Situația la zi, ediția a doua, vineri, 19iulie

Cea mai imbecilă schemă de săptămâna asta a fost asta cu procurorul care a chemat oameni de la Rise ca să le divulge informații.

Ori cineva e prost grămadă, ori cineva a uitat că nu mai suntem în anii 90. Cum nu a fost dat afară imediat ce s-a aflat asta?! Pe motiv de prostie.


Aici e întunecat de două ore, dar tot sunt 32 grade afară. Adriatica fierbe. Să ne facem poze, să ne aducem aminte peste 20 de ani ce răcoare era în vara lui 2024.


Asfaltul turnat pe podul de la Brăila este deja vălurit. Ministrul Transporturilor nu are nimic de declarat. Nu știe, nu este din localitate, a fost bolnav…

 


AI-ul funcționează. Reclamele alea mizere încă nu au dispărut, nu pot fi ucise sau detectate, în schimb “se livrează analize cu drona”.

 

202407194419160101

 

202407194019164646

 

 

 


Aparent, cămășile și tricourile se calcă pe față.

20211206107

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

58 comentarii

  1. Apreciem instantaneele din ultima vreme, cum e acesta de azi cu Robert și Larisa.

    Comentariu apreciat.4610
  2. Maaaan, a început Insula Iubirii…

    Comentariu apreciat.409
  3. Procurorii romani n-o știu pe aia cu „protecția surselor”?

    Comentariu apreciat.452
    • (…)procurorul care a chemat oameni de la Rise ca să le divulge informații.

      Ori cineva e prost grămadă, ori cineva a uitat că nu mai suntem în anii 90. Cum nu a fost dat afară imediat ce s-a aflat asta?! Pe motiv de prostie.

      SRI & SIE și-au arondat judecători & procurori pentru ei înșiși, un fel de magistratură privată pe bani publici, la paralel.

      Colegul procuror a vrut să bea o cafea & să fumeze țigări cu ESRI RISE sau nenea vrea să fie băgat în schemă…

      83
  4. Insula iubirii ar trebui redenumita ”Crucea de piatra” iar participanții testați de boli cu transmitere sexuala.

    Comentariu apreciat.878
    • Nu stii tu, trebuie sa iti iei penthouse sa simti briza nu ca saracii apartament ;)

      Comentariu apreciat.751
    • Nu te știi cu investițiile în Dubai – nu contează închiriatul, acolo cumperi orice și în câțiva ani se dublează prețul.

      Comentariu apreciat.532
    • Mda, si eu am citit undeva ca 60 de grade sunt la nivelul pulimii, pana la penthouse urca doar 27 de grade si briza ;-)

      242
  5. NOU
    #15

    @Bigbear deci practic Dubai-ul asta e ca un fel de Cluj dar pentru saraci?

    Comentariu apreciat.681
    • E mai șmecher decât orice, in Dubai prețul merge doar in sus și nu depinde de nimic, in Cluj mai e o șansă să fluctueze IT sau Boc

      222
  6. De ce nu s-ar călca tricourile și cămășile pe față? Întreb fiindcă foarte rare au fost cauzele în care am avut nevoie să calc ceva pe dos (sau poate am călcat eu aiurea toată viața).

    Comentariu apreciat.2017
    • Respect…..Ai intrebat ce ne era tuturor frica sa intrebam

      Comentariu apreciat.2313
    • Caldura fierului afecteaza culorile si materialul – in timp culorile devin sterse, materialul fragil.
      Daca le calci pe fata, rezista mult mai putin dar presupun ca nu-i mare pierdere daca sunt de la Inditex ca oricum te tin doar un sezon…

      Comentariu apreciat.7922
    • În funcție de materialul tricoului/cămășii, pot rămâne urme lucioase dacă le calci pe față. Nu există regulă de aur la toate, unele se pot călca și pe față dacă temperatura e conformă cu ce este recomandat pentru material.

      La tricouri, dacă au print, de cele mai multe ori este recomandat să le calci pe spate ca să păstrezi integritatea print-ului. Nu are nicio legătură cu bășina dată de @Florin. Și la tricouri non-Inditex dacă au print riști să-l strici.

      Eu tricourile de bumbac (port mereu simplu, fără print) le calc pe față, la o temperatură mai mică decât ce e recomandat și după ce umezesc un pic suprafața cu spray-ul fierului de călcat. Dar că să iasă bine, pe lângă temperatura mai scăzută, mă asigur că partea pe care o calc e bine întinsă. Dacă nu e, apare o cută lucioasă pe „față”, care nu mai iese până nu speli tricoul din nou.

      La cămăși în funcție de material calc cam 90% pe „față”, dar cu aburi și cu un alt material textil între ele.

      Comentariu apreciat.588
    • florin și george v-au explicat.

    • NOU
      #22

      oh wait, tricourile se calca?

      Comentariu apreciat.1403
    • eu nu am fier de calcat…..

      guess what… no fucking difference.

      Comentariu apreciat.709
    • Plus ca daca a ramas de la calcarea precedenta ceva material sau pur si simplu e vreo scama praf se poate pata pe fata si se vede ca dracu. Calcatul pe spate te fereste de surprize neplacute

      Indecis. Tu ce zici?257
    • @Florin culorile devin mai șterse mai mult din cauza spălatului decât al călcatului, cel puțin din experiența mea concretă. Majoritatea materialelor sunt vopsite prost și nu se clătesc după pentru a elimina cât mai mult din vopseaua excesivă. Când le speli tu faci procesul pe care ar fi trebuit producătorul de haine să-l facă.

      Comentariu apreciat.305
    • Dar de ce se calca camasile pe fata de plapuma?

      Comentariu apreciat.473
    • Luati-va un fier de calcat /statie serioasa, alea au jet de abur mai puternic si merg pe temperaturi mai joase. In plus, cititi ce scrie pe eticheta, articolele sensibile au indicatii de tip “temperatura mica”- fier de calcat cu o bulina pe el sau chiar “a se calca pe dos”.
      Hai ca nu e asa greu.
      Pentru aia care vor (investitorii din crypto care citesc pe aici), curatatoriile au si servicii de calcat, daca aveti o camasa de 2000 de lei poate au sens 30 de lei pe un spalat-calcat profesional.
      Noi aia saraci nu avem camasi asa scumpe 🤣

      203
    • Mâneca cămășii se calcă pe față dacă vrei să îi faci dungă spre exterior, nu spre interior.

      00
    • dar nu direct pe cămașă, ci pui ceva între fier și cămașă.

  7. Am ajuns aseară acasă, a stat apartamentul o lună nelocuit, ultimul etaj, terasă fără acoperiș, pocnit bine de soare. Băbăete, de ieri am lăsat AC-ul să meargă la greu, frecție la picior de lemn, pereții INTERIORI sunt tot calzi, de abia am putut dormi, încă nu se poate numi un spațiu locuibil. Aveam niște apă într-o sticlă de 5L, era ceai, fără exagerare.

    Am văzut eu pe Weather cod MOV (prima dată în viață) dar nu credeam că a fost atât de rău.

    Comentariu apreciat.757
    • Tzucu-ti izolatia aia care nu exista sa ti-o tzuc.

      Comentariu apreciat.447
    • @adyzah e o chestie… ii zice inertie termica.

      Comentariu apreciat.290
    • @zidanne, eu aș vrea ca inerția asta termică să se mai ducă la ea acasă, stă cam de mult

      Comentariu apreciat.790
    • Jur ca si eu mi-am dat panica ca nu mai merge AC-ul, dupa o saptamana lipsa de acasa, ma tot uitam la termostat, clima la maxim, nu scadea temperatura. Abia dupa 24h pot sa zic ca o scazut la 26 si e acceptabil. Din jumate in jumate de ora ma duceam la clima si puneam mana la ea sa vad daca e rece aerul :)

      243
    • @adyzah data viitoare pune si matale o automatizare, cand temperatura in interior sare de 30C unul din AC-uri pornește si muta caldura afara.
      Asa pana reusesti sa mentii un 27-28C.

      182
    • @Adrian, am râs pe bune, parcă mă văd pe mine, am dus un termometru lângă gura AC-ului să văd dacă chiar scoate temperatura aia

      @zidanne, complicat, o lună? Mai un scurt, mai o fluctuație, nu aș sta liniștit. Mai bine trag heblul și gata. Poate nici faptul că am lăsat geamul de la balcon și ușa de la sufragerie deschisă (ahem, să se aerisească) nu a ajutat. Cred că cele 45 de grade au văzut că e deschis și au intrat :)

      Comentariu apreciat.560
    • Trebuie activata clima bizonica.

      Comentariu apreciat.401
  8. Sunt erou! Am reușit să fac facebook să baneze câteva reclame din alea!

    Schema e simplă, dai report pentru impersonating. Toate care erau cu hidroelectrica, am dat report că e Impersonating pentru pagina oficială hidroelectrica.
    Și le-au șters!

    A durat fix 4 zile și am avut succes cu vreo 10. După aia au început iar să le ignore pe bandă rulantă. N-a mai mers nici asta.

    E efectiv haos.

    Comentariu apreciat.510
    • Nu e deloc haos, s-au terminat banii scammerilor, cand baga iar trebuie sa ii arda un pic mai tare, crezi k zukerbot e prost? Stie cum sa mulga fraierii

      Comentariu apreciat.290
    • NOU
      #40

      Am dat report la reclame s-astea pentru scam – primit raspuns ca nu e si sa imi vad de treaba :)
      Apoi am dat report opentru misleading info – nici pana acum n-am primit vreun feedback, doar ca subit au inceput sa nu imi mai afiseze MIE probabil…. Daca mai prind ceva, incerc si schema cu impersonating….

      Am inceput sa fiu prea batran pentru lumea asta si daca nu aveam copil chiar ca nu mai intersa nimic… Pentru orice trebuie atentie maxima, nu mai gasesti informatie REALA decat daca pierzi juma de ora pe jde siteuri…

      Comentariu apreciat.310
  9. Camasa se calca pe fata !!!

    1411
  10. Pe podul de la Brăila asfaltul nu este vălurit, sînt tranșee de-a binelea. Am făcut un drum dus-întors pe acolo în uichendul trecut și era cît p-aci să rămîn suspendat cu un golf 5. La un moment dat am crezut că se răstoarnă camionul din fața mea.

    Comentariu apreciat.430
  11. Eu atat am de spus. Cand suntem pa sarakie ganditi-va ca puteam sa fim si urati ca draq:

    The world’s highest number of nose jobs per capita is recorded in Iran, making cosmetic surgery surprisingly common.

    40
  12. Sa nu vorbim despre Sosoaca, dar sa postam despre Insula Iubirii. Logic.

    71
  13. Ce am fost si ce am ajuns. Nu suntem in stare sa facem un pod, noi, cei ce nu doar avionul au inventat, chiar si racheta. Hermann Oberth, unul dintre părinții fondatori ai rachetei și astronauticii, a fost nascut roman, din Romania, nascut la Sibiu.

    https://ro.wikipedia.org/wiki/Hermann_Oberth

    Noi am pus omul pa cer!

    32
    • Născut la Sibiu (în perioada dualismului austro-ungar)

      Încă de la vârsta copilăriei la 11 ani, Hermann a fost fascinat de acest subiect prin cărțile lui Jules Verne. În urma influenței acestor cărți, Hermann a construit primul model de rachetă încă din școala generală, pe când avea în jur de 14 ani.
      Hermann a ajuns astfel, în mod independent, să inventeze conceptul de ardere în etape a combustibilului.
      După război s-a întors la aceeași universitate, de data aceasta studiind fizica sub îndrumarea unora dintre cele mai luminate minți ale vremii în domeniu.
      În 1922, lucrarea sa de licență despre știința rachetelor a fost respinsă la Universitatea din Heidelberg[14], fiind considerată utopică.
      Hermann a comentat ulterior că s-a abținut, în mod deliberat, să scrie o altă lucrare de licență, cu scopul declarat de a deveni un om de știință mai valoros decât cei care i-au respins-o, chiar fără a fi recunoscut de aceștia.

      Își susține licența cu aceeași lucrare în 1923 la Universitatea din Cluj, sub conducerea profesorului Augustin Maior.[14] În 1923, Hermann Oberth a primit titlul de „profesor secundar” și a fost numit la un liceu din Sighișoara.

      În toamna lui 1929, Hermann Oberth a lansat prima sa rachetă cu combustibil lichid, numită Kegeldüse.

      La construirea primei rachete de mari dimensiuni din lume, sub numele V-2, s-au folosit 95 dintre invențiile și recomandările lui Hermann Oberth.

      Racheta V2 numita Arma Răzbunării, a fost prima rachetă balistică, dezvoltata in Germania Nazista. Ea este strămoșul tuturor rachetelor moderne, inclusiv al celor folosite în cadrul programelor spațiale ale Statelor Unite și fostei Uniuni Sovietice.

      În 1938, familia Oberth s-a mutat din Sibiu.

      În anul 1960, a lucrat la Convair, în calitate de consultant tehnic de-a lungul dezvoltării rachetelor Atlas, în Statele Unite.

      Rachetele Atlas, dezvoltate în anii 1950, au jucat un rol semnificativ în programul spațial de început al SUA, inclusiv în misiunile Apollo. Mai exact, Atlasul a fost folosit ca vehicul de lansare pentru mai multe misiuni cheie, inclusiv programul Mercur, care a pus bazele zborului spațial uman și a contribuit în cele din urmă la misiunile Apollo care urmăreau aterizarea oamenilor pe Lună.

      Iar în 1994, la 100 de ani de la naștere, la Mediaș, Sibiu s-a deschis Casa Memorială „Hermann Oberth”.

      link google maps: https://shorturl.at/knvhr

      30
    • 84 recenzii pe google la muzeu

      Kebaberia Azima Brasov 2283 recenzii

      60
    • Ce? Nu credeti? Prima lucrare de licenta in rachete spatiale a fost in Romania

      http://www.editura.ubbcluj.ro/www/ro/book2.php?id=14

      Prefaţă. Lucrarea \”Racheta spre spaţiile planetare\”, elaborată în urmă cu 80 de ani de Hermann Oberth, impresionează şi astăzi nu numai prin caracterul ei vizionar cât, mai ales, prin modernitatea şi eficienţa ei, caracteristici pe care, însă, doar timpul le-a consacrat. Nu putem şti care ar fi fost soarta lucrării, şi a autorului ei, fără acel mai 1923, la Universitatea din Cluj, dar, cu certitudine, aprecierea ei ar fi întârziat şi nici forţa savantului nu ar fi fost aceeaşi. Este de remarcat că Hermann Oberth, după renunţarea la studiul medicinei la universitatea din München, a optat pentru fizică la Universitatea din Cluj şi după un periplu european pe la prestigioasele universităţi germane din München, Göttingen şi Heidelberg s-a reîntors la Cluj pentru a-şi finaliza studiile. Cu toate că, la Heidelberg, Hermann Oberth a primit aprecieri favorabile atât de la astronomul Max Wolf cât şi de la fizicianul Philipp Lenard, laureat al premiului Nobel, el nu a reuşit să obţină acceptarea \”Rachetei spre spaţiile planetare\” ca lucrare de licenţă, pentru că \”pentru astronomi era prea tehnică, pentru constructorii de maşini prea fantastică, iar pentru medici departe de orice realitate\”, aşa cum arăta într-o comunicare, în 1971, Dr. Erna Roth-Oberth, fiica savantului. Şansa lui a fost, fără îndoială, întâlnirea cu Augustin Maior. Cine ar fi fost mai potrivit pentru a aprecia mai bine rigoarea demersului fizico-matematic, care se regăseşte pe tot parcursul lucrării, decât fondatorul primei şcoli de fizică teoretică din România? Şi cine, în acelaşi timp, ar fi avut competenţa necesară în a aprecia mai profound realismul şi fineţea detaliilor tehnice de execuţie a rachetelor preconizate decât absolventul Politehnicii din Budapesta, inventatorul telefoniei multiple? Răspunderea unui verdict favorabil nu şi-o putea asuma decât cineva cu o pregătire multidisci- plinară. Universitatea din Cluj a avut un asemenea om, pe profesorul Augustin Maior, şi Hermann Oberth a avut inspiraţia să-i prezinte rezultatele. Respinsă la Heidelberg, acceptată la Cluj, lucrarea \”Die Rakete zu den Planetenrăumen\” îşi va începe în acelaşi an urcuşul celebrităţii, în Germania, prin apariţia la editura Oldenbourg. Dacă primele două capitole ale lucrării l-au consacrat pe Hermann Oberth ca fondator al zborurilor cosmice, elementele de fiziologie şi psihofiziologie din ultimul capitol, formulate cu mai bine 40 de ani înainte de a fi fost experimentate în zborurile cosmice cu echipaj uman, i-au adus recunoaşterea în istoria ştiinţelor medicale ca pionier al medicinei spaţiale. în limba română lucrarea va fi pentru prima dată tradusă în 1994, la a 100-a aniversare a naşterii savantului Hermann Oberth, prin grija astronautului Dumitru-Dorin Prunariu şi a Fundaţiei Seidel. Cu ocazia simpozionului \”Hermann Oberth şi bazele ştiinţifice ale zborului cosmic\” organizat de Universitatea Babeş-Bolyai (16-18 mai 2003), la editura Presa universitară clujeană a universităţii care în urmă cu 80 de ani a validat lucrarea prin diploma acordată autorului, apare această ediţie bilingvă, cu sprijinul doamnei Dr. Erna Roth-Oberth. Prof. dr. Simion Simon […]

      Romanii au pus omu pa cer!!!

      41
  14. Pana cand nu vor da in folosinta cantarele pentru camioane (in special cele cu cereale) de la capetele lui, vor circula pe pod cu cate 50t ca si pana acum.
    De aceea doar B1 e valurita.
    Si nu, nu poti sa te apuci sa torni inca 1m grosime de asfalt, ca nu e facut sa reziste la asa greutate suplimentara.

    70
  15. Citez din articolul RISE: „decizia clasării a fost motivată de faptul că ordonanța nu a îndeplinit “condiţiile de formă prevăzute de art. 286 alin.2 din Codul de procedură penală (…) în sensul că nu a fost descris obiectul, înscrisul sau datele informatice ce trebuie predate, precum şi data şi locul unde trebuie să fie predate”.”

    Cum ar veni, procurorul ala a gresit ca n-a „adaugat o virgula” la cererea infecta inaintata jurnalistilor. DIICOT cel mai probabil vor reveni cu o cerere unde virgula e pusa unde trebuie si daca nu primesc raspuns => perchezitie, oricata publicitate negativa va fi impotriva lor.

    „Ori cineva e prost grămadă, ori cineva a uitat că nu mai suntem în anii 90.”

    Horodniceanu dupa abuzul comis la adresa politistior care l-au oprit legal unde e? Tot acolo sus, consecinte zero.

    Nu mai suntem in anii 90, DAR:

    – Coruptii mari care au primit deja condamnari sunt scosi basma curata prin tot felul de chichite.
    – Dosare importante de coruptie sunt fie taraganate de judecatori pana la prescriere, fie sunt anulate probe pe de-antregul, fie se dau pedepse modice care nu rezolva nimic.
    – Numaratoare la alegeri este filmata audio-video si procesele verbale au chei de control pentru a preveni frauda. Ce s-a intamplat? Au trecut cu buldozerul peste astea, au respins cererile de renumarare inclusiv in situatii in care membrii sectiei venisera cu declaratii semnate ca s-au comis erori la transcrierea in procesul verbal.

    Nu, nu sunt prosti, doar mai ticalosi si tupeisiti decat isi imagina vreodata Dragnea in cele mai umede vise ale lui.

    70
  16. Legat de procurorul care a chemat. Rise n-au zis nimic, dar tot nu e placut sa mergi, sa stai o zi pe acolo. Nu stiu daca imbecilitate sau Intimida…

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile