…”
      Nu uita ca datorita pensionarului ala ai tu transport in comun si posibilitatea de a-ti varsa naduful pe net.Si tot datorita pensionarului ala te-ai nascut si ai crescut tu,pensionarul fiind tatal mamei tale,nu vreun dusman.Nu mai fi prost,ca e pacat.

      00
    • @Tutan Camon – datorita pensionarilor tefelistii au curent pt smartphoane și leptoace că să se înjure pe facebuci, pot merge la Paris sau Londra , cam toată infrastructura de la hidrocentrale până la aeroporturi și șosele s-au construit in anii 60-80, ultimii 30 de ani nu se remarca cu mari realizări făcute de tefelistii care înjură pensionarii.

      00
    • @Constantin

      I-auzi. Infrastructura le plateste pensia. Sau „tineretul”. Ei bine, prin decizile proaste luate tot de ei in ultimii 30 de ani, prin votul unor jeguri si unor hoti, au reusit sa alunge jumate din tineret. Astea sunt consecintele, nu poti sa iti bati joc de tara, sa vinzi votul pe o galeata, si dupaia sa ai pretentii sa traiesti ca-n Elvetia. Cum iti asterni asa dormi.

      00
    • @Adib, de ce un angajat cu salariu minim ar merita mai multe subventii decat un pensionar? Tu crezi ca pensionarul ala se duce de placere pana in partea cealalata a orasului? Sau pentru ca nu are suficienti bani sa traiasca si aia 10 lei pe care ii economiseste reprezinta o suma importanta?

      @marinel, am eu o solutie pentru tine: nu mai cumpara fructe si legume de la supermarket, du-te in piete. Acolo nu mai au acces pensionarii sa le storceasca.

      @N, am o idee si mai revolutionara. Ce ar fi ca dupa o viata de munca sa ai o pensie care sa iti permita sa traiesti, fara sa fii nevoit sa te muti undeva la tara. Sa fim seriosi, toti ne gandim la cei care au case/apartamente in centrul orasului si ar putea sa le vanda pe sume bune. Dar astia reprezinta un procent mic, maxim 15-20%.

      @thebblack, presupun ca ai glumit cand ai spus ca o pensie de 1000 de lei ar trebui sa fie suficienta.

      00
    • @andreig, mai citeste o data. omul zice zece MILIOANE!

      da, stiu ca se refera la o mie, dar cam ce incredere poti avea in analiza economico-financiara a unui om care inca nu a inteles diferenta dintre rol si ron dupa 15 ani?

      00
  2. Da, vor pomeni să se flendure moca pe trenuri, ba la munte ba la mare, dar în Vamă aruncă cu banii pe droguri de mamă-mamă. Cînd am făcut școala militara aveam foi de drum numai pentru vacanțe, restul pofta în cui, nu ca ei, plimbat creanga pe Valea Prahovei sau Mamaia cu sticla de votcă în mînă și dormit ”la scheleți” (îngropați în nisip) dar transport gratuit oriunde.
    Poate dă Orban atacul și la pensiile speciale, că acolo oricum Dornenii sînt în conflict de interese. Și pensionarii, de orice fel, să nu mai fie (re)angajați la stat.

    00
    • Problema nu e doar aia, ci ca isi rezervau bilete si joi si vineri si sambata pentru aceeasi cursa ca nu stiau exact cand pleaca, si oricum era gratis (cazuri vazute de mine). Odata rezervat, locul nu mai putea fi vandut. Revenirea la situatia dinainte e mai ok (cu un numar limitat si 50% reducere)

      00
    • Eu aveam 12(sau 20?) calatorii pe an, si nu 100% gratis ci plateam 50%. Traind in orasul unde faceam facultatea ma ajuta mai mult o reducere la transportul public local, aveam 2 lei. Pensionarii cred ca aveau abonamente gratuite in schimb.

      00
    • Cand eram in facultate aveam niste colegi de prin Titu. Pana sa se bage mocangeala all-inclusive mergeau oamenii o data sau de 2 ori pe luna acasa chit ca biletul costa mai nimic. Dupa ce s-a bagat gratuitatea cine mergea mereu acasa :D ?! Asa aveai 24 de tichete pe an si era arhi suficient. Nici nu e de mirare ca imediat cum a fost bagata gratuitatea 100% a fost o perioada cand trenurile plecau cu oameni unul langa altul pe tot culoarul.

      00
    • exact asta era etalonul: scoala militara :D
      in episodul urmator e: Academia Campina, formatoare de caractere si opinii….

      00
    • @attila
      Marinăritul nu se învață coborînd cu canoea din Covasna spre Cîmpina.

      00
    • Pentru studenti mi se par mai mult decat suficiente 12 calatorii gratuite pe an. Sau poti sa dai calatorii nelimitate, dar doar intre localitatea de domiciliu si localitate in care faci facultatea.
      Nu trebuie subventionate vacantele pentru cei care se duc la mare sau la munte in fiecare weekend.

      PS: problema aici poate fi totusi faptul ca aceste subventii erau de fapt o modalitate ascunsa de a subventiona CFR fara ca Uniunea Europeana sa ne traga de urechi.

      00
  3. „digitalizarea” mai așteaptă o tura.
    https://economie.hotnews.ro/stiri-auto-24590642-criza-procesoarelor-din-industria-auto-mai-dura-cateva-luni-productia-mondiala-putea-mai-mica-peste-milion-masini.htm
    România din păcate e foarte expusa pe industria auto. Nu numai dacia ci și o grămadă de fabrici de componente (delphi, continental)

    00
  4. eutanasiu ala prietenul tuturor guvernelor, de la nastase la ciolos, dancila si citu. doctorul fugit in germania si venit sa „ajute la dezvoltarea tarii”

    00
    • E ciudos ca are gradu mai mic decat Țiriac la varsta lui si doar au facut afaceri in aceeeasi tara. Si in plus nu mai este ca in 1990 acum de ce trece timpul afacerile sunt tot mai pe bune si concurenta adevarata.

      00
    • Daaa, nici eu nu mai pot cu el… Alde Arena Leilor și mulți alții care l-au văzut marele investitor german în turism (stai 2 min, să mai râd un pic).
      Când era patron la Eurolines cred că avea vreo 10 scrobiți, așa-ziși directori de departamente, 50+ ani, nici n-ai fi vrut să-i întrebi ce făceau ei înainte de 1989 și ce activități prestau ei efectiv în firma aia.

      00
  5. Groaznic de rau o duce industria turismului, aproape ca nu am gasit cazari prin statiuni.

    00
  6. Ca tot veni vorba de pensionari, eu nu inteleg de ce au absolut toti gratuit? Fa in plm o lege simpla: ai sub x pensie, circuli gratuit, trebuie sa ai dupa tine un talon de pensie nu mai vechi de 3 luni. In blocul unde lucreaza nevasta sunt numai pensionari dala de 10.000 pe luna, fosti securisti, sunt satui de atata pensie ca au iesit pe la 50 de ani.

    00
  7. Gartuitatea asta pe tren a studentilor nu e doar despre ei. E si despre cum se transfera bani de la bugetul statului catre cfr calatori. Practic se asigura o baza de clienti pentru care cfr nu trebuie sa munceasca prea mult ca sa ii atraga. Si asociatia asta a studentilor de e revoltata e asa cam ca sindicatele, canta la ordin si latra prin gard in functie de interesele dictate pe linie ierarhica.

    00
  8. „În acest context, ANOSR îndeamnă studenții să trimită o adresă la cabinetul prim-ministrului, prin care să solicite oprirea oricăror acțiuni de limitare a acestui drept.”

    Pe vremea cand s-a format ANOSR-ul, scotea 10 000 de studenti in strada numai asa, de amuzament. Acum ii indeamna sa dea mailuri.

    00
  9. Eu zic să cerem eutanasierea tuturor persoanelor trecute de 65 de ani, cu excepția, bineînțeles, fiindcă acestea sunt persoane de importanță strategică, a celor cu pensii peste, să zicem 10000 lei, care oricum nu circulă cu transportul in comun, nu storcesc roșiile la supermarket și in concluzie, nu deranjează pe nimeni, că nu ne lovim de ei. Dar, bineînțeles, să fie valabil numai pentru generațiile actuale de vârstnici, când vom ajunge noi la vârsta aceea să avem toate drepturile pe care le dorim șterse pentru ăștia de acum. Nu știu, gloanțe mai fabricăm?

    00
    • CARFIL S.A. Str. Zizinului, 119, Brasov, Brasov, 500407
      Face cal.12 ,9mm,7,62mm,5,6mm.Marfa destula…

      00
    • Înțeleg aluzia ta, dar din păcate toate au o limită.

      Pensionarii merită acea circulație liberă și fără program sau alte condiții, nu comentez.

      În alte țări pensionarii au bunul simț să nu se înghesuie când merge lumea la școală/servici decât dacă au o urgență. Nu a fost nevoie de nici o lege, n-a fost nici un scandal, scris în ziare, bloguri, etc. Pur și simplu nu există problema asta de la bun început. Nu merg la piețe dimineața la 7, ci încep să meargă de la 9 încolo. Văzut de mine personal în Belgia, nu teorii.

      Eu sunt de-acord să respectăm bătrânii și tot ce înseamnă asta. Dar de ce e greșit să aștepți bun simț și din partea lor? De ce în România odată ajuns la pensie, ești un fel de semi-zeu infailibil care are tot timpul dreptate și i se cuvine totul necondiționat pentru simplu motiv că a îmbătrânit?

      00
  10. Eu i-as scoate pe astia de la Mediu si alte institutii sa faca putina curatenie pe malurile Oltului. Plin de plastice, pungi si alte mizerii. Nu se vede decat din tren, cand mergi spre Sighisoara.
    Poate asa incep sa constientizeze si ei cu adevarat ce inseamna controalele si amenzile.

    00
  11. Cam s-a scapat Executivul la faza asta, cica „să iasă din birouri și să-și facă treabă”. Adica daca-s in birou nu au treaba? Din formulare se observa ca pana si Executivul isi da seama/accepta in mod tacit ca angajatii din birouri nu au ce face.

    00
    • inspectorii anaf nu prea au treabă pe la birouri.
      poliția rutieră nu are treabă la birouri.
      inspectorii RAR nu au treabă la birouri.

  12. Eu tot nu inteleg despre ce plm vorbesc astia, trenuri si alte ozn-uri? Ultima oara am mers cu trenul in Romania cand eram prin scoala generala. Romania nu e tara in care sa folosesti transport in comun, e o realitate nu o fita, de aia e plin de masini peste tot coroborat cu taxele mici bineinteles.

    00
  13. Sunt uimit câți încă mai cred glumele lui Catu, cat de scurta sa ai memoria că să uiți cum visa câțu anul trecut reveniri in V de mureau de ciuda germania și america.

    00
  14. „Ford vechi de 20 de ani cu 3.500 lei.”. De ce nu le caseaza si sa bage voucherele rabla in ciculatie? Parca vroiam sa scapam de rable, nu sa le mentinem pe strazi.

    00
  15. In secunda in care pandemia trece, HORECA o sa se intoarca la ce stie mai bine:
    – servicii de 2 bani
    – preturi mari / portii cat mai mici
    – tupeu, nesimtire
    – produse expirate
    etc.

    Sunt absolut sigur ca nu o sa invete nimic din lectia oferita de viata. Se vor da peste cap sa „recupereze” banii pierduti prin orice metoda disponibila. Iar metodele astea vor fi clar in defavoarea clientilor, Ca nu e ca si cum lor le-ar pasa de clienti.

    Si aici ma refer la o mare parte din Horeca nu chiar la toata. Mai sunt si exceptii, evident.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.