Situația la zi, duminică, 6august

Nu știu cum se face că șomerii care au fost la putere au cele mai bune idei despre cum ar trebui făcută treaba.

Întâi îl avem pe Ludovic Orban, care a fost la putere de atâtea ori încât nici el nu mai știe, dar care n-a avut niciodată serviciu la privat, deși teoretic e liberal:

Preşedintele Partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a propus sâmbătă, concedierea a 200.000 de angajaţi din sistemul public, dar şi eliminarea voucherelor de vacanţă pentru bugetari, ca alternativă la creşterea taxelor şi impozitelor.

După care fostul șef al ANAF a prins curaj după ce a plecat din funcție și a lăsat-o și pe fiică-sa pe drumuri:

Gelu Diaconu, fost șef ANAF: Depolitizarea ANAF, legi anti-evaziune dure și digitalizarea relației cu contribuabilii – soluții pentru a scoate la suprafață economia subterană

Nu știu cum naiba le vin ideile astea după ce pleacă din post. Cred că e un declic, că își aduc aminte că voiau să facă și asta, dar au uitat între timp, că probabil erau ocupați cu șmenuri.


Claudiu Târziu e pe mesaj

AUR va concedia 500.000 de angajaţi din administraţia publică dacă ajunge la guvernare. În 2000 funcţiona statul român cu 800.000 de funcţionari publici, otova. Nu a crescut numărul militarilor, a scăzut, nu a crescut, numărul poliţiştilor, a scăzut, nu a crescut, numărul medicilor şi asistenţilor, ba dimpotrivă, avem deficit, după cum vedem atâtea cazuri nenorocite. Ce a crescut? A crescut numărul funcţionarilor din administraţia publică centrală şi locală. Cum? Că am avut nevoie? Nu! Pentru că am pus zece să învârtă aceeaşi hârtie, ca să-şi ia nişte bani de la stat, siguri, pentru că aveau carnet de partid. Asta trebuie curăţat. Cum să cureţi, dacă tu depinzi de voturile acelor oameni? PSD şi PNL nu vor face niciodată o astfel de reformă”, a afirmat Claudiu Târziu, miercuri seară, la Prima News.

Aha. Și pe cine vor angaja în loc? Neamurile lor? Are AUR 500.000 specialiști?


Pe polițistul ăsta l-au prins foarte repede, pe ăla de la Oradea nici acum.


Hai, Bogdan, ieși tu și zi ceva de bine. Zi-ne cum ne este bine ca acum 20 de ani. Că ne este, dar faptul că avem rafturile pline nu e destul. Sau este?


Mi-a plăcut titlul la știrea asta, care e de fapt ăsta: poliția stă în boscheți pe singura bucată de autostradă din județ, dar nu văd nimic altceva.

Vă veți întreba câte accidente au fost acolo, de e nevoie să tempereze poliția șoferii nebuni. E o întrebare legitimă, iar răspunsul este zero. Zero accidente. De aia stau acolo, să nu cumva să se întâmple vreunul. Prevenție, nene. Orice altceva? Curse prin oraș? Idioți care își turează motoarele, de se aud de la 3 străzi distanța? Nu știe poliția scheme din astea.

Am măsurat pe hartă, sunt 520 metri și 6 străzi până la bulevardul unde se fac cursele pe care le aud uneori seara. Și de care poliția nu știe că se produc. Nu se există.


Lu’ Radu Hossu i-a luat foc mașina. De ce tace Veștea? Unde era la momentul incendiului? Nu e puțin ciudat?

 

202112059081433

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

87 comentarii

 1. Si nu are dreptate Bogdan? Saptamana asta am fost intr-un parc de distractii in Germania la granita cu Franta. La hotel la micul dejun se vorbeau toate limbile. O familie mi-a iesit in evidenza. El, ea, 2 copii si o bona mica asiatica. Vorbeau romaneste.

  Comentariu apreciat.629
  • Dacă ai datorii la bancă, nu. Înseamnă că vrei să ai ceva ce nu ți-l permiți.

   Indecis. Tu ce zici?1434
  • Măruță și Andra ? 😀

   Comentariu apreciat.600
  • ‘Dacă ai datorii la bancă, nu. Înseamnă că vrei să ai ceva ce nu ți-l permiți’

   ???
   Daca ti le poti plati inseamna doar ca te folosesti de tehnologie si ai fi prost sa nu o faci

   Comentariu apreciat.4010
  • Dacă ai datorii la bancă, nu. Înseamnă că vrei să ai ceva ce nu ți-l permiți.

   Mai iesiti din epoca de piatra si intelegeti putin cum functioneaza lumea.

   Comentariu apreciat.4418
  • Comentariu ascuns de spiriduși!
   [Click aici]

   Comentariu nasol. 2563
  • Si eu sunt de părere că ne este mult mai bine decât acum 20 de ani doar că așteptările și dorințele au urcat la cer și de aceea nu mai putem vedea realitatea.

   Hai să ne gândim că acum 20 de ani era de la sine înțeles că oamenii merg în concediu pe litoral indiferent că era la Eforie Nord sau Costinești, iar acum este de la sine înțeles că oamenii merg în străinătate – atunci era destul Eforie Nord, acum nu mai este destul că oamenii au bani de Grecia, Barcelona sau unde vrea fiecare.

   Salariul mediu NET acum 20 de ani era 130 euro (483 lei), iar acum este 848 euro (4.200 lei) – a crescut de circa 6 ori – dar nu este destul….

   Referitor la angajații din sectorul public în ultimii 20 de ani au crescut foarte mult diverse servicii de îngrijire și implicit numărul de angajați – de ex. persoanele cu handicap pot beneficia de asistent personal, adică o persoană care este plătită de primărie care să aibă grija persoanei cu handicap.
   Există extrem de mulți astfel de asistenți personali, la nivel de mic oraș există undeva la 45 de posturi, deci probabil sunt zeci de mii la nivel de țară – aceștia sunt tot bugetari că sunt angajți și plătitți de stat .

   Există asistenți maternali – care au grijă de copii abandonați și așa mai departe.
   Ni se pare normal să existe astfel de persoane plătite de stat dar ne deranjează că sunt prea mulți bugetari……

   Cam ca în București – oamenii vor în același timp parcuri și spațiu verde dar și parcări pentru toți – dar spațiul este același, în același loc nu poți avea și parc și parcare …

   În domeniul justiției în anul trecut (2022) toți procurorii din țară au soluționat cam 600.000 de dosare și au trimis în judecată circa 62.000 de oameni. Mare parte din persoanele trimise în judecată sunt condamnate, procentul de achitări este extrem de mic, undeva la 1% (din 100 persoane trimise în judecată doar 1 este achitată)

   Cu toate acestea oamenii au senzația că la parchet nimeni nu face nimic, că procurorii dorm prin birou.

   Acum 12 – 13 ani, adică în anul 2010 au fost trimise în judecată circa 60.000 de persoane – și în general cifrele astea sunt constante, adică anual sunt trimise în judecată circa 60.000 de persoane.
   Datele astea sunt publice pe site-ul Parchetului General.

   Doar că pentru oamenii din țară 600.000 de dosare soluționate anual și 62.000 de persoane trimise în judecată nu sunt destul.

   Comentariu apreciat.5423
  • @Phaff
   Fiind intr-o societate capitalista, e un atu sa intelegi cum functioneaza creditarea, cu avantaje si dezavantaje si sa fii constient de cat de mici sunt sansele ca „sa ramai in strada, ca iti ia banca casa”.

   De asemenea e bine sa intelegi ce e inflatia si cum te afecteaza, ca s-ar putea sa pui bani deoparte 30 de ani si tot sa nu iti permiti o locuinta.

   Indecis. Tu ce zici?2216
  • @BigT

   Nu ți-ar fi fost mai ușor & lejer să tastezi „Da, Phaff are dreptate.”?
   În loc de pușeul, plin de clișee, de autobază care dă vina pe victime – niciodată pe bănci, ARB, Manole&Co, regulatory capture…

   Indecis. Tu ce zici?1618
  • Pot vbi pt familia mea cum s-au schimbat lucrurile în ultimii 20 de ani.
   Părinții mei în anii 2000 aveau amândoi salarii nete adunate în jurul sumei de 400 lei sau 4 milioane cum era atunci. Maica-mea era asistenta medicala, iar tatăl meu șofer la o ferma de-a lui Voiculescu, una zecile de ferme, fabrici, pe care a pus mâna omul nostru pe bani de nimic. Bineînțeles, nimeni nu știa că erau ale lui. Pe lângă că tatăl meu a fost înțepat ani de zile că nu i-ai fost plătite contribuțiile la pensii, că asa faceau patronasii români până să apară multinaționalele alea rele, familia mea trăia de la o luna la alta. In afara de facturile lunare și câteva alimente de baza, nu ne permiteam nimic. Acum ma amuz cum pt. un televizor au făcut rate 5 ani de zile, pt o bicicleta un an de zile, iar acum eu pot lua lunar câteva televizoare și biciclete fără să le simt financiar. Și cred ca 80% dintre români erau în aceeași situație în anii 2000, cel puțin toți colegii mei de generala-liceu erau la același nivel cu mine.
   Cum a evoluat situația, tatăl meu acum e pensionar iar mama e în pragul pensiei. Veniturile lor lunare se învârt pe la 8000 lei, iar in ultimii ani au reușit să își renoveze casa, să își cumpere un clio nou, sa meargă în concediu anual în Bulgaria sau Grecia și de câteva ori prin stațiunile locale. Nu au datorii, acum le-am făcut un plan de economisire pentru momentul când vor fi ambii pensionari.
   Eu cu soția ne încadrăm la venituri medii, am reusit în 5 ani să ne luăm un apartament(cu 30% ajutor de la părinți) și o garsonieră(singuri) în Sibiu, ne permitem un stil de viata pe care părinții mei nici nu-l visau când erau de vârsta noastră. Dacă ma uit în bula mea, verișori, colegi de liceu-generala, 80% sunt cam în aceeași situație sau peste mine, numai cine nu a vrut nu și-a făcut o situație materiala decentă. Concluzia mea, din punct personal și a bulei mele e ca e mult, mult mai bine decât acum 20 de ani.

   Comentariu apreciat.7310
  • Dacă ai datorii la bancă, fiindcă ai vrut să-ți cumperi ceva pentru care nu-ți permiți convențional, înseamnă că tot sărac ești

   @Phaff pai eu am „datorie” la banca cu dobanda de 4.9% si iau bani de la stat cu dobanda de 7.4%, sa tot fiu asa sarac :)

   143
  • @Pfaff – esti ferm convins ca banca si creditul reprezinta diavolul? Prezinti doar latura negativa si omiti cateva aspecte, dami voie sa iti dau niste exemple:
   1. Cumperi un apartament azi cu 60 de mii de euro, peste 5 ani valoreaza 70 de mii, ramai far ajob, il vinzi, pui 10 mii in buzunar si mergi mai departe
   2. Nu cumperi nimic, ramai fara job peste 5 ani, nu mai poti sa iti platesti chiria, tot in strada ajungi, asadar nici un avantaj aici.

   Creditul iti ofera sansa de a beneficia si decide de un bun inainte sa il poti cumpara cash, ceea ce reprezinta un avantaj. Nu are legatura cu faptul ca muncesti, inveti, cresti, ca dupa 5 sau 10 ani poti castiga mult mai mult si il poti cumpara cash sau poti cumpara un apartament la 2 ani.

   Indecis. Tu ce zici?1119
  • Dap, cu inflatie de 15%…

   133
  • Inflatia aia de 15% ar fi fost la fel de mare si daca locuiai in chirie.

   41
 2. In Oradea sunt 2 cazuri de accesare a bazei de date : Filimon și Miculaaaa Jr. Deocamdată ,niciunul nu a fost soluționat .

  Comentariu apreciat.810
  • Miculaș pocolaș

   Comentariu apreciat.300
  • Deci e suficient sa zica unu ceva de bine de Dragnea si sa vezi ca saptamana viitoare amandoi sunt la bulău . Aham.

   44
  • In clipul Recorder era tangential o chestie interesanta – seful politiei i-a dat adeverinta lui Micula de informator al politie, asadar e solutionat partial cazul – Victoras a accesat baza de date ca informator, deci aproape legal.

   36
 3. “Politia sta la panda” = politia amendeaza tampiti care merg cu viteze de 190-200 pe cei 600 m de autostrada. As zice ca aia care merg asa sunt cretini, nu neaparat politistii ca ii amendeaza. Politia ar trebui sa amendeze si pe altii, dar daca tot le salta permisele acolo, probabil ca scade si numarul celor care fac liniute prin oras. Daca mergi cu 200 km/h in cei 600 m, e imposibil sa nu fii si implicat in alte incalcari de legi rutiere in oras.

  Comentariu apreciat.8020
  • eu mnerg cu 280 pe autostradă, dar nu fac asta și prin oraș.

  • La cata autostrada aveti acolo nici cu Plaidu’ nu prinzi 200km/h :)

   Comentariu apreciat.551
  • Si eu fur din Walmart dar in Romania sunt cuminte- nu e cel mai bun contraargument, dar poate gresesc. In rest, stirea aia spune ca o sa fie 50 de vitezomani mai putin prin Brasov. Inclin sa-i dau dreptatej lui Stf ca nu conteaza unde ii prinzi, conteaza ca sunt 50 de bombardieri mai putin.

   Comentariu apreciat.557
  • NOU
   #23

   Comentariu ascuns de spiriduși!
   [Click aici]

   Comentariu nasol. 737
  • Deranju, daca depasesti cu peste 50km/h viteza legala,CUM SPUNE STIREA- poti citi, nu doare, o faci ca sa flexezi, deci esti bombardier. E valabil inclusiv daca esti fan AUR, ca am inteles ca e partid de bombardieri si de patrioti neextremisti.

   Indecis. Tu ce zici?296
  • NOU
   #25

   si iarasi tampenia cu neadaptarea vitezei.

   nu am fost fanul lui pinescu, proful de ‘cai de comunicatie’, asa ca nu imi mai aduc perfect aminte, dar parca criteriul de prouectare la autostrazi era pe la 250 kmh. adica daca e drum uscat, pe zi, 200 este ilegal dar perfect adaptat conditiilor dr drum.

   719
  • @Deranjamente Au fost vreo 2-3 acțiuni de anul trecut și până acum unde au oprit din scurt mulți șoferi, fără să verifice prea multe. Te lăsau să pleci după mai puțin de un minut. Nu verificau RCA (așa ziceau în funcție față), verificau permisele, căutau dintre cele false. E ok să facă asta. Ba chiar să o facă chiar mai des și mai mult. Mai bine asta decât radar în boscheți.

   Sigur, mi-aș dori să vadă și bombardieri care merg agresiv cu peste 50km/h peste limită dar și dintre cei care sar pe banda 2 la 80km/h pe autostradă. Dintre cei care nu semnalizează și fac zig/zag. Toți idioții din sensurile giratorii pe care trebuie să-i ferești. De fapt mi-aș dori și să sancționeze mai toate încălcările codului rutier, că le fac eu sau nu. Că ți le justifici tu sau nu. Două rele nu fac un bun.

   81
 4. NOU
  #27

  Comentariu ascuns de spiriduși!
  [Click aici]

  Comentariu nasol. 42120
  • Comentariu ascuns de spiriduși!
   [Click aici]

   Comentariu nasol. 1556
  • Comentariu ascuns de spiriduși!
   [Click aici]

   Comentariu nasol. 1050
  • NOU
   #30

   Comentariu ascuns de spiriduși!
   [Click aici]

   Comentariu nasol. 2683
  • N-o sa dea nimic afara :D si nici nu prea are habar, zonele unde a crescut vertiginos personalul e la asistenții ăștia sociali/maternali etc, e full in zonele unde locurile de munca sunt deficitare, statul a devenit angajatorul principal, fix cu ăștia
   Si nu vad cum ar putea da afara de acolo fără o soluție in loc.
   Daca ar vrea sa facă ceva mai întâi ar trebui s-o ia pe filiera unde se toaca bani fără nimic in schimb si aia din start e biserica care ia si bani de la stat si nici impozite nu plătește
   Dar fix aia o sa fie protejata

   Indecis. Tu ce zici?3620
  • De aceea te-au dat afara din USR Dragos, te-au mirosit ca esti aurist rusofil.

   Comentariu apreciat.4015
  • NOU
   #33

   Comentariu ascuns de spiriduși!
   [Click aici]

   Comentariu nasol. 2278
  • Laic!
   Big!

   Indecis. Tu ce zici?729
  • Probabil Dragos, cu idioti utili ca si tine.

   1511
  • Oarecum ma surprinde faptul ca blogul asta atrage si smegma rusofilo aurista pe aici prin comentarii.Probabil disperarea e mare la kremlin in perioada astasi arunca cu ruble in toti idiotii, poate poate se schimba ceva. Nu si in aia utili ca si Dragos, aia o fac pe gratis, din combinatia fatala de prostie clinica + convingere.

   Indecis. Tu ce zici?2227
  • @anyan
   prostane, mai încet cu diabolizarea..
   și „vorbește” mai elevat, că se poate…

   1018
  • Prin 2000 era unul care amenința că o să împuște toți corupții pe stadion. Iar după ce partidul lui a luat 26% au început să voteze cam tot ce le împingea PDSR (fostul PSD) în față (bineînțeles la TV era împotrivă la tot). Așa că nu mai crede prostii.

   203
  • Ahahahaha. Așa știi că aici a fost o conversație de calitate.

   05
  • ce prost e Dragoș. prost și ticălos
   eu mă bucur că specia lor va suferi oricum, oricine va fi la putere ei tot inadaptați vor rămâne și singura lor șansă este totalitarism, stalinism, mizeria AUR

   65
  • @TheSame
   smegma si rusofili/auristi se incadreaza la pleonasm. Eu merg mai departe si le incadrez la sinonime. Nu inteleg ce dileme ai in privinta asta. Sau inca nu ti-au intrat rublele pe ziua de azi ca sa ai o parere?

   56
 5. „Aha. Și pe cine vor angaja în loc? Neamurile lor? Are AUR 500.000 specialiști?” nu prea inteleg intrebarea. De ce trebuie sa angajeze pe cineva in loc? Probabil ca practic vor angaja cateva neamuri, dar contextul era sa desfiinteze posturi. E nevoie de oamenii aia? Clar nu. Dupa tevatura PNRR si plecarea USR, angajarile la stat au fost deblocate nu pentru ca era nevoie ci pentru ca era sute de membri de partid (mai ales PSD, dar si PNL) care voiau si ei un pic de ciolan.

  „Întâi îl avem pe Ludovic Orban, care a fost la putere de atâtea ori încât nici el nu mai știe, dar care n-a avut niciodată serviciu la privat” – exact, deci omul vorbeste in contextul expertizei sale de bugetar.

  Indecis. Tu ce zici?4118
  • Vin bugetarii in sectorul privat, se scad iarăși salariile.

   216
  • Pe Orban l-a ajutat mult in cariera interviul ala pe care i l-a luat Vali acum cativa ani. A contat ca juma de muncă in formă de vorbe pentru sectorul privat.

   76
  • NOU
   #46

   Comentariu ascuns de spiriduși!
   [Click aici]

   Comentariu nasol. 2148
  • Comentariu ascuns de spiriduși!
   [Click aici]

   Comentariu nasol. 26115
  • Pe principiul: am in frigider niste ciorba stricata, oasele ramase de la un pui si un hamburger vegan. Si pentru ca mi-e foame, ma duc sa mananc niste cacat din buda. Cam asa si cu AUR.

   Comentariu apreciat.3510
 6. Băieți, sunt singurul de aici care-l miroase pe Radu Hossu că se folosește de situația războiului să-și crească un capital frumușel de imagine? În toate podcasturile vine îmbrăcat în camuflaj și faptul că e un mic Dumnezeu pe comunicare și implicat politic deja mie-mi dă semnale de fățarnic. Un fel d Godină.

  Indecis. Tu ce zici?1724
  • E biznis as usual. Hossu striga hossu. Face bani si face imagine. Bey Vali, ia bey exemplu, zi-i lu boss Hossu sa te invete meserie sa nu mori sarac in abonati Patreon.

   190
  • Da, si-a dat singur foc la masina ca isi faca reclama.

   02
  • Nu voia sa murdareasca volanul sau echipmanetul. Bine ca nu a ales teava de evacuare

   140
  • “inculpatul a efectuat acte sexuale de autoerotism, fiind observat de o martoră, situaţie care i-a provocat acesteia o puternică stare de tulburare”

   Nu e clar anume o fi tulburat-o asa puternic pe martora care observa totul cu atentie si ingrijorare. Poate ne lamureste dl Coloja.

   Indecis. Tu ce zici?1813
 7. Oh ce trist, nu se mai vand masinile electrice
  Parisul trimite 15 mii de trotinete oriunde dar sa nu le mai vada in fata ochilor
  Vanzarile de bărgări din kkt tofu si alte asimilate nu se mai vand
  vai vai ce se intampla cu noi….

  Comentariu apreciat.5714
 8. La firma acum 5-6 ani a venit o tipa de la DSP în control + șofer, anul trecut 2 doamne+șofer și anul asta 3 doamne + șofer.

  Am crezut ca am omorât pe cineva când mi-au intrat cele 4 persoane în firma. Erau mai multi ca angajații (3 la număr).

  Comentariu apreciat.982
  • În ritmul ăsta peste 2-3 ani le trebuie microbuze de 7+1. Singurul lucru pozitiv este că numărul șoferilor a rămas constant :)

   Comentariu apreciat.931
  • La anul vin 3 doamne + 3 soferi cu 6 masini.

   Comentariu apreciat.543
  • La noi în birou au intrat anul trecut 4 (patru!) inspectori ANAF pentru a lăsa o înștiințare unei firme.

   Comentariu apreciat.370
  • la privat înainte de angajare te întreabă dacă ai permis de conducere auto, din 3 tufe de Veneția niciuna nu avea permis de conducere auto… -25% e singura scăpare!… tic tac tic tac…

   612
 9. Intrati pe site-ul mae.ro la secțiunea Declaraţii de avere şi interese și o sa vedeți ca nu prea le-au mai pus din 2021…oare pentru ca se vedea in ele ca angajați (nu ambasadori) din ambasade ale romanicai, au indemnizații de vreo 100 000 euro pe an ?
  Câți din astia sunt în toate ministerele, agențiile, regiile…

  Comentariu apreciat.327
  • „Intrati pe site-ul mae.ro la secțiunea Declaraţii de avere şi interese și o sa vedeți ca nu prea le-au mai pus din 2021”.
   Și ai fi vrut să le pună pe cele din viitor? Cele din 2022 au termen de finalizare in iunie, că fișele fiscale au fost postate in mai. Declarațiile de avere se fac pentru anul care a trecut, in caz că nu te-ai prins, alea de anul ăsta se vor întocmi anul viitor și tot așa.

   Indecis. Tu ce zici?1725
  • Dar cate mânuțe roșii și replici rapide…ce este securici și pesedisti si penelisti, ati dat-o pe ‘digital’ , monitorizați blogurile cunoscute ? 😀
   Hai explicati cum meritați voi spre 10 000 de euro pe luna, ce extraordinari specialiști sunteti voi, și dacă nu v-ar mai da statul atatia bani, v-ar pierde ca v-ati duce în privat…hai…
   Ambra, deci suntem în august 2023 iar pe site sunt declarațiile pentru 2020, depuse în 2021…asa ca las-o ca măcăne.

   Indecis. Tu ce zici?278
  • Bre, car, trebuia să precizezi că declarațiile sunt din 2020, eu am înțeles că sunt din 2021. Anywway, nu lucrez in MAE deci nu știu, presupun că procedura e cam la fel în toate instituțiile statului ale căror angajați sunt obligați să depună declarații de avere. Adică oamenii sunt obligați să le depună on-line pe portalul unde își fac cont până la o dată din luna iunie, de acolo nu mai e treaba lor, ele sunt verificate de structurile de securitate și sunt trimise către ANI. Dacă ANI nu-și face treaba și nu le publică nu e treaba nici a angajaților, nici a instituției unde lucrează, ci doar a celor de la ANI.

   113
  • NOU
   #66

   @cat

   Cu redevențele pe cap de angajat e o problemă.
   La fel și cu ambasadorii postați din țările definite ca fiind „periculoase”, și acolo papă ambasadorii noștri neobosiți niște redevențe, „hazard pay”…

   Și mai e ceva, detaliu pe care nu-l știai: și țara noastră e în categoria de „hazardous”. Asta ce înseamnă? Că inclusiv ambasadorii, angajații străini, primesc și ăia „hazard pay”, fiind puși în Roumeinia.

   24
  • Gata mhai băieți și fete , mai răsfirați, ca deja miroase cum veniți cu tot felul de argumente…auziți, dar o întrebare: posturile astea în zone ‘hazardous’, sunt scoase la concurs, sunt popularizate pe piața muncii, să poate aplica și cei din privat ? Că sunt foarte puțintei cei care câștigă 10 000 de verzișori pe luna, in privat în romanica, chiar și după multa experienta….cred ca ar fi bataie pe ele, cu tot ‘pericolul’…sau sunt rezervate doar pentru cine trebuie,de exemplu pentru membri de partid ?
   Tupeu, mult tupeu…dar dacă e lumea proastă, se poate….

   181
  • NOU
   #68

   Te-ai enervat pe mine? :-))

   Tupeu, mult tupeu… dar dacă e lumea proastă, se poate…

   Eu cred că lumea ar vrea să le dea în cap (pe bune, nu doar vorbe) dar este de frică de dosarele penale atârnate de CNP-ul lor, anii de pușcărie etc.

   Asta cred eu.

   90
 10. „M-ați ratat” Doar partea cu ratatu’ am înțeles-o din accident. Dar dacă i-o trăgeau în f… se prindea? Și la mine „în fund” a atentat un bistrițean și și-a dat daună totală în cârlig iar eu mi-am continuat drumul liniștit, fără să îmi ia foc junghiul și fără să atenteze reptilienii la viața mea. :)

  Indecis. Tu ce zici?726
 11. Are AUR 500.000 specialiști?

  Nu cred că au 500,000 membri cu totul. Poate dacă aduc și niște ruși la conducere.

  Indecis. Tu ce zici?2114
 12. „Am zis deja că votez cu AUR, nu trebuie să mă convingi”.
  USR-ul există cum a existat Barna în turul doi. (Să-l primești pe UDMR la congres cu brațele deschise după ce ți-a băgat cuțitul în spate…)

  Indecis. Tu ce zici?1713
  • O alianță cu Șică Orban(reformator de 30 de ani) sigur va îndrepta lucrurile pentru USR. Spre un loc de liniște și verdeață, unde nici durere, nici întristare.
   (Poking USR, come on, do something)

   1810
 13. Sunt unul din cei ce treceam prin zona incendiului lui Radu, ma…ciudat rau de tot, acum ca citesc și postul sau. Apropo…doamna f repede a disparut, mai ceva ca un magician. Cine e Veștea?

  64
  • O completare: destinul sau ironia a facut ca incendiul sa aibă loc fix lângă calea de acces intrare Materom, dealer Dacia :) paznicii inițial au crezut ca e vb de un client nemulțumit. Zona Materom e „blindata” de camere de supraveghere. Maine e luni, pariez ca un „serviciu” (scriu „serviciu” pt ca e normal ca Radu sa fie cumva poate putin mai mult protejat si cumva mai repede sa se afle cauza) dar și Politia o sa fie prezenți pt a ridica imaginile video. Citind mai atent postul lui Radu, m-am gândit la celebrele Ford Pinto, care in 8/10 impacte din spate explodau

   64
 14. Dupa razboi multi eroi se arata. Cam asa si cu politicienii. Cand nu sunt la putere au tot felul de idei geniale, cand ajung la putere se fac ca ploua.

  190
 15. Ce a mai făcut Ema in astea ultimele două episoade?

  91
 16. aur busteni pe fb acum 6 zile: Avem nevoie de 36000 consilieri. Hai in AUR!
  36.000 x rude, amante, datorii, fac baietii lui tarziu aia 500.000 de mii imediat la loc

  93
 17. NOU
  #81

  Sa sti ca din ce in ce mai mult ma faci sa votez cu AUR. Si eu si d-asta care nu voteaza.
  Asta e noua tactica a celor de la AUR, sa vorbiti despre lucruri care ar suna dezastros dar in realitate ar fi bune? Ca pana acum merge. :)
  Adica 500000 de frecatori de menta pe banii nostri nu o sa mai fie, nu suna deloc rau.

  Indecis. Tu ce zici?1122
  • Astea nu sunt „lucruri care ar suna dezastros dar in realitate ar fi bune”, astea sunt lucruri care in realitate n-ar fi deloc si niciodata. Dar politica pe asta se bazeaza, pe naivitatea, memoria scurta, fricile, invidia si in general pe emotiile si lipsa de ratiune ale alegatorului mediu.

   135
  • Te-ai gândit vreodată cum anume vor fi selectați 500.000 de bugetari pentru a fi dați afară? Sunt 500.000, poate nu realizezi ce înseamnă asta. Aproape 4 bugetari din 10. Practic absolut toți funcționarii publici.

   Eu as vrea că AUR sa intre la guvernare alaturi de PSD. Că să vadă toată lumea cum pot reforma unii că Simion, Târziu sau Lavric Romania. E cea mai sigura cale să ne revenim in minți, după episoadele Vadim, Dan Diaconescu și Simion, acum.

   54
  • Nici fi-mea de 2 ani nu cred vrajeala asta cu 500 000 de bugetari :)) Dar na, unii pun botul Si vorba aia, te-ai asteapta sa mearga doar la aia mai nanaci.
   Mai realista ar fi promisiunea sa faca 5000 de km de autostrada :))

   22
 18. Hilar sa vezi cate creiere netede pe aici nu vad dincolo de urletele nationaliste ale lui Simion si nu isi dau seama ca nu au solutii pentru nimic.

  1710
  • Macar de ar fi nationaliste, dar sint idei tembele scoase de un idiot (sau mai multi, in cooperare).

   159
 19. …in teritoriu „liderii” AUR deja si-au vandut partidul pe posturi la stat, deci e chiar interesanta abordarea asta. Problema e cu suma zero, ca sa faci partide noi de bun simt ai nevoie de oameni noi, iar oamenii noi nu intra in AUR asa ca AUR a colectat toate rebuturile de prin tara ca sa faca filiale… oameni care de multe ori au fost prin toate partidele posibile, multi cu coloana de melc… au vazut oportunitatea si hop si ei… iar in 2024 AUR o sa decarteze pentru asta… la fel cum a facut si USR care a mers in teritoriu pe ideea „decat nimic mai bine orice” si acum are tot felul de nulitati prin teritoriu si nici nu mai pot redresa situatia, pentru ca oamenii aia sunt „fondatori” chiar daca rezultatele lor sunt zero ei vor sa dicteze mereu si nimeni nu se inscrie in partide coduse de neica nimeni.

  01

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Euro2024Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube