Situația democrației la zi, vineri13

Este dezamăgitoare reacția unor oameni de online care condamnă perchezițiile la FameUp, o companie prin care s-a realizat campania pro-Georgescu prin care niște influenceri au fost păcăliți să îl susțină.

Câteva unități de presă au scris despre asta, dar presa mare era ocupată cu chestii mai importante, cum ar fi să-i numere oole Anamariei Prodan sau să scrie editoriale sforăitoare despre nimic.

Cum ziceam, dezamăgitor. Trebuie aflat cine a plătit campania aia, că Georgescu spune că el a cheltuit zero lei pentru campania electorală. Iar FameUp a tăcut și a ținut capul la cutie sperând să treacă.


Tot legat de dezamăgiri și impotențe, presa română așteaptă să traducă de pe afară informații, că nu are destul cap sau credibilitate să le găsească singure. Hotnews traduce din Polonia ceva ce, din nou, tot onlineul care se pricepe cât de cât la online știe și a citit încă de acum 2 săptămâni că sunt oameni din Ucraina care lucrează la campanie.

Mă gândesc că trebuia să mă rog eu de ei să preia informațiile alea, eventual fără să citeze sursa. Sau poate erau ocupați cu articolele sponsorizate de PSD.


Ia te uită, poliția a găsit un amețit pe care l-a luat valul și amenință cu moartea judecători. Foarte repede l-a găsit.

Pentru idioții care au impresia că poliția e proastă, nu este, doar nu-i pasă. Dacă vrea, vă găsește în 30 minute. Să nu aveți impresia că Tiktok, Instagram, Facebook sau oricine nu va da IPul vostru autorităților, cu IPul se merge la ăia care vă dau internet și acolo au adresa voastră și când ați supt ultima oară și de la cine.


Între timp, se fac pregătiri și se îndeamnă unii pe alții să iasă la protest. Peste o săptămână. Poate. Uimitor cum e aceeași schemă ca la protestele rezist: știu că sunteți agitați și nervoși acum, dar hai să punem protestul peste 1-2 săptămâni, poate uitați. Ai zice că sunt aceiași păpușari.

Angi Șerban are o colecție de asemenea îndemnuri.

 

asalt

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

58 comentarii

  1. D’aia scriu naspaciuni de pe wifi-ul vecinului ungur, plm, nu l-au arestat pana acum, poate sunt eu prea soft in exprimare !

  2. https://hotnews.ro/rares-bogdan-membru-pnl-a-plans-pe-post-la-realitatea-plus-pentru-ca-maricel-pacuraru-le-a-platit-din-inchisoare-salariile-angajatilor-postului-chestia-asta-nu-am-s-o-uit-niciodata-1860401

    Nu stiu daca se incadreaza la „situatia democratiei” dar cu siguranta mie mi-a taiat cheful 2 zile de politica, politicieni si jurnalisti. Iar daca ma gandesc ca lumea chiar se mai uita la asa ceva, mi s-a dus 2 zile si cheful de Romania.

  3. Eu zic ca protestele o sa fie un fas…dar vedem. O sa iasa maxim 1000 de aiuriti, intrebarea e…cati vor fi cu “ami cer scuze la domni politisti” dupa?

    • Care proteste?!

    • Să sperăm! Vom vedea. Se poate crea un eveniment puternic mobilizator, care va duce la un vârtej emoțional ce stârnește tăvălugul. Ăștia nu au o rețea de ong-uri interconectate, nu au mediul universitar, dar au maskirovka și algoritmii și niște milioane de români hipnotizați, pot face o nasoală (ceva urât de tot) care va da impresia că e făcută de „sistem”, de „globaliști” etc. Ar putea chiar să găsească unul care se dă ucrainean, atunci să vezi… Cum ar fi dacă un suveranist din ăsta ar fi călcat de o mașină din aia scumpă cu număr de UA? Eu sper să nu fie atât de deștepți, dar dacă aș fi SRI, STS și cele șapte mii de servicii care au bugete din ce în ce mai mari de la un guvern la altul, de la o rectificare bugetară la alta, dacă aș fi eu ăia – ziceam – m-aș gândi la toate și aș lua măsuri de contracarare din timp. Căci dacă e cineva vinovat pentru situația creată cu CG, pe lângă partidele mainstream care se scuipau unii pe alții în campanie (unele pe altele – dacă vreți), pe lângă AEP și CCR care au acționat bâlbâit și/sau tardiv (tardiv de târziu se zice la mine-n sat), pe lângă nesimțirea, și lipsa de transparență, și ignorarea cetățenilor (president included), pe lângă toate astea, poate mai mult decât ele, sunt vinovate serviciile de intelligence (sau non-intelligence). Acestea din urmă au fost fie depășite de situație prin incompetență sau indolență, fie deliberat prin neloialitate, cel puțin o parte dintre ele. Până una-alta, Toni e bine-mersi, șeful SIE e bine-mersi, Ciolacu e șef de partid, Lasconi îi cere prietenia lui Trump, hai că vin sărbătorile și avem rezervări făcute. A, vedeți că ăia sărbătoresc cu 13 zile mai târziu, ca Marea Revoluție din Octombrie ce se aniversează în noiembrie.

    • Tura asta tin cu jandarmeria. Hai cu gazu!

  4. Vin si eu sa ajut cu Psdul da prima data ma opresc la cumnatu ca taie porcu si trebuie sa ajut cu tuica sa nu ii fie frig, sper sa nu fie overlap meeting schedule!

  5. Am si eu o intrebare tehnica, legata de asta cu CCR si bugetul de campanie. Daca PSD-ul declara 10 milioane de euro buget, in timpul campaniei Becali spune ca psd-ul este pentru popor si credinta si decide sa bage 5 milioane de euro intr-o agentie de PR care ii plateste pe x influenceri si reclame online, asta inseamna ca PSD-ul este vinovat ca a declarat 10 insa s-au cheltuit 15 milioane pentru ei?

    Ca intrebarea pe care nu am vazut-o pusa este daca este legal sa faci/ajuti campania electorala in mod direct, adica in loc sa ii donez PSD-ului bani il platesc pe Mocanu sa compuna o manea sau pe nu Nelson Mondialu sa sustina partidul.

    Si ceva imi spune ca pe aici calcam in zona gri, unde nu stii daca influencerul Fane si-a luat un aspirator nou si e fericit sau a fost platit sa scrie asta.

    • Boss nu mai faceti pe prostii: da e legal ca becalii sa bage cate milioane vrea el din banii lui, dar trebuie sa ii dovedeasca de unde ii are. La mesia al vostru cg pitea sa isi faca campanie pe tiktok facebook youtube cu 100 de triliarde atata timp cat banii erau justificati si reclama era marcata

    • „Ca persoană fizică, nu poți dona mai mult de 200 de salarii unui partid pentru o singură campanie electorală.”
      200 * ~800E = 160 000
      Nu raspunde la intrebarea lui Bigbear, ci dimpotriva, adauga context asupra situatiei CG + ne-donatiile lui bogpr.

    • @Ciprian – Cred ca nu ai citit tot textul meu, asa ca da-mi voie sa reformulez. Este ilegal sa dai dedicatii electrorale? In sensul ca eu, Becali, pe persoana fizica vreau sa ajut PSD-ul sa iasa, insa nu le dau loc bani, dau cate 100 de mii de euro la 10 influnceri gen Dorian Popa, Nelson Mondialu, Ich, Colo, etc si o luna de zile toti aia vorbesc la superlativ de PSD.

      Acuma sunt cateva aspecte diferite – PSD-ul nu a primit bani de la Becali, PSD-ul nu a platit si coordonat campania electorala, influencerii nu au marcat acele live-uri si declaratii de iubire pt PSD ca fiind reclama (electorala), in bugetul declarat de PSD nu apare acel milion de euro desi in realitate s-au folosit de efectele banilor in online.

      Intrebarea mea este daca este ceva ilegal aici sau este permis.

      Si intrebarea secundara este cum demonstrezi campania politica la influenceri? Unde se termina opinia, preferintele si incepe campania? Indiferent daca este pentru cineva sau impotriva cuiva?

    • @Bigbear.

      Daca tu doresti sa donezi bani lui X si Y cu scopul clar de a-l ajuta pe Z in campania electorala o poti face doar donand acei bani intr-un cont special deschis de catre candidatul Z strict pentru campania electrorala din care se fac plati catre X si Y.

      Orice alta forma de publicita electrorala platita nu este legala.
      Ce dracu e atat de greu de inteles?

    • @krompus – nu apreciez tonul putin rastit, eu sunt mai sensibil. Din cate inteleg eu legea care reglementeaza partea de finantare a campaniilor electorale este legea 334 din 2006, republicata in 2015 si se aplica partidelor politice in special.

      Din cat am reusit eu sa inteleg ce intrebam eu se gaseste in Art 36, din care citez:
      „(1) În campania electorală, candidații, partidele politice, alianțele politice, alianțele electorale, organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale, precum și cetățenii cu drept de vot au dreptul să își exprime opiniile în mod liber și fără nicio discriminare, prin mitinguri, adunări, comunicare directă cu alegătorii, utilizare a televiziunii, a radioului, a presei scrise, a mijloacelor electronice și a celorlalte mijloace de informare în masă.
      (2) În campania electorală pot fi utilizate numai următoarele tipuri de materiale de propagandă electorală:
      a) afișe electorale cu dimensiunile de cel mult 500 mm o latură și 350 mm cealaltă latură; afișele electorale prin care se convoacă o reuniune electorală vor avea 400 mm o latură și 250 mm cealaltă latură și vor fi amplasate în locurile speciale pentru afișaj;
      b) materiale de propagandă electorală audio sau video, difuzate de mass-media audiovizuală;
      c) publicitate în presa scrisă;
      d) materiale de propagandă electorală online;
      e) broșuri, pliante și alte materiale tipărite.”
      (4) Cheltuielile privitoare la realizarea materialelor de propagandă electorală sunt suportate exclusiv de beneficiarii acestora – candidați independenți, partide politice sau alianțe politice.
      (5) Producerea și difuzarea de materiale de propagandă electorală în alte condiții decât cele prevăzute de prezenta lege este interzisă.

      Mai erau niste alineate peste care am sarit, acum sa vedem de sanctiuni:
      „(1) Constituie contravenții, dacă nu au fost săvârșite în astfel de condiții încât să fie considerate, potrivit legii penale, infracțiuni, și se sancționează cu amendă de la 10.000 lei la 25.000 lei încălcarea dispozițiilor prevăzute la art. 5 alin. (3)-(5), ….art. 36 alin. (2)-(4) și (6), ”

      Cam asta am vazut eu in lege, poti sa verifici online daca ti se pare ca am omis ceva.

      Ce nu inteleg eu? Alineatul 1 spune ca orice om isi poate exprima opinia liber online in timp ce alineatul 4 spune ca ” Cheltuielile privitoare la realizarea materialelor de propagandă electorală sunt suportate exclusiv de beneficiarii acestora – candidați independenți, partide politice sau alianțe politice.”

      Nu inteleg acel exclusiv – adica eu nu am voie sa am o opinie, sa fac un video pe tema asta daca nu sunt platit de un partid politic? Este sau nu infractiune sa faci un material electoral daca nu esti platit de beneficiar? Ca eu investesc timp si resurse sa fac un video sau sa scriu acest comentariu, nu?

      Si ca sa raman la intrebarea mea initiala – Alineatul 5 spune foarte clar „Producerea și difuzarea de materiale de propagandă electorală în alte condiții decât cele prevăzute de prezenta lege este interzisă.”. Insa la sanctiuni spune ca se aplica „.art. 36 alin. (2)-(4) și (6), „.

      Poti sa imi spui concret care este sanctiunea pentru incalcarea alineatului 5, care acopera tot restul, adica si pe mine, Becali, care dau bani altora sa sprijine un partid Crestin?

    • @bigbear
      Scuze, nu vreau ma rastesc

      1. Tu, cel care au donat bani nu ai nicio problema. Este dreptul tau constitutional sa sprijini financiar un candidat si sa iti exprimi orice punct de vedere atat vreme cat nu contravine legii (ex: negarea holocaustului)
      2. Poti avea orice opinie pro sau contra.
      3. Cel care a primit suma donata de tine (numerar, via tranzactie bancara – vezi tiktok, etc) este obligat sa o treaca prin contul de campanie de care discutam mai sus pentru achizitia materialelor electorale de orice tip.

      Mi se pare ca ridici problema urmatoare:
      X, care a primit bani de la Y pentru ca e baiat simpatic, dar in realitata l-a sustinut pe Z dar fara stiinta lui Z.
      In cazul asta daca X, Y si Z isi mentin declaratiile chiar daca par cusute cu ata alba nu pot avea nicio problema. Problema este ca sunt multi de X car are vinde-o si pe mama lor online daca ar iesi bani din asta si de aici urmatorul alineat:

      oamenii sunt slabi in general si vor constata ca Z nu merita atat de mult efort (anchete, declararii, martor, revenire la declaratii, procuratura, timp petrcut pe holuri, oprobriu public, bani la avocati dar si posibilitatea unei intelegi) si vor ceda.

      Sper ca am fost destul de clar si si non rastit:)

    • Cum sa fie ilegal? Faci ca Bogdan Peșchir care a declarat că nu îl cunoaște personal pe Călin Georgescu, că donația sa a fost benevolă și că a cheltuit bani pentru promovarea sa pe rețeaua socială din proprie convingere.

      Și ii liber bine mersi!

    • @Bigbear – Ai perfecta dreptate cel putin la nivel de amatori in ale jurisprudentei nu pare sa fie incalcata vreo lege daca o persoana fizica decide singura sa sustina un partid sau canditat pe banii si pe timpul lui. Am observat si eu treaba asta, si o sa aflam oficial dupa ce termina baietii investigatiile daca influencerii au vreo responsabilitate sau nu. Parerea proprie e ca iara se exagereaza, ca pe urma sa aflam ca nu sunt acuzati de nimic. Maxim o amenda si aia contestata.

    • „Producerea și difuzarea de materiale de propagandă electorală în alte condiții decât cele prevăzute de prezenta lege este interzisă”

      nu inteleg. Care parte din „e interzisa” nu e foarte clar? Care verb va e irelevant?
      Si nu, nu e PSD de vina, ci ala care a dat banii sa produca.

      Asta e si motivul pentru care acum CG nu este dat in judecata. Ca nu e el de vina ca alegerile au fost influentate ilegal. El e nevinovat, am impresia.

  6. Protestele relevante s-au fasait in Ro. Ce s-a intamplat la protestul din 10 august 2018 (si ce a urmat) a taiat cheful de proteste antiguvernamentale de masa. Vom vedea daca sustinatorii lui KG sunt in stare sa depaseasca zona TikTok si sa vada ca viata (jandarmeria) bate filmul.

    • Maxim o sa fie ca aia „1000” (daca erau 200 era bine) de protestatari AUR ce au incercat sa intre in Parlament unde presa incerca sa se scandalizeze exact dupa modelul american. Cred, m-am mai inselat zilele astea, dar nu vad cum sa ma insel aici.

      Din fericire societatea civila care conteaza nu a picat in fanaticismul CG (chiar daca o parte l-au votat sau aveau de gand sa-l voteze), desi e din ce in ce mai dezbinata si polarizata si ea.

  7. tre sa dam tap tap uri la protest?

  8. Imi plac „armele” gasite la perchezitii – niste stifturi de cutite si un pistol de airsoft.

  9. Ce proteste? E frig,eventual pe TikTok vor fi.Daca era cine sa protesteze , le vedeam duminica trecută.

  10. Si daca aceste perchezitii dovedesc ca influenkarii au primit bani de la Putin sa faca filme cu Georgescu ce concluzie tragem?
    – 2 milioane de romani prosti cu veceu in curte manipulati sa-l voteze pe Georgescu?
    Sunt retardati 2 milioane de romani?
    – alte 2 milioane cu halat roz pe buda manipulati sa o voteze pe Lasconi?
    – alte 2 milioane de bugetari care l-au votat pe Ciolacu?
    Ne-am tampit? Ciuca si-a pus panouri pe toata romania cu 5 luni inaintea alegerilor.
    Fratilor. asta inseamna democratia sa acepti si voturile retardatilor, putinistilor, tiganilor, IT stilor si LGBT stilor, intelectualilor.
    Nu mai aruncati cu kkt in ventilator. Daca imi place un candidat stau 3 nopti si trimit un clip cu el la 2000 de oameni. Gratis ca asa vrea muschiul lui Je.
    Chiar nu ati inteles ca cel care pune faianta se uita in pauza la Tik Tok si nu vrea sa mai voteze dinozauri excroci?

  11. Ilustratele alea, faze ca ce am dat eu pe FB mai devreme arată clar că e vorba de o campanie consistentă, cu agenție de creație, cu micro-targetare, grupuri-țintă de răspândaci, deci sunt bani la mijloc, că nu poți face toate astea cu bani de semințe. Ai mesaje cu cuvinte cheie, ai slogane, ai punchline-uri, ai punctaje pe idei și cuvinte cheie – colonie, lovitură de stat… O parte din ele rulează prin tot estul ceea ce dă un indiciu clar asupra originii.
    Da, răspândacii sunt gratis, dar toată parte de dinainte costă. Și nu cred că un serviciu nu poate da de urma agenției și a banilor. Că ei se focusează pe „legionari” din filmele lui Sergiu Nicolaescu pare mai degrabă un efort să trimită totul în derizoriu fix ca să alimenteze frustrările și ideea de „lovitură de stat”.

    • Trebuie sa bagi ceva bani ca mesajul sa ajunga la idioti utili altfel daca il arunci asa cu lopata ajunge la idioti normali, la analfabeti si cocleti.

    • Idioți utili care să și voteze util, altfel nu are farmec.

    • „Lovitură de stat (din franceză coup d’État) sau puci (din germană Putsch) se numește o răsturnare bruscă și neconstituțională a puterii legitime a unui stat, impusă prin surpriză de o minoritate,” ( completare , sau partid )

      Au votat 9 Judecători ( culmea unanimitate) anularea ordinii legitime și constuționale ale alegerilor? Da .Sunt o minoritate ? Da.

      Este actualul președinte constituțional și legitim ? Da , până pe 21 Decembrie, după această dată orice decizie luată de el consider că este neconstituțională, inclusiv desemnarea premierului.

      Este PSD o minoritate în Romania, cu 22% eu cred că da

      Păi vedeți, lovitură de stat

    • Aoleu, adica serviciile i-au lasat din mana pe geniile politice Ciolacu si Iohannis si s-au dat cu dusmanul? Asta incercati sa ne spuneti?

      Ideea de „lovitură de stat” a fost alimentata nu doar de serviciile „dusmane”, ci chiar de CCR-ul nostru, romanesc 100%. CCR care s-a bagat in alegerile astea ca un actor politic sadea, gata sa ii livreze mereu PSD-ului ce isi doreste: „un tur doi mai lejer la domnu’? O renumarare completa ca sa tinem activul de partid mobilizat? Ce mai doreste domnu’? Ca rezolvam pe loc!”

      Daca se abtineau si ei macar un pic, poate pastrau o oarecare urma de credibilitate, daca era nevoie de o anulare a alegerilor. (Nota: nu mai era, Georgescu nu prindea turul II cu Sosoaca in cursa). Ieseam mai usor din treaba asta, ca natie. Asa, o sa fie un pret greu de platit. Si am o senzatie tampita ca nu o sa mai putem evita momentul platii, indiferent cate misculatii politice marca Iohannis/Ciolacu mai incercam acum, la modul disperat. Ca baietii par ca nu au inteles absolut nimic din situatia actuala.

      Detensionare insemna, la modul minimal: cenusa multa in cap. Iohannis, out, Ciolacu, out, cu strigaturi si suturi in dos. De fapt, out din prim plan pentru orice om politic vizibil din veche guvernare. Plus o agenda legislativa care incerce macar o detensionare a situatiei. Doar un exemplu: legi pentru desfiintarea (reala) a pensiilor speciale pentru toate categoriile (cu exceptia magistratilor) in primele 3 luni de guvernare.

      Doar ca baietii nu inteleg situatia. S-au speriat un pic, dar le-a trecut. Sau poate ca nu le pasa. Ca ei se pot cara rapid, daca iese nasol. Stiu drumul pana la Monaco sau Dubai, ca il fac des.

    • „răsturnare bruscă și neconstituțională a puterii legitime a unui stat”

      Rasturnare – s-a rasturnat cineva?
      neconstituțională – de catre curtea CONSTITUTIONALA

      Au votat 9 Judecători ( culmea unanimitate) anularea ordinii legitime și constuționale ale alegerilor? Da .Sunt o minoritate ? Da.
      Asta e ca gigi becali cand numara cati judecatori l-au acuzat. Bah, si prosti si prosti. DA macar prosti

  12. Când ajung teroristii legionari
    Înarmaţi până în dinți la inchisoare? De ce nimeni nu face nimc pentru a stopa acest atentat la democratie?

  13. Si uite asa dintr-o data PSD nu mai reprezinta ciuma rosie. :D :D :D

  14. S-au mai indemnat la proteste masive sambata, 7 Decembrie, si jurau pe rosu ca vor merge la vot si ne vor scapa de dictatura. Pe 8 Decembrie s-au adunat 10 ametiti, dupa care s-au apucat sa dea marunt din buze ca e o actiune simbolica.

    Da, l-au votat niste oameni pe georgescu, ca s-au dus pe fenta de pe tiktok si oricum, oamenii sunt scarbiti de clasa politica. Dar multi din cei care l-au votat s-au lamurit cat de jegos e si nu au chef de revolutii. Singurii suporteri hardcore ai lui georgescu sunt o mana de imbecili ametiti si mii de boti pe tiktok.

    • Mi-as dori si eu sa pot trai in bula ta. Cum reusesti?

    • Ce bine ar fi sa fie adevarat ceea ce zici!
      Insa:
      Totul este impotriva lui pentru ca nu se doreste ca el sa salveze Romania!
      Tot ce se posteaza este fals!
      Sunt trucate toate filmuletele cu el!
      etc.

      Asta spun cei care l-au votat, chiar si acum, dupa atata timp.

  15. Inca nu ai aflat ca nu e politically corect sa zici ceva de rau de Ucraina? Racketii aia, traficul de arme femei si tigari nu mai exista.

    • Da’ de rusi poti spune ceva de rau? Orase rase de pe fata pamantului, gropile comune, violurile in masa, bombardare obiectivelor civile, toate astea nu mai exista. L-am auzit eu cu urechile mele pe guru Georgescu spunand ca sunt inventii.

      Concentrati-va un pic pe ce se discuta aici.

  16. Eșecul României Educate:
    Procurorii nu mai știu să facă diferența între pocnitoare airsoft și pistol.
    Râde orice bmw din Craiova de Kojak și arsenalul lui.
    Gigel pe facebook nu știe că Procuratura Militară are dosar în lucru dacă instituțiile au fost sau nu penetrațe de ruși, dacă e trădare sau nu, dacă…

  17. Cu ce e diferită Miliția din Georgia de Miliția din România?

  18. Putem să luăm altă democrație? Asta de pe Temu s-a stricat.

  19. Eu i.am dat bani ca facea filmulete comice cu gagica.sa, ca mai vorbea in altele de georgescu sau de pisdescu, ce treaba am eu? Eu nu fac politica, asta trebuia sa zica bogdaproste ala!

  20. In alta ordine de idei, inteleg ca nea Pacanel a fost chemat la IPJ sa dea declaratii. Acu pisa ochii pe net ca e persecutat de un regim autoritar.

  21. Între timp, se fac pregătiri și se îndeamnă unii pe alții să iasă la protest. Peste o săptămână. Poate. Uimitor cum e aceeași schemă ca la protestele rezist: știu că sunteți agitați și nervoși acum, dar hai să punem protestul peste 1-2 săptămâni, poate uitați. Ai zice că sunt aceiași păpușari.

    Patru (4) aspecte:

    1) Se întâmplă chestii în lume. Chestii serioase.
    Orientul Mijlociu, Caucaz, Africa de nord. Chestii importante care nu se dau la știri (decât după ce s-a așezat praful) și găsești videoclipuri pe site-uri obscure dedicate unei anumite categorii de spectatori, la care nici CNA-urile lumii nu ar avea curaj să comenteze.

    2) Țările terțe/periferie, fie joacă un teatru al „democrației” (ține minte ghilimelele) să aibă alții ce să pună la știrile de la ora 17:00, ori joacă instabilități interne (ex. Germania după alegerea lui Trump, decalajul Macron vizavi de parlament încă din vară, Spania și așa-zisele fricțiuni teatrale interne etc), respectiv se joacă & se negociază „one for you n’ one for me, two for you n’ one-two for me…” gen.

    În zona Caucazului se cam duce o luptă pe viață și pe moarte între regimurile principale ruzia-Turcia/Iran-Israel, folosindu-se de georgieni pe post de scenă de teatru (drame, violențe, torturi, isterii etc). Când vrei să porți negocieri subterane, inventezi o criză într-o țară terțiară și faci acolo un summit neoficial, nefăcut vizibil tuturor. Ce s-a întâmplat în Siria simplifică și complică lucrurile, pentru unii, pentru alții.
    Că așa sunt negocierile subterane, ălea unicate, ălea reale. Noi și ai noștri nu suntem capabili de așa ceva cu alții, împotriva altora, nouă mereu ni s-a ordonat să devenim scenete de teatru & drame inventate de moment.

    3) Faptul că trompetele & cozile de topor, ăstea anonime care dispar cum apar, cheamă & îndeamnă la proteste, înseamnă că se încearcă și aici o „infiltrație” al negocierilor al celor din externe. Bineînțeles, aceștia ne vor să devenim victimele de acoperire, ca un alt „front” de negocieri.

    Faptul că sunt îndemnuri peste 1-2 săptămâni, e un fel de joacă la cacealma: cei din externe ordonă să devenim și aici o zonă de negocieri între părți, iar ăștia de la noi chiar nu au nevoie de așa ceva & tatonează înspre conjuncturi („Scuze șefii, noi am încercat, dar n-au vrut ăștia micii să se bată între ei, asta e, ne cerem scuze că nu a funcționat și la noi”).

    4) Ăștia pe externe nu prea vor să accepte că, ce s-a întâmplat acum 7 ani în urmă, a pus capăt protestelor în România. Suntem „zonă cauterizată”, cred că e termenul tehnic… Asta se întâmplă când îți faci treaba mult prea bine, că nici „sclaveții/p**imea” nu mai dorește diploma de participare pe scena de teatru.

    Faptul că persistă cu îndemnuri, „haideț’ bă la proteste buei”, semnalizează obsesia vectorilor externi să se facă și aici un tăvălug, o baltă de noroi, un ceva.

    Serviciile & operativii încearcă să îndeplinească ordinele primite, da’ problema începe că nici serviciile, nici partidele, nici poliția, nici nimeni altcineva, nu pot face mai mult pentru că și-au făcut treaba atunci în 2018. Permanent. Cauterizant.

    De atunci, poporul a văzut pentru prima oară că protestele chiar nu funcționează și că, next level-ul înseamnă să te iei la gât „cu ei” în birouri, locuințele lor, în trafic, în vacanțe, pe stradă și alte locuri.
    Un „next level” atât de extrem, care depășește enorm de mult psihicul majorității dominante a oamenilor din(afara) România, ȘI nici celor din servicii/poliții/partide nu le convine fiindcă cei din externe le pot ordona să comită seppuku, în așa fel încât „plebea” să-și recapete încrederea și crezul în vise nemuritoare cu cai verzi pe pereți.

    Iar ei, sinecuriștii din servicii & partide, nu vor să facă asta pentru că adio privilegii & puteri, așa că se prefac că muncesc, în timp ce vor pleda că „din vina noastră” nu s-a putut face ceva.
    Un nivel avansat de „noi ne facem că muncim, ăia se fac că ne plătesc” gen, dar între servicii & partide cu vectorii externi.

    E foarte amuzant.
    În ceea ce ne privește, cum toți se prefac cu ceilalți externi că înțelegem ce trebuie făcut dar, în tandem, partea cealaltă știe că-i cere celeilalte să-și facă rău intenționat pentru beneficiul părții celei dintâi.

    S-ar putea să vedem securiști și polițiști și jandarmi îmbrăcați în haine civile, „bătându-se” cu colegii lor în uniforme pe baricadele opuse, doar așa, „just to keep the appearances credible n’ keep massa happy”.
    E foarte amuzant.
    Efectele în posteritate din 10 august. Propun să nu se vaite nimeni din rândul celor cu uniforma, da?

  22. mi se pare amuzant cum romanii „ultra-patrioti” nu stiu sa scrie corect gramatical sintagme de baza dar se bat cu pumnul in piept ca au suficient creier incat sa nu fie manipulati de un comentariu pe clipul interlopului preferat

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.