Johannis e mai interesat să iasă nemânjit din tot dezastrul pe care l-a patronat în ultimii 10 ani decât să facă ceva pentru România. Asta e strategia lui, să tacă foarte agresiv, în speranța că va trece. Scandalul BMW a trecu, scandalul primelor plagiate a trecut.
Partea proastă e că politicienii străini raportează acasă lașitatea asta, precum și probabilitatea de a fi șantajabil, ceea ce nu e tocmai frumos la viitorul job. Pe de altă parte, l-au luat pe Geoană.
Românii au cumpărat case în Ungaria, pentru că sunt mai ieftine decât aberațiile românilor, și au chestiile alea, cum se numesc…utilități. Găsiți vreo casă locuibilă la 10.000€ în România, cu asfalt, apă, curent și gaze?
România are cel mai mic grad de motorizare din UE. Da, pentru că jumătate din populație trăiește la țară și nu are unde să se ducă cu mașina, de aia. De aia avem și doar 4 milioane de angajați la 19 milioane locuitori, că jumătate subzistă.
art. cu mașinile e manipulator, în realitate orașele precum București, Cluj, au densitatea dublă față de cele europene. deci situația e mult mai gravă în urban, în schimb la țară nu sunt mașini că nu mai sunt nici locuitori, au mai rămas doar câțiva pensionari
eu: juma de populație stă la țară.
tu: au mai rămas doar câțiva pensionari.
bă Flat, uneori zici că ești prost. să nu rămâi naibii așa.
he he he
Sat in Baragan, confirm afirmatia lui Flat. Un sfert sunt pensionari de la oras , jumatate sunt pensionari de la CAP si restul populatie activa ce a mai gasit ceva de facut prin sat sau in orasele apropiate. Restul au disparut la Bucuresti sau tari mai calde.
Constantine, un sfert țărani de la oraș, jumătate țărani get-beget, restul activi și mai muncesc. Care (alt) rest e plecat în alte zări?
George, e limpede ce a zis:
50% pensionari
50% populație activa (dar nu neapărat activa local).
Deci, doar o parte sunt activi în sat. Restul:
Fie au plecat către orașe mai mari.
Fie au plecat complet din tara.
Ceea ce, de fapt, inseamna ca populația activa rămasă în sat reprezinta mai puțin de 50%.
Avand in vedere subiectul articolului, care din cei rămași, adică dintre pensionari sau dintre cei care muncesc în sat, deobicei pe salarii de nimic, își permite o mașină?
Raspuns: poate doar cei care sunt angajați la stat (primărie), sau rude cu aia care au plecat din tara și primesc bani de la ei.
Deci, foarte putini.
@George.s – aceea este structura la ceea ce este acum . Copii/nepoti ai taranilor sunt plecati din sat si slabe sanse sa mai revina.
”România are cel mai mic grad de motorizare din UE.”
Asta e rău sau e bine, că nu îmi dau seama?
Da.
Scrie si in campul de explicatii, in dreapta
Este adevărat
Am un cunoscut care a fost (este încă?) primar într-o localitate d-asta uitată de lume. Prin decembrie posta zilnic poze cu apartamentul său de la Viena pe care dorea să-l închirieze în regim airbnb.
Stiu si eu un primar de comuna mai cu noroaie asa. E milionar, toate terenurile agricole bune, nerevendicate, incurcate in mosteniri sunt lucrate de el. Are o firma de camioane o benzinarie si desigur a trecut prin vreo 4 partide. Aaa si e putin cam analfabet dar cred ca asta nu se pune.
Nu bea, nu fumează.
Cunosc personal primar intr-o comuna din asta. Cand l-am auzit cum vorbea cu secretarul, acum cativa ani, sa ia terenul ala, sa il treaca la nu stiu ce categorie, facea niste socoteli a la Caragiale (doua la prefectura, doua la scoala de fete), simteam cum mi se taie picioarele
Si am uitat sa scriu. Acum vreo trei ani tot imi spunea ca asteapta sa bage astia si pensii speciale la primari. Ca doar nu o sa ramana doar cu pensia aia obisnuita
Actually, sunt vreo 6 milioane de angajați, plus încă un milion care au diverse forme de angajare (PFA/Micro/ÎI) sau venituri mai mult sau mai puțin la negru (de exemplu, la mine în bloc e un cetățean care are vreo 30 de locuri de parcare pe care le închiriază lunar cu 200 de lei). De asemenea, în ăia 19 milioane mai sunt și vreo 4 care muncesc pe-afară. Dacă pui copiii și pensionarii, rămân foarte puțini „fără ocupație”.
Fals, mulți dintre aia care lucrează pe afara au contract pe perioada nedeterminata, și au acolo rezidenta permanenta, si cu ocazia asta, și-au mutat și rezidenta fiscala. Si-au adus și familia cu ei.
Deci nu contribuie cu absolut nimic în România. Nu platesc taxe, nu trimit bani, decât dacă poate mai vin în vacanta în tara, la prieteni, părinți, rude de gradul 2-3, ceea ce întra în categoria turism.
destul de multi, poate chiar majoritatea celor cu pfa, micro, ii mai sunt si angajati cu acte in regula pe undeva => aia fara ocupatie sunt ceva mai multi decat rezulta din simpla scadere.
Vreau sa stiu daca la articolul cu gradul de motorizare se foloseste populatia de 19 milioane din recensamant sau 13-14-15 cat suntem in realitate.
Comentariu ascuns de spiriduși!
[Click aici]
Vezi că antisemit nu înseamnă ce crezi tu că înseamnă.
Nu sunt antisemiti, pentru ca romanii mutati acolo tund iarba, strang gunoiul, isi ingrijesc casele, nu fac scandal. Stii tu, chestii de bun simt.
Doar cu românii care poartă kippah.
Nu sunt antisemiți, doar un pic francofobi
Como se dice la voi „Ighen”?
„Pentru mine toti albii arata la fel”
@Bruta, acuma, la modul serios, situația acolo e mai complicată, și ține mai mult de politică. Mulți români de acolo sunt înscriși în ”Frontul Popular Iudeic”. Cei mai tineri nu-s cu ăștia, și-au făcut ”Mișcarea Umanistă Iudeică”, o asociație progresistă, oricum, ambele mult mai puțin radicale decât ”Partidul Frontului Iudeic”, care, de altfel, a rămas între timp doar cu un membru.
În fine, ce e de reținut e că ungurii de acolo îi urăsc pe toți.
Nu sunt antisemiti cu romanii !!!! 100% NU !!!!!
antisemit = au ceva impotriva evreilor
@Bruta:
În orașul Gyula comunitatea de români este destul de mică, undeva la 3,40% …cu toate astea au liceu în limba română
https://m.facebook.com/photo.php?fbid=596652825301800&id=100048712635775&set=a.596652785301804&eav=AfaxHGUV_WiP56O_d2lPYbv7GiCXIzgwn6sS8Q4M1MLRbCY6OG9SLE8fvHuSO-UnSBk&paipv=0&source=44
În Bătania nu exista școală în limba română dar au văzut că Nr copiilor români crește și au înființat una împreună cu grădiniță…
https://i.imgur.com/2UThP92.jpeg
https://www.battonyai-romanok.hu/wp-content/uploads/2021/10/magdulucian.jpg
Observă te rog steagurile de pe clădiri (care este primul), in ce limbă scrie prima dată pe clădire și vei avea răspuns la întrebările tale despre xenofobie. Căcaturile lansate de AUR+UDMR sunt pentru băbălăii din România.
Mergem săptămânal în Ungaria, reclamele pentru ștranduri, stațiuni, meniurile din acele ștranduri, sunt scrise și în limba română. Personalul din acele ștranduri cunoaște sau cel puțin o rupe in română.
Chiar și unele indicatoare rutiere au fost inventate doar pentru români. 🤭
https://www.erdely.ma/media/2019/11/1.sz_.f%C5%91%C3%BAt-167-km.k%C3%B6zeli.jpg
Sper că ți-am fost de ajutor.
PS: noi avem casă la 30 km de Arad și una la 100 de Viena. Tot în ungaria. Pe lângă asta Am fost și am locuit în Spania și Italia. Nimeni niciodată nu ne-a avut treabă pt că suntem români. Nimeni nu se leagă de tine dacă îți vezi de treabă și respecți legile țării unde te duci.
Xenophobie e cuvântul. Antisemitism e doar un alt mod de a spune ca nu ai prea dat pe la școală.
La fileu a fost asta.
@Andor, nu strica jocul.
Da coae…ai draq unguri ce au ei ceva si cu etiopienii, arabii, maltezii + palestinieni pe langa romanni!
@Aradean: „in ce limbă scrie prima dată pe clădire” depinde mai mult de particularitatile limbilor romana si maghiara. La noi se zice „Scoala Lucian X.”, la ei se zice „Lucian X iskola”.
@None: nope…
http://efop.bekesbihar.eu/wp-content/uploads/sites/5/2019/04/primaria-mikereki-630×315.jpg
https://www.rador.ro/wp-content/uploads/2020/09/IMG_9387-768×576.jpg
https://ceh.hu/files-hero/JkdbEqjW8TeLSQT0xqAlff9UdLoGtkKTVGMdwwfS-hero.jpeg
Este puțin greu pentru noi sa pricepem.
Mulți romani care locuiesc la granița cumpara case in Ungaria,dar ei lucrează in România pentru ca acele case sunt vândute de maghiarii care au părăsit zona(este cea mai săracă zona din Ungaria) către una mai prospera(in sau pe lângă marile orașe maghiare).
Terenul este plat,fertil,satul curat,utilitățile trase.
Referitor la oameni,as tinde sa spun ca maghiarii din România,in special cei din secuime sunt mai agresivi,mai enclavizați decât maghiarii din Ungaria.
Pentru ca exista o diferenta intre unguri si maghiari.
@Laurentiu: cei din secuime nu se consideră maghiari ci secui. Este o diferență.
unii sunt ugrii, altii sunt huni.
matusa-mea zicea ca se chinuie putin sa-i inteleaga pe secui (ea fiind din tribul alalalt).
@Laurențiu: probabil te referi la a înțelege limba, că altfel după 1000 de ani nu mai contează ce sînt unii și ce sînt alții.
Corect, și este ușor de explicat de ce.
Pentru ungurii din Ungaria, românii sunt niște turiști, eventual vecinii din țara cărora poți să cumperi mai ieftin niște chestii. Pentru maghiarii din arcul Carpaților, românii sunt „miticii valahi”, aflați „peste deal” (de ex. la Buzău, de unde-s eu de loc), recte ăia care nu vor să le dea autonomie ș.a.m.d. :)))
Situația asta se întâlnește peste tot, prin sud-estul Europei, dacă îi compari pe albanezii din Albania cu ăia din nordul Macedoniei, sârbii din Serbia cu cei din Kosovo, croații din Croația cu ăia din Bosnia, rușii din Rusia cu cei din Transnistria etc..
pentru mine ungurii din romania sunt tot romani. saptamana trecuta am vazut cum arata spitalul judetean din sfantu’ george…
@Laurentiu: orașul se numește Sfântu Gheorghe. Fără apostrof…dar tu nu știi d’astea, tu consideri un popor din U.E. trib. Pt că tu ești dac. Ești superior.
Simionul perfect.
ce n-ai inteles din partea cu „matusa-mea”???
sa vezi ce fac cu clientii/furnizorii evrei si arabi cand vin la firma!
@Laurentiu: și eu am o mătușă. Bucureșteancă mândră…și-a rupt mâna în 3 locuri. Statul român nu-i acoperă proteza(15-20 de mii de euro) așa că fiica ei a luat-o pe asigurarea ei în Italia. Statul Italian plătește pentru o nostalgică după comunism și Ceaușescu doar pentru că fiica ei este legal acolo.
Îți spun toate astea pentru că mătușa spune că o operează broscarii. „E” proști broscarii dom’le… A văzut ghei pe stradă. E grețos și nici un neam nu e ca al nostru cu frică de Dumnezeu.
Are dreptate…și tu la fel.
Ca românu’ nu-i niciunu’ . Mândri în maimuțăreala lor .
Am fost in spitalul din Pisa.
Si in Bari.
Sunt putin confuz: strainii vorbitori de romana (isrtaelienii, arabii, chiar si unguroaica matusa-mea) inteleg foarte bine „mistourile” amicale. Vad ca tu esti batut rau in cap…
@laurentiu: bos, un român se supără primul când este văzut altfel. Dar el e cel ce dă nume tuturor…și asta ți-o spun după nșpe interacțiuni cu diferite nații. Mai reduc din handicap geniile din UK câteodată.
PS: Totuși îți dai seama că eu sunt super distrus psihic că Laurențiu de pe zoso.ro zice de unguri. Noaptea abia dorm.
Eu ziceam de tine.
Asta te framanta noaptea.
Apropo: ce înălțime ai?
Laurențiu eu sunt născut și crescut în Arad. Printre unguri și nemți. Cu tovarăși din toate taberele. Nu-mi spune mie de poante și lăbăreli.
Cândva eram la fel de prost ca tine… Recunosc. Deși tata a fost ungur am fost anti Ungaria până când am intrat în u.e. și am scos capul afară…și am văzut și restul Ungariei nu numa’orașele de bișniță.
E de înțeles aveam 20 și oleacă de ani. Altă mentalitate. Nu e rușine să fii ca tine, e rușine să persiști și să crezi că ești miezu’. Sau să fii un cârnaț care te adresezi cu bă indiene, bă ungure sau neamțule etc. Că tu glumești.
Incredibil ce oameni.🤭
Da, plezniti de civilizație în Arad! A fost un ungur la firma noastra care era foarte stresat. Am aflat s-o motivul: mai fusese odată în România, în Arad. A zis ca a fost groaznic: frig în hotel/motel, s-a intoxicat cu mâncarea și a făcut și accident auto (l-a lovit un zevzec). A găsit un polițist care știa ungurește și a rezolvat.
După 2 zile s-a relaxat și el. A văzut ca nu-l mănâncă nimeni…
Morala: ma cac pe înțelepciunea ta, arădene!
@Laurentiu: …ai dreptate. Eu sunt de vină nu tu. 🤭
Văd că nu ești în stare de două fraze cu minimă logică între ele da’ mereu îmi spun… bă n-are cum sa fie atât de prost. Poate graba…sau puii mei.
Și apoi trântești „epilogul”. Mă mir că poți trece strada singur. Sincer. 😂
Ti s-a umflat vena aia de lanl tâmplă…
Ai grija, mai ales la varsta ta!
Comentariu ascuns de spiriduși!
[Click aici]
In articol e vorba de case de langa granita cu Romania, tu vii cu exemple de langa Budapesta.
Articol: Românii cumpără case în estul Ungariei, aproape de graniță
G: Casele de lângă Budapesta sunt la prețuri la fel de aberante ca la noi.
Haide sa ne uitam. Langa Debrecen
1. 115k eur: https://ingatlan.com/teglas/elado+haz/csaladi-haz/33220362
2. 125k eur: https://ingatlan.com/hajduboszormeny-delilucernas/elado+haz/csaladi-haz/33280219
3. 125k eur: https://ingatlan.com/hajdusamson/elado+haz/csaladi-haz/33342387
G. a adus date despre preturi imobiliare in Ungaria. Pot fi folosite pentru comparatie. Cu preturile din estul Ungariei. Cu preturile din Romania.
Tu nu ai citit articolul de pe link, nu? Sunt vorba de case la 5 km de granita in comunitati restranse, ai si numele in articol, iar tu vii cu suburbiile unuia din cele mai mari orase din Ungaria la vreo 60-80km de Romania.
Debrecen? Ia-o mai la sud meștere.
@Unu si Cristi
E vorba de case IEFTINE cu utilitati si acces la asfalt din Ungaria. E analfabetism functional sa insiti in locatia caselor in interiorul Ungariei.
Vali, pentru ca am postat primul pe blogul tau articolul despre case ieftine in ungaria, crezi ca o sa mi se schimbe badge ul in „misogin speriat de unguri”
suna mai onorabil „unguri” decat „tampoane”?
Am citit * tamponat de unguri * !…
Lecter “tampontól és magyaroktól félő nőgyűlölő”
Cunosc mai mulți oameni decât ar fi bine pentru sănătate care vorbesc mult, prost și fără rost.
Klaus e excepția de la regulă și dovada că poți să taci mult, prost și fără rost.
Nu-l mai angajează nimeni. Intră în mentenanță și face dump la memorii.
Are postul de prof (auto)rezervat de vreo 20 de ani…
cu 10.000€ pensie de fost președinte nu mai are nevoie să predea.
Nu are nevoie sa predea, dar poate continua cu meditatiile.
Ghinion…
Pai si, crezi ca daca nu o sa mai predea o sa elibereze in sfarsit postu’ ala de profesor?
si impozitele, gazele, curentul cit costa la casele alea, ca doar nu e gratis…
Cuvinte cheie: case foarte IEFTINE cu utilități și acces la asfalt. Că nici la noi nu-s gratis utilitățile, sau fără impozite…
Sa nu crezi ca sunt sume aberante …
Exemplu concret:
Casa constructie 2020, suprafata utila 65.16 m2, la 25 km de Budapesta.
La achizitie se plateste un impozit de 4% din valoarea imobilului. Daca imobilul este nou iar valoarea sa nu depaseste 30M HUF atunci primele 15M HUF sunt neimpozabili, platesti cei 4% doar pentru diferenta pana la 30M HUF. Daca valoarea depaseste 30M HUF atunci platesti 4% pe toata suma. Pe langa asta mai ai si alte reduceri ce pot fi aplicate daca te incadrezi in conditii.
Curent: anual 2523 kWh sunt subventionati, pretul fiind de 36 HUF/kWh. Ce depaseste se taxeaza cu 70.1 HUF/kWh (date din iulie 2022).
Gaz: anual 1729 m3 sunt subventionati, pretul fiind de 102 HUF/m3. Ce depaseste se taxeaza cu 747 HUF/m3 (date din iulie 2022).
Nu stiu acum cat e pretul de piata deoarece eu ma incadrez in cantitatile subventionate.
Ultima factura de gaz: 11.024 HUF pentru 96 m3 gaz.
Ultima factura de curent: 6346 HUF pentru 171 kWh curent.
Gunoi: 1337 HUF/luna pentru un container de 120L.
Apa-canal: 2835 HUF pentru 5m3 apa rece + canalizare.
Impozit masina: impozitul e calculat pe baza varstei si puterii (in KW).
Sunt mai multe praguri de impozitare pentru masina in functie de varsta:
– pana la 3 ani vechime: 345 HUF/KW
– intre 4-7 ani vechime: 300 HUF/KW
– intre 8-11 ani vechime: 230 HUF/KW
– intre 12-15 ani vechime: 185 HUF/KW
– peste 16 ani vechime: 140 HUF/KW
Exemplu concret: Opel Corsa 1.4 90 CP (66 KW) an 2018: 19.800 HUF/an impozit.
Anual se plateste un impozit pe cladire de 12.000 HUF. Acest impozit e platit de proprietarul cladirii la inceputul anului. Aceasta suma e fixa, nu depinde de suprafata sau de alte conditii.
Totodata, acest impozit este stabilit individual de catre fiecare primarie, insa nu poate depasi maximul stabilit de catre guvern care este de 32.216,6 HUF/an.
Daca mai sunt alte nelamuriri, va raspund cu placere.
@ Daniel T: mai spune de internet[taxe+viteze], benzina, mancare…Multumesc!
@geo
-Internet: Digi 1000 fibra optica + telefon fix + 1 abonament mobil + cablu TV -> 8200 HUF/luna.
– Benzina: pana nu demult pretul benzinei de 95 si a motorinei standard a fost plafonat la 480 HUF/litru. Benzina de 100 si motorina „super” nu era subventionata.
Pret benzina 100 nesubventionat in octombrie 2022 cand plafonarea pentru cea de 95 era inca in vigoare: 739 HUF/litru (OMV)
Pret benzina 100 in decembrie 2022 cand plafonarea nu mai era pentru niciun sortiment de combustibil: 673 HUF/litru (OMV)
Preturi pentru motorina nu stiu, de obicei ma uit fugitiv peste ele cand alimentez dar nu le retin.
Pentru preturile combustibilului in HU este un site: holtankoljak.net (n-am vazut sa aiba varianta in engleza, dar cu Google Translate zic eu ca va descurcati)
Plafonarea pretului combustibilului e demn de un roman in sine. Pe scurt se introduce plafonarea, dupa care incet-incet se incepe restrangerea celor care pot alimenta la pret plafonat (doar masinile cu numere unguresti, doar persoanele fizice cu masini cu numere unguresti, samd). Am vazut inclusiv aici in alte articole cum ca romanii nu mai puteau alimenta in Ungaria la un moment dat … Acea informatie era incompleta: puteau alimenta dar nu la pret plafonat iar spre sfarsitul plafonarii s-au introdus si limite in ceea ce priveste cantitatea ce putea fi alimentata.
La sfarsit s-a ajuns la o penurie de combustibil mai ales dupa ce rafinaria de la Szazhalombatta a intrat in revizie cam in aceeasi perioada in care erau probleme la rafinaria OMV de la Schwechat, Austria combinat cu faptul ca niciun importator nu era dispus sa importe combustibili in pierdere. Aceasta penurie era mai vizibila la statiile din localitatile mai mici, dar erau destule locuri chiar in Budapesta unde la un moment dat nu gaseai benzina de 95 si/sau motorina standard.
Revocarea plafonarii s-a facut in 6 decembrie 2022 seara intr-o conferinta de presa in care se anunta ca plafonarea se revoca cu efect imediat (intrarea in vigoare a hotararii se facea la o diferenta de cateva ore de la anuntarea acesteia asa ca benzinarii au fost cel mai bulversati). Asta in conditiile in care pana in ultimul moment masina de propaganda scuipa la foc continuu asigurari ca nu sunt probleme, nu exista penurie de combustibili, stirile contrare sunt fake news, Soros, UE, Bruxelles, martienii sunt de vina pentru tot ce nu e OK, nu Guvernul incompetent, scumpirile sunt din cauza razboiului, „aia” din Vestul aflat in declin o sa moara de frig si/sau foame etc.
Cifre concrete pentru mancare nu am dar am observat o crestere in medie cu 35% – 50% a preturilor la mancare in ultimul an.
Deoarece sunt singur si dupa calculele mele nu e rentabil sa gatesc pentru o persoana atat din punct de vedere al timpului pierdut cat si din cel al pretului , masa de pranz o comand de la o firma mare de catering, 6 zile din 7. Aici am vazut o crestere de 30 – 35%: pentru felul 1, felul 2, 6 zile din 7 (deci 12 portii – 6 supa 6 felul doi), plateam in medie 12.000 HUF/saptamana. Acum fara 15 – 16.000 HUF/saptamana nu scap. Sigur, s-ar putea sa economisesc alegand meniu fix pe toata saptamana dar nu e cazul.
Seara, mai o pizza congelata, eventual sandwich cald/rece.
La congelate, pizza in general, vad o crestere de 20% in ceea ce priveste preturile – Dr Oetker Feliciana e intre 1200 – 1400 HUF/buc in functie de sortiment si magazin, in crestere de la o medie de 1000 HUF/buc in trecut.
Cascavalul s-a scumpit cu 50% – pret mediu actual 3500 – 4000 HUF/kg.
Pizza medie de 32 cm la comanda s-a scumpit cu minim 30% de la o medie de 2500 HUF, la 3500 HUF, chiar peste in unele locuri.
Plafonarea pretului la anumite alimente e si acum in vigoare, prelungita pana in 30 aprilie 2023: zahar, faina BL55, ulei de floarea soarelui, picior de porc, piept de pui, spate de pui, fund de pui (nu stiu traducerea exacta in romana ), varf de aripi de pui (nici aici nu stiu traducerea exacta), lapte UHT 2,8% grasime, oua de gaina, cartofi (cu exceptia cartofilor noi). E foarte posibil ca aceste alimente sa fie mai ieftine decat in Romania, dar eu, personal, nu vad pana cand poate fi mentinuta aceasta plafonare stiind ca comerciantii nu primesc nicun fel de compensatie de la Guvern. E ceva de genu’ catre comercianti: „astea-s preturile, va descurcati, nu-i treaba noastra ca voi vindeti in pierdere”.
‘târtiță’ ?
„Găsiți vreo casă locuibilă la 10.000€ în România, cu asfalt, apă, curent și gaze? ”
Da, problema-i că de banii ăștia primești doar un metru pătrat: Casa Poporului.
@Alin(a) – Casa Poporului NU are gaze trase
Adib
La 10k€/mp, că-s trase, că-s împinse, deja-s detalii, mofturi.
Parintii unui prieten au cumparat casa in zona aia. Sunt pensionari, au luat in ideea sa stea cat nu e frig pe acolo, o rosie, un fruct, o maslina, aer curat. Iarna sa se intoarca in Timisoara la bloc. Casa a fost la un pret modic cu tot cu mobila, chestii pt gradina, gospodarie in toata regula. Au mai dus ei un TV si cateva maruntisuri. Unul din ei stia si putin ungureste. Dupa un an au renuntat pt ca casa le-a fost vandalizata complet. E plin de suedeji in zona care din ce mi-au zis nu au furat nimic(nu era nimic de valoare) doar au distrus tot ce se putea distruge.
suedezi? Mai degrabă ”aur-ași” ungurești…
Mai vă aduceți aminte de firma aia unde lucra George din Seinfeld?
Cu motto:” We don’ t care and It shows”
Cam asta e abordarea de politica externă la care se raportează cu îngrijorare și nesimțire Boul Apis.
După succesurile Schengen vine scandalul cu românii din Ucraina unde Securitatea ucraineană intră în biserici cu automatele și calcă pe cap la propriu personalul clerical.
Preventiv.
Nici o declarație, nici o luare de poziție, nici o reacție.
Incepe să se afle că ungurii și polonezii și-au negociat avantaje pentru propriile minorități iar la noi imitația asta proasta de președinte e ocupat cu găinarii gen BMW sau cum să-l salveze pe Bode-analfabetul că are limba catifelată
Ai să rămâi în istorie coane dar nu cum crezi tu!
Ba eu cred ca in Catedrala Neamului de la Bucuresti s-a dat si acatist sa intre ucrainenii peste bisericile alea din Bucovina. Pentru ca bisericile alea sunt in structura ortodoxa subordonata Moscovei. Nu Kievului. Nu Bucurestiului.
Si cam la fel merg treburile si la Chisinau.
Serios, pe Trinitas afli mai multe decat pe Antena 3.
vezi ca ai un typo la coane
@Михаи, exact la aia mă gândeam și eu. Știu ei mai bine ce popi rusofili au în ograda lor care propovăduiesc mai mult cuvântul Domnului Putin decât al Șefului lor direct. Cam ca la noi când sunt campanii electorale.
Personalul clerical din bisericile ucrainiene care se subordonează Moscovei are și grade in FSB. Nu toți, doar vreo 80%. Ăia sunt coloana a V-a a Moscovei, la fel de activi ca Teodosie de pe la noi
Naspa sa fi presedinte: iti dai seama, Johannis ca si profesor/primar si-a luat 6 case, apoi s-a facut presedinte si in loc sa mai cumpere cateva i-au mai si luat din ele.
Il inteleg si pe el…. „plm… daca tot nu fac bani .. macar sa ma plimb si eu un pic” …
i-au mai luat din ele … insuficient. Teoretic trebuiau luate toate ca de la prima inchiriata si detinuta pe naspa a facut bani pt restul. Suspansul ma omoara oare cu ce poveste va veni PNL pt urmatorul candidat. Cred ca o sa il santajeze pe Bolojan cu ceva, ii rapesc nevasta, copiii nu stiu, doar doar sa accepte sa candideze.
La numărul de mașini per mia de locuitori cifrele care contează de fapt e să luăm București sau unul dintre celelalte orașe mari și să comparăm cu Berlin, Barcelona, Londra, Amsterdam, Copenhaga, Viena sau alte orașe cu transport public funcțional și infrastructura de biciclete decentă. Că tot văd la multe discuții despre aglomerații urbane și piste de biciclete că vin unii și spun că avem mașini puține.
Am gasit acest grafic Eurostat destul de interesant. A se observa Berlin care are aceeasi densitate cu regiunea „Nord-Est” din Romania..
Jumătate din populație nu locuiește la țară! Este o mare eroare această statistică. Faptul că toți cei ce locuiesc în comunele limitrofe marilor orașe sunt considerați rurali, este total greșit.