Situația la zi, joi, 22februar

Jurnaliștii sunt foarte tare împotriva comasării alegerilor. Dar nu pentru că ar fi un atac la democrație sau altceva, ci pentru că 4 rânduri de alegeri însemnau 4 rânduri de bani. Comasarea îi lovește la buzunar, direct.


O aberație a ANAF: cer contribuabililor să declare ei de bună voie tot ce nu declară dacă ei au suspiciunea că nu au declarat ceva.

Deci eu fac 12 chestii fără să declar, ANAF află de una, nu îmi spune care, că poate mă crede prost și le declar și pe celelalte.

Asta e mintea isteață a oamenilor de acolo.

anaf-server-online

 


Alte victime ale lui Horea Bădău ies și povestesc.

Mi-a plăcut faza că l-au lăsat să iasă și să latre prostii în apărarea lui, să pună conversații trunchiate care îl scoteau bine, apoi au arătat conversațiile complete. Pun pariu că, dacă i se va cere acces la mesagerie, să vadă judecătorul sau comisia de etică de la FJSC realitatea, o să spună că nu mai are acces la contul de Facebook, că i l-au spart bubulii. Dar rămân mesajele din mesageria studentelor, pe alea nu are cum să le șteargă.

Între timp, a apărut un articol în Jurnalul sub semnătura Dianei Scarlat, unde sunt niște prostii și minciuni scrise acolo, pentru că mai bine îl crezi pe Bădău decât sa verifici un pic.

Scandalul de hărțuire a studentelor a pornit, de fapt, în anul 2004, când fostul lui student, celebrul blogger Zoso, a scris primele articole despre el.

Blogul ăsta e început în 2005 și primul articol despre el datează din 2006. Mai greu să scriu în 2004 chestii.

un fel de „părinte al blogosferei” din România

Nimeni nu crede asta despre e, poate doar el.

a fost blocat și pe platforma de discuții internă a universității, unde se vorbește despre el fără a fi lăsat să se apere

A fost dat afară din grupul intern FJSC că adăuga conturi false care să îl apere.

„O foarte importantă casă de avocatură a acceptat să mă reprezinte în instanță, iar suma pe care o voi cere ca despăgubiri este de un milion de euro. Sunt în faza finală de strângere a materialelor, îi voi da în judecată individual, pe toți cei care m-au calomniat în articole de presă, în video-uri pe Youtube, în grupuri de Facebook (…)”

Cu scheme din astea poate să sperie studente, că noi restul am mai văzut din astea.

Zoso este fostul meu student de la Universitatea Hyperion. L-am dat afară de câteva ori de la seminar pentru că făcea mereu scandal și își deranja colegii. Apoi, a venit să-l angajez la apropo.ro și am refuzat.

Da, doar că nu. N-am vrut vreodată să mă angajez la apropo, că lucram în altă parte. Din ce țin eu minte, el voia să mă angajeze și eu i-au râs în nas.

De atunci a început să mă atace, a scris pe blogul lui inclusiv că am omorat în bătaie cu picioarele un copil în burta unei studente.

Unde scrie asta? Ah, nicăieri? Bun așa.

De pe blogul lui au pornit toate zvonurile. L-am dat în judecată foarte tarziu, pentru că nu am crezut că poate să ia cineva în seamă aberațiile pe care le scria și judecatoarea a considerat că faptele s-au prescris. Nu am făcut apel, pentru că nu s-a prezentat niciodată la proces, nu a răspuns la nicio citație, deci mi-am dat seama că îi este foarte teamă de tribunal, deci nu am vrut să-i fac rău.

Da, povestea e un pic diferită. Când l-am chemat la mediere cu avocați, în 2012, a început să plângă că este foarte bolnav și îi provoc un stress teribil și se ruga de mine să îl las în pace. La proces nu a fost nevoie să mă prezint, l-a pierdut și fără să fiu eu acolo.

altă explicație a relației tensionate dintre cei doi este cea profesională: Bădău era un fel de „prim-blogger” al țării, de la începuturile comunicării pe internet, iar Zoso a devenit cel mai cunoscut blogger, după 2004, cei doi făcând parte din tabere diferite – la fel ca acum.

Lol. Da, prim-blogger, la ani lumină după mine. Greu, bă nene, să te uiți la niște date. Eu 2005, el 2007, dar cumva în mintea Dianei Scarlat el a fost înaintea mea.

Bădău a fost asociat întotdeauna cu PSD și cu Victor Ponta, în timp ce Zoso a colaborat cu adversarii politici ai PSD, deși a avut o campanie de susținere a Vioricăi Dăncilă, în perioada în care aceasta a devenit premier. După această campanie de imagine pe care Zoso a făcut-o pentru Dăncilă, a intart într-un con de umbră, până la apariția acestui scandal.

Aflu chestii noi. Nu aia cu Dăncilă, aia e o aberație, ci faptul că el a fost mereu asociat cu PSD. Când și unde? Că s-a ascuns mereu. Plus, eu sunt într-un con de umbră de la alegerile anterioare? Nasol.

Iar aberația cu aia cu “lu’ USR îi e frică de mine, că dacă mă întorc și fac consultanță pentru PSD, sigur pierd alegerile, de aia sunt atacat” e doar în mintea lui. La fel cum este și ideea că el ar fi un practician sau teoretician social media important sau respectat.

Dar trebuie să își justifice cumva ceea ce făcea. Și nu sunt doar eu, băi nene, sunt zeci de studente care vin și spun același lucru, că ăla le aborda aiurea, cu intenția clară (și pentru el, și pentru ele), iar el pretinde că nu există așa ceva.

Și schema aia cu “dau în judecată individual” e intimidare clasică, că știe și el că fostele studente nu au mereu bani de avocați, că nu sunt bogate, plus că încearcă să le sperie pe cele pe care ar mai ieși. Doar că procesul ar putea fi cu mine și/sau cu Rise, în încercarea de a forța Rise să dezvăluie sursele, ceea ce am dubii că se poate întâmpla. Iar el știe asta. Cât despre mine, un proces în plus sau în minus nu contează. O să deschid un cont de “donații avocați”, la câte procese am la orizont.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

27 comentarii

 1. @zoso pe parteon nu prea donez, pentru avocati ma bag ;))

  Comentariu apreciat.1136
 2. Macar am sansa sa-mi fac un dulap cu niste sticle frumoase si gustoase de la finestore, ca sa sustin si eu borcanul de „donatii avocat”.

  Comentariu apreciat.303
 3. Stai asa!
  Eu stiam ca nu e chiar asa simplu sa ceri daune morale.
  Adica trebuie documentat totul si exista niste proceduri in instanta.
  Nu ma scol dimineata asta si ma gandesc ca mi-ar prinde bine 1 milion de euro si il dau pe x-escu in judecata.

  Nu face nimeni un review la un astfel de caz?

  244
 4. De 20 ani e saga asta??? Aparent, va mai continua inca 20…

  Comentariu apreciat.281
 5. „(doar pentru că nu era de acord cu unele decizii ale autrităților), astfel încât nu poate fi acuzat de conspiraționism. În acesastă situație, un scandal…”

  In articolul dnei Scarlat, si doar la o privire superficiala, doua greseli de scriere pe acelasi rand… Or fi modele comportamentale de la orele de jurnalistica, pentru atragerea atentiei?

  204
 6. Mi se pare smart ANAF, ei poate te bănuiesc de nedeclarare chirii și tu te dai singur de gol cu crypto

  151
 7. Adplm, Bădău lumina blogosferei, liderul, întîiul, prim-blogger, cînd el era un atîrnache care se milogea pe mail la bloggeri să îi vină la rahaturile alea de evenimente din Club A și pe care nu-l citeau, adunat, 300 oameni într-o lună. Încă încerc să-mi dau seama cît e narcisism și cît e sociopatie acolo, ce mi-e clar însă e că omul delirează.

  • trebuie doar să găsești oamenii care să te creadă.

  • Ce avea el e publicul captiv, aia speriati din sala de curs/seminar si unde putea debita orice prostii.

   Poti sa ai si mii online, daca nu depind de tine cu o nota, o maslina, nu ai acelasi sentiment de putere.

   A repetat de atat de multe ori toate prostiile in fata publicului captiv incat a ajuns sa le creada si el.

   41
 8. Aia cu (auto)declararea este boală națională. La vamă pe Otopeni mă tot întrebau vameșii dacă am ceva de declarat, că vin de departe. La fel cînd veneam din Columbia, erau curioși dacă am ceaiuri cu coca, că sînt interzise. I-am întrebat ce anume trebuie declarat, că nu scrie nimic nicăieri, pe nici un perete. Au lăsat ciocu jos…

  Comentariu apreciat.342
 9. „Zoso este fostul meu student de la Universitatea Hyperion. L-am dat afară de câteva ori de la seminar pentru că făcea mereu scandal și își deranja colegii.” – cerem imperios detalii.

  Comentariu apreciat.370
  • Zoso venea la seminarii cu tzeava cu cornete si le tragea in par colegelor din fata proiectile cu mesaje obscene. In vederea reconstituirii, Zoso va achizitiona acest accesoriu esential – https://www.emag.ro/jucarie-teava-cu-cornete-alb-sb-23/pd/DK9F9VBBM/

   210
  • Le vindea surubelnite si topoare.

   180
  • Nici usturoi n-am mâncat, nici gura nu-mi miroase… Să vă spun ce-a făcut al nostru Zoso la un seminar de-a fost dat afară în șuturi. I se pusese pata pe o colegă, nici prea prea, nici foarte foarte, dar dezghețată la minte. Ei, al nostru tot stătea pe locul din spatele colegei, și pe când Bălălău își perora kkt-ul, se furișează al nostru pe sub masă și-i leagă colegei șireturile de la papuci unul de celălalt. La un moment dat Bălălău care avea și el boală pe respectiva, vrea să o scoată la tablă să o vadă mai de-aproape. Când dă fata să se ridice… ups!? Atunci s-a prins Bălălău ca al nostru vrea să-i încurce ploile și-așa a început scandalul.

   210
 10. @ paragraful cu Horia Badau.
  Colegii de breaslă ce părere au, cum se simt când fac pe alții lași dar nu și pe ei. Că se știe de când lumea, faci reclamație/plângere la conducerea școlii/facultății vei avea zile negre și eventual nu vei mai reuși sa finalizezi studiile.

  Cum se simt profesorii, de la „prima Univeristate din România”, când l-au invitat pe violator ? Totuși sunt profesorii de comunicare, este imposibil să nu fi citit, măcăr din întâmplare, un articol, zvon, bârfă pe internet despre violator.

  Suntem conștienți ca profesorii sunt ocupați cu studiu, vor procente din PIB pentru educație, pentru „training-uri”, pentru POSDRU, pentru… pentru.. dar să fii profesor universitar și să n-ai habar pe cine inviți (nu mai zic că habar n-au ce e cu adevărat în piața muncii) reprezintă un „pupă-mă-n cur studentul” de toate splendoarea.

  71
  • Intr-o universitate toata lumea stie care-i/-s proful/-ii aia ce fac d-astea. Nu e primul si nici ultimul. Poate ca dureaza o generatie (deci sa zicem 3, 4 ani) pana-si dau seama ca nu e un zvon sau o intamplare dar apoi toti stiu.

   30
 11. Hărțuirea sexuală la FJSC e un aspect foarte important, pentru că pregătește generația viitoare să facă față (muhaha, if you get my jist) la dinamica din redacție sau agenție. Nu poți să vii la mogul sau la art director nerodată, nu se face așa ceva.

  163
 12. Ok, si daca tanti Diana e copiata mai apoi de alte 3 ziare si eventual un post TV, se discuta vreo saptamana despre asta. Cine crezi ca e crezut? Tu sau ea?

  E absolut simplu pentru mine si majoritatea celor care au mai intrat macar din greseala pe aici sa stie ca sunt balarii. E simplu pentru cei care vor sa mai si verifice, de exemplu, cand ai tinut tu cu Dancila. Cu Dancila, ne-am inteles? Cu Dancila. Chiar nu pot crede ca aia a fost aleasa aleatoriu. Totusi e proasta aia pe care si ciobanii de 60 de ani ce nu stiu carte o stiu de proasta.

  Si nici tanti Diana nu cred ca a fost aleasa intamplator. Ca altfel suna articolul scris de Dan.

  Pana la urma sa nu uitam ca PSD nu a stat rau la comunicarea online. Ca nu suntem noi publicut tinta, e una.

  32
 13. Ahh, si la faza cu ANAF nu vad ce vezi in neregula. Mi se pare foarte ok sa procedeze asa. Doamne ajuta sa fie asa si in practica.

  15

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube