Situația la zi, joi, 7septembrie

Pentru că i-a dat friend request unui băiat o fată a fost arsă cu țigara pe frunte. Vârsta? 12 ani.


Panică din cauza unui șarpe de casă care se urcase în copac. Și probabil înjura trecătorii de acolo.

Cum s-a urcat în copac fără mâini?!


Foarte mișto filmările din dronă de la incendiul de la Craiova. Clare, HD, cum trebuie să fie.

Și foarte mișto românii românind și dând vina pe pompieri.


Am sentimente amestecate despre faza asta. Vedeți voi, în prima situație s-a dat presei situația pietonului, care nu era pe trecere. În a doua s-a uitat.

Plus, de ce să îl trimită în judecată? Pentru ce? Nu era o lege care spunea că, dacă nu e pe trecere, e fair game? Tataie a luat o decizie și a greșit. Nu e vina ăluia care l-a trimis mai repede să facă rebus cu îngerii.


OK, hai să ignorăm că e advertorial.

  1. Am o butelie de camping, de 5 litri. Unde o încarc? Ah!
  2. De ce încarcă oamenii cu GPL? Nu e mai ușor să le explici că GPL e un gaz prost și toxic la interior?

Nu uitați, luni, când vă duceți copiii la prima zi de școală, să parcați cât mai jegos, să îi arătați copilului că viața e grea și că educația de la școală nu contează deloc, ci cum te descurci în viață și te piși pe pietoni.

 

 

3186466309074352909

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

61 comentarii

  1. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 1242
    • Hai sa clarificam putin cate ceva.

      Avem in principale 3 gaze folosite pe post de combustibil:
      Metanul (CH4). Nu se poate lichefia la temperatura ambianta decat la presiuni foarte mari deci se transporta prin conducte spre consumatori. Se transporta pe mare lichefiat prin racire la vreo -90 grade C si asa se numeste LNG (Liquid Natural Gas). E ceea ce platim la furnizorii de gaz gen EON si motivul de panica iarna.
      Propanul (C3H8). Se lichefiaza la vreo 5-10 bari, depinde de temperatura ambianta. Racit, abia pe la -40 devine lichid. Folosit ca GPL pentru masini dar si butelii de aragaz, in amestec cu butan
      Butanul (C4H10). Se lichefiaza foarte usor, la mai putin de 1 bar. Racit, se lichefiaza la 1 grad celsius sau pe-acolo. Este acel lichid din brichetele transparente. Mai este folosit in butelii mici de arzatoare etc, sau ca gaz propulsor ecologic in spray. Iarna, cand temperaturile scad spre zero grade nu mai face presiune. Puteti face experimentul cu o bricheta tinuta in congelator vreo ora.

      GPL, cel folosit pentru masini este de fapt un amestec de propan si butan, si difera mult in functie de zona geografica si regimul de temperatura. Nu vrei presiuni prea mari vara (cum produce propanul), dar nici sa nu ai presiune deloc cand e frig. De aceea in zonele reci compozitia are mai mult propan, si in cele calde, butan.

      Si buteliile de aragaz contin tot amestec de propan / butan dar in amestec diferit de GPL. Buteliile de aragaz au mai mult butan, deci lucreaza la presiuni mai mici; se presupune ca le folosesti la temperatura camerei.

      Din cauza asta se feresc statiile sa iti umple butelia de acasa cu GPL. Poate sa bubuie cand ti-e lumea mai draga din cauza presiunilor mai mari. Ca se face asta la greu e altceva; sunt retele care probabil umplu ilegal cu miile de butelii pe zi. Au fost si scandaluri pe tema asta anii trecuti.

      Comentariu apreciat.3551
    • puterea calorica cum difera? la fel si pretul

      65
    • @corector, sa iti de ala in care crezi tu sanatate, nu vrei sa stii cat am cautat aceste informatii. Respect.

      Comentariu apreciat.1015
    • As adauga ca si in buteliile clasice de la benzinarii gasesti propan/butan in diferite proportii. Sunt butelii de vara (alea galbene de la Petrom de exemplu) si de iarna (alea gri). Deci daca vrei sa faci gratar afara iarna la butelie se poate.

      Comentariu apreciat.370
  2. Fac pariu ca aia din Craiova nu aveau senzor de fum.
    Nu ca asta l-ar fi ajutat prea mult in situatia data, dar ca sa stim cine acuza.

    Amuzant cum noi romanii credem ca Pompierii, Politia si/sau alte institutii consideram ca sunt un fel de supermani pe steroizi care pot rezolva orice.

    La cum aratau balcoanele la blocurile alea mi-e greu sa cred ca in casa erau mai grijulii.
    Probabil ca aveau fire de 3×1,5, furate de pe te miri unde, fara sigurante cu protectie, folosind, evident, consumatori de 2 – 3 kw pe aceeasi priza. De preferat in acelasi timp.

    Da, Romania este un stat esuat cand il compari cu Finlanda. Institutiile nu functioneaza, legislativul nici atat, dar tot tabloul asta este completat cu succes de unii dintre noi.

    Sa curga manutele rosii, zic! 😉

    Comentariu apreciat.10412
    • știi că firul de 2.5 e dublu ca preț față de ăla de 1.5?

    • Apartament ceausist, il cumpara o cunostinta si modern, normal, bagam asa: plita inductie, cuptor electric, masina de spalat, boiler, hota + alte utilaje „scurte” gen mixer ori espressor toate in, exact, acelasi prelungitor (ca are fire groase..avea intr-adevar).
      I-am zis ca nu suna bine deloc chestia asta, totusi a rezistat cam 1 an, pana zilele trecute cand, curios nu s-a stricat prelungitorul in schimb s-a ars ceva in doza de legatura..undeva in perete, imposibil de gasit ca e rigips peste tot.
      Inca e dilema: spargem, tragem fir aparent, etc. Intre timp merg 2 prelungitoare intinse prin apartament de la alta priza.

      Comentariu apreciat.484
    • @Razvan: „Din primele informații furnizate de locatari, incendiul ar fi izbucnit de la o lumânare lăsată aprinsă de proprietarul unei garsoniere.” Mai bine s-o intrebe pe Olguta care a castigat premii pentru cel mai frumos oras cum s-au dat autorizatiile, se pare ca pompierii n-au putut sa intre pe strada.

      Comentariu apreciat.433
    • @vali, cu maxim 5000 lei iti iei si conductori de care trebuie si sigurante.
      5000 lei in economia unei vieti inseamna nimic.

      Dar nah, noua ne place sa bem alcool si sa ne cumparam aifoane.

      @Ryan, nici nu am afirmat ca sursa focului este un scurtcircuit.
      Voiam doar sa aduc din nou in discutie starea imobilelor din Romania.
      Vali a tot postat in legatura cu asta si sunt convins ca nici macar toti cei care au citit nu au luat in calcul sa isi cumpere macar un senzor de fum.

      Problema s-ar putea rezolva simplu.
      Printr-o lege care sa te oblige sa ai asa ceva.
      In prezent nici in locuintele noi nu monteaza senzori de fum.

      Indecis. Tu ce zici?1814
    • @Add, fix așa fac sau au făcut majoritatea. Eu sunt sătul de solicitări:
      – Nu poți să vii să te uiți de ce nu am curent în bucătărie? Apartamente făcute boboc și plâng când le spui că au doar două variante: Spargem tot sau instalație aplicată.

      Comentariu apreciat.430
    • @Add, la aici pentru posteritate.
      Poate citeste vreun crestin si ii salveaza viata 😀

      Consumul total la ce ai enumerat tu acolo este de minim 8 kw.
      Sa presupunem ca nu le folosesti chiar pe toate simultan si raman doar vreo 5 kw.

      Ei bine, un apartament cu doua camere are instalati in tabloul general vreo 6 kw.
      Asta este toata puterea care iti intra in casa.

      Chiar si sa ai cea mai buna instalatie electrica, cu cele mai cele fire si sigurante, daca pornesti tot ce ai enumerat tu, iti sare siguranta generala.

      Cea mai mare tampenie este sa cumperi un prelungitor mai puternic decat instalatia electrica.
      Daca nu are siguranta pentru supraincalzire transmite toata sarcina pe instalatia care, la randul ei, fara sigurantele potrivite poate lua foc.

      Comentariu apreciat.472
    • Nu mai comentam de acces, ca ne vaotam de viata grea, da’ un bmw din 2000 nu e chiar asa scump, si pot parca pe strada la fel ca ceilalti, vedem noi cum ne descurcam; blocul e „relativ nou” si ne place ca nu mai renovam noi, ca e tipla el, plus ca in mansardele alea depozitam orice cacat, ca nu moare nimeni… Cand iei casa, musai sa iti pastrezi bani de ceva aifon sau eu mai stiu ce traznaie, senzorii de fum sunt scumpi (sar de 100 lei, in puii mei), tabloul electric arata bine, nu tre’ sa ne uitam la el prea mult, ca e tablou, nu televizor… Stingator de incendiu? Pai ce, e masina, sa fie obligatoriu? Am eu un baiat care a zis ca e teapa cu alea, nu imi trebuie… Iar cand a fost buleala, pe cine sa sari? Pe pompieri, da-i dreacu’ de amarati. Nu zic ca aia sunt fara de pacate, dar ia sa incercam sa gandim de ce au ajuns tarziu, de ce nu au putut sa se desfasoare, de ce arde cu atata tupeu un ditamai blocul, de ce, de ce… Toti isi baga picioarele in ce au de facut, isi baga capul in nisip cand e vreo nasoleala ce trebuie sa fie reparata, ii dam cu „lasa ca nu e nevoie, doamne-ajuta, ia 50 lei si zi ca e ok”

      232
    • Ok , romanii nu au nici stingatoarea in casa, nici senzori.
      Dar sa fim seriosi, in situatia de fara nu prea vad cum senzorii opreau raspandirea incendiului. Si nici un stingator pe apartament.

      151
    • @Razvan de notat si ca exista releu de prioritate care de exemplu iti pot opri AC-ul cand bagi fierul de calcat in priza.

      63
    • @Razvan: doar pe plita electrica scria max. 7kw..stiu ca sarea siguranta din cand in cand dar rezolvase prin folosirea simultana limitata a multimii de ustensile electrice.
      Un alt trend vazut personal in ultimii ani e frica de gaze, ca explodeaza, multi orientându-se catre utilaje electrice. Usor usor creste consumul pe bloc, apar improvizatii la panoul general (facute chiar de „electrica”, am vazut asa ceva la o ruda, s-a trezit fara curent lanscurt timp dupa ce un alt vecin ramasese fara curent: marii electricieni legasera o sarma pentru vecinul direct de siguranta lui si stransesera asa bine surubul ca a luat foc bucata comuna, au ramas amândoi fara curent.
      Mansardele acelea din Craiova cu siguranta au instalatia electrica subdimensionata, a fost suficient sa mai vina un modern cu 2-3 are conditionate si a luat foc un cablu

      114
    • Eu am gasit asa unde m-am mutat. Sigurante de 40 si de 30 in panou. Si ne uitam amandoi de prosti ba da ce sunt asa de mari sigurantele?

      Ca sa descoperim ca ce facusera baietii. Pusesera 2 circuite pe o siguranta. Si ca sa nu pocneasca au pus o siguranta mai mare.

      Pt cine nu stii pui de 16 pe prize si de 10 pe lumini.

      Pam pam!

      153
  3. Advertorial sau nu, daca as avea de umplut o butelie cu gaz, as prefera sa o fac la un Rompetrol sau OMV vs un “peco” dintre blocuri.

    Aia macar au niste proceduri, manageri zonali care le mai verifica, SSM-isti care nu doar semneaza niste hartii.

    Si acolo se pot intampla rahaturi, dar cu siguranta incidenta este mai mica.

    Indecis. Tu ce zici?238
    • e posibil să nu fi înțeles că ăia le umpleau cu GPL că e mai ieftin decât cu butan.

    • Buteliile cu butan nu le umpli. Duci una goală, iei alta plină, nu umple nimeni pe loc. Dacă nu ai butelie goală, cumperi una plină cu tot cu gaz.

      Din amintiri au cam 8-9kg de butan în ele.
      La stațiile GPL poți pune până la 16kg (am auzit și 18).
      Și cam așa se practică. „Arde” un pic mai repede dar și mai puternic. Chiar și așa, cu cantitate dublă de gaz, acum vreo 10 ani (că de atunci am informația de la ai mei la țară), era mai ieftin decât să o schimbi pe cea cu butan. Și le și convenea că „arde” un pic mai tare la aragaz.

      Comentariu apreciat.372
    • george – si acum merita gpl in butelie datorita pretului redus…

      80
    • Razvan, SSM-isti sau BDSM-isti?
      Altfel da, sunt peco-urile mici care chiar iti vor umple buteliile pe loc cu GPL si astia de la Petrom care iti dau o butelie plina cu sigiliu (galbena iau eu) in schimbul aleia goale.

      Eu sunt curios care va fi urmatoarea tragedie in tara ca sa stiu ce mai verifica „autoritatzili”…Gizas ce esuati suntem!

      95
  4. la Craiova „Au ars aproape complet 26 de apartamente.”.
    Din care _ _ _ aveau asigurare obligatorie pentru locuinte.

    Indecis. Tu ce zici?1916
    • Aia obligatorie nu acopera incendiul…

      Comentariu apreciat.332
    • Dar daca deasupra mea arde un apartament si atunci cand pompierii sting incendiul o sa fiu inundat. In acest caz acopera sau nu sau nu?
      PS:Nu intreb la misto

      Comentariu apreciat.325
    • @psionics nu acopera, asigurarea obligatorie este pentru dezastre naturale, adica cutremur, inundatii si alunecari de teren din cauze naturale

      Comentariu apreciat.361
    • Ca idee cam cat costa o asigurare la casa / luna care sa acopere ce ziceti voi ?

      92
    • @N cea facultativa, cate sute de lei in plus pe an pe langa cea PAD obligatorie..(nu mai tin minte exact cat 1-400 lei?) si acopera aproape tot, cred ca si ce e in casa si in caz de furt sau inundatie de la vecini. doar ca ei merg pe proceduri din ce am inteles si daca te inunda vecinu, tre sa faca ei „expertiza” si „evaluare”, te despagubesc pe tine si ei se duc pe urma constructorului/vecinilor sau ceva similar :)) poate are cineva mai multe detalii mai clare..

      130
    • @N – am incercat sa fac un reverse engineering din mai multe asigurari, iese undeva la 10 euro/10 mii de euro asigurati/an

      120
    • Plus PAD 20 Euro/an

      60
    • noname – sa vezi ce amuzant e cand te inunda vecinul si primesti o despagubire de 700 de lei pentru zugravit 2 pereti dupa ce a inceput sa pice inclusiv gletul…

      151
    • Asigurarile mai platesc si angajati, trebuie sa aiba si profit, nu stiu ce visati voi la despagubiri record.

      152
    • NOU
      #33

      Am facut eu o asigurare mai complexa la apartament. Asigurator Tiriac, cost total PAD + asigurare facultativa: ~1000 de lei la suma de 100k euro apartament si parca 20k euro bunuri.
      Am acoperite situatiile in care eu le provoc daune vecinilor sau ei imi provoaca mie. De asemenea sunt acoperite bunurile noi (<3 ani vechime) in cazul in care se defecteaza si nu mai ai garantie producator.
      Cele mai multe asigurari nu acopera cazul in care tu le provoci daune vecinilor. Diferenta de pret a fost de +1-200 de lei anual.
      Sper sa nu fie nevoie niciodata de ea, dar am zis ca va prinde bine.

      192
    • N, asigurarea facuta la Asirom pentru casa, care sa acopere multe din situatiile nasoale, inclusiv incendii, este aproape 700 de lei/an. Dar nu mai tin minte suma acoperita, mi-e lene sa caut

      41
    • Sa vedeti show cand apelati la despagubiri. Or sa va ceara si scaunul lu bunicu de azi …

      102
  5. Chiar acum, Esca la Protv:
    „Productie record de cartofi, dar degeaba…daca nu avem depozite. Astfel se strica in camp…”
    Si in restul stirii se plang de lipsa depozitelor

    Comentariu apreciat.271
  6. Ah, da… Hunedoara, noul Vaslui… Acum chiar si in varianta fara alcool.

    Monumente de inteligenta si umanitate.

    Acum fix 1 zi a mai fost una cu violenta printre minori.

    174
    • În maxim 2-3 zile uită ”presa” centrală că există Hunedoara. Probabil sunt mii de cazuri pe zi de abuzuri între adolescenți în România dar probabil un idiot a făcut cumva să pară că doar la Hunedoara se întâmplă așa ceva.

      128
    • Pana si incendiul din Craiova a fost filmat HD (adica Hunedoara)!

      92
    • Din experienta proprie iti spun ca in Hunedoara situatia e tot mai nasoala. Pe vremea lui Ceausescu conationalilor (ca nu avem voie sa mai zicem suedeji si de aia nu le zic asa) le-a fost permis sa se stabileasca intr-o zona limitrofa a orasului. Acum zona aia e plina de palate cu turnulete(toate facute din bani munciti cu greu). Pe langa zona asta exista vreo 2 cartiere (din 7) unde conationalii sunt majoritari.

      Guess what … natalitatea in randul lor e in crestere, a restului in scadere. E plin de puradei. La asta adauga faptul ca din restul copiilor o buna parte sunt crescuti de bunici sau de un singur parinte, pentru ca s-a plecat la munca in strainatate. Si uite asa ajungi sa ai stiri de genul asta … Acu vreun an doi Politia se alegea cu masinile sparte cand au intrat sa faca ordine in unul din cartierele mentionate… Acu vreo 2 ani un conational beat dadea cu capul de pamant un copil de vreo mic, intr-un loc de joaca amenajat pt ca ala micu l-ar fi injurat. Nu cred ca ii o luna de cand conationalii au dat-o la topoare pentru controlul zonelor.

      Hunedoara is not for the weak. … A… valul nou de politisti sositi in HD e format din cateva fatuci de 45 kg cu tot cu echipament si vreo cativa pensati. La astia se adauga garda veche (aia nu misca un deget).

      60
  7. Am si eu o idee/intrebare legata de incidentele cu batai intre minori: in cazul adultilor exista arest preventiv pentru 24 de ore si apoi daca judecatorul aproba 30 de zile sau cel putin asa cred eu.

    De ce nu am avea asta si pentru minori? Gen Gigel a facut o prostie – batut pe Mitica, etc? Inchis frumos pentru 24 de ore si apoi 30 de zile, parintii pot sa stea cu el in celula daca vor (insa in aceleasi conditii, nu sa intre si sa iasa ca la hotel).

    Ceva imi spune ca dupa 1-2 cazuri de genul asta per oras o sa scada putina agresivitatea, ca e o diferenta intre a fi dus la director/anchetat de politie si alta sa fii inchis 30 de zile.

    Comentariu apreciat.354
    • Minorii sub 14 ani nu răspund penal .
      Nu înțeleg de ce sunt atâția oameni convinși că dacă aplică măsura X, obțin garantat efectul Y și niciun alt efect secundar.
      E un film, îmi scapă numele, despre un caz real din Anglia, în care niște puștani închiși pentru niște mărunțișuri, au ajuns să fie abuzați în pușcărie in toate felurile posibile .

      Indecis. Tu ce zici?922
    • @cos&min te referi la Scum?

      40
  8. De luni începe școala vieții în trafic.

    203
  9. NOU
    #51

    Ok și aia care au o butelie de camping ce fac? Singura soluție e sa o umple la GPL, dacă ar fi un serviciu ca și la cele normale ca duci una dinaia mica și îți dă alta cred ca nu ar face oamenii figuri

    811
  10. Eu iti spun de ce eu umplu butelia cu GPL pentru gratar.
    Sub +10C butelia cu butan nu prea mai merge. Alternativa oficiala ar fi butelia cu propan, care e dublu la pret, dar mai ales se gaseste extrem de rar.

    614
  11. Foarte corect ce a scris @corector mai sus, mai adaug si eu cateva lucuri:

    Atat butanul cat si propanul sunt GPL-uri adica gaze petroliere lichefiate. Ele sunt produse in rafinarie, prin rafinarea petrolului, nu sunt gaze naturale, cum e metanul.

    Cand noi zicem GPL auto sau autogaz ne referim la un carburant format din doua gaze: propan si butan in anumite concentratii bine definite.
    In autogazul de iarna poti avea 80% propan si 20% butan iar in cel de vara proportia poate fi inversa.

    Ambele gaze ard la fel de bine si cantitatea de caldura degajata prin ardere este aprox. aceeasi (propanul este cu mai putin de 1% mai bun fata de butan).

    In buteliile de aragaz este cel putin 95% butan. Asta daca buteliile sunt incarcate intr-o statie autorizata, care lucreaza legal si verificat. Nu exista niciun motiv financiar, tehnic sau de alta natura ca sa incarci buteliile de aragaz cu autogaz sau propan. Propanul e mai scump decat butanul si se aduce in principal din import.
    Butanul fierbe pe la 2-3 grade celsius, adica trece din starea lichida in care se afla in butelie in stare de vapori. Sub temperatura de fierbere, el nu mai vaporizeaza.
    Asta e o problema iarna pentru cei care vor sa parleasca porcul cu arzatorul conectat la butelie sau tin butelia in bucatarii/anexe unde este frig.

    Propanul este folosit in special pentru incalzire si activitati industriale. Case, hoteluri, restaurante, ferme, uscatoare de cereale, santiere navale, statii de betoane si asfalt, cuptoare industriale. Avantajul propanului e ca poate fi folosit iarna, el vaporizand pana pe la -40 grade. Ca pret, incalzirea pe propan costa ca si incalzirea cu o centrala electrica, fiind deci scump.

    Incarcarea buteliei de aragaz la statia GPL auto sau inlocuirea buteliei goale cu una plina la un centru autorizat?

    O butelie de aragaz pe care o iei incarcata de la un centru costa in medie 90-100 lei si are in ea 11-12 kg de butan. In litri inseamna aprox 22-24.

    Daca te duci cu o butelie goala la statia GPL auto si o incarci cu 24 litri de GPL (tot 12 kg) vei plati 24×3.3= 79 lei. In practica insa, la statie nu iti baga mai mult de 15-20 de litri de autogaz in ea, deci vei plati intre 50 si 66 lei. De aici si perceptia generala ca „daca incarci cu gpl costa la jumate”. In realitate costa ceva mai putin dar ai mai putin gaz, deci butelia se va consuma mai repede.

    Comentariu apreciat.330
  12. E random maxim faza cu incendiile la mansarda, daca e sa le stanga rapid e inundatie tot blocul… distrug x2-3 apartamente.

    41
  13. “ De asemenea, accesul maşinilor de pompieri a fost dificil din cauza străzilor înguste, a maşinilor parcate şi a unui zid de beton care împrejmuieşte un teren privat, neputându-se interveni cu apă din toate lateralele blocului.”

    De ce nu au stins pompierii focul instant? De ce nu au venit la 8.03?
    De ce a trebuit sa-mi mut mașina din locul de parcare pe care mi l-a dat bunul Dzeu?
    SĂ SE FACĂ!!!

    213
  14. ma sperie tot mai tare faza cu bullying-ul prin scoli. Am facut scoala in anii 90, ne furau suedejii banii de buzunar desi nu prea aveam niciodata. bai dar parca nu ne bateam asa de rau intre noi.
    cred ca ne trebuie o legislatie ca la americani. parintii fetei arsa cu tigarea, dat in judecata scoala si parintii agresoarei si luat si chilotii de pe ei. vandut casa si mutat in chirie in garsoniera.

    Comentariu apreciat.271
  15. Incendiul pare la o mansandra cu apartamente, construita in plus pe un bloc vechi, cand a fost reabilitat.
    Fix cum a fost un incebdiu ai pe strada mea si cum mai am vazut la stiri.

    110
    • păi da, dar asta pentru că ăla care a luat foc a fost construit prost. ăla în care stau eu e bine făcut, mi-a zis mie ăla care l-a construit și care a dizolvat firma între timp. sigur sigur.

  16. Inca un lucru de tinut cont cand cumparam rezidentiale construite dupa ureche, pe spaga la primarie.

    Cand se construieste dupa principiul „aici e spatiu de un bloc p+9”, si exista pretentia si asteptarea de a avea loc de parcare in fata scarii, daca ia foc ceva, nu este nicio surpriza ca pompierii nu pot interveni coerent.

    10
  17. E fair game la pietoni care nu traverseaza pe zebra doar daca tu respectai legea 100%. Vad ca au inceput sa apara din ce in ce mai des cazuri de soferi care au luat cu executare pentru pietoni prinsi pe DN-uri sau alandala prin oras. Ba ca aveau cu 5km/h peste viteza maxima, ba ca nu aveau centura, ba ca nu le mergeau semnalizarile. Daca din partea victimei este adus un expert care demonstreaza ca puteai sa eviti accidentul, atunci se ia culpa comuna.
    Bine, in cazul de fata este prea devreme sa vorbim de orice. Daca nu are ala clauza specifica pentru asa ceva in contract, putem sa spunem ca, cu un avocat bun, va iesi la pensie, la o varsta frageda, cu pensie speciala.

    31

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile