Sfaturi pentru camping

Ajutor!

De luni plec cu casa in spate timp de o saptamana (ce pacat ca nu sunt blogger, poate imi dadea Haff rulota gratis:-)). Traseul aproximativ e cel din fotografie. Nu intentionez sa bifez toate orasele alea turistice de pe traseu. In afara de Miercurea Ciuc unde e musai sa ajung, ma pot abate de la traseu daca sunt locuri frumoase (si, eventual, mai putin cunoscute publicului larg) unde se poate campa. Nu e musai sa fie si curent electric, important e sa fie ceva de vazut sau simtit. Deci pot fi camping-uri sau locuri in care se poate campa (la oameni in curte etc). Avem doua rulote de parcat, suntem o mica gasca si cu ceva plozi.

Mister Vali, poate de data asta ai timp de o cafea, ca data trecuta te-ai fofilat :-)

 

MULTUMESC anticipat!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

77 comentarii

  1. „Mister Vali, poate de data asta ai timp de o cafea, ca data trecuta te-ai fofilat” – nici macar Vali nu te place :))

    00
  2. new phone, who dis?

  3. In Pitesti sa nu opresti, n-ai ce sa faci aici :)

    00
  4. Din Mediaș poți ajunge in 15min in Alma Vii. Cetate medievala, loc uitat de lume, un fel de Viscri de care nu știe nimeni. Am o curte acolo și 2 cabane, poți campa acolo dacă dorești dar doar o cabana este finalizata și iarbă e de un metru.

    00
    • wow cat de superb e! habar n-aveam de locul asta. mai degraba un fel de biertan mai salbatic :)

      00
    • @ev

      Merci! Am sa trec.

      00
    • @ANV, ai grija numa’ la aia 5 pitbuli și 2 ciobănești mioritici!

      00
    • Intre Medias si Alma vii poti sa treci si prin Mosna. Nu e loc de campare dar poti trece o ora sa vezi (inca) o cetate medievala fortificata. In mare parte e restaurata, se poate vizita, are si un mic muzeu iar biserica din interior e senzatie. Plus o orga de pe la 1700 si ceva daca bine tin minte (fiindca aia veche, originala, a plecat pe undeva prin Austria la niste bajeti).

      00
    • Aproape toate satele în care au trăit sași (adică majoritatea) dintre Sibiu și Mediaș/Sighișoara (plus multe mai la nord, spre Târnava Mică) au biserica fortificata. Viscri și Biertan sunt doar vedetele. Iar peisajul natural e de Toscana încrucișata cu Alsacia (+ grad mult mai mare de sălbăticie ).

      00
  5. In Băile Olănești, jud. Vâlcea. Este campingul Comanca. Cu toate că toată vara a avut oameni în curte cu rulote porțile au fost închise. Posibil sa fie cu circuit închis dar nu strica o întrebare. Daca nu puteți sta in camping, mergeți mai sus pe drum cam 2 km și pe stânga vis-a-vis de biserica este o poenita unde se poate campa 100%.

    00
  6. Ce tari sunt haff cu aia cu iei rulota gratis ca te lasam noi sa o pui pe site. Daca nu as lucra in nisa de 12 ani poate chiar i-as crede.

    00
    • Pai n-au si ei interes sa-si ia cei 30% nemunciti? Adica nu-mi dau seama daca ei vor sa se transforme in platforma de inchirieri si sa traiasca din comision, sau si-au stabilit un numar de rulote pe care le cumpara ei, insa au cerere mai mare decat numarul lor de rulote si o joaca safe cu fraieri.

      00
  7. Pe malul Oltului mai la Nord de mănăstirea Turnu. E peisaj cu Valea Oltului. Capre negre. Urși

    00
    • Asta suna a ambuscada . Frumos , bla , bla , ursi .

      00
    • @Lex, deci nu mi s-a parut :-) Bai, io ca io, ca sunt mai orasean asa, da’ plozii cu care mergem… daca le dam drumul prin zona o sa fie pârjol, peste câtiva ani o sa va rugati sa introduca WWF un cuplu de ursi sa repopulati :-)

  8. Văd Viscri pe traseu. Alte sate cu biserici fortificate bine păstrate care nu te abat foarte mult din drum ar fi Biertan, Prejmer, Hărman, Dârjiu…

    00
    • ce mi se pare mult mai superb decat Viscri in sine e drumul pana acolo. Zici ca ai intrat in taramul zeilor, cu dealuri, fanete, paduri, capite de fan si tot mergi asa si la un moment dat vezi turla bisercii din Viscri si tot satul invaluit intr-o ceata matinala. Absolut superb.

      00
    • si cand iesi din Bunesti treci printr-o zona unde drumul e prapad si stanga, dreapta cetateni de etnie cu origini asiatice, de vis!

      00
    • Asta vara drumul din Bunesti era inchis. Se ajungea prin Rupea pe un drum proaspat asfaltat.

      00
  9. în zona Viscri vă recomand satul Criț, să stați “la Hansi” – nu știu dacă e posibil cu rulota în curte, trebuie întrebat. e tare fain, poate vă face și un gulash

    00
  10. nu te campa/caza în Rânca. am stat acolo o noapte, după o coborâre pe Transalpina, că prietenii ”vreau să pice muntele pe mine când stau pe terasa pensiunii”.
    o aglomerare mai mare de clădiri (cică pensiuni), fiecare în stilul propriu, în diverse stadii de construcție, locuire sau vânzare, claie peste grămadă rar am văzut! mie personal mi s-a părut foarte chitcios. la vremea aia, 5-6 ani în urmă, nu erau restaurante sau locuri de luat masa pt trecătorul random. doar dacă pensiunea oferea și masă și erai cazat acolo
    satul/localitatea următoare spre Horezu (bineînțeles, depinde de unde vii și încotro te duci :) ), Novaci cred, mi s-a părut mai drăguț(ă). nu chiar sub munte, dar sat de oameni, cu case făcute pt oameni, cu unele din ele transformate în pensiuni, sau ridicate expres, dar între restul caselor. cumva mai aerisit și mai plăcut ochiului.
    vorbesc strict din punctul meu de vedere.

    00
    • Asta pentru că ai luat drumul drept, spre sau dinspre Novaci. Ia cotește-o spre mai pe lângă munte și vezi atunci minuni – Baia de Fier etc, pe acolo. Ăsta e traseu de îl fac an de an.

      00
    • prietenii cu care eram (ei erau cu mașina, eu eram pasager) au vrut musai să ne cazăm în Rânca. despre asta era vorba. fix despre Rânca.

      00
    • Si eu recomand Baia de Fier iar ca obiectic de vizitat este Pestera Muierii.

      00
  11. Chiar daca nu raspund la toate comentariile, sa stiti ca notez totul pe o harta!! Va multumesc, chiar sunt unele locuri de care nu auzisem!

  12. Tot ce e mai jos – fost personal, nu vorbesc din carti (diferenta e ca noi mergem cu cortul si #cutanculinvacanta:
    1. Prima noapte de cazare (sugestie sa pleci pe Pitesti)
    https://goo.gl/maps/EWpwYhbAYuBzAhqi6 – apa, liniste, drum decent si pentru rulota
    2. Pe malul lacului Oasa, (sau pana in el, pe Transalpina) o multitudine de locuri, de ex.
    https://goo.gl/maps/8TMYzwmfz7xtioUd6
    https://goo.gl/maps/Dj5v4C8PtEmBhEuHA
    3. Spre Paltinis:
    https://goo.gl/maps/LRxCL3vGunJjtdJU8
    https://goo.gl/maps/6f6jefMVz7seGJDy6
    4. Viscri – ai locuri la iesire din localitate, atentie la drumul prost si la populatia de etnie.
    5. La Sovata ai 3 camping-uri, noi am fost la Perla Lacului.
    6. De la Sf. Gheorghe mergeti aici peste noapte, lasati naibii Valea Prahovei -> https://goo.gl/maps/Su2BKNoSvvBE9G6d7
    Se pot parca chiar vis-a-vis de cascada sau la 20-50m mai sus pe drum.
    Vedeti pe drum Valea Zimbrilor https://goo.gl/maps/BKH672eYk6xK2unJ6 si apoi va intoarceti pe Siriu – Buzau – Mizil – A3 – Bucuresti

    Palinca o dai la intoarcere, are @Zoso adresa mea in comentarii si ma cauti :)

    00
  13. În Pitești, dacă ești genul, trage o tură la „Nea Ilie”, e un loc unde are mațe fripte de porc, fudulii, cârnați, alte porcării similare, toate la prețuri de dumping (5-6 lei orice chestie). Am trecut cu Vasile pe-acolo, 8/10 http://utopiabalcanica.net/2019/10/17/cronici-cinstite-mic-brunch-pitestean-cu-celebrele-mate-fripte-ale-lui-nea-ilie/

    În Sfântu G. dă o tură pe la Szimpla, e în centru, birt de tip „ruin-bar” cumva frate adoptiv al celui din Budapesta. Beri inedite, au ceva specialități ungurești, scoruri medii.

  14. pe lângă Sibiu e un sat numit Sibiel, unde e un muzeu de icoane țărănești pe sticlă. merge și dacă nu ești religios.
    mi se pare interesant de văzut stilul, motivele abordate, cum influențează viața tărănească motivele și modul de abordare a picturii icoanei.
    am vizitat ceva similar anul trecut în Sofia (era singura chestie vizitabilă în zonă și aveam extrem de puțin timp disponibil). mi s-a părut foarte interesantă comparația, mai ales că cele două biserici sunt ambele ortodoxe, aș fi crezut că există mai multe asemănări. gândurile și comentariile probabil mi-ar fi atras ceva afurisenii de la religioși, dar nu m-am dus acolo ca la biserică.

    00
  15. Nu rata biserica fortificata de la Biertan. si daca tot ajungi la ea arunca un ochi la usa de la camera fin stanga cum te uit la altar („camera comorii”): a fost expusa la o expozitie universala are zavoare pe toate laturile si se incuie cu o cheie si o manivela. Intreaba daca poti trece prin spatele altarului. Au acolo o pictura cu efecte de Gioconda (se uita la tine si iti lasa in jos cate un picior pe masura ce treci de la stanga la dreapta). Mai intreaba si de incuietoarea de la usa principala si sa-ti explice cum se incuie. Poate iti spun ei si ce-i cu piatra de langa acea usa. Exista si camera de impacaciune (sigur Nea Ilie s-ar simti mandru de inventie) si multe mici alte detalii ca de exemplu niste covoare.
    Am prins acolo un ghid care isi propusese Biertan ca subiect de doctorat si mi-a ramas sub piele. Nu-l rata! Pacat de traseu dar in zona m-as arunca pe judetene si as uita de DN: Mesendorf Cloasterf sau de la Sighisoara la Agnita sunt de prin alta lume.
    Daca va plac caii si sunteti cu copii mancati la Danes la Domeniul Dracula.

    00
  16. Rimetea, super misto satul plus mancare buna la birtul din „centru”

    Intre Ramnicu Valcea si Sibiu te poti opri pe Valea Lotrioarei, cred ca poti campa dupa ce se termina zona de case.

    00
  17. nitel mai spre Fagaras : moara de apa de la Ohaba si piramidele de la Sona…drumurile sunt ca peste tot

    00
    • tot prin zona Abatia Cisterciana de la Carta

      00
    • cetatea taraneasca din Saschiz…era si un han meserias prin zona acum 10 ani, Hanul Cetatii

      00
    • manastirea rupestra de la Sinca veche

      00
    • langa Petrosani: pestera Bolii, cheile Banitei, cheile Crivadiei (pentru avansati), turnul Crivadiei

      00
    • Cisnadioara -> biserica si fotificatie in deal

      00
    • pestera de langa cetatea Rasnov, trovantii de la Rm. Valcea

      00
    • WTF dude!? Moara de apa e vag interesanta (si asta doar daca o vezi in functiune) iar „piramidele” de la Sona … iti umple lumea frigiderul sa bata atata drum pentru niste gramezi de pamant.

      00
    • @Floo: fiecare are propriile pareri si placeri. eu n-as merge undeva doar ca mi-a zis cineva de pe net asta. as cauta respectivul obiectiv pe google so as vedea cum arata. imi place…ma duc, nu-mi place nu ma duc.

      am vaga banuiala ca atat Fluture cat si multi alti vizitatori sunt majori si vaccinati si folosesc informatiile primite „de pe net” ca hint…nu ca adevar absolut.

      00
  18. Am fost recent la sfantu gheorghe. Ai nevoie de un dictionar romano-maghiar….

    00
    • Vorbiti prostii. Am stat o saptamana in secuime, am intrat in cele mai obscure magazine satesti. De fiecare data oamenii au fost binevoitori si ospitalieri si am comunicat, chiar daca uneori cu greutate.

      00
    • Zi sincer, ai cerut pâine în română și nu ți-au dat, nu? :)

      00
    • Foarte frumos lacul si zona in perioada asta, este un camping foarte curat si frumos, pe dig te simti ca in austria, verde, curat, ordonat, recomand sa faci macar un popas pe dig.

      O alte sugestie e langa sibiu, pastravaria albota, mancare foarte buna, priveliste epica, servire buna, poti vedea pastravii din crescatorie, mini petting zoo, drumul spre brasov e impresionant, si spre sibiu e frumos dar e mai scurt
      Have fun

      00
  19. Cheile Turzii e un traseu usor de facut chiar si cu copii.

    00
  20. Dn1A, Cheia. Muntele Rosu, Ciucas daca e posibil, Manastirea Suzana.

    00
  21. fluture, dar apropo, de data asta nu mai vii cu aventadorul, da? ca să nu te mai plângi că consumă și nu poți ajunge la brașov cu un plin…

  22. Daca tot mergi la Sovata, iti propun pastravaria de la Campul Cetatii…au un pastrav de milioane
    In Sovata in centru am mancat Kurtocs kolac cu inghetata…o minunatie
    Daca tot mergi in Sovata, nu strica sa dai o fuga la Praid..acolo sigurat găsești cazare si poate dati si o baie
    Cheile Turzii si salina de acolo sunt iarasi locuri faine..

    00
  23. Hărman, lângă Brașov. Biserică săsească fortificată, camping fain, oameni tare primitori. https://bit.ly/31s337V

    00
  24. Recomand si eu o deviere de la traseul desenat. Aiud- Coltesti-Rametea-Buru-Turda. De vazut sunt cetatea(ruinele) din Coltesti, unde se presupune ca s-ar fi intamplat povestea lui Jules Verne si Castelul din Carpati, satul Rametea cu creasta Piatra Secuiului, un loc foarte frumos, daca timpul va permite merita incercate si Cheile Turzii, au o tiroliana senzationala.

    00
  25. Recomand dn7a pe la Voineasa. E mult mai frumos decat pe la Horezu.

    00
  26. Pentru mancare de vanat si plimbare ghidata in parcul de animale salbatice http://vadaspark.ro/?lang=ro iti recomand Honor Villa (Izvoare, Zetea). Noi am avut si cazare, nu stiu daca iti gatesc si in regim de pensiune / restaurant. In apropiere ai varful Madaras (o ascensiune usoara spre locul de procesiune al secuilor, cu panorama incredibila) sau Cascada Varsag.
    Iar in judetul Brasov noi am descoperit Racoș (vulcanul, lacul de smarald, coloanele de bazalt). Numai ca e (era acum doi ani) drumul foarte prost pe acolo si zona dubioasa.

    00
  27. Daca ajungi in jud Alba fa o halta la Rosia Montana, se poate campa pe acolo si ai si ce vizita. Ai grija pe unde parchezi masina ca noi era sa ne trezim cu ea in lac. Frumos de campat e si in Sambata de Sus, la poale de Transfagarasan. Sunt amenajate multe locuri pentru pus cortul. Tine mancarea mai departe de cort si gunoiul prins bine in sac si eventual agatat sacul de un pom la cativa metri de cort.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.