Siteul tău suge pe mobil: VoxPublica şi Pandoras

Că VoxPublica a avut nişte designeri tâmpiţi şi dislexici nu e un secret. Numai un tâmpit putea pune atâta rahat clickabil pe prima pagină (şi probabil Dragoş Stanca l-a luat cu el la Q2M sau Publyo când a plecat). Serios, rar găseşti un site atât de prost. Te uiţi la The Guardian, la New York Times şi apoi la mizeria aia de design de la Vox Publica şi te întrebi ce repetent la şcoala de design a făcut-o (autorul nu se semnează).

Iar tema de mobil e şi mai proastă, pentru că arată cum arată.

voxpublica1 voxpublica2 voxpublica3 voxpublica4

Eh, după bonusul primit pentru tema de la VoxPublica, specialistul a trecut la tema Pandoras, unde i s-a părut că n-a pus destule linkuri, şi a pulsat cu 3 related posts sub fiecare excerpt de articol de pe prima pagină. Acum avem confirmarea că este cu adevărat tâmpit. Un om normal s-ar fi dat un pic în spate şi ar fi zis: bă, parcă ar trebui să fac titlurile articolelor un pic mai mari şi designul mai aerisit, să poată oamenii citi tâmpeniile debitate de fetele astea. Dar nu şi designerul de la Pandoras!

pandoras1 pandoras2 pandoras3 pandoras4

Ultima imagine este cu textul în Reader sau Readability, leacul care ne scapă de designerii tâmpiţi.  Ştiu că un specialist în usability (nu eu, că sunt rău, luaţi-l pe Alex) e scump şi greu de găsit, şi ne e greu să îi explicăm managerului care nu ştie ce e aia usability şi nu e destul de specialist să se prindă când un design suge la ce e bun un asemenea om, dar uneori ne putem descurca doar cu o doză de bun simţ şi o minimă logică. Sau putem copia un design bun făcut de alţii!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

5 comentarii

 1. Mai scrie, mai scrie, că ai ce. Sunt mulţi în această situaţie.

  00
 2. M-am jucat si eu o vreme, ca un amator perfect ce sunt, cu un programel simplu: Netscape Composer.
  Nu era cine stie ce, facea un site in html „chior„, dar se incarca o pagina in cateva secunde si nu primeam nici un avertisment la validarea de pe w3c org.
  E pacat, atata vreme cat exista zeci de astfel de scule gratuite, mai vine cate un destept si zice ca alea nu sunt bune la nimic, ca nu respecta nu stiu ce reguli iar el e cel mai destept.
  Ma rog, in lipsa unui hosting corespunzator si pana mai invat cate ceva raman pe wordpress; macar astia nu se joaca si fac o treaba buna fara sa ceara niciun ban. Bine, nici jde` mii de reclame nu mai au loc dar…

  00
 3. Ar fi mişto să dai şi un exemplu de „design bun făcut de alţii”, eventual din .ro.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile